Προς το περιεχόμενο

Σύγκριση αρχιτεκτονικής Λονδίνου - Θεσσαλονίκης

Skylined

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι πως τα σπίτια δε θυμίζουν Ευρώπη πάντως (και τι θα πει θυμίζουν Ευρώπη, δεν είναι μπαρόκ ή δεν συνδέεται κάπως με το γαλλικό κλασικισμό του Λουδοβίκου ΙΔ' ξερωγώ;) όσο το ότι προσπαθούν να μοιάσουν σε κάτι το οποίο δεν είναι. Αυτό έχει να κάνει με τα πρότυπα, με την προσπάθεια και τη θέληση να "γίνουμε Ευρώπη" αλλά προσπερνάμε το ουσιαστικό, ότι είμαστε Ευρώπη και αυτό που μένει δεν είναι να αποχτήσουμε ομοιομορφία και ομοιογένεια σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά να βγάλουμε στην αρχιτεκτονική την πραγματική πολιτισμική μας ταυτότητα----> κάτι αυθεντικό με άλλα λόγια. Κάπου εκεί θεωρώ πως έγκειται και η "αποτυχία" της σύγχρονης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα. Πλας όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες που ανέφερα προηγουμένως για το ιστορικό μπακγκράουντ της υπόθεσης.

Α, και καλαίσθητη και ανεπτυγμένη αρχιτεκτονική δεν είναι απαραίτητα αυτή της χώρας που χτίζει τους ψηλότερους ουρανοξύστες ε.

Δημοσ.
Mais non, δε λέω πως "σιγά τα ωραία χτίργια, ούτε μπαλκόνια δεν έχουνε".

Αυτό που λέω είναι πως αναγκαστικά, ζώντας σε μια χώρα που κάθε τέταρτο πετάει και ένα τεσσάρι και που πλέον έχουμε 9 μήνες καλοκαίρι και 3 φθινόπωρο, είναι ουτοπικό να περιμένεις σπιτάκια α λα άμστερνταμ με παραθυράκια και σοφιτούλες και σκεπούλες και και και. Προφανώς και θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι καλύτερα (όπως είναι πχ οι περισσότερες νεόκτιστες μονοκατοικίες που έχουν φύγει από το κατοχικό σύνδρομο "να αφήσω ταράτσα να χτίσει το δισέγγονο" και επιστρέφουν στα κεραμίδια και την πέτρα) αλλά ευρώπη δε θα μπορούσαν να είναι.

Aυτό ναι. Αλλά εγώ δε θέλω να είναι ίδια. Με τον ίδιο τρόπο "καλά". Να έχουν με το δικό τους τρόπο το μεράκι που έχουν τον Ολλανδών, να λες αυτός που το σχεδίασε τον ένοιαζε τι κάνει.

Συμφωνούμε πάντως σε αυτά πε λες

Δημοσ.
Γιατί είναι ωραία τα κτίρια του βωβού; Η "Απόδραση από την Νέα Υόρκη" πιο φιλικά κτίρια είχε.

Μα ακριβώς το ίδιο λέμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...