Προς το περιεχόμενο

Πώληση και αγορά λαπτοπ

greek_aeras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά

ήρθε ο καιρός της ανανέωσης και θέλω να αλλάξω το λαπτοπ μου.

Όμως δεν βρίσκω καθόλου αγγελίες που το αφορούν και θα ήθελα να μου προτείνετε μια τιμή (ένα αισιοδοξο και ενα απαισιόδοξο σενάριο) για να καταλάβω πόσο περίπου θα το δώσω, ώστε να προγραμματίσω την αγορά ενός νέου (ή καλομεταχειρισμένου, αν αξίζει κάτι τέτοιο).

Το λαπτοπ μου είναι ένα SONY VAIO VGN-BX196SP.

Είναι σχεδόν 4 χρόνων, αλλά το χρησιμοποιώ μόνο στα ταξίδια. Η μπαταρία του ακόμα διατηρείται σε αξιοπρεπή κατάσταση 1,5-2 ώρες. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει αυθεντικά windows.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του:

>Intel� Pentium� M Processor 750 1,86GHz, Supports Enhanced Intel SpeedStep� Technology 15.4" WXGA (1280 x 800) X-BLACK LCD with Integrated Camera "512MB DDR2 SDRAM (PC2-4200 - DDR2-533) (1 x 512 MB) (επεκτάσιμη στα 2 GB)" Intel� Graphics Media Accelerator 900 with 128MB max. shared with Main Memory 100 GB (Serial ATA, 5400rpm) Double Layer DVD/RW DUAL/ Finger Print Recognition Sensor "56K/10 BaseT/100 Base-TX/1000Base-T/Bluetooth / Wireless Lan 802.11b/g" CD-(DVD) Burning: Roxio DigitalMedia SE 2.3 Office Applications: Adobe� Acrobat� Professional (Try & Buy) 7.0, Adobe� Acrobat� Elements 7.0, Adobe� Reader� 7.0, Microsoft� Works 8.0, Microsoft� Office 2003 SBE (Try & Buy) Photo: Adobe� Photoshop� Elements 3.0 Security & Utilities: Google Toolbar 2.0, Memory Stick Formatter 2.4, VAIO Update 2.1, VAIO Recovery Utility 2.5, VAIO Power Management 1.7, Setting Utility Series 1.2, VAIO Event Service 2.2, VAIO Control Center 1.1, LAN Setting Utility 1.0, Wireless LAN Starter 1.0, Wireless Switch Setting Utility 3.1, Protector Suite QL 5.2, Infineon TPM Professional Package, Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition with 90 days FREE virus update, Utimaco Privatedisk easy (Try & Buy) 1.0,Video: Microsoft� Windows Media� Player 10, WinDVD 5.0 for VAIO Microsoft Windows XP Professional Multilanguage with Service Pack2 (English keyboard) 3.0 kg 1 χρόνος

Πόσα περίπου θεωρείται ότι μπορεί να πιάσει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να θέλει κανείς να αγοράσει τόσο παλιό σύστημα, από τη στιγμή που με 450 ευρώ αγοράζει καινούργιο. Εκτός αν μιλάμε για 50 ευρώ ή κάποιος τον χρειάζεται για ανταλλακτικά. Είναι υπερβολικά πίσω σε τεχνολογία και ταχύτητα, ουσιαστικά χωρίς κάρτα γραφικών, και χωρις λειτουργικό. Κατά τη γνώμη μου το λάπτοπ σου δεν έχει καμία εμπορική αξία πια.

Επίσης, μεταχειρισμένο λάπτοπ δεν θα σου συνιστούσα να αγοράσεις, γιατί το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα στην αγορά ενός λάπτοπ είναι η ύπαρξη εγγύησης, σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά.

Καλή χρονιά.

Δημοσ.

αγορασα σημερα αυτο απο το πλαισιο στα 450...

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-L500D-149-PSLT0E-00G008G3.htm

το φθηνοτερο αντιστοιχο λαπτοπ σε προδιαγραφες ,το οποιο ομως ειναι καλυτερο και με εγγυηση ξεκινα απο 370 περιπου...

http://www.skroutz.gr/c/25/laptop/f/5463/15.html

η λογικη λεει πως στην καλυτερη θα πιασεις 200 (αισιοδοξο), ρεαλιστικο μαλλον δεν θα βρεθει να το παρει κανεις εκτος και αν το σκοτωσεις με ~120

προσωπικη εκτιμηση, η κρατα το κι οσο παει και μετα παρε καινουργιο,η παρε κατευθειαν καινουργιο και ασε το αυτο δευτερο.

αλλα τα χρηματα που θα παρεις αν παρεις δεν ειναι σοβαρο trade-off

Δημοσ.

Καλή χρονιά:-)

ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δεν ήλπιζα να πάρω πολλά χρήματα από έναν τέτοιο υπολογιστή, τόσο παλιό και ιδιαίτερα εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές στα καινούρια.

ίσως προσπαθήσω να το πουλήσω στα 150-200, αν βρεθεί κανείς αλλιώς θα τον κρατήσω για 2ο.

Ευχαριστώ και πάλι, θα επανέλθω για την αγορά. Γενικά πάντως θέλω ένα δυνατό μηχάνημα που να τρέχει εφαρμογές/παιχνίδια για 1-2 χρόνια και να αντέχει κάπως και σε μια 4ετια, όπως το τρέχον που έχω. Γενικά έχω μείνει ικανοποιημένος από το vaio, οπότε ίσως στραφώ και πάλι προς τα εκεί. Είμαι βέβαια αρκετά πίσω όσον αφορά τις εξελίξεις, ίσως έχουν εμφανιστεί πιο αξιόλογες μάρκες-μοντέλα...

Δημοσ.
Καλή χρονιά:-)

ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δεν ήλπιζα να πάρω πολλά χρήματα από έναν τέτοιο υπολογιστή, τόσο παλιό και ιδιαίτερα εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές στα καινούρια.

ίσως προσπαθήσω να το πουλήσω στα 150-200, αν βρεθεί κανείς αλλιώς θα τον κρατήσω για 2ο.

Ευχαριστώ και πάλι, θα επανέλθω για την αγορά. Γενικά πάντως θέλω ένα δυνατό μηχάνημα που να τρέχει εφαρμογές/παιχνίδια για 1-2 χρόνια και να αντέχει κάπως και σε μια 4ετια, όπως το τρέχον που έχω. Γενικά έχω μείνει ικανοποιημένος από το vaio, οπότε ίσως στραφώ και πάλι προς τα εκεί. Είμαι βέβαια αρκετά πίσω όσον αφορά τις εξελίξεις, ίσως έχουν εμφανιστεί πιο αξιόλογες μάρκες-μοντέλα...

με την καμμια πανω απο 100 ευρω. κρατα τον για κατεβαστηρι και για λυση αναγκης.

Δημοσ.

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση

BritGreek αν έπαιρνα μεταχειρισμένο λαπτοπ θα ήταν κάτι σαν καινούριο, τόσο εμφανισιακά κλπ όσο και να έχει εγγύηση με υπόλοιπο και μόνο αν αποτελεί πραγματική ευκαιρία (στην κρίση που ζούμε 50-100€ κάτω από την τιμή που κάνει, δεν είναι ευκαιρία).

Υπό αυτό το πρίσμα δεν θα ήταν μια καλή αγορά, δεδομένου ότι έχουν και 2ετή εγγύηση (άρα και 1,5 χρόνος να υπολείπεται δε με ενοχλεί)

Δημοσ.
Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση

BritGreek αν έπαιρνα μεταχειρισμένο λαπτοπ θα ήταν κάτι σαν καινούριο, τόσο εμφανισιακά κλπ όσο και να έχει εγγύηση με υπόλοιπο και μόνο αν αποτελεί πραγματική ευκαιρία (στην κρίση που ζούμε 50-100€ κάτω από την τιμή που κάνει, δεν είναι ευκαιρία).

Υπό αυτό το πρίσμα δεν θα ήταν μια καλή αγορά, δεδομένου ότι έχουν και 2ετή εγγύηση (άρα και 1,5 χρόνος να υπολείπεται δε με ενοχλεί)

Αρκεί να είσαι βέβαιος ότι η εγγύηση αυτή μπορεί να μεταβιβαστεί σε εσένα, ως δεύτερο ιδιοκτήτη. Αυτό δεν ισχύει πάντα, άσχετα με το τι λένε οι Νόμοι. Επίσης, να υπάρχει η απόδειξη αγοράς από τον πρώτο αγοραστή και να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι το λάπτοπ δεν είναι κλεμμένο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...