bigN Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Γεια, έχω μια ερώτηση σχετικά με dual boot και Virtual Mashines. Έχω εναν υπολογιστή στη δουλεια τον οποίο δεν θελω να φορτώνω με διαφορα προγράμματα, demo κλπ. παρά μόνο να έχω τα βασικά εργαλεία MS Office, AutoCad. Τα προγράμματα τα οποία θελω να τρέχουν ξεχωριστά είναι κυρίως για τον προγραμματισμό όπως VS2008, Qt, Adobe Flash, Dreamweaver κλπ. Ποια είναι προτιμότερη λύση να βάλω dual boot ή Virtual Mashine.
disqualified Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 εγω θα προτιμουσα virtual machine γιατι μου τη σπαει αρκετα να γυριζω απο το ενα στο αλλο. Ετσι θα εχεις και τα δυο οποτε τα χρειαστεις. Αυτο που δεν καταλαβα ετσι οπως το γραφεις ειναι αν στη virtual machine θα τρεχεις demo προγραμματα ή και τα vs2008, flash και dreamweaver
bigN Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Αυτο που δεν καταλαβα ετσι οπως το γραφεις ειναι αν στη virtual machine θα τρεχεις demo προγραμματα ή και τα vs2008, flash και dreamweaver Θέλω να τρέχω τα vs2008, Qt, flash και dreamweaver κλπ όταν χρειάζεται άμεση επέμβαση ή όταν μου έρχεται έμπνευση...... αυτή μάλλον θα είναι κύρια χρήση του VM ....αλλά δεν θέλω να εγκαταστήσω στη δουλεια μου αυτά τα προγράμματα τα οποία ίσως να προκαλέσουν απορία στο τριγύρω περιβάλλον Έχω δοκιμάσει το VMware στο σπίτι, το οποίο μου δημιούργησε εντύπωση ότι δεν είναι σαν να δουλεύεις κανονικά στον ΗΥ.... Μια από τις σκεψεις που έκανα είναι να έχω φορτωμένο το αρχείο με το OS στο εξωτερικό σκληρό και να μπορώ να το μεταφέρω όπου θέλω.
parsifal Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Διάβασε αν θες από εδώ και κάτω: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3041681#post3041681. Ο,τι απαντώ εκεί θα έγραφα και στο παρόν thread.
Bspus Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Έχω δοκιμάσει το VMware στο σπίτι, το οποίο μου δημιούργησε εντύπωση ότι δεν είναι σαν να δουλεύεις κανονικά στον ΗΥ.... . Τι ακριβως ειναι που σου εδωσε αυτην την εντυπωση? Ξερεις φυσικα οτι μπορεις και να το βαλεις σε fullscreen? Την πρωτη φορα που ειδα εγω VMWare (πολυς καιρος και δεν ηξερα τι ειναι τα virtual machines) δεν καταλαβα καν τη διαφορα. Παντως θα προτεινα virtualbox ως πιο ελαφρυ και σιγουρα υπεραρκετο για οτι θες να κανεις. Μια από τις σκεψεις που έκανα είναι να έχω φορτωμένο το αρχείο με το OS στο εξωτερικό σκληρό και να μπορώ να το μεταφέρω όπου θέλω Εχε υποψη σου ομως οτι θα χασεις σε ταχυτητα καθως μπλεκεις με USB και τις περιορισμενες τους ταχυτητες σε σχεση με εσωτερικους δισκους. Εκτος αν λες καθε φορα να κανεις copy ενα αρχειο μερικα GB.
bigN Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Παντως θα προτεινα virtualbox ως πιο ελαφρυ και σιγουρα υπεραρκετο για οτι θες να κανεις. Έχω δοκιμάσει το virtualbox (το οποίο είναι free), αν και το VMware μου φάνηκε πιο επαγγελματικό. Θυμάμαι όμως ότι δεν κατάφερα να μεταφέρω αρχεία από physical OS σε Virtual Mashine και αντίστροφα. Μάλλον θα επιλέξω τη λύση με Virtual Mashine. Έχετε καμια άποψη για Virtual PC 2007?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.