Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για αγορά κατοικίας

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω κάποια μέτρα σε έναν όροφο οικοδομής ο οποίος είναι στα μπετά (έχει ριχτεί μονο η πλάκα).

Ξερει κάποιος να μου απαντήσει τι θα πρέπει να κοιτάξω για να βεβαιωθώ ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα (πχ οι κολώνες κτλ) διότι η οικοδομή είναι αρκετά παλιά (άνω των 25 ετών) και πόσο περίπου θα μου στοιχήσει να το χτίσω;

Άκουσα ότι από τη στιγμή που ριχτεί η πλάκα χρειάζονται γύρω στα 500 ευρώ το τετραγωνικο πάνω κάτω για να τελειώσει ένα διαμέρισμα.

Δημοσ.

Εφόσον δεν είσαι σχετικός με το αντικείμενο θα πρέπει να απευθυνθείς σε πολιτικό μηχανικό ο οποίος θα σε συμβουλέψει και θα σε κατευθύνει. Θα σου ζητήσει σχέδια για να κάνει έλεγχο στο κτήριο και να δεί τη κατάσταση των στατικών. Επίσης καλό θα ήταν να είναι σε θέση να σου ετοιμάσει ολοκληρωμένο πακέτο μελέτης μηχανολογικών και αρχιτεκτονικών, ώστε να δείς αν τελικά τα δωμάτια και γενικά οι χώροι (κουζίνα μπάνιο κτλπ) σε ικανοποιούν. Από όλα αυτά θα μπορέσει να σου βγάλει κάποιος εργολάβος κοστολόγιο. Χωρίς αυτά είτε πεις 500€ είτε 1500€ το ίδιο μου ακούγεται. Κανένας δε θα σου δώσει σαφή απάντηση χωρίς να ξέρει τι ακριβώς θες να φτιάξεις. :-)

Δημοσ.

εκτος απο τα σωστα που ειπε παραπανω ο grinder να σου πω και εγω μιας και εχω ζησει απο κοντα το χτισιμο δυο οικοδομων απο το μηδεν. το "παχος" της πλακας πρεπει να ειναι οσο το δυνατον μεγαλυτερο, εχει καποια ελαχιστα στανταρ για τα οποια ρωτας τον μηχανικο. Κολωνες και τα λοιπα πρεπει να τα δει ο μηχανικος και να σου πει, φανταζομαι πως υπαρχει καποιο σχεδιο προηγουμενου μηχανικου (αν ειναι νομιμη η οικοδομη)

Οσον αφορα τη στατικοτητα του κτιριου δεν μπορεις να ελεγξεις και πολλα πραγματα: για παραδειγμα, ποσοι τονοι σιδερο χρειαστηκαν, με τι διαταξη μπηκανε τα σιδερα, εχει αντισεισμικα πελματα στα θεμελια, τι μπετον χρησιμποποιηθηκε?

καταλαβαινεις ποσο δυσκολο ειναι να απαντηθει το ερωτημα σου...

για το μετεπειτα κοστος εξαρταται τι τσεπη εχεις... εχει πλακακια με 10 ευρω/μετρο, εχει και αλλα με 40ευρω/μετρο, ποιοτητες κουφωματων, διαρυθμιση και και και....

Δημοσ.
...η οικοδομή είναι αρκετά παλιά (άνω των 25 ετών) ....

Χωρίς να είμαι γνώστης του αντικειμένου, δε θα σε προβλημάτιζε το ότι ο σκελετός μιας πολυκατοικίας είναι εκτεθειμένος σε καιρικά φαινόμενα επί 25 χρόνια?

Δημοσ.

Σίγουρα δεν μπορεί να πει κάποιος ακριβώς το πόσο θα κοστίσει αλλά στο περίπου μπορεί να γίνει μια εκτίμηση. Μου έχουν πει ότι το 40% κοστίζει μέχρι να πέσει η πλάκα και 60% μετά. Ισχύει αυτό;

Δημοσ.
Χωρίς να είμαι γνώστης του αντικειμένου, δε θα σε προβλημάτιζε το ότι ο σκελετός μιας πολυκατοικίας είναι εκτεθειμένος σε καιρικά φαινόμενα επί 25 χρόνια?

Αυτό ακριβώς είναι το πιο σημαντικό. Αν τα μπετά έχουν μείνει εκτεθειμένα χωρίς καμιά προστασία θα εμφανίσουν σημάδια αποσάθρωσης. Και δυστυχώς τα 25 χρόνια είναι πάρα πολλά φίλε.

Καλύτερα να γίνει μια εκτίμηση από κάποιον ειδικό και μάλιστα πολύ προσεκτικά.

Να σου πω την ταπεινή άποψή μου πάντως, προσωπικά ΔΕΝ θα αγόραζα ούτε ακόμα και με λιγότερα χρόνια (βέβαια εξαρτάται και από τις περιβαλλοντικές συνθήκες-διάβρωση). Τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις μετά από μερικά χρόνια ίσως θα πρέπει να σε προβληματίσουν σήμερα.

Θεωρητικά και χωρίς να γίνει αυτοψία δεν μπορούμε να πούμε παραπάνω...

Δημοσ.

Παράθεση:

Αρχικά καταχωρημένο από xpapias Εμφάνιση Μηνύματος

Αυτό ακριβώς είναι το πιο σημαντικό. Αν τα μπετά έχουν μείνει εκτεθειμένα χωρίς καμιά προστασία θα εμφανίσουν σημάδια αποσάθρωσης. Και δυστυχώς τα 25 χρόνια είναι πάρα πολλά φίλε.

Καλύτερα να γίνει μια εκτίμηση από κάποιον ειδικό και μάλιστα πολύ προσεκτικά.

Να σου πω την ταπεινή άποψή μου πάντως, προσωπικά ΔΕΝ θα αγόραζα ούτε ακόμα και με λιγότερα χρόνια (βέβαια εξαρτάται και από τις περιβαλλοντικές συνθήκες-διάβρωση). Τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις μετά από μερικά χρόνια ίσως θα πρέπει να σε προβληματίσουν σήμερα.

Θεωρητικά και χωρίς να γίνει αυτοψία δεν μπορούμε να πούμε παραπάνω...

όντως αυτό είναι το πιό σοβαρό θέμα

βρές ένα έμπειρο πολιτικό μηχανικό

.

Δημοσ.

Ποιά μπορεί να είναι τα εμφανή σημάδια ότι πραγματικά έχει μεγάλο πρόβλημα διάβρωσης;

Τα 25 χρόνια σε σπίτι δεν νομίζω ότι θεωρούνται και τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής

Δημοσ.

βρές ένα έμπειρο πολιτικο μηχανικό

δεν μπορείς να καταλάβεις με τα χαιρετίσματα απ' το forum

μπορεί να μην είναι και τραγικά τα πράγματα

Συν το ότι πριν 25 χρόνια άλλα προέβλεπε ο κώδικας αντισεισμικής προστασίας - άλλα σήμερα.

αυτό ισχύει και γιά τα τελειωμένα της 25ετίας

.

Δημοσ.

Εντάξει ρε παιδιά να ρωτήσω έναν μηχανικό είναι λογική απάντηση απλώς ρώτησα μήπως είχε κάποιος παρόμοια εμπειρία και μπορεί να μου πει δυό συμβουλές

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...