haHa Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Λοιπόν πρέπει να γίνει γνωστό πως οι παραπάνω σε συχνότητα επεξεργαστές που δίνει η apple και τους χρεώνει 200 euro περίπου σε καθε μοντέλο.Είναι μια σκέτη κοροϊδία. Είναι ακριβώς οι ίδιοι επεξεργαστές με άλλο πολλαπλασιαστή. Όποτε και προκύπτουν άλλες συχνότητες.Τα MBP π.χ φορανε τον Τ9600m o οποιος εχει default multiplier x7 και fsb 400 προκυπτει το 2,8 οταν ομως ανεβασουμε η κατεβασουμε τον multi αυτοματα αλλαζει και η συχνοτητα.Με λιγα λογια τους overclocckaroun λιγο και το χρεωνουν τοσα λεφτα παραπανω , οταν την ιδια στιγμη στο pc το κανεις αυτο σε 2 λεπτα.Aπλα εχουν κλειδωμενα bios και μας δουλευουν ψιλο γαζι.... Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο παιδια.. Μια χαρα τους κανονικους cpu βαζει η apple , δεν βαζει overclocked..(δεν ειναι και δυνατον , γιατι εχουν κλειδωμενο multiplier ολες οι cpu -εκτος απο τους extreme- κατευθειαν απο την intel) haHa διαβαζοντας και τις υπολοιπες συζητησεις πρεπει να σου πω οτι συμφωνω 100% μαζι σου. Μια ερωτηση μονo... Ισχυει οτι δεν υπαρχουν διευκολυνσεις με δοσεις στο pixmania? Νομιζω πως δεν εχει ατοκες...Αλλα και με εντοκες απο την πιστωτικη να το παρεις, παιζει να βγαινει φθηνοτερα απο οτι με μετρητα(ή ατοκες) απο Ελλαδα! (χωρια την διετη εγγυηση)
Vasilisxd Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Σιγά μην έκανε OverClock με τέτοια ΦορμΦάκτορ Desktop και ειδικά Laptop. Θα χρειαζόταν παραπάνω ψύξη - και τα μηχανήματά της είναι γνωστά για την ησυχία. Μήν σου πώ τέτοιοι ανωμαλάρες που είναι, κάνουν underClock
iced Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Και να το ελεγε το engadget ή καποιος τυπος σε αυτο δεν σημαινει οτι ισχυει κιολας
ixthy Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Sorry αλλά δε θέλει πολύ να καταλάβεις ότι αυτό είναι τελείως αβάσιμο. Εδώ είχαν underclock την 8600GT της nvidia και μάλιστα αρκετά. Άλλο αν μετά αποδείχθηκε ότι το συγκεκριμένο chip ήταν προβληματικό! Εγώ πάντως το overclockάριζα από τα vista κιόλας μέσω κάποιου utility της nvidia. Ποτέ δεν έπαθα τίποτα και έχω το mbp πάνω από 1,5 χρόνο τώρα.
iced Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Το οτι δεν επαθες και σταθηκες τυχερος δεν σημαινει οτι δεν θα παθεις κιολας... Ειναι δαιμονισμενο αυτο το κωλοτσιπ. Εχει αποτομες αλλγες θερμοκρασιας και ξεκολαει απο οτι ξερω
haHa Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Sorry αλλά δε θέλει πολύ να καταλάβεις ότι αυτό είναι τελείως αβάσιμο. Εδώ είχαν underclock την 8600GT της nvidia και μάλιστα αρκετά. Άλλο αν μετά αποδείχθηκε ότι το συγκεκριμένο chip ήταν προβληματικό! Εγώ πάντως το overclockάριζα από τα vista κιόλας μέσω κάποιου utility της nvidia. Ποτέ δεν έπαθα τίποτα και έχω το mbp πάνω από 1,5 χρόνο τώρα. Και σαν συμπληρωμα: Δεν ειναι μονο η 8600 underclocked. Σχεδον ολες οι καρτες γραφικων των διαφωρων macbook pro 15"(και οι ati x1600 παλιοτερα κλπ) ειναι underclocked σε σχεση με τις ιδιες καρτες σε αλλα laptop.
ixthy Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Σωστός! Γενικώς αυτή είναι η λογική της Apple. Under not over! Και επίσης έχω σταματήσει να overclockάρω για να μην γίνω από τυχερός άτυχος! Άσε που από μετρήσεις που έκανα με το fraps ανακάλυψα ότι το κέρδος παραήταν μικρό για ένα τόσο μεγάλο ρίσκο. Και μιλάμε ότι σε κάποιες φάσεις είχα overclockάρει πολύ. Βέβαια πάντα μετρούσα και τη θερμοκρασία η οποία ανέβαινε ελάχιστα και αυτό μου είχε κάνει εντύπωση. Πάντως ελπίζω στα νέα mac να δούμε κάτι καλύτερο από GPUs.
equi1908 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Μολις ελαβα email απο Pixmania. Δυστυχως δεν εχουν κανενος ειδος δοσεις (εντοκες η ατοκες)... Ειναι δυνατον εν ετει 2010??
georgeadams Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Φυσικά και είναι δυνατόν. Γιατί, για παράδειγμα κάνει δόσεις το Amazon?
haHa Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Μολις ελαβα email απο Pixmania. Δυστυχως δεν εχουν κανενος ειδος δοσεις (εντοκες η ατοκες)... Ειναι δυνατον εν ετει 2010?? Παντως ακομα και αν το παρεις με την πιστωτικη καρτα σου και το πληρωσεις πχ μονος σου σε 3-6 δοσεις (και ετσι θα πληρωνεις καθε φορα τον τοκο της πιστωτικης), θα σου ερθει φθηνοτερα απο οτι να το επαιρνες απο Ελλαδα + οτι θα εχεις και διετη εγγυηση.
equi1908 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Παντως ακομα και αν το παρεις με την πιστωτικη καρτα σου και το πληρωσεις πχ μονος σου σε 3-6 δοσεις (και ετσι θα πληρωνεις καθε φορα τον τοκο της πιστωτικης), θα σου ερθει φθηνοτερα απο οτι να το επαιρνες απο Ελλαδα + οτι θα εχεις και διετη εγγυηση. Απο τη στιγμη που δεν γινεται να μου κανουν δοσεις, πως θα το κανω αυτο? Ειμαι noob σε τετοια θεματα. Επισης ξερεις αν δεχονται εταιρικο ΑΦΜ για αποφυγη ΦΠΑ? απαντα αν θες με πμ για να μην το ξεσκισουμε στο offtopic... EDIT: Εταιρικο ΑΦΜ δεν παιζει μιας και εχουν ειδικo site για επαγγελματιες.... Αυτο που θελω ειναι να βαζω τα χρηματα με δοσεις μεσω της πιστωτικης (θα χρησιμοποιησω ενος φιλου). Πως το κανω αυτο?
ababapanos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 εγω ειμαι αναγκασμενος να πουλησω το καινουριο μου mac mini,μπαινω φανταρος σε 10 μερες... δεν το εχω δουλεψει ουτε 2 φορες. αν ενδιαφερετε καποιος ας στειλει πμ. http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/Nettop/Apple-Mac-Mini-MC238GR-A-Nettop-MC238GR-A.htm
haHa Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 μαλλον θα καταληξω ΕΔΩ λογω δοσεων Μια χαρα τιμη!
Tablet Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δεν ειναι ετσι ακριβως το θεμα, υπαρχουν extreme μοντελα 3,06 που εμπαινναν και ειχα ξεκλειδωτο multi αλλα δεν ειχε νοημα γιατι δεν μπορουσες να το πειραξεις. Και να μπορουσες βεβαια παλι δεν θα ειχε νοημα αφου μετα θα ηθελε ταση και θα ξεφευγε το πραμα. Καθε επεξεργαστης για φορητο και σταθερο λοιπον εχει μια συχνοτητα που βγαινει απο το fsb και τον πολλαπλασιαστη. Η εταιρεια εχει καποια στανταρντς σχετικα με την μακροζωια του cpu και για να καλυφθουν θετει συγκεκριμενη συχνοτητα σε καθε κομματι πυριτιου. Πιο καλοι επεξεργαστες ειναι απο πιο καλο κομματι πυριτιου. Δεν ειναι ακριβως κλοκαρισμα Eισαι πολυ λαθος φιλε μου εδω δεν υπαρχει περιπτωση στο κατασκευαστικο σχεδιαγραμμα που δινει η apple στα εργοστασια να αλλαζουν το υλικο της cpu ανα μοντελο..Ουτε μια στο εκατομμυριο.Η αρχητεκτονικη ειναι τετοια ωστε το ιδιο μοντελο να αντεχει και θερμοκρασιες των 2.8 και των 3.06 ειναι απλα θεμα στρατηγικης γιατι με μηδεν εξοδα μηδεν ομως κερδιζουν εκατομμυρια παραπανω απο ολους εμας που πληρωνουμε για "πιο γρηγορο μοντελο" Και μην ξεχναμε κατι οτι ολες οι Εταιριες εχουν σκοπο το κερδος πανω απο ολα και οχι τις αναγκες τις δικες μας γιατι ακομα και οι αναγκες μας διαμορφονονται απο το οφελος η την χασουρα τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.