Προς το περιεχόμενο

Ερχονται τα νεα mac?

Tablet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
δηλαδή να μην περιμένουμε νέα macbook pro νωρίτερα από το καλοκαίρι;

Το πιο λογικο ειναι οτι συντομα(πριν το καλοκαιρι) θα ανανεωθουν με τους νεους διπυρηνους intel i5,i7 στα 32nm.

Αν οχι, τοτε η apple θα εχει μεινει πολυ πισω.

Απλα κατα πασα πιθανοτητα μην περιμενουμε quad πριν το καλοκαιρι.

πόσο % είναι γρηγορότεροι οι νέοι dual core i5 - i7 σε σχέση με τους τωρινούς core 2 duo ;;

Υπολογιζε γυρω στο 25% .(τεραστια διαφορα για υπολογιστες)

Πχ ο Intel Core i7 620M στα 2.66GHz ειναι γυρω στο 25% πιο γρηγορος απο τον Intel Core 2 Duo P9600 στα 2.66GHz και γυρω στο 20% πιο γρηγορος απο τον Intel Core 2 Duo P9700 στα 2.8GHz. (παρολο που ο τελευταιος εχει μεγαλυτερη συχνοτητα.)

Και το πετυχαινουν μαλιστα με μικροτερη καταναλωση (αρα μεγαλυτερη αυτονομια και λιγοτερη εκλυομενη θερμοτητα-χαμηλοτερες θερμοκρασιες) , ενω εχουν και μερικα ακομα καλουδια!

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ανυπομονώ πάντως για τη στιγμή που ο Jobs θα πει την κλασσική πλέον ατάκα "...and one last thing" και θα ανακοινώσει κάτι καλό :)

μακαρι να ειναι το tablet :-D:-D

Δημοσ.

Στο PC μου είχα 3.00 Ghz Hyperthreading.

Μετά, του έβαλα Quad Core (απλό) στα 2.4 Ghz.

Στον νέο Mac Pro μου, έχω i7 Nehalem Quad Core 2.66 Ghz.

Σε ένα 3D Rendering από μία σκηνή που είχα ετοιμάσει για Benchmark παλιότερα (Είχα φτιάξει κάτι 3D Models που ήταν μπαταρίες AAA)

3D Model - Batteries AAA (1.5 Volt)

Ακούστε λοιπόν τους χρόνους Rendering (της ίδιας σκηνής) που είχε ο κάθε επεξεργαστής (υπήρχαν όμως και διαφορές στο version του προγράμματος ανά εποχές)

Intel Hyperthreading 3.00 Ghz --> 00:45:00 minutes (περίπου)

Intel Quad Core 2.4 Ghz (Q6600) --> 00:05:30 minutes (περίπου)

Intel Quad Core "Nehalem" Xeon 2.66 Ghz (Mac Pro 2009) --> 00:02:55 minutes (με blender 2.49) και με το νέο blender 2.5 Alpha 0, το κάνει σε 00:00:41 seconds (προφανώς το νέο blender είναι πιο optimized και εκμεταλλεύεται και καλύτερα τους νέους επεξεργαστές).

Αυτά τα λέω ενδεικτικά για να πάρετε μία γεύση από τις διαφορές στο Rendering έχοντας την ίδια σκηνή, και αλλάζοντας επεξεργαστές / μηχανήματα (βέβαια υπάρχουν και διαφορές στις Version του blender, αλλά παίρνετε μία γεύση τι γίνεται με τους Nehalem). :-)

Δημοσ.

Φιλε μου καλοριζικος!!!! Το σκευτοσουν καιρο και πηρες το τουμπανο της apple...

Πολυ ωραια τα στοιχεια των συγκρισεων που παρεθεσες αλλα θελω να τονισω οτι οι xeon επεξεργαστες ειναι πολυ δυνατοι... Δεν συγκρινονται αμεσα με τους Nehalem του κοινους... Εχουν πιο γρηγορες cache, αλλη αρχιτεκτονικη σε καποια πραγματα κτλ κτλ...

Το λεω για να μη νομιζει καποιος οτι αφου ειναι ι7 το imac ή με το καλο τα mbp θα παθει σοκ

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις ευχές iced.

Είναι μερικές ημέρες που χρησιμοποιώ τον Mac Pro, και πραγματικά με την αλλαγή (switch) από PC σε Mac, επιτέλους "έγινα άνθρωπος"...!!!

Δεν ξέρω αν είναι ο ενθουσιασμός της αλλαγής, αλλά πραγματικά νιώθω πολύ πιο δημιουργικά με τον mac μου. \

Πριν από λίγο χρειάστηκε να κάνω μαζική μετονομασία αρχείων για παράδειγμα (ήθελα να προσθέσω prefix) και ανακάλυψα τον "Automator" που είναι default μέσα στο σύστημα..!!! Ε, έπαθα σοκ για άλλη μια φορά..!!! Όσο προχωράει η εμπειρία χρήσης Mac, τόσο αντιλαμβάνομαι την δύναμη των Mac..!!! Θα δείξει το μέλλον για την τελική μου άποψη για τους Mac. Μέχρι στιγμής πάντως οι Mac, παίρνουν από εμένα 10 με τόνο (αν εξαιρέσουμε μερικές χαζομάρες του στυλ δεν υπάρχει Cut/Paste παρά μόνο Copy / Paste και οτι για να σβήσω ένα αρχείο για παράδειγμα, πρέπει να το σύρω στον κάδο ανακύκλωσης - δεν λειτουργεί το delete...χιχι). Μπροστά όμως στο μεγαλείο των Mac, αυτά είναι πταίσματα...!!!! :-)

(Δεν το αναπτύσσω άλλο σε αυτό το Thread όμως το θέμα του Switch από PC σε Mac, διότι θα γίνουμε Offtopic)

Ναι, οι επεξεργαστές Xeon είναι διαφορετικοί απο τους απλούς επεξεργαστές (γι'αυτό και το ανέφερα οτι είναι Xeon)

Δημοσ.
Vag3d, CMD-backspace για να σβήνεις αρχεία! Έλεος δηλαδή!!! ;)

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Lol..!!! Είμαι newbie στον Mac...!!! Μετράω μόνο 7 μέρες από το switch PC2Mac..!!! (αλλά ανακάλυψα τον automator όμως, δεν μπορείς να πεις..??? χιιιχι)

(thanks πάντως) :P

Δημοσ.

Ακούστε λοιπόν τους χρόνους Rendering (της ίδιας σκηνής) που είχε ο κάθε επεξεργαστής (υπήρχαν όμως και διαφορές στο version του προγράμματος ανά εποχές)

Intel Hyperthreading 3.00 Ghz --> 00:45:00 minutes (περίπου)

Intel Quad Core 2.4 Ghz (Q6600) --> 00:05:30 minutes (περίπου)

Intel Quad Core "Nehalem" Xeon 2.66 Ghz (Mac Pro 2009) --> 00:02:55 minutes (με blender 2.49) και με το νέο blender 2.5 Alpha 0, το κάνει σε 00:00:41 seconds (προφανώς το νέο blender είναι πιο optimized και εκμεταλλεύεται και καλύτερα τους νέους επεξεργαστές).

Ψαρωτικοτατο!!!!!Μπραβο που καποιος κανει τετοια σοβαρα test!!!!:-)

---------- Προσθήκη στις 15:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:19 ----------

Το ερωτημα ειναι εγω που εχω ενα ποσο περιπου 1500 να τα διαθεσω για mcp αυτης της σειρας η να περιμενω...?(Ποσο ομως??????)

Δημοσ.
Το ερωτημα ειναι εγω που εχω ενα ποσο περιπου 1500 να τα διαθεσω για mcp αυτης της σειρας η να περιμενω...?(Ποσο ομως??????)

Περίμενε, αλλά λίγο. Μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι φήμες λένε πως η Apple οργανώνει παρουσίαση στις 25-27 Ιανουαρίου. Πιθανώς η παρουσίαση θα αφορά μόνο το υποτιθέμενο νέο Tablet PC αλλά που ξέρεις; Εγώ πάντως για 20 μέρες, θα έκανα υπομονή.

Δημοσ.

Έχετε δίκιο θα περιμένω..Ελπίζω όμως να αξίζει τον κόπο είναι κοντά οι μέρες παντως..Με τα τωρινα δεδομενα ομως στα 1500 τι επιλογή mac laptop θα κανατε εσεις?

Δημοσ.
Έχετε δίκιο θα περιμένω..Ελπίζω όμως να αξίζει τον κόπο είναι κοντά οι μέρες παντως..Με τα τωρινα δεδομενα ομως στα 1500 τι επιλογή mac laptop θα κανατε εσεις?

Well, οι επιλογες σου ειναι MB, MBP και MBA. Αφου διαθετεις 1500 ευρω τοτε βγαζουμε απο τη μεση το MB. Εγω θα σου ελεγα να περιμενεις για τα νεα MBP. Και οχι να παρεις MBA. Να σου πω πως ειμαι ακριβως στην ιδια θεση με εσενα, σε αυτο που λες δηλαδη. Αλλα εγω ειμαι μεταξυ iMac και MBP, δηλαδη desktop vs laptop..

Δημοσ.

αν το πάρεις τώρα MBP 13,3 στα 2,53

αν περιμένεις 20 μέρες (και κανέναν μήνα για να είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα) το ποιο ακριβό 13,3

Γενικά είμαι πολύ υπέρ των 13,3 καθώς έχουν καλή οθόνη για δουλειά και καμιά ταινιούλα στο κρεβάτι (άντε να βλέπει και κανένας άλλος) και έχει αρκετά καλή φορητότητα ενώ οι διαφορές του με το 15 είναι πολύ μικρές.

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και το Air αλλά επειδή δεν έχει ethernet εμένα δεν με βολεύει καθόλου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...