ClawHammer Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Έχω ένα PC μεγάλης ηλικίας με τα εξής χαρακτηριστικά: Athlon XP 1800+, μητρική Gigabyte 7VT600-P-RZ, μνήμη 1GB DDR400, έναν σκληρό WD 40GB (IDE) κι έναν καινούριο WD 500GB Caviar Black SATA2 o οποίος λειτουργεί σε SATA1 mode και κάρτα γραφικών Radeon 2600Pro AGP. Στο PC τρέχω Windows 7 Ultimate και παραδόξως τα σηκώνει . Είχα ένα DVD-RW NEC 3520A (IDE) το οποίο μετά από 5 χρόνια χρήσης παρέδωσε το πνεύμα. Αγόρασα ένα Sony Optiarc 7243S (SATA) το οποίο και συνέδεσα στην αρχαία μου μητρική η οποία υποστηρίζει SATA1. To PC είδε κανονικά το νέο DVD-RW αλλά όσα δισκάκια κι αν δοκίμασα να βάλω, ενώ το drive φαινόταν να διαβάζει για μερικά δευτερόλεπτα αρχικά, μετά δε γινόταν τίποτα και έμενε κολλημένο το λαμπάκι του σκληρού έως ότου εγώ αφαιρούσα το δισκάκι οπότε και ξεκολλούσε. Να προσθέσω ότι το DVD-ROM μου ΤΕΑC DV-516D (IDE) δεν έχει κανένα πρόβλημα να διαβάσει τα ίδια ακριβώς δισκάκια. Νομίζοντας λοιπόν ότι μου έτυχε προβληματικό drive, ζήτησα αλλαγή από το κατάστημα που το πήρα, όπερ και εγένετο αλλά και πάλι τα ίδια. Κάπου διάβασα στο site της Sony ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τα Windows 7 και το συγκεκριμένο drive (προσφερόταν ωστόσο firmware update για το πρόβλημα αυτό) οπότε τελικά έδωσα κατιτίς παραπάνω και πήρα το Plextor PX-880SA (SATA) αλλά πάλι αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα το οποίο πραγματικά μου φαίνεται ανεξήγητο. Όποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη...
Dropsreef Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 κανε μια πατεντα και συνδεσε το dvd σου σε ide και οχι σε sata!ειχα ακριβωςς το ιδιο προβλημα με τα windows7 και λυθηκε συνδεοντας το dvd σε θυρα ide
washcloud Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Όχι, πάλι τα ίδια... Το boot priority το έχεις ορίσει σωστά; Αν ναι υπάρχει είτε πρόβλημα ΚΑΙ με το Plextor (αν και ακούγεται δύσκολο, 2/2 drives να βγήκαν σκάρτα) - είτε κάποια ασυμβατότητα (που επίσης χλωμό μου κάνει). Σιγουρέψου δε πως τα καλώδια σήματος και τροφοδοσίας είναι οκ και οι συνδέσεις εφαρμόζουν καλά. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:39 ---------- Όχι, πάλι τα ίδια... Το boot priority το έχεις ορίσει σωστά; Αν ναι υπάρχει είτε πρόβλημα ΚΑΙ με το Plextor (αν και ακούγεται δύσκολο, 2/2 drives να βγήκαν σκάρτα. Το διαπιστώνεις με το να το συνδέσεις σε άλλο pc) - είτε κάποια ασυμβατότητα (που επίσης χλωμό μου κάνει). Σιγουρέψου δε πως τα καλώδια σήματος και τροφοδοσίας είναι οκ και οι συνδέσεις εφαρμόζουν καλά.
ClawHammer Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Σωστά είναι και το boot priority και τα καλώδια και όλα, άσε που ουσιαστικά το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε 3 drives, όχι σε 2. Πρώτα ξαναπήρα το Sony και μετά πήρα το Plextor. Είμαι σε απόγνωση, θα πάω το Σάββατο να ζητήσω κανένα IDE, δε θα είναι και πολύ τελευταίο μοντέλο αλλά αν είναι να κάνω τη δουλειά μου, το προτιμώ χίλιες φορές. Ανεξήγητα πράγματα...
Dropsreef Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 παρε απο κανενα φιλαρακι σου κανενα dvd με ide συνδεσμολογια και δοκιμασε το!εγω οτι και αν ειχα κανει δεν ειχε βοηθησει τιποτα και πιστεψε με ειχα δοκιμασει απειρα πραγματα!αν ανατρεξεις στο forum θα δεις και δικο μου δημοσιευμενο θεμα!η μονη λυση για το δικο μου προβλημα ηταν η χρησιμοποιηση ενος ide dvd recorder
washcloud Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 θα πάω το Σάββατο να ζητήσω κανένα IDE, δε θα είναι και πολύ τελευταίο μοντέλο αλλά αν είναι να κάνω τη δουλειά μου, το προτιμώ χίλιες φορές. Ανεξήγητα πράγματα... (αν βρεις ανοιχτά το Σαββάτο...) ούτως ή άλλως είτε IDE, είτε SATA, η ίδια φάση είναι τα optical drives. Kαμμία διαφορά "απόδοσης". Τώρα τί "ανεξήγητο" συμβαίνει.....Ενδέχεται να έχει πάθει κάτι ο controller (που επίσης δε μου πολυ-καλοκάθεται βέβαια). Αν ο controller είναι οκ, φαίνεται αν συνδέσεις SATA δίσκο (...βρε ΜΠΑΣ κι έχει αλλάξει τπτ στο BIOS setup; It happens, αν πχ η μπαταρία είναι παλιά, και ταυτόχρονα μείνει από AC το pc...Kι αυτό ψιλοαπίθανο κάνει, αλλά έλεγξέ το αν θες. Μήπως έχει ενεργποιηθεί δλδ κάποιο ακατάλληλο mode, για τα drives). Kι όπως είπαμε, τα ίδια τα drives επίσης φαίνονται αν είναι οκ, σε άλλο pc.
ClawHammer Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Παιδιά θα τρελαθώ... τελικά δεν κατάφερα να αλλάξω και το Plextor επειδή ήταν σε retail συσκευασία και δε δέχονταν επιστροφή. Όμως, έβαλα WinXP για πλάκα στον 40άρη σκληρό μήπως και το πρόβλημα ήταν με τα Win7 αν και το γεγονός ότι κόλλαγε η ανάγνωση οπτικού δίσκου ακόμη και στο boot, με έκανε να πιστεύω ότι θα ήταν μάταιο. Κι όμως! Μέσα στα XP τώρα διαβάζει κανονικά το drive, ενώ πλέον δουλεύει σωστά η ανάγνωση και κατά το boot. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Έκανα ωστόσο βλακεία και πλέον δε μπορώ να bootάρω σε Win7. Πώς μπορώ να φτιάξω τον boot loader/master boot record για να μου δίνει την επιλογή να διαλέξω σε ποιο OS θα εκκινώ, χωρίς να κάνω επανεγκατάσταση των 7;
M@ROUD@S Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Κανε boot με το δισκο των 7 και κανε start up repair...Καπου εχει μια επιλογη που ψαχνει τους δισκους για λειτουργικα συστηματα,χρησιμοποιησε την.Να υποθεσω πως εχεις βαλει σωστα το boot priority ετσι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.