Προς το περιεχόμενο

5850 bottleneck....?

panetolikos83

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ε οχι και σαπια.....

που ακομα δεν εχει βγει παιχνιδι απο τοτε που να φτανει τα μισα του γραφικα

Σάπια δεν είναι. Επίτηδες φτιαγμένη είναι για να μη παίζει!

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εμμμ... Μια χαρα παίζει το Crysis σ ένα μέτριο σύστημα, με 1280χ1024 και ένα συνδυασμό Medium - High στα settings*... Μήπως εμείς δεν στέκουμε καλά που ζητάμε να παίζουμε σε 2560χ1600 π.χ. (ανάθεμα αν υπάρχει οθόνη που υποστηρίζει τέτοια ανάλυση) με 128χ AA και 512χ anisotropy (λες και προσέχει κανείς την διαφορά σε 4χ και 8χ ΑΑ παραδείγματος χάρην, τσχχχ), νισάφη πια γίναμε όλοι "HD Gamers" και έχουμε χάσει την ουσία μου φαίνεται...

*Συγκεκριμένα σε μια HD3870 με Ε8400 είναι καραPlayable...

Δημοσ.
Ενα χοντρό γουρούνι προγραμματισμένο απο τεμπέληδες προγραμματιστές είναι και τίποτα άλλο. Δεν θα κάτσω να εξηγήσω για ποιο λόγο η Crytech εσκεμμένα το έπραξε γιατί θα μας πάρει σελίδες.

I thought the problem with Crysis was very poor batching on draw calls resulting in significantly increased communication overhead which due to the type of communication being used results in the CPU effectively being idle but unusable.

http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1374525&postcount=2787

Αμφότεροι δουλεύουν στην AMD για το τμήμα γραφικών της ΑΤΙ. Αποφεύγω να επαναλαμβάνω ότι η Crytek έχει την λαλακισμένη συνήθεια να σπαταλάει αλόγιστα πόρους (κυρίως CPU) και στην πρώτη όσο και στην δεύτερη μηχανή τους γιατί κάθε φορά μου την πέφτουν οι οπαδοί του Crysis/Crytek.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:05 ----------

Έτσι, το έχεις πιάσει το κόλπο γκρόσο. Αν δεν υπήρχε και αυτό, θα είχαμε κατακλυστεί από console ports φιλαράκο. Είναι ο μοναδικός λόγος που ΔΕΝ κράζω τελείως την εταιρεία. Η αρρώστια στο PC-Gaming είναι οι κονσόλες, ξυπνήστε και κραχτε της εταιρείες που σας έχουν γραμμένους, εσάς και τις ακριβές κάρτες σας γιατί έχει παραγίνει το κακό. Δεν είναι δυνατόν να τρώμε στην μάπα αυτά τα άθλια textures και models με τοσο ισχυρο hardware, όσους Shaders και να χρησιμοποιούν για να κρύψουν οτι σχεδιάστηκαν για τις βρωμοκονσολες.

Ούτε τους ISV μπορώ έτσι εύκολα να κράξω αλλά ούτε και τις κονσόλες. Ειδικά όταν για τις κονσόλες οι επεξεργαστές γραφικών προέρχονται από τις ίδιες και αυτές εταιρίες όπως και στο PC. Για του λόγου το αληθές για τους επεξεργαστές γραφικών στις περισσότερες κονσόλες ανά τον κόσμο ευθύνεται η ΑΤΙ (Wii, XBox360).

Την μεγάλη διαφορά θα την κάνει το Tesselation και το Mega Texture της I.D. Στα DX11 παιχνίδια, οι κάρτες θα πωλούνται με τον συσχετισμό Tesselation/FPS, θυμήσου το, γιατί αυτό θα κάνει την διαφορά μεταξύ console και PC από δω και στο εξής.

To tesselation θα αρχίσει να εμφανίζεται δειλά δειλά σύντομα σε παιχνίδια, αλλά μιας και θα εφαρμοστεί ως "afterthought" πολύ φοβάμαι ότι κινδυνεύουμε από φαινόμενα όπως "over-tesselation" δηλαδή σε μερικά σημεία να έχουν παραστρογγυλέψει τα πράγματα από ότι θα ήθελε κανείς. Και ναι σε μερικά σημεία εμφανίζεται και στο Unigine demo.

΄Οταν έχεις έναν DX9 σκελετό παιχνιδιού και αρχίζεις να προσθέτεις μέσω path DX10/11 εφέ είναι μοιραίο ότι το αποτέλεσμα και από άποψης αισθητικού αποτελέσματος και από άποψη διαχείρισης πόρων δεν θα είναι το ίδιο επαρκής όπως σε μια εξαρχής DX11 μηχανής του απώτερου μέλλοντος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το DX11 ή το tesselation δεν έχουν μεγάλη σημασία για το μέλλον, ούτε υπάρχει περίπτωση να απαξιώσω οτιδήποτε σχετικό. Ωστόσο όταν μιλάμε για κάτι όπως το adaptive tesselation βάλε την λογική κάτω και σκέψου πόσο adaptive θα μπορεί να είναι και ποιές θα μπορούσε να είναι οι διαφορές μεταξύ ενός επιπρόσθετου path και ενός καθαρόαιμου DX11 παιχνιδιού όπου η γεωμετρία θα έχει σχεδιαστεί από το μηδέν με adaptive tesselation κατά νου.

Τέλος άσχετα με το πως χειρίζονται οι 2 εταιρίες το tesselation σήμερα στις Evergreen/GF100, το μόνο που έκαναν είναι να συμπεριλάβουν την δυνατότητα στις αρχιτεκτονικές τους (όπως κάνουν με κάθε πρωτοεμφανιζόμενη δυνατότητα) και θα ασχοληθούν με την πραγματική επάρκεια/επιδόσεις σε μελλοντικές γενιές. Η επάρκεια με πολλά και πολύ μικρά πολύγωνα σε αυτές τις 2 αρχιτεκτονικές είναι πολύ μικρή ακόμα και για κάτι σε full adaptive tesselation @real DX11 engine κινδυνεύουν να κάνουν το multisampling να πέφτει στις επιδόσεις του supersampling.

Για να φτάσουν στο επιθυμητό σημείο επάρκειας θα πρέπει να σχεδιάσουν από το μηδέν αρχιτεκτονικές που να έχουν εντελώς διαφορετικά triangle setups, rasterizers και πολλά άλλα.

Οι δημιουργοί παιχνιδιών τσιρίζανε εδώ και αρκετά χρόνια για adaptive tesselation. Τώρα επιτέλους το έχουν και θα το έχουν μάλλον και σε hardware στις επερχόμενες κονσόλες οπότε με αυτό τον lowest common denominator θα κινηθεί και η δημιουργία στο μέλλον των παιχνιδιών.

Δημοσ.
Για του λόγου το αληθές για τους επεξεργαστές γραφικών στις περισσότερες κονσόλες ανά τον κόσμο ευθύνεται η ΑΤΙ (Wii, XBox360).

Η ati τι φταίει άμα παραγγέλνουν οι κατασκευαστές συγκεκριμένους επεξεργαστές;

Και εκτός από αυτό το wii που κατέχει την πρωτιά σε πωλήσεις παγκοσμίως απέχει πολύ και από το pc gaming και από το gaming γενικά καθώς πρόκειται περισσότερο για lifestyle home entertainment παρά για καθαρό gaming μηχάνημα.Μαζί με μερικούς τίτλους που υπάρχουν μόνο για κονσόλες ή είναι exclusives τις Nintendo δεν νομίζω να φταίει σε τίποτα ειδικά αυτή η κονσόλα.Περισσότερο οι εταιρίες φταίνε που δεν κάθονται να γράψουν σοβαρά τις pc εκδόσεις και κάνουν αρπακολιές για να παρουσιάσουν το παιχνίδι όσο γρηγορότερα γίνεται.

Μια πρόβλεψη:To Assassin's creed 2 δεν ξέρω αν θα είναι όσο βαρετό ήταν και το 1 αλλά μόνο και μόνο που η διαφορά της κυκλοφορίας για κονσόλες είναι τόσο μεγάλη με την κυκλοφορία της έκδοσης για το pc τα αποτελέσματα θα είναι μαγικά.

Δημοσ.
Η ati τι φταίει άμα παραγγέλνουν οι κατασκευαστές συγκεκριμένους επεξεργαστές;

Οι κατασκευαστές αγοράζουν ότι καλύτερο έχουν να τους προτείνουν οι εκάστοτε εταιρίες. Τεχνολογικά το Xenos του XBox360 είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στις κονσόλες. ΄Αρα το πρόβλημα δεν είναι οι κονσόλες αυτές καθεαυτού, γιατί ήταν, είναι και θα παραμείνουν αυτό που ήταν πάντα: παιχνιδομηχανές για χαμηλές απαιτήσεις.

Και εκτός από αυτό το wii που κατέχει την πρωτιά σε πωλήσεις παγκοσμίως απέχει πολύ και από το pc gaming και από το gaming γενικά καθώς πρόκειται περισσότερο για lifestyle home entertainment παρά για καθαρό gaming μηχάνημα.
Η Nintendo ποτέ δεν νοιάστηκε για τις επιδόσεις όσο για την μικρότερη δυνατή κατανάλωση ρεύματος και την μεγαλύτερη αυτονομία της κάθε συσκευής τους. Το ότι κατέχει την πρωτιά το Wii από άποψης entertainment θα έπρεπε να σε προβληματίσει σε άλλη κατεύθυνση. Ίσως λέω ίσως η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ να είναι πρωταρχικός παράγοντας σε ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ και ίσως οι άλλοι κατασκευαστές κονσολών να έχουν βάλει λάθος προτεραιότητα.

΄Ενας χρήστης κονσόλας εκ των πραγμάτων δεν έχει υψηλές απαιτήσεις και είναι λογικό ότι οποιαδήποτε λύση σου φέρνει μεγαλύτερη ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ σε τελική ανάλυση να κερδίζει και την κούρσα.

Μαζί με μερικούς τίτλους που υπάρχουν μόνο για κονσόλες ή είναι exclusives τις Nintendo δεν νομίζω να φταίει σε τίποτα ειδικά αυτή η κονσόλα.Περισσότερο οι εταιρίες φταίνε που δεν κάθονται να γράψουν σοβαρά τις pc εκδόσεις και κάνουν αρπακολιές για να παρουσιάσουν το παιχνίδι όσο γρηγορότερα γίνεται.
Νo innovation in terms of gameplay θα το έλεγα εγώ. Κρατάμε τις παλιές καλές περπατημένες και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι πιο γυαλιστερά γραφικά. Ο χρυσός κανόνας είναι κάπου στην μέση και το μόνο που χρειάζεται είναι να διατηρηθούν κάποιες ισορροπίες.

Είναι η οικονομική κρίση άραγε αυτή που έκανε τα netbooks να ανθίζουν ή ότι πιθανότατα οι ανάγκες της πλειοψηφίας των χρηστών να γίνονται όλο και πιο "φορητές" στην τελική. Βλέπουμε το τρισδιάστατο να ανθίζει με γοργούς ρυθμούς στα smartphones, οι handheld consoles να γίνονται όλο και πιο δημοφιλής και οι φορητοί υπολογιστές ολοένα να κερδίζουν έδαφος.

Υπάρχει μια ξεκάθαρη στροφή μετά την εμφάνιση των ψηφιακών δεδομένων που τείνουν στην "φορητή" έκδοση των πραγμάτων. Αυτό δεν σημαίνει το τέλος του PC ή οποιασδήποτε άλλης κατηγορίας, αλλά απλά μια εντελώς νέα κουλτούρα με εντελώς νέα δεδομένα για τον μέσο χρήστη.

΄Ολα αυτά μπορεί να ακούγονται μπερδεμένα και κάπως παράλογα, αλλά λέω μήπως θα πρέπει να αναλογιστούμε τελικά που και με τι περνάει σιγά σιγά ο εκάστοτε καταναλωτής το χρόνο του. Και εδώ ξεκινάνε τα διλήμματα τύπου iPhone 3G(s) (είναι smartphone αλλά παίζει και κάνα παιχνιδάκι και κάνα τραγουδάκι όταν ταξιδεύω αρκετό χρόνο για την δουλειά ή το σχολείο) ή κάνα DS (παιχνιδομηχανή σε keep it simple and stupid concept);

Kαι όσο δυνατότερα γίνουν στο μέλλον τα εκάστοτε διλήμματα τόσο ευρύτερο θα είναι το φάσμα με το οποίο θα έχουν να ασχοληθούν οι εκάστοτε δημιουργοί παιχνιδιών. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ & ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.

΄Αρα όποιες εταιρίες πιάσουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ τον σφυγμό του μέσου καταναλωτή θα είναι και οι κερδισμένοι. Kαι η Nintendo είναι μεταξύ των εταιριών που στις αγορές που κινείται είναι από τους καλύτερους σφυγμομετρητές που έχουμε.

Δημοσ.

παιδια εγω ειχα την 8800 gt sparkle(160 ευρω την ειχα παρει)και ετρεχα το crysis σε συνδυασμους high,very high στα xp χωρις AA αρκετα ικανοποιητικα..

και τωρα μετα απο 2 χρονια παιρνω μια καρτα πανακριβη 260 ευρω 5850 και δεν μπορω να το φουλαρω σε γραφικα...

μου βγαζει 17-30 fps σε hacked very high στα xp με 8*ΑΑ το ιδιο και με 4*ΑΑ περιπου....

καλα για vista μην πω θα σερνονταν και χωρις ΑΑ...

δεν γινεται...κατι πουστια παιζει.....θα επρεπε τωρα μετα απο 2 χρονια να το τερματιζουμε.....

Δημοσ.
παιδια εγω ειχα την 8800 gt sparkle(160 ευρω την ειχα παρει)και ετρεχα το crysis σε συνδυασμους high,very high στα xp χωρις AA αρκετα ικανοποιητικα..

και τωρα μετα απο 2 χρονια παιρνω μια καρτα πανακριβη 260 ευρω 5850 και δεν μπορω να το φουλαρω σε γραφικα...

μου βγαζει 17-30 fps σε hacked very high στα xp με 8*ΑΑ το ιδιο και με 4*ΑΑ περιπου....

δεν γινεται...κατι πουστια παιζει.....θα επρεπε τωρα μετα απο 2 χρονια να το τερματιζουμε.....

Βαλε windows 7 x64. Οι drivers και η καρτα δεν ειναι για τα xp. Α και κατι αλλο

βαλε windows 7 x64!!!

Δημοσ.

και εγω την ειχα πατισει απο 8800 σε gtx 260 πριν ενα χρονο 276Ε :P

αυτο το game εχει προβληματακια που πιστευω να φτιαχτουνε με το crysis 2 και cry engine 3 :rolleyes:

Δημοσ.
Sozz, η μηχανή είναι σάπια,σωστά το λέει ο Psycho_W, τέλος. καθόλου optimized, δεν εκμεταλλευται τιποτα στο full, το μόνο που θέλει είναι bandwidth.

Πότε θα το καταλάβετε μερικοί ότι όταν έχεις ένα κάρο shaders και πολύγωνα στην οθόνη, πολύ απλά θέλετε RAW power. Χαμηλώστε το άτοιμο το LOD λοιπόν, μα ούτως ή άλλως σε παιχνίδια όπως το CoJ: Bound In Blood τρώμε όλοι στην μάπα το ελεεινό LOD που στα 2 μέτρα αλλάζουν τα αντικείμενα από low σε high quality.

Μόνο τυχαίο δεν είναι που είμαστε στο 2010 και δεν υπάρχει παιχνίδι να κοντράρει τα γραφικά του Crysis. Και σχετικά με το SLI/Crossfire utlization:

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1478535

Δώστε βάση στο minimum FPS (για το οποίο κλαίγεστε μερικοί). Ναι μιλάμε για 50fps minimum. Ακόμα κι όταν υπάρχει 8xFSAA, minimum FPS είναι τα 46 (fuck... μερικοί τόσο έχουν σε average :P).

Εν ολίγοις, αν δεν θέλετε να σκάσετε λεφτά δεν σας φταίει η Crytek. Δεν μπορείτε όμως να έχετε τα best of the best γραφικά με 60άρι framerate με τέρμα το FSAA σε μια 5970. Δεν το σηκώνει, τι να κάνουμε. Παίξτε με τα CVARS. Και ειδικά την σημερινή εποχή δεν πρέπει να κλαίγεστε μερικοί, όταν σκάνε μύτη κάτι Darkest Of Days ή Red Faction Guerilla ή Avatar The Game με χειρότερες επιδόσεις (και χειρότερα γραφικά) από το Crysis.

Το παιχνίδι είναι scaleable και η διαφορά από την 8800GTX μου στην GTX295 ήταν ΑΙΣΘΗΤΗ. Και εκμεταλλεύεται τα SLI/Crossfire συστήματα. Η κατάσταση μου θυμίζει το πρώτο Unreal... τότε όλοι έκλαιγαν και μπουχουχου. Μετά από χρόνια (που υπήρχε η ωμή δύναμη στα PCs), όσοι το έπαιζαν ξανά έλεγαν <<Μ@λάκα δεν υπάρχει αυτό το παιχνίδι, δεν πιστεύω πόσο όμορφο δείχνει για παιχνίδι του 1998>>.

Επιτέλους πια, stop crying and lower the damn settings αν δεν τραβάει το PC σας. Και παίξτε με το LOD, σε ποιο παιχνίδι δηλαδή δεν είδατε pop-up για να απαιτείτε να τρέχετε το Crysis στα VH που έχει απειροελάχιστο; Ας σοβαρευτούμε λίγο

PS: Και μιας και το Crysis είναι "nvidia game", δύο GTX285 σε SLI αρκούν για να το χαρείτε σε 1920x1080+Max Details+8xFSAA

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1478535&page=2

8xaa.jpg

Δημοσ.

ενδιαφερον ποστ. να ξερω δηλαδη αν εκανα μαμακια που πηρα μια οθονη LG 23'' και καρτα γραφικων 5770 για πιο καινουρια παιχνιδια (εχω intel E6850, mobo asus p5k, και αυτα που θα αντικαταστησω ειναι lg 17'' και asus 8600gt). παλι δηλαδη με WoW θα τη βγαλω σε καλη αναλυση...ουτε λογος για modern warfare και τα συναφη...?

Δημοσ.
ενδιαφερον ποστ. να ξερω δηλαδη αν εκανα μαμακια που πηρα μια οθονη LG 23'' και καρτα γραφικων 5770 για πιο καινουρια παιχνιδια (εχω intel E6850, mobo asus p5k, και αυτα που θα αντικαταστησω ειναι lg 17'' και asus 8600gt). παλι δηλαδη με WoW θα τη βγαλω σε καλη αναλυση...ουτε λογος για modern warfare και τα συναφη...?

τα cod ειναι παιχνιδια γενιας 2007

το crysis γενιας 2010 :P

πιστευω να καταλαβες.......

με 5770 παιζεις σχεδων ολα τα game φουλ εχτως 2-3 και με 4-8χaa

Δημοσ.
Πότε θα το καταλάβετε μερικοί ότι όταν έχεις ένα κάρο shaders και πολύγωνα στην οθόνη, πολύ απλά θέλετε RAW power.

Εν ολίγοις, αν δεν θέλετε να σκάσετε λεφτά δεν σας φταίει η Crytek. Δεν μπορείτε όμως να έχετε τα best of the best γραφικά με 60άρι framerate με τέρμα το FSAA σε μια 5970. Δεν το σηκώνει, τι να κάνουμε. Παίξτε με τα CVARS. Και ειδικά την σημερινή εποχή δεν πρέπει να κλαίγεστε μερικοί, όταν σκάνε μύτη κάτι Darkest Of Days ή Red Faction Guerilla ή Avatar The Game με χειρότερες επιδόσεις (και χειρότερα γραφικά) από το Crysis.

Επιτέλους πια, stop crying and lower the damn settings αν δεν τραβάει το PC σας. Και παίξτε με το LOD, σε ποιο παιχνίδι δηλαδή δεν είδατε pop-up για να απαιτείτε να τρέχετε το Crysis στα VH που έχει απειροελάχιστο; Ας σοβαρευτούμε λίγο

+1

Πραγματικα δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο.

Way to go crytek

Δημοσ.

Δεν σημαίνει ότι υπάρχει Botleneck, απλά τα Benchmark αυτά,

1. τρέχουν σε χαμηλές αναλύσεις (Cpu Limited)

2. Και να μην έτρεχαν σε χαμηλές αναλύσεις, το τελικό Score επηρεάζεται από το CPU.

Καμία σχέση με Real Life εφαρμογές!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:48 ----------

Πότε θα το καταλάβετε μερικοί ότι όταν έχεις ένα κάρο shaders και πολύγωνα στην οθόνη, πολύ απλά θέλετε RAW power. Χαμηλώστε το άτοιμο το LOD λοιπόν, μα ούτως ή άλλως σε παιχνίδια όπως το CoJ: Bound In Blood τρώμε όλοι στην μάπα το ελεεινό LOD που στα 2 μέτρα αλλάζουν τα αντικείμενα από low σε high quality.

Μόνο τυχαίο δεν είναι που είμαστε στο 2010 και δεν υπάρχει παιχνίδι να κοντράρει τα γραφικά του Crysis. Και σχετικά με το SLI/Crossfire utlization:

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1478535

Δώστε βάση στο minimum FPS (για το οποίο κλαίγεστε μερικοί). Ναι μιλάμε για 50fps minimum. Ακόμα κι όταν υπάρχει 8xFSAA, minimum FPS είναι τα 46 (fuck... μερικοί τόσο έχουν σε average ).

Το παιχνίδι είναι scaleable και η διαφορά από την 8800GTX μου στην GTX295 ήταν ΑΙΣΘΗΤΗ. Και εκμεταλλεύεται τα SLI/Crossfire συστήματα. Η κατάσταση μου θυμίζει το πρώτο Unreal... τότε όλοι έκλαιγαν και μπουχουχου. Μετά από χρόνια (που υπήρχε η ωμή δύναμη στα PCs), όσοι το έπαιζαν ξανά έλεγαν <<Μ@λάκα δεν υπάρχει αυτό το παιχνίδι, δεν πιστεύω πόσο όμορφο δείχνει για παιχνίδι του 1998>>.

Εγώ δεν ξέρω LOD, POD, GOD, FOD, SOD και διάφορα τέτοια...

Εγώ αυτό που βλέπω είναι πολύ καλά γραφικά και απόδοση 0!

Δεν δικαιολογείται η απόδοση με αυτή τη ποιότητα των γραφικών, μη τα λέμε πάλι και εδώ!

Φαίνεται από μακριά ότι η κατάσταση αυτή υπάρχει ώστε να υπάρχει ένας μύθος γύρω από το παιχνίδι και πάντα να τρέχουμε για νέα κάρτα γραφικών με το που βγαίνει με κίνητρο να παίζει το Crysis με καλύτερη απόδοση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...