Manospetrucci Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά... Πριν λίγο καιρό έκανα την αναβάθμισή μου και συγκεκριμένα στην κάρτα γραφικών πήγα από ATI X800XT σε ATI HD 5850. Το πρόβλημά μου είναι ότι πήρα μια καινούργια οθόνη (LG W2453) και την χρησιμοποίησα πριν κάνω την υπόλοιπη αναβάθμιση στο PC μου. Η οθόνη είναι SUPER και την είχα στην ανάλυση 1920χ1080 60hz. (Η μεγαλύτερη που μπορεί να υποστηρίξει). Με το που έκανα την αναβάθμιση στο PC και έβαλα την 5850 και Windows XP Pro 64 Bit δεν μπορώ να ανεβάσω την ανάλυση πάνω από το 1440χ900 γιατί μου μαυρίζει η οθόνη, (η γνωστή προστασία δηλαδή της οθόνης) και μου λέει: Out Of Range 75khz/60hz. Στην προσπάθειά μου να βάλω την ανάλυση που είχα με την ATI X800XT σε Windows XP 32 bit, μου βγαίνει συνέχεια αυτό το Out Of Range 75khz/60hz. Κατέβασα τους τελευταίους Drivers από την http://www.amd.com για Win XP 64 για την σειρά 5800 και δεν λύθηκε το πρόβλημα... Καμιά ιδέα; Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι οι ATI HD 5800 Drivers για την έκδοση 64 bit έχουν πρόβλημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
liakjim Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Απεγκατεστησε τελειως τον driver. Κανε επαννεκινηση. Λογικα με τον generic driver που θα φορτωσουν τα xp, θα μπορεις να ανεβασεις αναλυση. Μετα βαλε και τον driver. Λογικα θα εισαι οκ. Μηπως θα επρεπε να πας σε vista ή καλυτερα στα 7? Κριμα ειναι μια τετοια καρτα να περιοριζεται σε directx9.... Επισης πες μας λιγο το υπολοιπο συστημα. Για να ερχεσαι απο ATI X800 φοβαμαι οτι εισαι ακομα με pentium4 ή Athlon...Αν ειναι ετσι θα εχεις τρελλο bottleneck.
Manospetrucci Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Όχι-όχι... Μιλάμε για πλήρης αναβάθμιση εκτός των σκληρών δίσκων... Gigabyte X58 A-UD7 Motherboard Intel Core i7 920 2.66 Ghz 3x2Gbytes RAM ATI HD 5850 Όσο για τα Win 7 που μου είπες... Δοκιμάζω τι συμβατότητες υπάρχουν στα προγράμματα μουσικής που χρησιμοποιώ και ξεκίνησα από τα XP 64 Bit. Θα βάλω και τα 7 αλλά πρώτα θέλω να δω και τα XP 64 Bit. Κάτι άλλο που σκέφτομαι αλλά δεν νομίζω να έχει να κάνει... Είναι ότι η οθόνη δέχεται μόνο D-sub σύνδεση και χρησιμοποιώ adaptor από DVI σε D-Sub. Θα δοκιμάσω αυτό που μου προτείνεις και θα ενημερώσω... Ευχαριστώ! Edit: Τελικά, δεν! Καταρχήν χωρίς τον Driver δεν μου βγάζει 16/9 αναλύσεις... Μόνο 4/3 και πάλι μόνο μέχρι 1400χ1050 πάει... 1600χ1200 δηλαδή πάλι μου βγάζει το ίδιο... (Out Of Range 75khz/60hz). Άρα δεν είναι οι Drivers...?? Πραγματικά, είμαι μπερδεμένος!
liakjim Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Όχι-όχι... Μιλάμε για πλήρης αναβάθμιση εκτός των σκληρών δίσκων...Gigabyte X58 A-UD7 Motherboard Intel Core i7 920 2.66 Ghz 3x2Gbytes RAM ATI HD 5850 Όσο για τα Win 7 που μου είπες... Δοκιμάζω τι συμβατότητες υπάρχουν στα προγράμματα μουσικής που χρησιμοποιώ και ξεκίνησα από τα XP 64 Bit. Θα βάλω και τα 7 αλλά πρώτα θέλω να δω και τα XP 64 Bit. Κάτι άλλο που σκέφτομαι αλλά δεν νομίζω να έχει να κάνει... Είναι ότι η οθόνη δέχεται μόνο D-sub σύνδεση και χρησιμοποιώ adaptor από DVI σε D-Sub. Θα δοκιμάσω αυτό που μου προτείνεις και θα ενημερώσω... Ευχαριστώ! Edit: Τελικά, δεν! Καταρχήν χωρίς τον Driver δεν μου βγάζει 16/9 αναλύσεις... Μόνο 4/3 και πάλι μόνο μέχρι 1400χ1050 πάει... 1600χ1200 δηλαδή πάλι μου βγάζει το ίδιο... (Out Of Range 75khz/60hz). Άρα δεν είναι οι Drivers...?? Πραγματικά, είμαι μπερδεμένος! 1. Μια χαρα το συστηματακι σου!!! 2. Αποκλειεται να φταιει το D-sub. 3. Τα τυχον προβληματα συμβατοτητας με προγραμματα μπορεις να τα επιλυσεις με τους εξης τροπους: α. Με compatibility mode μεσω απο τα 7. β. Με εγκατασταση των xp, virtual μεσω των 7 ειτε με i. Την εκδοση business /professional και το windows xp mode http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/ ii. Με καποιο προγραμμα τριτου κατασκευαστη πχ αυτο http://www.virtualbox.org/ γ. Με dual boot. 4. Βαλε windows 7. Πιστευω οτι θα λυθουν ολα τα προβληματα. Αν και ειμαι κατα της πειρατιας δικιμασε εκδοση "θειου" και αν ολα πανε καλα παρε τα αυθεντικα...
Hlapatsas Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Παρέμβαση. Η άποψη μου είναι ότι τα XP x64 είναι από τα χειρότερα λειτουργικά που έχει βγάλει η MS. Από προσωπική εμπειρία μιλάω πάντα, έτσι μου έφτιαχναν και εμένα το κέφι, με ανεξήγητα <<προβληματάκια>>. Για εμένα windows 7 χ64 ftw.Η άποψη μου πάντα..
grimpr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Μεγάλε την έχεις πατήσει ολκής με τα Windows XP 64bit. Όπου και να πας, ότι και να διαβάσεις, όλοι οι επαγγελματίες τα θαβουνε. Έχεις αγοράσει πανίσχυρο hardware το οποίο στην ουσία και στην κυριολεξία χαραμίζεται απο το λειτουργικό και την κάκιστη υποστήριξή του σε οδηγούς ανεξαρτήτως εταιρείας, όλες οι εταιρείες το έχουνε παρατημένο... Άκου τι σου λέμε και φύγε γρήγορα... Εγγυημένα θα έχεις 10χ τα προβλήματα από ότι σε Vista 64bit SP2. Τόσο χάλια...
Manospetrucci Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Τα windows xp 64 τα πέρασα σε έναν SCSI 147 GB 10,000 rpm... Δυστυχώς τα Windows 7 δεν μπόρεσαν να δουν τον SCSI στην εγκατάσταση, επειδή δεν υπάρχουν Drivers από την Adaptec μοντέλο controller 29160. Έτσι τα Windows 7 τα εγκαθιστώ αυτήν την στιγμή σε έναν 300 GB WD VelociRaptor 10,000 rpm. Η φάση είναι ότι, κάτω από το γραφείο μου, υπάρχουν 3 PC και πάνω από το γραφείο μου υπάρχουν 2 Οθόνες. Η μια οθόνη είναι για τον Η/Υ του internet... Και η 24άρα είναι για το PC το δικό μου και του πατέρα μου το οποίο έχουμε πάρει ένα Switchάκι και μένα ένα κουμπί διαλέγεις σε ποιο PC θέλεις να συνδεθείς... Πατάω το Switch και βλέπω το PC του πατέρα μου, μια χαρά στην ανάλυση 1680χ1050 και δοκιμάζω και την ανάλυση 1920χ1080... Μια χαρά! (Win XP 32 Bit). Γυρνάω σε μένα... (Win XP 64 Bit) 1440χ900... Προσπαθώ για 1680χ1050... Τίποτα... Για 1920χ1080... πάλι τίποτα... (Out Of Range 75khz/60hz). Κι όσο σας γράφω δοκίμασα και τα Windows7... Τίποτα δυστυχώς... Πάλι τα ίδια!
liakjim Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Τα windows xp 64 τα πέρασα σε έναν SCSI 147 GB 10,000 rpm...Δυστυχώς τα Windows 7 δεν μπόρεσαν να δουν τον SCSI στην εγκατάσταση, επειδή δεν υπάρχουν Drivers από την Adaptec μοντέλο controller 29160. Έτσι τα Windows 7 τα εγκαθιστώ αυτήν την στιγμή σε έναν 300 GB WD VelociRaptor 10,000 rpm. Η φάση είναι ότι, κάτω από το γραφείο μου, υπάρχουν 3 PC και πάνω από το γραφείο μου υπάρχουν 2 Οθόνες. Η μια οθόνη είναι για τον Η/Υ του internet... Και η 24άρα είναι για το PC το δικό μου και του πατέρα μου το οποίο έχουμε πάρει ένα Switchάκι και μένα ένα κουμπί διαλέγεις σε ποιο PC θέλεις να συνδεθείς... Πατάω το Switch και βλέπω το PC του πατέρα μου, μια χαρά στην ανάλυση 1680χ1050 και δοκιμάζω και την ανάλυση 1920χ1080... Μια χαρά! (Win XP 32 Bit). Γυρνάω σε μένα... (Win XP 64 Bit) 1440χ900... Προσπαθώ για 1680χ1050... Τίποτα... Για 1920χ1080... πάλι τίποτα... (Out Of Range 75khz/60hz). Κι όσο σας γράφω δοκίμασα και τα Windows7... Τίποτα δυστυχώς... Πάλι τα ίδια! Καταρχας καλη χρονια. Οντως πολυ περιεργο να μην σου ξαναδουλευει. Δυο πραγματα θα εκανα στην θεση σου. Δοκιμασε να συνδεσεις την οθονη απευθειας στο pc , χωρις δηλ το switch. Αν δεν φταιει αυτο (που μαλλον δεν φταιει) δοκιμασε αν μπορεις την καρτα γραφικων σε αλλο pc ή και σε αλλη οθονη. Μπορει να εχει προβλημα η καρτα σου κ να μην ανεβαζει αναλυση. Αν δουλευει αλλου τοτε μπορει να φταιει η motherboard (μπαααα) οπου μια αναβαθμιση bios ισως να βοηθησει. Πες μας τι εγινε!!!
raven3x7 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 snip Δοκιμασε να βαλεις με το χερι refresh rate στα 59HZ να δεις τη θα κανει. Με το d-sub υπαρχει περιπτωση λογο απωλειων στο καλωδιο να μην συγχρονιζει στα 60HZ
Manospetrucci Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Στα γρήγορα μιας και πρέπει να φύγω στη δουλειά... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις καταρχήν... Και κατά 2ον... Η Κάρτα υποστηρίζει μεγαλύτερη ανάλυση γιατί την σύνδεσα με την LCD TV μου (μια Philips 32") και εκεί η ανάλυση 1080 απεικονίζεται κανονικά. Αυτό που πιστεύω ότι φταίει είναι το καλώδιο D-sub το οποίο είναι παλιό και λείπουν και 2 Pin. Αύριο που θα ανοίξει η αγορά θα δοκιμάσω κάποια πράγματα και θα σας ενημερώσω... Ευχαριστώ και πάλι και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
liakjim Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Αυτό που πιστεύω ότι φταίει είναι το καλώδιο D-sub το οποίο είναι παλιό και λείπουν και 2 Pin. Τωρα μας το λες αυτο???????????????????????????????????????? :shock::shock:
Manospetrucci Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Τωρα μας το λες αυτο???????????????????????????????????????? :shock::shock: Ναι γιατί με αυτό το καλώδιο είχα ανάλυση 1080 με την προηγούμενη κάρτα γραφικών... Κι ας έλειπαν 2 pin... Προφανώς όμως τώρα που είναι η πληροφορία από DVI, αυτά τα 2 pin να παίζουν ρόλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.