Προς το περιεχόμενο

ρολόι μέτρησης kW

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να βάλω στο σπίτι ένα ρολόι αντίστοιχο με αυτό της ΔΕΗ που υπάρχει σε κάθε σπίτι ώστε να μετράω την κατανάλωσή μου. Φυσικά όταν λέεω σαν της ΔΕΗ δεν εννοώ τόσο μεγάλο, απλώς να μου δείχνει κάποια πράγματα για την κατανόηση/καταγραφή της κατανάλωσής μου!

Υπάρχει κάτι που να μπαίνει στον πίνακα του σπιτιού μου, ρολόι ράγας δηλαδή;

Δημοσ.

Τι είναι αυτό που "σε χαλά" σε αυτό της ΔΕΗ ?

Υπάρχουν KWh ράγας για πίνακα αλλά νομίζω είναι ακριβά. Πρέπει να υπάρχουν και πρίζας που παρεμβάλεται μεταξύ πρίζας και καταναλωτή (αν και έχω δει μόνο τέτοια που μετράνε KVA και όχι KWh). Πάντως δεν το αποκλείω. αν δεν θες να μετρήσεις μια επιμέρους κατανάλωση πχ σε μια συγκεκριμένη γραμμή (κουζίνα, θερμ. κλπ) και έχεις εμπιστοσύνη σε αυτό της ΔΕΗ ποιός ο λόγος ?

Δημοσ.

χμμ ναι... είναι λοιπόν για ένα ξεχωριστό χώρο όπου θέλω να μετρώ την κατανάλωση του. Βλέπετε παίρνει ρεύμα από ένα ρολόι της ΔΕΗ και θέλω να το ξεχωρίσω. Τί λύση υπάρχει γιαυτό;

Δημοσ.

Πρέπει να επιμερίσεις και τα μ² που αφορούν τα δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ.

Σε κανα μεγάλο ηλεκτρολογικό κατ/μα ίσως βρεις μετρητές.Κατέβα Πραξιτέλους και αρχίνα να ρωτάς.

Δημοσ.

Ο λογαριασμός αυτός καθ΄αυτού δεν εμπεριέχει μόνο KWH,αλλά και δημοτικά τέλη,δημοτικό φόρο,ΕΡΤ κλπ που ανεβάζουν κατακόρυφα το κόστος του ρεύματος.Συνεπώς άμα θες να μετρήσεις "πόσο καίει" το δωμάτιο που λες,πρέπει να επιμερήσεις στα τετραγωνικά του και τα αντίστοιχα κερατιάτικα.

Αν δεν καταλαβαίνεις και μετά απ' τη την ανάλυση,sorry.

Δημοσ.

Εντάξει κοίτα σε πρώτη φάση με ενδιαφέρει να δώ την κατανάλωση κ μετά θα κάνω κ αυτό που λές, αν κ δεν είναι για εκμετάλλευση ώστε να θέλω να κάνω τόσους επιμερισμούς κλπ. αλλά οκ, ευχαριστώ για την ανάλυση!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...