billakos_2 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Καλές γιορτές ρε παιδιά 'Εχω ένα πρόβλημα με το pc μου και επιδή είμαι νέος χρήστης εδώ στο site είπα να σας ζητήσω όποιος μπορεί να με βοιθήσει. Έιχα κάνει ένα format στο pc μου στο οποίο είχα 2 λειτουργικά.Τα λειτουργικά ήτανε περασμένα στο ίδιο δίσκο ο οποίος είναι 80 Gb.Τον είχα κάνει ένα participate σε 40 και 40 και είχα μέσα στο έναν τα Win Xp και στον άλλον τα Win 7 ultimate. Όμως επειδή κόλλαγανε τα win xp αποφάσισα να τα σβήσω και να τα ξαναπεράσω.Έτσι λοιπόν έκανα format στον δίσκο C: που ήτανε περασμένα τα xp και τα ξανα περνάω πάλι στο ίδιο partition και τα windows 7 που ήτανε περασμένα στο άλλο partition δεν εκκινάνε όταν ανοίγει το pc όπως έπρεπε να γίνει.Γιατί κανονικά θα έπρεπε να βγάζει στο μενού εκκίνησης σε ποια windows θέλεις να μπεις ενώ τώρα δεν εμφανίζει τίποτα μπαίνει κατευθείαν στα Xp. Τα windows 7 έχουν ακόμη τα αρχεία τους στον δίσκο D. Στην ουσία απο ότι κατάλαβα πρέπει να χάλασε boot και ήρθε στις αρχικές του ρυθμίσεις ενώ εγω θέλω να δείχνει στο μενού εκκίνησης και τα windows 7.Υπάρχει κάποιος τρόπος να το φτιάξω αυτό? ή χρειάζεται να ξαναβάλω πάλι τα windows 7..?
micos000 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μια λύση είναι να κάνεις επιδιόρθωση στα 7 για να στήσει ξανά το boot sector. Όταν κάνεις format και εγκατάσταση πολλαπλών λειτουργικών πρέπει να τα βάζεις με σειρά παλαιότητας. Δηλαδή w98, 2000, xp, vista, 7 Αν βάλεις πρώτα το νεότερο και μετά το παλαιότερο, τότε αποκτάς το πρόβλημα που έχεις. Δες ΕΔΩ, λέει για τα vista αλλά φαντάζομαι θα είναι το ίδιο. Η εντολή στο command prompt είναι bootrec.exe /fixboot Θα σου επιδιορθώσει το boot record
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.