manimanitu Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δεν αλλάζω εύκολα υπολογιστές, όμως ήρθε η ώρα να κατέβει από τη θέση του ο Ρ4 που έχω από το 2003 για να μπορώ να κάνω και τη δουλειά μου πλέον. Σκοπός είναι ο νέος να κρατήσει πάλι αρκετό καιρό. Μπορεί να είναι για κάποιους λάθος ο τρόπος που το βλέπω αλλά δεν παρακολουθώ συχνά το νέο hardware και μάλλον δεν θα το κάνω και στο μέλλον. Το PC θα είναι κυρίως για 3d εφαρμογές (3ds Max), Photoshop, After Effects και άλλα παρεμφερή προγράμματα, περιστασιακό (αλλά ποιοτικό) gaming και αναπαραγωγή 1080p βίντεο με άνεση. Με τη βοήθεια ενός φίλου από άλλο φόρουμ κατέληξα εδώ: Το PC το έχω ήδη παραγγείλει από το Πλαίσιο αλλά μπορώ να κάνω αλλαγές και την άλλη εβδομάδα ή και να ακυρώσω την παραγγελία αν υπάρχει κάποιος λόγος. Θέλω την γνώμη σας μιας και υπάρχουν πολλοί ψαγμένοι εδώ. Καλή χρονιά!
linuxovios Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μια χαρά το σύστημα και απόλυτα ισορροπημένο κατά τη γνώμη μου για τα λεφτά που δίνεις και γι'αυτά που ζητάς. Εγώ απλά αντιπαθώ τις CM v8 και v10 (δεν αποδίσουν σύμφωνα με τα χρήματα που πληρώνεις). Αν κλοκάρεις, πάρε την prolimatech megahalems. Αν δεν κλοκάρεις,, μία ψήκτρα των 20-30 ευρώ θα κρατήσει δροσερό τον i7.
Dropsreef Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 θεωρω οτι μπορεις να πας σε μια οικονομικοτερη motherboard με λιγοτερα λεφτα η οποια θα κανει την ιδια δουλεια! επισης θεωρω ατυχη την επιλογη στο τροφοδοτικο καθως μπορεις να πας σε ενα enermax ή σε ενα corsair τα οποια στα 650watt ειναι υπεραρκετα και ταυτοχρονα τα πιο αξιοπιστα σε τροφοδοτικα! για την καρτα γραφικων εγω θα σου προτεινα μια 5850 και στο αμεσο μελλον που λογικα θα πεσουν οι τιμες να βαλεις μια δευτερη για crossfire οπου αν δεν κανω λαθος 2χ5850 ειναι ουσιαστικα πανω κατω οπως μια 5970 και τελος διαφωνω λιγο στο σκληρο δισκο και θα σουθ προτεινα το western digital στα 640gb! αυτα απο εμενα απο οθονη ποια εχεις?σε τι αναλυση ειναι?
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Κι εγώ θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, μπορείς να κινηθείς σε περισσότερο vfm μονοπάτια. 750€ μόνο για επεξεργαστή/μνήμες/μητρική είναι απλά πάρα πολλά. Με αρκετά λιγότερα μπορείς να κάνεις το ίδιο άνετα τη δουλειά σου.
Dropsreef Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 αν εχεις οθονη μπορεις να την αφαιρεσεις οπως επισης μπορουμε να παμε σε i5 και μητρικες s1156 γενικοτερα μπορουμε να παμε και σε λιγο φτηνοτερες μνημες corsair οπως επισης και να αφαιρεσουμε την ψυκτρα αν δεν ενδιαφερεσαι για overclocking
manimanitu Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όπως είπα το σύστημα το πρότεινε κάποιος φίλος από άλλο φόρουμ που ασχολείται με 3d και τα έχει δουλέψει ή τα έχει δει από κοντά να δουλεύουν όσα μου πρότεινε. Το PC πιθανότατα θα κλοκαριστεί. Είχα διαβάσει καλά λόγια για την V8. H cpu μου φαίνεται η κατάλληλη για rendering. Οι i5 είναι καλύτεροι; Τις μνήμες τις έχει ο ίδιος και μου είπε ότι πάνε σφαίρα. Η mobo σας φαίνεται ακριβή για την αξία της; Οθόνη έχω μια 22" ASUS, όχι τίποτα σπουδαίο αλλά προς το παρόν κάνει δουλειά. Το PC θα συνδέεται τακτικά και με μια τηλεόραση 52" 1080p. Δεν παίρνω οθόνη. Η vga ήταν ένα θέμα. Προτιμώ να έχω μια στο pc και για λόγους κατανάλωσης αλλά κυρίως ησυχίας. Ίσως να κάνω λάθος. Ο θόρυβος παίζει μεγάλο ρόλο. Για δίσκο πήγαινα για WD αλλά μου είπαν ότι έχουν παρουσιάσει προβλήματα όσοι τους είχαν και γι αυτό πήγα σε seagate. Το HAF 932 ήταν από τις επιλογές μου αν πήγαινα σε full tower. Διάβασα ότι κάνει κάμποση φασαρία όμως και σε συνδυασμό με τη σκόνη που μαζεύει αλλά και την εμφάνισή του που είναι υπερβολική για τα γούστα μου το άφησα στην άκρη. Από τροφοδοτικά δεν βλέπω κανένα enermax στο πλαίσιο. Μπορεί να έχει βλάβη το site. Από corsair ποιο είναι άμεσα διαθέσιμο; Αν μπορείτε δώστε λινκ. Κι εγώ για άλλο πήγαινα αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο. Το zalman δεν είναι καλό;
Dropsreef Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 το κουτι ειναι και θεμα γουστου εννοειται αλλα νομιζω οτι μια 5870 χρειαζεται full tower λογω του οτι ειναι μεγαλη σε μηκος και ισως χρειαστουν αλχημειες μεσα σε κανονικο κουτι για να χωρεσει! για τροφοδοτικο χωρις δευτερη σκεψη το οποιο ειναι και υπεραρκετο αυτο: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-650W-CMPSU-650TXEU.htm για motherboard νομιζω οτι και η msi Που σου εδειξα απο πανω κανει μια χαρα την δουλεια της και φτηνοτερη κατα 100€!και υποστηριζει crossfire x!
manimanitu Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Το τροφοδοτικό δεν υπάρχει διαθέσιμο. Το ίδιο και οι μνήμες. Άρα λέτε να πάω σε φθηνότερη mobo.
ColdFusion Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 μνημες αυτες http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Ddr3-6Gb-Kit-Tr3X6G1600C8D-TR3X6G1600C8D-G.htm τροφοδοτικο αυτο http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-650W-CMPSU-650TXEU.htm
manimanitu Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 μνημες αυτες http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Ddr3-6Gb-Kit-Tr3X6G1600C8D-TR3X6G1600C8D-G.htm τροφοδοτικο αυτο http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-650W-CMPSU-650TXEU.htm Ποια είναι η διαφορά από τις άλλες μνήμες; Παραδόξως αυτές που παράγγειλα τώρα φαίνονται μη διαθέσιμες. Δεν μου είπαν κάτι στο email όμως. Το τροφοδοτικό δεν υπάρχει διαθέσιμο.
ColdFusion Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 αυτες ειναι λιγο πιο αργες (διαφερουν τα timmings ) Βλέπω οτι τα καλά τροφοδοτικά η έχουν κανει φτερά η αναμένονται σύντομα! Για δες και αυτο 25 ευρω + αλλα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-CMPSU-750HXEU-PSU-750W.htm
grimpr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Καθαρή τρέλα... Κανείς σοβαρός δεν δίνει τόσα λεφτά για Single Socket σύστημα. Εδώ περνάμε στην ζώνη του λυκόφωτος με 2P Socket Μητρικές και 2x Nehalem Xeons. 2 cpus/8 πυρήνες.
manimanitu Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Καθαρή τρέλα... Κανείς σοβαρός δεν δίνει τόσα λεφτά για Single Socket σύστημα. Εδώ περνάμε στην ζώνη του λυκόφωτος με 2P Socket Μητρικές και 2x Nehalem Xeons. 2 cpus/8 πυρήνες. Που ακριβώς είναι η τρέλα όμως; Μπορείς να είσαι πιο συγκεκριμένος; Σίγουρα δεν θέλω να σκορπάω λεφτά και θεωρώ τον εαυτό μου σοβαρό. Αλλά δεν έχω και την καλύτερη γνώση πάνω σε hardware. Αυτά που με νοιάζουν πιο πολύ είναι δυνατή cpu, δυνατές μνήμες και χαμηλός θόρυβος. @ColdFusion Ναι το είδα το psu. Ωραίο. Τόσο χάλια είναι το Zalman; Ένα ΤΤ είχα διαλέξει αλλά τελικά δεν υπήρχε. Πιθανόν να ακυρώσω την παραγγελία για τώρα γιατί αρκετά πράγματα δεν είναι διαθέσιμα ενώ και οι τιμές μου φαίνονται ανεβασμένες αν και δεν ξέρω αν πέσουν μετά τις γιορτές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.