haHa Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 δεν διαβασες το παραπανω ποστ του φιλου με το Vaio... Τοτε, ουτε εσυ διαβασες το δικο μου.. Αν ειναι δυνατον να δεχομαστε ανευ επιχειρηματων τα συμπερασματα μερικων.. Μπορει στον φιλο να αρεσουν οι ζημιαρικοι-αναξιοπιστοι φορητοι με αθλια πλαστικα.. (λεγε με apple macbook). Σημαινει οτι πρεπει να αρεσουν σε ολους? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 19' LG Monitor Flatron Slim (όχι 16:9 αλλά 4:3) έχω. Ρε συ, haHa, σου περιέγραψα πως ένιωσα με την χρήση του ενός και με την χρήση του άλλου...!!! Κάθε άλλο παρά προκατελημένος είμαι. Εγώ την δουλειά μου θέλω να κάνω χωρίς να σπάνε τα νεύρα μου..!!! Αυτό είναι όλο...!!! Είναι κακό δηλαδή που νιώθω πιό δημιουργικά με το Mac προς το παρόν? Άλλωστε το λέω--> Δεν ξέρω στο μέλλον πως θα αποδειχτεί ο Mac, αλλά προς το παρόν νιώθω οτι το λειτουργικό απέχει παρασσάγκες απο τα Windows. Ολα δουλεύουν μια χαρά, και το multitasking τα σπάει..!!! Όταν θα μου φύγει η "καινουργίλα" με τον mac και θα έχω περισσότερο καιρό εμπειρίας, θα μπορώ να εκφέρω πιό εμπεριστατωμένη άποψη...!!! Έχω πολλά να μάθω για τους Mac. Προς στιγμήν όμως είμαι χαρούμενος και νιώθω οτι πετάει και το μηχάνημα αλλά και εγώ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Το Mac μου θυμίζει αρκετά Linux Feeling, αλλά χωρίς να χρειαστεί να "παιδευτώ" για να το φέρω στα μέτρα μου και να το ρυθμίσω...!!! Απλά όλα δουλεύουν και μάλιστα και ταχύτατα, αλλά και με έναν τρόπο που μου δίνει την αίσθηση οτι είναι πιό δημιουργικός....!!! Τι πιό όμορφο απο αυτό..!!! Προς στιγμήν όλα πάνε ρολόι και δείχνουν όλα πολύ άνετα και γρήγορα. Το μέλλον χρήσης του mac μου θα δείξει ολοκληρωμένη και σωστή άποψη...!!! Για να δούμε λοιπόν...!!! Ας ζήσω την εμπειρία και εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε...!!! Και τα θεττικά αλλά και τα αρνητικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_filippos_ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Η δουλειά γίνεται τόσο σε windows όσο και σε macintosh. Απο θέμα ποιότητας, σίγουρα θα υπάρχουν μηχανήματα που σε τεχνικά χαρακτηριστικά θα υπερέχουν των mac και άλλα που θα είναι υποδεέστερα. Κατ'εμέ δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα σ΄ένα σύστημα* που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για macOS και είναι απόλυτα δεμένο με το λειτουργικό σύστημα και σ'ένα σύστημα που έχει κατασκευαστεί απο διαφορετικές εταιρίες για ένα λειτουργικό που κολλάει με όλα. Κι αυτό δεν το λέω με αρνητική πρόθεση. * Προσοχή! Μιλάω για σύστημα... δηλαδή hardware και software μαζί. Αν όμως δούμε τα λειτουργικά συστήματα τότε το θέμα είναι υποκειμενικό. Προσωπικά μέχρι πριν απο 2 χρόνια ήμουν χρήστης windows (απο τα '98 μέχρι και τα vista) και κατα διαστήματα χρήστης Linux (openSuse, Ubuntu, Kubuntu... καθαρά για την εμπειρία). Προβλήματα συναντούσα και στα 2 λειτουργικά, αλλά περισσότερο στα windows στις περιπτώσεις που ήθελα να κάνω σοβαρή δουλειά (πότε το πρόγραμμα έκλεινε, πότε ο υπολογιστής εκτελούσε εσφαλμένη λειτουργία κι έπρεπε να κλείσει, πότε μπλέ οθόνη). Στο τέλος όμως η δουλειά γινόταν. Πριν απο 2 χρόνια έκανα την μετάβαση στο macOS με ένα iMac. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν πως το περιβάλλον του macOS δεν μου προκαλούσε άγχος, κάτι που στα windows το είχα και το κατάλαβα με το macos. Δεν θα μακρηγορήσω. Σαν περιβάλλον το macos βρίσκεται έτη μπροστά. Σαν σταθερότητα συστήματος εννοείται macos σταθερό! Είμαι πιο παραγωγικός τώρα και stress-free. Δεν πρόκειται να γυρίσω ξανα σε windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Εγώ την δουλειά μου θέλω να κάνω χωρίς να σπάνε τα νεύρα μου..!!! Αυτό είναι όλο...!!! Είναι κακό δηλαδή που νιώθω πιό δημιουργικά με το Mac προς το παρόν? Καθολου κακο και απολυτα κατανοητο και αποδεκτο! Αλλως νιωθει δημουργικο με το ταδε, αλλος με το δεινα κλπ.. Ρε συ, haHa, σου περιέγραψα πως ένιωσα με την χρήση του ενός και με την χρήση του άλλου...!!! Κάθε άλλο παρά προκατελημένος είμαι. Δεν περιεγραψες αυτο, αλλα μισοπεριεγραψες ενα συγκεκριμενο περιστατικο στο οποιο ειπες οτι τα windows υστερουν και ηταν μια "δυσκολη και δυστροπη στιγμη" χωρις να το περιγραψεις αυτο το σκελος. Εκει ακριβως εισαι προκατειλημμένος: γιατι χωρις να περιγραψεις καθολου το πως εγινε update στα windows(τι να περιγραψεις αλλωστε, αφου ειναι το πιο απλο πραγμα), ειπες οτι ηταν μια "δυσκολη και δυστροπη στιγμη" , ενω αντιθετα περιεγραψες με πολλες γραμμες(αφου ειναι κ λιγο πιο χρονοβορο) την πιο δυσκολη διαδικασια update του mac os x και την εβγαλες καλυτερη. Για αυτο λεω οτι εισαι προκατειλημμένος . Αλλο να πεις οτι ειμαι με το ταδε πιο δημιουργικος ή μου αρεσει περισσοτερο(απολυτα δεκτο και κατανοητο) και αλλο να περιγραφεις μια διαδικασια και να λες οτι ειναι μια "δυσκολη και δυστροπη στιγμη" χωρις ουσιαστικα να την περιγραψεςι ή να πεις που ηταν δυσκολη. Υ.Γ.: Καλοριζικος κιολας!!! Ποσο κοστισε χωρις οθονη?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ για τις ευχές. Οπως το θέτεις πρέπει να έχεις δίκειο. Ακούγεται όπως λες κατα πάσα πιθανότητα (σαν προκατελημένος). Ο λόγος που δεν ανέφερα για τα Windows ήταν οτι επειδή είναι γνώριμα για εμένα (σαν διαδικασίες), παρασύρθηκα και έγραψα για τα "καινούρια" πράγματα που γνώρισα (στον mac) λες και όλοι ξέρουν τις διαδικασίες των windows. Στα windows χάνεσαι στην σελίδα του I.E (μιας και μονο απο εκεί μπορείς να μπείς για να κάνεις update). Αφού μετά απο αρκετά κλίκ εφτασα στο πολυπόθητο σημείο του update, έκανα το update (με γρήγορες κινήσεις σε στύλ "βάλε ο,τι θέλεις να τελειώνουμε"), μετά έκανα restart...μετά με ρώτησε αν ήθελα να βάλω το genuine update. Είπα ναι...μετά αφού διαπίστωσαν τα windows οτι είναι γνήσια τα windows μου, με ρώτησαν άν θέλω να βάλω και τα "υπόλοιπα update" οπότε, είπα ναι, και μετά περάσανε και τα υπόλοιπα updates.....και μετά έκανα πάλι restart...και μετά ξαναμπήκα στα windows...!!! Ε, μετά με ρώτησε αν ήθελα να κάνω update και τον I.Explorer.....!!! Κάπως έτσι...!!! Απλώς η διαδικασία ήταν με πολά κλίκ , περισσότερα του ενός restart, τελικώς δεν μου πέρασε όλα τα update πριν περάσει το genuine update. (α, και τα windows κάνουν περισσότερη ώρα να boot-άρουν απο το mac osx άρα restart = baaaddd... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Xp εβαλες? Εβαλες λειτουργικο του 2001 σε μηχανημα του 2010 των 3000 ευρω? Τουλαχιστον τα windows σου δινουν και αυτην την δυνατοτητα,αντιθετα mac os x του 2001 αποκλειεται να μπορουσες να εβαζες στον mac pro.. Σε windows 7 δεν χρειαζεται κανενας I.E και αλλα τετοια.. Η τυπικη εγκατασταση ενημερωσεων ειναι πολυ πιο απλη απο οτι στο mac os x: αυτοματα καταλαβαινουν οτι υπαρχουν ενημερωσεις, τις κατεβαζουν και τις εγκαθιστουν με ενα κλικ(μπορεις καλλιστα να κλεισεις και το παραθυρο για να μην σε απασχολει και σε μπερδευει) και μετα σε ρωτανε αν θελεις να κανεις restart. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:38 ---------- Απλώς η διαδικασία ήταν με πολά κλίκ , περισσότερα του ενός restart, τελικώς δεν μου πέρασε όλα τα update πριν περάσει το genuine update.(α, και τα windows κάνουν περισσότερη ώρα να boot-άρουν απο το mac osx άρα restart = baaaddd... Ε, αν εχεις μπλεξει με παλιο λειτουργικο, αυτα παθαινεις.. Γιατι win7(αν και σε apple μηχανηματα με το bootcamp κανουν κατι κολπα) και snow leopard μπουταρουν σε παρομοιο χρονο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Xp εβαλες?Εβαλες λειτουργικο του 2001 σε μηχανημα του 2010 των 3000 ευρω? Τουλαχιστον τα windows σου δινουν και αυτην την δυνατοτητα,αντιθετα mac os x του 2001 αποκλειεται να μπορουσες να εβαζες στον mac pro.. Σε windows 7 δεν χρειαζεται κανενας I.E και αλλα τετοια.. Η τυπικη εγκατασταση ενημερωσεων ειναι πολυ πιο απλη απο οτι στο mac os x: αυτοματα καταλαβαινουν οτι υπαρχουν ενημερωσεις, τις κατεβαζουν και τις εγκαθιστουν με ενα κλικ(μπορεις καλλιστα να κλεισεις και το παραθυρο για να μην σε απασχολει και σε μπερδευει) και μετα σε ρωτανε αν θελεις να κανεις restart. Ναι XP έβαλα διότι δεν έχω αγοράσει τα Win7 ακόμα. Μετά σε ρωτάνε αν θέλεις να κάνεις Restart (συνεχώς - με το γνωστό παράθυρο που πετάγεται ξαφνικά στην οθόνη σου, και εσύ του λες "later" (δεν έχει άλλη επιλογή)...και αυτό συνεχίζει να στα πρήζει μετά απο λίγο ξανά και ξανά...και δεν σέβεται το γεγονός οτι έχεις δουλειά και θα κάνεις restart όταν γουστάρεις εσύ και όχι οταν θέλει αυτό (επειδή βιάζεται να κάνει update). Για να μην πω για τις ατόματες ενημερώσεις και το shut down σε laptop με τα windows Vista όπου ακόμη και αν δεν έχεις μπαταρία ή άν πρέπει να το κλείσεις και να φύγεις, αυτό σου λέει χωρίς να σε ρωτήσει αν θέλεις να "περάσεις το update", περίμενε να τελειώσω το update - μήν κλείνεις το computer κλπ"...και εσύ περιμέεενειιςς...και καθυστερείς....και σε τρώει και το άγχος άμα βιάζεσαι..!!! Μπααα...ίσως υπάρχει καλύτερος τρόπος για ένα update (δηλαδή να εξυπηρετεί το λειτουργικό σύστημα τον χρήστη και όχι ο χρήστης το λειτουργικό σύστημα)...!!! (ελπίζω να μην είναι έτσι το mac OSX) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Ναι XP έβαλα διότι δεν έχω αγοράσει τα Win7 ακόμα.Μετά σε ρωτάνε αν θέλεις να κάνεις Restart (συνεχώς - με το γνωστό παράθυρο που πετάγεται ξαφνικά στην οθόνη σου, και εσύ του λες "later" (δεν έχει άλλη επιλογή)...και αυτό συνεχίζει να στα πρήζει μετά απο λίγο ξανά και ξανά...και δεν σέβεται το γεγονός οτι έχεις δουλειά και θα κάνεις restart όταν γουστάρεις εσύ και όχι οταν θέλει αυτό (επειδή βιάζεται να κάνει update). Κακως εβαλες λειτουργικο του 2001 σε μηχανημα του 2009. Βεβαια αυτο ειναι προτερημα των windows, γιατι σε mac os x του 2001 δεν μπορεις να βαλεις στο μηχανημα σου. Για αυτο σου λεω οτι εισαι προκατειλημμένος: αντι να επικροτεις τα win που μπαινουν και εχουν τους απαραιτητους drivers για ενα καινουριο μηχανημα, ενω το mac os x δεν μπορει, τα κατηγορεις... Συγκρινεις λειτουργικο 8 ετων(windows xp) με λειτουργικο 4 μηνων(snow leopard).Δεν μπορουν να βγουν σοβαρα συμπερασματα.. Γιατι με τετοιες συγκρισεις δειχνεις σαν να εισαι προκατειλημμένος. Για να μην πω για τις ατόματες ενημερώσεις και το shut down σε laptop με τα windows Vista όπου ακόμη και αν δεν έχεις μπαταρία ή άν πρέπει να το κλείσεις και να φύγεις, αυτό σου λέει χωρίς να σε ρωτήσει αν θέλεις να "περάσεις το update", περίμενε να τελειώσω το update - μήν κλείνεις το computer κλπ"...και εσύ περιμέεενειιςς...και καθυστερείς....και σε τρώει και το άγχος άμα βιάζεσαι..!!! Ακριβως το ιδιο συμβαινει και σε mac os x με φορητο. Και στα windows μπορεις να του πεις οτι δεν θελεις να κανει τα update οταν πας να κανει shutdown. Εχει δυο επιλογες: shutdown με εγκατασταση update και shutdown κατευθειαν. Αλλα επαναλαμβανω: σιγα το σημαντικο πραγμα το πως κανει update ενα λειτουργικο και καθομαστε και το συζηταμε! Μπορει να ειναι ισως λιγο πιο πρακτικα τα windows σε αυτο ή να εχουν και πιο συχνα updates γιατι ειναι πιο ασφαλη(κ αυτο ειναι για το καλο του χρηστη, σε αντιθεση με το mac os x που ο χρηστης ειναι περισσοτερο καιρο vulnerable στις τρυπες του λειτουργικου),αλλα σιγα το σημαντικο πραγμα που ειναι η διαδικασια του update και χρηζει τοσης αναλυσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Κακως εβαλες λειτουργικο του 2001 σε μηχανημα του 2009.Βεβαια αυτο ειναι προτερημα των windows, γιατι σε mac os x του 2001 δεν μπορεις να βαλεις στο μηχανημα σου. Για αυτο σου λεω οτι εισαι προκατειλημμένος: αντι να επικροτεις τα win που μπαινουν και εχουν τους απαραιτητους drivers για ενα καινουριο μηχανημα, ενω το mac os x δεν μπορει, τα κατηγορεις... Συγκρινεις λειτουργικο 8 ετων(windows xp) με λειτουργικο 4 μηνων(snow leopard).Δεν μπορουν να βγουν σοβαρα συμπερασματα.. Ακριβως το ιδιο συμβαινει και σε mac os x με φορητο. Και στα windows μπορεις να του πεις οτι δεν θελεις να κανει τα update οταν πας να κανει shutdown. Εχει δυο επιλογες: shutdown με εγκατασταση update και shutdown κατευθειαν. Αλλα επαναλαμβανω: σιγα το σημαντικο πραγμα το πως κανει update ενα λειτουργικο και καθομαστε και το συζηταμε! Μπορει να ειναι ισως λιγο πιο πρακτικα τα windows σε αυτο ή να εχουν και πιο συχνα updates γιατι ειναι πιο ασφαλη(κ αυτο ειναι για το καλο του χρηστη, σε αντιθεση με το mac os x που ο χρηστης ειναι περισσοτερο καιρο vulnerable στις τρυπες του λειτουργικου),αλλα σιγα το σημαντικο πραγμα που ειναι η διαδικασια του update και χρηζει τοσης αναλυσης. Ναι, καθόμαστε και συζητάμε ασήμαντο πράγμα. Εγώ απλώς το ανέφερα διότι ήταν ένα απο αυτά που εμπεριείχε η μέχρι τώρα εμπειρία μου με τον Mac. Η συζήτηση πήρε έκταση άνευ λόγου για το θέμα του update. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Ναι, καθόμαστε και συζητάμε ασήμαντο πράγμα.Εγώ απλώς το ανέφερα διότι ήταν ένα απο αυτά που εμπεριείχε η μέχρι τώρα εμπειρία μου με τον Mac. Η συζήτηση πήρε έκταση άνευ λόγου για το θέμα του update. Εγω σου λεω να δοκιμασεις και τα win7 για να εχεις ενα πιο σωστο μετρο συγκρισης.. Εχουν ετσι κι αλλιως 30 μερες δοκιμης(που νομιζω γιννται και 120 μερες) μεχρι να τα αγορασεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darklordvader77 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Vag3d, με γειές!! (Δεν μπορουσες ατιμουλη να περιμενεις,ε?? τοσο καιρο βασανιζοσουν!!) Κατ'αρχην, υπεθεσε ο haHa οτι ειχες βαλεις Vista/7 .. (κ γω στη θεση του το ιδιο θα υπεθετα). Μα ειναι δυνατον?? XP σε Mac Pro? Βεβαια αυτο ειναι προτερημα των windows, γιατι σε mac os x του 2001 δεν μπορεις να βαλεις στο μηχανημα σου. 2oν: όπως αντιστοιχως σε pc π.χ. του 2004 δε μπορεις να βαλεις ενα καινουργιο/ή εστω συγχρονο λειτουργικο Windows! μα haHa μου,μισα μας τα λες? Αληθεια,θα προτιμουσες να ειχες π.χ. σε εναν υπολογιστη με i7, Windows Xp και να μην εκμεταλλευοταν το Hardware/ή και να μην υπηρχαν Drivers για ορισμενες συσκευες, ή να μπορουσες να παραμεινει το λειτουργικο σου τεχνολογικα "In" και να κανεις παλι την δουλεια σου πιο παραγωγικα/γρηγοροτερα? (Το παραδειγμα με τον i7 ειναι το ιδιο ατοπο να γινει,οπως και με εναν intelMac να φορτωσει λειτουργικο εποχης PPC. Και σε αυτην την περιπτωση ομως, ειχε φροντισει η εταιρεια μεσω Rosseta/Classic για να μην κρεμασει τους πελατες που θελαν συγκεκριμενες εφαρμογες να τις τρεχουν ακομη) Για του λόγου το αληθές, προσφάτως εβαλα το Leopard σε εναν eMac (G4 1,25GHz,640MB RAM) και σε πληροφορω πηγαινει μια χαρα μεχρι στιγμης (φτου φτου!) Στον δικο μου G4 700MHz τρεχω Tiger,δεν το λες κ οτι πιο συγχρονο αλλα ειναι αρκετο για το μηχανημα! Και μαλιστα, εχω τα τελευταια Security Updates,διοτι δεν με εκβιαζει η Apple να αλλαξω λειτουργικο/ή μηχανημα σταματωντας τα.. Τέλος, (για να ληξει αυτη η συγκριση των Updates) στα Vista/7 κανεις πιο πολλα κλικ αναλογως το τι εχεις εγκατεστημενο στις "προαιρετικες αναβαθμισεις" (Office,Silvelight,Visual Studio,κτλ) κ καμια φορα και στους Drivers (που δεν ξερω γιατι μερικοι δεν ειναι στις "προτεινομενες" παρολο που δεν υπαρχει εγκατεστημενος driver εκεινη την στιγμη). Εν αντιθεσει,στο Software Update του OS X (10.3/4/5/6) στα βγαζει ολα απ ευθειας χωρις να πηγαινεις μπρος-πισω κ χωρις αναγκη εξτρα drivers (μονο αναβαθμισεις Firmware,σουιτων της Apple,Security Updates) θα σημειωσω πως οντως ειναι ατοπο να συγκρινει κανεις Xp Snow Leopard.. Οι συγκρισεις πανε ως εξης τεχνολογικα αλλα και χρονολογικα: xp-Tiger Vista-Leopard 7-Snow Leopard Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 2oν: όπως αντιστοιχως σε pc δε μπορεις να βαλεις ενα καινουργιο/ή εστω συγχρονο λειτουργικο Windows! μα haHa μου,μισα μας τα λες? Aκριβως το αντιθετο συμβαινει! Στο 5 ετων φορητο υπολογιστη μου εχω βαλει το τελευταιο λειτουργικο της ms(win7) και παει πιο γρηγορα απο οτι τα xp. Αν ειχα mac φορητο 5 ετων, φυσικα και ΔΕΝ θα μπορουσα ΚΑΝ να βαλω το τελευταιο λειτουργικο της apple. Και το βασικο ειναι οτι τα win7 πανε πιο γρηγορα απο τα xp ακομα και σε μηχανηματα 5ετιας για φορητους και 7ετιας για σταθερους . Για μηχανηματα παλιοτερα απο 7ετια(πχ για desktop παλιοτερα απο pentium 4), τοτε ισως τα win7 δεν ειναι οτι καλυτερο. Αλλα για μηχανηματα desktop μεχρι 7ετιας(2003) και φορητους μεχρι 5ετιας, τοτε μπορω να βαλω το τελεταιο λειτουργικο και να ειμαι πιο ανετος απο οτι με xp. Και για του λογου το αληθες, τα τωρινα netbook(με αργους μονουρηνους επεξεργαστες που τρεχουν στα 1.6GHz) εχουν επεξεργαστικη ισχυ φορητου 5ετιας και desktop μηχανηματος 7ετιας. Και μαντεψε: πανε πιο ανετα με win7 απο οτι με xp! Τέλος, (για να ληξει αυτη η συγκριση των Updates) στα Vista/7 κανεις πιο πολλα κλικ αναλογως το τι εχεις εγκατεστημενο στις "προαιρετικες αναβαθμισεις" (Office,Silvelight,Visual Studio,κτλ) κ καμια φορα και στους Drivers (που δεν ξερω γιατι μερικοι δεν ειναι στις "προτεινομενες" παρολο που δεν υπαρχει εγκατεστημενος driver εκεινη την στιγμη). Εν αντιθεσει,στο Software Update του OS X (10.3/4/5/6) στα βγαζει ολα απ ευθειας χωρις να πηγαινεις μπρος-πισω κ χωρις αναγκη εξτρα drivers (μονο αναβαθμισεις Firmware,σουιτων της Apple,Security Updates) Μα αυτο που περιγραφεις εμενα μου φαινεται θετικο.. Οτι μπορω να αναβαθμισω (αν βεβαια θελω) τους drivers πχ μιας καρτας τηλεορασης με ενα κλικ, ενω στο mac os x δεν μπορω.. Θα πρεπει να κανω πολυ περισσοτερα κλικ και ψαξιμο για να την αναβαθμισω, αν βεβαια φυσικα υπαρχουν οι drivers. edit: 2oν: όπως αντιστοιχως σε pc π.χ. του 2004 δε μπορεις να βαλεις ενα καινουργιο/ή εστω συγχρονο λειτουργικο Windows! μα haHa μου,μισα μας τα λες? Δηλαδη λες οτι σε ενα μηχανημα του 2004 (πχ pentium 4 στα 2.8GHz ή ενας Athlon64) δεν τρεχει ανετα τα win7(μαλιστα πιο ανετα απο xp) και τρεχει πιο ανετα ενας mac ιδιων χρηματων του 2004(πχ mac mini παρολο που ειναι μεταγενεστερο) το τελευταιο λειτουργικο της apple? Οχι , δεν παιζει κατι τετοιο. Εδω τα netbook που ειναι πιο αργα απο εναν Athlon64 ή εναν pentium 4 στα 2.8GHz τρεχουν πιο ανετα τα win7 απο τα xp. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luffy-san Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Aκριβως το αντιθετο συμβαινει!Στο 5 ετων φορητο υπολογιστη μου εχω βαλει το τελευταιο λειτουργικο της ms(win7) και παει πιο γρηγορα απο οτι τα xp. Αν ειχα mac φορητο 5 ετων, φυσικα και ΔΕΝ θα μπορουσα ΚΑΝ να βαλω το τελευταιο λειτουργικο της apple. Και το βασικο ειναι οτι τα win7 πανε πιο γρηγορα απο τα xp ακομα και σε μηχανηματα 5ετιας για φορητους και 7ετιας για σταθερους . Για μηχανηματα παλιοτερα απο 7ετια(πχ για desktop παλιοτερα απο pentium 4), τοτε ισως τα win7 δεν ειναι οτι καλυτερο. Αλλα για μηχανηματα desktop μεχρι 7ετιας(2003) και φορητους μεχρι 5ετιας, τοτε μπορω να βαλω το τελεταιο λειτουργικο και να ειμαι πιο ανετος απο οτι με xp. Και για του λογου το αληθες, τα τωρινα netbook(με αργους μονουρηνους επεξεργαστες που τρεχουν στα 1.6GHz) εχουν επεξεργαστικη ισχυ φορητου 5ετιας και desktop μηχανηματος 7ετιας. Και μαντεψε: πανε πιο ανετα με win7 απο οτι με xp! Μα αυτο που περιγραφεις εμενα μου φαινεται θετικο.. Οτι μπορω να αναβαθμισω (αν βεβαια θελω) τους drivers πχ μιας καρτας τηλεορασης με ενα κλικ, ενω στο mac os x δεν μπορω.. Θα πρεπει να κανω πολυ περισσοτερα κλικ και ψαξιμο για να την αναβαθμισω, αν βεβαια φυσικα υπαρχουν οι drivers. edit: Δηλαδη λες οτι σε ενα μηχανημα του 2004 (πχ pentium 4 στα 2.8GHz ή ενας Athlon64) δεν τρεχει ανετα τα win7(μαλιστα πιο ανετα απο xp) και τρεχει πιο ανετα ενας mac ιδιων χρηματων του 2004(πχ mac mini παρολο που ειναι μεταγενεστερο) το τελευταιο λειτουργικο της apple? Οχι , δεν παιζει κατι τετοιο. Εδω τα netbook που ειναι πιο αργα απο εναν Athlon64 ή εναν pentium 4 στα 2.8GHz τρεχουν πιο ανετα τα win7 απο τα xp. Διαβαζω τα post σου και θελω σε παρακαλω να μου απαντησεις αν εχεις mac OS X ; Αν μπορεις βεβαια.....!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darklordvader77 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Aκριβως το αντιθετο συμβαινει!Στο 5 ετων φορητο υπολογιστη μου εχω βαλει το τελευταιο λειτουργικο της ms(win7) και παει πιο γρηγορα απο οτι τα xp. Αν ειχα mac φορητο 5 ετων, φυσικα και ΔΕΝ θα μπορουσα ΚΑΝ να βαλω το τελευταιο λειτουργικο της apple. μαντεψε: και ομως θα μπορουσες iBook G4/1.2 14-Inch (Early 2004 - Op) Intro. Date: April 19, 2004 Με 350ΜΒ+Ram παει νερο το Tiger, και με 512+ το Leopard.. το ΚΑΝ προφανως παει στο Snow Leopard, ε? Και ποιος σου πε οτι θα πειραζε π.χ. εναν χρηστη iBook να χε το Snow Leopard αφου και παλι δεν θα υποστηριζε το Hardware του τις τεχνολογιες OpenCL,Grandcentral κ.α.? το ιδιο θα εκανε, ειτε ειχε 10.5,ειτε 10.6 σε χαρ/κα (περαν του Exchange) δεν υπαρχει καποια αλλη ορατη διαφορα στον τελικο χρηστη! αρα? Και το βασικο ειναι οτι τα win7 πανε πιο γρηγορα απο τα xp ακομα και σε μηχανηματα 5ετιας για φορητους και 7ετιας για σταθερους . Τα οποια ομως θελουν και μνημη παραπανω για να αποδοσουν smoothly οπως οταν ειχαν Xp.. π.χ. το Fujitsu-Siemens του αδερφου μου (Intel Centrino 1ης Γενιας στα 1,4GHz,512MB Ram) γιατι με Windows 7 Home Premium δε παει μια?? Μήπως πρεπει να ψαξω (κ αν βρω) και να ξοδευτω σε Ram μεταχειρισμενη για να πηγαινει το μηχανημα απλα και μονο ανεκτα?? Εν αντιθεσει στο Pc με τον Athlon X2 που του χαρισα,του βαλα και αλλο 1GB (2 συνολο) για να πηγαινει οπως πηγαινε και με 1GB σε XP και μη φαντασεις για τιποτα σοβαρες εφαρμογες,οικιακος/βασικος χρηστης μεχρι αηδιας ειναι (1 antri-virus,1 anti-spyware,office,πολυμηχανημα HP με βλαμμενο συστημα/drivers,Abbyy finereader,skype,κ.α. ενα καρο Services!) Ναι,με τα 2, παει καλυτερα και ειναι το μηχανημα πιο σταθερο απ οτι με XP. Γενικα πανε καλυτερα απ τα Xp,αλλα οχι σε ολα τα μηχανηματα της χρονολογιας που γραφεις.. αυτο ειναι το θεμα! Για μηχανηματα παλιοτερα απο 7ετια(πχ για desktop παλιοτερα απο pentium 4), τοτε ισως τα win7 δεν ειναι οτι καλυτερο.Αλλα για μηχανηματα desktop μεχρι 7ετιας(2003) και φορητους μεχρι 5ετιας, τοτε μπορω να βαλω το τελεταιο λειτουργικο και να ειμαι πιο ανετος απο οτι με xp. Καλυτερα να λεγαμε 6 ή 5 χρονια για να πιαναμε οτιδηποτε αλλο σε desktop περαν Pentium 4 που δεν ειναι και οτι καλυτερο στα 7.. Και για του λογου το αληθες, τα τωρινα netbook(με αργους μονουρηνους επεξεργαστες που τρεχουν στα 1.6GHz) εχουν επεξεργαστικη ισχυ φορητου 5ετιας και desktop μηχανηματος 7ετιας.Και μαντεψε: πανε πιο ανετα με win7 απο οτι με xp! Φορανε την περικομενη εκδοση Windows 7 Starter Edition ομως.. και εν αντιθεσει με το Laptop του αδερφου μου,εχουν μεγαλυτερο FSB,Cache και Ram (εκ τους ασφαλους των παραγοντων αυτων) .. αρα.. Μα αυτο που περιγραφεις εμενα μου φαινεται θετικο..Οτι μπορω να αναβαθμισω (αν βεβαια θελω) τους drivers πχ μιας καρτας τηλεορασης με ενα κλικ, ενω στο mac os x δεν μπορω.. Θα πρεπει να κανω πολυ περισσοτερα κλικ και ψαξιμο για να την αναβαθμισω, αν βεβαια φυσικα υπαρχουν οι drivers. Δε ξερω για Drivers της καρτας τηλεορασης, για την καρτα ηχου εμενα το χε βαλει εκει και οχι,δεν ειναι εξωτερικη..κουφο εντελως! και το βρισκω πιο βολικο αντι να τα κανω ολα τα updates μαζι για ολες τις συσκευες (που για μερικες μπορει και να μη χρειαζομαι-εφοσον δουλευουν στην εντελεια!) να γινεται ο ελεγχος κατα την εκκινηση μιας εφαρμογης οπου τσεκαρει,σε ρωταει,κ σου εμφανιζει τι διορθωνει σε ενα παραθυρο με ενα κλικ! (φιλοσοφια εφαρμογων os x-ουτε balloons ουτε τιποτα! ) Δηλαδη λες οτι σε ενα μηχανημα του 2004 (πχ pentium 4 στα 2.8GHz ή ενας Athlon64) δεν τρεχει ανετα τα win7(μαλιστα πιο ανετα απο xp) και τρεχει πιο ανετα ενας mac ιδιων χρηματων του 2004(πχ mac mini παρολο που ειναι μεταγενεστερο) το τελευταιο λειτουργικο της apple? Οχι , δεν παιζει κατι τετοιο. Εδω τα netbook που ειναι πιο αργα απο εναν Athlon64 ή εναν pentium 4 στα 2.8GHz τρεχουν πιο ανετα τα win7 απο τα xp. Στο πρωτο σου απαντησα (μερικως). Σε Athlon64 βεβαιως και παιζουν,αλλα οχι σε ολους.. (s.754) σε μεταγενεστερους πανε μια χαρα! (s.939) Για P4 ουδεν σχολιον..μαλλον ρητορικα θα το παρω Στο δευτερο,απαντησα ηδη όπως και για το mac mini και το "τελευταιο λειτουργικο της Apple" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Ναι τα XP είχα εύκαιρα, αυτά έβαλα..!!! Lol..!!! (είμαι αβυσαλαίος..χαχαχα) :P Ούτως ή άλλως τα πέρασα μέσα "για να υπάρχουν εύκαιρα" αν ποτέ χρειαστεί να τρέξω κάτι που δεν υπάρχει για Mac or something...καθώς επίσης και για να δοκιμάσω το boot camp πως είναι. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές (καλορίζικο κλπ) παιδιά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.