Προς το περιεχόμενο

Γιατι οχι μεταβαση σε mac ;

Luffy-san

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ παιδιά πάντως σύντομα θα έχω εμπειρία από Mac από πρώτο χέρι.

Ο λόγος που κάνω το Switch είναι κυρίως το "Peace of Mind" (μετά από σχεδόν 25 χρόνια χρήσης Computer, έχω σιχαθεί τις χαζομάρες των Windows και τις χαζομάρες του Linux αντίστοιχα).

Δεν λέω το κάθε ένα έχει να προσφέρει κάτι ξεχωριστό στον χρήστη του, αλλά όταν αναζητάς πλέον να έχεις το κεφάλι σου ήρεμο και να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου όσο πιο απροβλημάτιστα γίνεται, τότε ίσως μπεις στον πειρασμό να αγοράσεις ένα Mac για να διαπιστώσεις από πρώτο χέρι αν όντως το "If you go Mac, you never go back"...!!!

Πιστεύω ότι ίσως αξίζει κανείς να θυσιάσει λίγο ταχύτητα για να έχει αξιοπιστία και ποιότητα...

(αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ πως είναι να δουλεύει κανείς "έξυπνα"?)

(γυρνάς σπίτι από την δουλειά κουρασμένος, και θέλεις: να διαβάσεις ένα περιοδικό ή εφημερίδα, να μαγειρέψεις, να φάς, να πας WC, και να κάνεις μπάνιο...!!! Με ποιά σειρά θα τα κάνεις όλα αυτά? Πότε θα ανάψεις τον θερμοσίφωνα? Πότε θα διαβάσεις το περιοδικό? Χρειάζεσαι κάποιον πολύπλοκο τρόπο για να ανάψεις τον θερμοσίφωνα? Μήπως υπάρχει κάποιος πιο "optimized" τρόπος να ζεις την ζωή σου και να σου περισσεύει περισσότερος ελεύθερος χρόνος για να κάνεις και άλλα πράγματα...?

Παρομοίωση:

Φανταστείτε δηλαδή να έχετε ένα κινητό τηλέφωνο και αφού καθίσετε να το ρυθμίσετε, να το γεμίσετε με εκατοντάδες επαφές, διευθύνσεις, γενέθλια, σημειώσεις, εφαρμογές, κλπ και αφού το φέρετε σε μία κατάσταση που "είστε εξοπλισμένοι με τα πάντα", αυτό γίνεται ολοένα και πιο αργό...και σιγά σιγά αρχίζουν τα προβλήματα, χρειάζεται να το κάνετε Defrag...εσείς αντιστέκεστε, και αναβάλετε το Format, για να μη μπείτε στον "κόπο" (πάλι)....και στο τέλος διαπιστώνετε οτι καλύτερα να το κάνετε το ρημάδι το Format και να χάσετε όλες τις ρυθμίσεις σας, τις εφαρμογές σας και τα πάντα...προκειμένου να γίνει και πάλι λειτουργήσιμο (χωρίς να σας σπάει τα νεύρα)...!!!

Και άιντε πάλι από την αρχή...

Για να κάνετε Restore (και καλά Restore - λέμε τώρα...), θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο...για την εγκατάσταση του λειτουργικού...των drivers, των εφαρμογών...(τις ρυθμίσεις που έχετε κάνει---> Ξεχάστε τες...πρέπει να τα ρυθμίσετε πάλι από την αρχή), μετά να περάσετε ένα ένα ΟΛΑ...από την αρχή....για να το φέρετε πάλι στην κατάσταση που ήταν πριν...μετά από κόπο και χάσιμο χρόνου....και με όλα περασμένα μέσα (εντάξει - σχεδόν όλα - είπαμε τις περισσότερες ρυθμίσεις τις χάνεις... ή πρέπει να κάνεις τρελά "κόλπα" για να πάρεις το Βackup των Configuration σου (δεν γίνεται σε όλα) = έξτρα χάσιμο χρόνου ΚΑΙ για το backup)!!!!

*(ας μην αναφερθώ στα γνωστά--> Crash-Boom-Bangs, μπλε οθόνες, κλπ).

Ε, άμα το κάνεις αυτό το πράγμα για πολλά χρόνια...τότε κάποια στιγμή αναρωτιέσαι --> Μήπως να πάρω Mac να ξενοιάσω..?

Δεν υπάρχει τέλειο Computer ούτε τέλειο λειτουργικό...!!! Το θέμα είναι όμως ότι στην πραγματικότητα ένα "λειτουργικό σύστημα" (OS) είναι για να εξυπηρετεί με τον καλύτερο και τον ευκολότερο δυνατό τρόπο τον χρήστη του με σκοπό να τον "βοηθάει" να κάνει την δουλειά του, και όχι για να..."το ανακαλύπτει" ο χρήστης...!!!!

Δεν μου "καίγεται καρφί" πλέον να ασχοληθώ με το λειτουργικό..!!! Ας τα κάνει μόνο του ό,τι είναι να κάνει, για να έχω εγώ την ησυχία μου και να μπορώ να έχω χρόνο να ασχολούμαι με την δουλειά μου...!!!

Εδώ ένα "ψυγείο" για τα τρόφιμα παίρνουμε, που το μόνο που χρειάζεται είναι να το βάλουμε στην πρίζα (και μετά απλώς ανοιγοκλείνουμε την πόρτα για να βάλουμε-βγάλουμε τρόφιμα), και όταν έρχεται ο καιρός για την αναγκαία "απόψυξη", μας είναι βάσανο να την κάνουμε...χιχιιχ

Φαντάζεστε να είχατε ένα γεμάτο ψυγείο και όταν χρειαζότανε απόψυξη να σας πετούσε όλα τα τρόφιμα έξω...και να έπρεπε να τα κάνετε "install" από την αρχή....??? (και μάλιστα να διαπιστώνατε μετά το "format" ότι όλες σας οι ρυθμίσεις και αρκετά τρόφιμα έχουν ..."χαθεί"...και οτι πρέπει να ξαναβάλετε τα τάπερ μέσα στο ψυγείο χωρίς το περιεχόμενο τους, και να ξανα-μαγειρέψετε απο την αρχή τα τρόφιμα που είχατε μέσα...???) :P :P:P (Looll....)

Το να έχει κανείς ένα λειτουργικό που απαιτεί πράγματα από εσένα (από τον χρήστη) είναι σαν να έχεις ένα αυτοκίνητο που για να το βάλεις μπροστά και να κάνεις μια βόλτα ξέγνοιαστος στην λιακάδα...θα πρέπει ...

...να του ανοίξεις το καπό, να πειράξεις την μηχανή, να μπεις μέσα (αφού πρώτα χρησιμοποιήσεις ένα σύρμα για να το ξεκλειδώσεις), να βραχυκυκλώσεις τα καλωδιάκια για να πάρει μπροστά, και αφού ΔΕΝ πάρει μπροστά, να ξεκινήσεις να το σπρώχνεις...και μάλιστα...πού και πού, επειδή από την "πολύ την χρήση", αρχίζουν να χαλαρώνουν οι βίδες του, να πρέπει να κάθεσαι και να σφίγγεις μία-μία όλες τις βίδες από την αρχή....(Format - Drivers - Installs - Configuration, κλπ)...και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο...!!!!

Πιστεύω οτι ίσως η κυρίαρχη διαφορά των Mac σε σχέση με τα PC/Windows είναι η λέξη "παραγωγικότητα"...!!!

Όλα αυτά τα κλικ-ντανγκ ντουνγκ που απαιτούν τα Windows από τον χρήστη τους, καθώς και ο τρόπος εργασίας και χειρισμού σε Windows (και σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα), ίσως είναι αντι-παραγωγικά σε σχέση με το MacOSX.

Το Slogan "think different" ίσως αυτό να εννοεί...

Ίδωμεν λοιπόν λίαν συντόμως "τι εστί mac" από πρώτο χέρι (και αν αληθεύουν όσα διαβάζουμε γενικώς για τα Mac)....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Παρομοίωση:

Φανταστείτε δηλαδή να έχετε ένα κινητό τηλέφωνο και αφού καθίσετε να το ρυθμίσετε, να το γεμίσετε με εκατοντάδες επαφές, διευθύνσεις, γενέθλια, σημειώσεις, εφαρμογές, κλπ και αφού το φέρετε σε μία κατάσταση που "είστε εξοπλισμένοι με τα πάντα", αυτό γίνεται ολοένα και πιο αργό...και σιγά σιγά αρχίζουν τα προβλήματα, χρειάζεται να το κάνετε Defrag...εσείς αντιστέκεστε, και αναβάλετε το Format, για να μη μπείτε στον "κόπο" (πάλι)....και στο τέλος διαπιστώνετε οτι καλύτερα να το κάνετε το ρημάδι το Format και να χάσετε όλες τις ρυθμίσεις σας, τις εφαρμογές σας και τα πάντα...προκειμένου να γίνει και πάλι λειτουργήσιμο (χωρίς να σας σπάει τα νεύρα)...!!!

Και άιντε πάλι από την αρχή...

Φαντασου λοιπον να παρεις ενα imac να εχεις ξενοιασει και ο δισκος να χτυπησει, τι κανεις?

Ή μαλλον τι επρεπε να κανεις και δεν εκανες?

BACKUP!!!!! και απευθειας restore, με ολα τα προγραμματα - ρυθμισεις - οδηγους, οπως τα αφησες στον καινουριο δισκο.

Εγω προσωπικα το μονο προβλημα που ειχα με τα windows, ειναι απο δοκιμες O/C να κανει restart πανω στο boot και να μην ανοιγουν μετα, ο καθε ασχετος θα εκανε format και θα εχανε 2 ωρες, ενω αφου ξερει οτι μπορει να συμβει αυτο θα μπορουσε να φτιαξει ενα ειδωλο και να κανει restore σε 5 λεπτα σε περιπτωση που κατι δεν παει καλα.

Οσο για την αργοπορια των windows μετα απο καιρο, ειναι και αυτο ενα φαινομενο που μπορει να αντιμετωπιστει, ccleaner, defrag μια φορα τον μηνα, αλλα αν εχεις ssd, δεν σε νοιαζει ουτε αυτο.

Επισεις, παλιοι αργοι δισκοι μπορουνε να δωσουνε αισθηση αργοποριας, ο δισκος που εχεις το λειτουργικο, δεν πρεπει να εχει και πολλα χρονια στην πλατη του, καλυτερα να ειναι τουλαχιστον raptor ή ακομα καλυτερα ssd.

Σιγουρα με τα windows πρεπει να κανεις υποχωρησεις, αλλα οι υποχωρησεις με τα αλλα λειτουργικα, κυριως με το linux (αν και με το ubuntu εχουν αλλαξει πολλα) ειναι σημαντικοτερες.

Αν θα πηγαινα σε καποιο mac, 1)θα περιμενα το pc μου να γινει πραγματικα παλιο, 2) Θα επαιρνα καποιο macpro που εχει καπως καλυτερες επιλογες upgrade και φυσικα πραγματικα καλο hardware ακομα και για παιχνιδια, 3)Το πρωτο πραγμα που θα εκανα θα ηταν να τρεξω το bootcamp και να εγκαταστησω windows!

Αλλα και παλι μονο που σκεφτομαι, οτι μπορω να φτιαξω κατι αντιστοιχο με 500-1000ε κατω, θα με εβαζε σε σκεψεις αν αξιζουν, αυτα τα λεφτα για την δυνατοτητα να μπορεις να τρεχεις ενα συγκεκριμενο λειτουργικο.

Ασε, εγώ ήδη έκανα την μετάβαση σε mac pro...

Απο τις πρωτες ώρες χρησης του μου έχει δώσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το μόνο που δεν έχω κάνει ακόμα, είναι η μεταφορά του itunes (κυρίως τις εφαρμογές θέλω απο το iphone, τα τραγούδια τα ξανα-περνάω δεν έχω πρόβλημα) απο το PC στο mac osx.

Δεν συγκρίνεται το OSX με τα Windows...μη λεμε χαζομάρες τώρα.

Πιό σωστή και ολοκληρωμένη άποψη θα έχω βέβαια όταν μου φύγει ο ενθουσιασμός που έχω - και θα έχει περάσει αρκετός καιρός για να έχω αντιμετωπίσει και αρκετές καταστάσεις - θέματα με τον mac pro μου. Τότε θα έχω ολοκληρωμένη άποψη.

Προς στιγμήν πάντως το μηχάνημα έχει δώσει ρέστα αφενός χάρην στο γεγονός οτι είναι πολύ αθόρυβο (τουλάχιστον συγκριτικά με το παλιό PC μου που τον περισσότερο θόρυβο τον έκανε η κάρτα γραφικών μου) και αφετέρου για την smooth-ίλα του και την ταχύτητά του στην χρήση του λειτουργικού, (αθόρυβο και παρά το γεγονός οτι φοράει και την Nvidia GTX 285 μέσα).

Koiτάξτε, αν διαβάσει κανείς όλο το topic, θα δει ότι ως επί το πλείστον συμφωνούμε μεταξύ μας.

Είμαι χρήστης Windows 11 χρόνια τώρα, και από πρόπερισυ -πλέον, 2010- είμαι χρήστης Mac. Νομίζω vag3d ότι ο ενθουσιασμός μου έφυγε λίγους μήνες πριν, αφού έπαθα το πρώτο %$#&^*Ε#! με τον iMac μου.

Η ησυχία του no antivirus babe! είναι κάτι το ανεκτίμητο -για αρχή. Ακόμα και τώρα, 2 χρόνια μετά έχω κάνει restore, format όπως το λέμε μόνο μια φορά. Μόνο ένα λογικό update πέρασμα σε Snow Leopard από το μαμίσιο Leopard. Το Time Machine μου έλυσε τα χέρια αφού εντελώς αψεγάδιαστα μου επανέφερε ρυθμίσεις, αρχεία, τα πάντα όπως ήταν!

Το format ήταν απαραίτητο αφού εγώ -ο χρήστης- έκανα πατάτα με τα αρχεία συστήματος προσπαθώντας να ικανοποιήσω το Windowsικό-ερευνητικό-καταστρεπτικό μου αίσθημα σε ένα νέο περιβάλλον χρήσης

Και εκεί ήταν πάλι το Time Machine.

====

Προσωπικά καταληγω ότι ένας χρήστης Windows -λόγω παράδοσης πλέον- πρέπει να έχει συχνά ένα χαλασμένο κουτί κάτω από το γραφείο του. Είναι λογικό να χαλάει κάτι που φτιάχτηκε για να χαλάει. Μόνο έτσι κινείται εξάλλου η αγορά των Η/Υ. Πώς θα πάρει λεφτά ο τεχνικός αν δεν χαλάσει κάτι στο μηχανηματάκι που βουίζει εκεί κάτω;

Η Apple ακολούθησε, πάλι, μια άλλη πολιτική. Ανέπτυξε τη δική της αγορά.Έχει τα δικά της μηχανήματα, που συνεργάζονται με το δικό της λειτουργικό, και επισκευάζονται από το δικό της προσωπικό, για να αποκτήσει μόνο εκείνη τα κέρδη και να έχει έπειτα την δυνατότητα να επεκτείνει τις ήδη ικανοποιητικές της υπηρεσίες και προσφορές προς το κοινό.

Το άνοιγμά της στο ευρύτερο κοινό με τις πτώσεις τιμών στις οποίες προέβη, ήταν τελικά μοιραίο αφού άμεσα αυξήθηκαν οι βλάβες και τα ατοπήματα στο marketing της εταιρίας. Βλέπε iMac 27" και flash content, iMac 24" 5th gen. και backlight leaking, έλλειψη firewire από MacBook Unib. και γενική κατακραυγή, και, και, και...

Στη μέση είναι ο χρήστης, που ή παραμένει ταλαίπωρος χρήστης, ή στρέφεται στην πολύ υποκριτική για μένα διαδικασία του developing μιας application. Η Apple δίνει ένα κομμάτι κώδικα σε κάποιους για να επεκτείνουν τις ήδη ανεπτυγμένο λειτουργικό, και το παραγόμενο πρόγραμμα θα κάνει την software αγορά που αφορά τα Mac να ρέει ήρεμα κι ωραία. Την δουλειά όμως την έκανε εξ' αρχής η Apple δίνοντας μια σταθερήπλατφόρμα για να μπορέσει να τρέξει η εφαρμογή.

Ξέρω ότι το Nero -κολλοσός στο CD/DVD authoring- είναι ένα πρόγραμμα πολλών GB που τρέχει σε Windows με πολλούς διαφορετικούς σκοπούς. Να αναπαράγει ταινίες, να επεξεργάζεται πολυμεσικά αρχεία κτλ.

Το iLife είναι ένα επίσης βαρβάτο από άποψη GB application, απλά όλα γίνονται πιο εύκολα και ρευστά στην πλατφόρμα του Mac.

Και λέω εγώ. Γιατί να μην στραφείς στα Mac, τελικά; Μόνο λεφτά θα χάσεις. Τίποτ' άλλο. Γλιτώνεις και πονοκέφαλο.

Να πω και εγω την δικια μου αποψη

Εχω ασχοληθει με πολλα λειτουργικα οπως Windows 3.1, Novell , sco unix, linux, mac osx

Αν θελει καποιος να κανει πραγματικη δουλεια , χωρις κοπο παει σε mac

Τα windows ειναι οπως ειπατε , για εφαρμογες access , ERP , κ.λ.π.

Για παιχνιδια εχω παιχνιδομηχανη

Απο την μερα που πηρα το mac ηρεμησα Ουτε registry ουτε καθυστερησεις ουτε ιοι ουτε ολα αυτα τα χαζα που ειχα

Με το που ανοιξα το mac μπηκα internet διαβασα pdf αρχεια χωρις να χρειαζεται να κατεβασω καποιο πειρατικο προγραμμα , ουτε nero ΤΙΠΟΤΑ

Οτι χρειαζομαι το εχω

Και πανω απο ολα το μυαλο μου ησυχο

Αν κατεβασουν και τις τιμες σε σχεση με την αγορα θα κανει παταγο

Φτανει πια με την microsoft

Για να παιξει το ΤΑΔΕ θελει αναβαθμιση η καρτα κ.λ.π.

Για να δουλεψει μετα απο 5 μηνες το πισι καλα θελει defrag ή και format

Αληθεια εχει κανεις κανεις restore σε windows , χωρις καποιο εξτρα προγραμμα ? και χωρις να ξανα κανεις εγκατασταση τα παντα απο την αρχη ?

Τεσπα οποιος θελει αγοραζει αυτο που θελει για την χρηση που το θελει !!!

Το κυριότερο είναι ότι τα mac κοστίζουν ΠΑΡΑ πολλά λεφτά σε σχέση με το Hardware που προσφέρουν και είναι fix που για μένα είναι κακό γιατί δεν αναβαθμίζονται. Απο την άλλη το καλό με αυτό είναι ότι φτιάχνονται εργοστασιακά ώστε να είναι πλήρως λειτουργικά και δεν πειραματίζονται με ασημβατισμούς όπως τα Pc που μπαίνουν ότι να 'ναι τόσο σε επίπεδο του hardware αλλά και software.

Το κυριότερο είναι ότι τα mac κοστίζουν ΠΑΡΑ πολλά λεφτά σε σχέση με το Hardware που προσφέρουν

Σύμφωνα με αυτό κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει καν σύγκριση.

- Χρειάζεσαι έναν Η/Υ (με την πολύ γενική έννοια).

- Μπορείς να πάρεις έναν με 600 ευρώ και έναν με παρόμοια χαρακτηριστικά με 1000 ευρώ.

- Game over.

φιλε ιδια ειναι η Aston Martin με την Subaru????

Οποιος εχει λεφτα επενδυει σε ενα ποιο σταθερο λειτουργικο και ποιο ομαλο hardware competibility....

Αλλιως μενεις με παραθυρα και τελος....

φιλε ιδια ειναι η Aston Martin με την Subaru????

Οποιος εχει λεφτα επενδυει σε ενα ποιο σταθερο λειτουργικο και ποιο ομαλο hardware competibility....

Αλλιως μενεις με παραθυρα και τελος....

Μια χαρά είναι και το pc αν ξέρεις να διαλέγεις τα parts. Πιο σταθερό λειτουργικό βρίσκεις και τσάμπα.

Η σύγκριση subaru και aston martin είναι άστοχη, μιας που τα υλικά του mac δεν έχουν διαφορά από αυτά του pc.

απλά πράγματα το καλύτερο είναι να αρχίσει κάποιος με τα MAC αν λόγο κόστους(η games) δεν μπορεί με τα χρόνια κάποια στιγμή θα γίνει το switch εγώ προσωπικά έχω personal computer από το 1983 ( ΖΧ spectrum ) το imac είναι αυτό που δουλεύω

Ας σταματησει πια αυτη η καραμελα ρε παιδια με το hardware.Αν πιστευετε οτι ενα πιο γρηγορο μηχανημα θα καταφερει να ειναι και πιο αποδοτικο,ειστε γελασμενοι.Δωστε 1500, παρτε οτι πιο καινουριο υπαρχει ( και πιο γρηγορο ) και αν ειστε χαρουμενοι με την αποδοση του τοτε ειστε μαγκες....Μονο μετα μην κλαιγεστε γιατι κολλαει μετα απο 2 μηνες,γιατι δεν αναγνωριζει το ταδε driver,γιατι εχει μπουκωσει , γιατι ...., γιατι....,γιατι.....!!!

Εγω διαλεγω να εχω μυαλο..οχι ποδαρια.Εσεις παρτε τις ντοπες σας να τρεχετε πιο γρηγορα ( δεν μπορουσα...το ειπα )

Ας σταματησει πια αυτη η καραμελα ρε παιδια με το hardware.Αν πιστευετε οτι ενα πιο γρηγορο μηχανημα θα καταφερει να ειναι και πιο αποδοτικο,ειστε γελασμενοι.Δωστε 1500, παρτε οτι πιο καινουριο υπαρχει ( και πιο γρηγορο ) και αν ειστε χαρουμενοι με την αποδοση του τοτε ειστε μαγκες....Μονο μετα μην κλαιγεστε γιατι κολλαει μετα απο 2 μηνες,γιατι δεν αναγνωριζει το ταδε driver,γιατι εχει μπουκωσει , γιατι ...., γιατι....,γιατι.....!!!

Εγω διαλεγω να εχω μυαλο..οχι ποδαρια.Εσεις παρτε τις ντοπες σας να τρεχετε πιο γρηγορα ( δεν μπορουσα...το ειπα )

Ναι, το πιο ακριβό pc είναι πιο γρήγορο Τα υπόλοιπα είναι pebcak.

Η σύγκριση subaru και aston martin είναι άστοχη, μιας που τα υλικά του mac δεν έχουν διαφορά από αυτά του pc.

δεν νομιζω να έχουν τα pc οθόνη απο αλουμίνιο...

ρε φιλε, εα κανεις bench, ναι θα κανεις μεγαλυτερο σκορ.. και τι εγινε!!!!

εαν αυτο γουσταρεις με γεια σου με χαρα σου... εσυ κανεις κουμαντο στα λεφτα σου...

Εχω i7 και ποτε δεν εχει φτασει ο επεξεργαστης στο 100% μονο με stress programm και αρχιζω και σκεφτομαι, οκ καλα εσκασα τοσα λεφτα, παιζω γαματα ολα τα παιχνιδια με την 4870, αλλα σε 1 χρονο θα θελω παλι καινουργιο μηχανημα για να ειναι ξανα γαματος....

Πολλες φορες κανουμε σπαταλη των χρηματων λογο αγνοιας και αυτο αρχιζω να το διαπιστωνω τωρα, βλεποντας την αγορα να βγαζει καθε μηνα κατι καινουργιο, κατι που βελτιωνει ελαχιστα την αποδοση....

Τεσπα η γνωμη μου σε παραπανω ποστ ειναι ξεκαθαρη, ριξε μια ματια και ελπιζω να συμφωνησεις...

Φιλικα

Άστοχη γιατί δεν συγκρίνουμε αμάξια, αλλά υπολογιστές αλλά άστοχη και η δική σου παρατήρηση, τα υλικά των mac είναι σαφώς πολύ ανώτερα των κλασσικών κατασκευαστών pc

http://www.apple.com/macbookpro/design.html

Έχιες δει το εσωτερικό ενός mac pro; :shock:

http://www.apple.com/macpro/design.html

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...