tolis_01 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μπορώ να σου πω πολλούς λόγους, όχι μόνο έναν - 9 στα 10 προβλήματα με windows είναι pebcak. - Δεν πρόκειτε να δώσω χίλια ευρώ για ένα μηχάνημα που προσφέρει επιδόσεις που μπορώ να έχω με ένα pc των 500 ευρώ. - Μπορώ να κάνω τη δουλειά μου και με το pc της υπογραφής μου. Ελάχιστα παραπάνω από 300 ευρώ (μαζί με 19άρα οθόνη). Όπως καταλαβαίνεις, αφού δεν έδωσα ούτε 600 ευρώ, δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω χίλια. Αυτά για την μετάβαση σε mac. Για την περίπτωση του linux παίζουν: - Συνήθεια. - Συμβατότητα συσκευών. και το βασικότερο: - Παιχνίδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugata Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Εμένα πάλι μου κεντρίζει το ενδιαφέρον αυτό που λέει ο JimGer, ότι θα πρότεινε σε κάποιον που είναι γραφίστας τη μετάβαση σε mac. Γιατί αυτό όμως; Θέλω να πω πως αντίστοιχα, ή ίδια προγράμματα δεν υπάρχουν και για τους χρήστες windows? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Γιατί ο γραφίστας δεν έχει ώρα να ασχολείται με drivers / format κάθε τρείς και λίγο ασυμβατότητες κτλπ. Θέλει να πάρει το mac του και να το βγάλει από το κουτί του και να παίξει. Τέτοιου είδους θέματα έχουν ανοιχτοί και συζητηθεί πάρα πολλές φορές, πάλι τα ίδια θα λέμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugata Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 In before July 2009 mate, I wasn't here. So I believe I can ask that question in this thread, which was created today. Με το μπαρδόν κιόλας, ε. Αλλά πάλι θα τα λέτε, όταν προστίθεται και κάποιος που δεν ξέρει και είναι διατεθειμένος να μάθει. Πάρε δα και ένα ρητό: "Η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Με ένα search θα καταλάβεις τι κατάληξη είχαν παρόμοια θέματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luffy-san Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μπορώ να σου πω πολλούς λόγους, όχι μόνο έναν - 9 στα 10 προβλήματα με windows είναι pebcak. - Δεν πρόκειτε να δώσω χίλια ευρώ για ένα μηχάνημα που προσφέρει επιδόσεις που μπορώ να έχω με ένα pc των 500 ευρώ. - Μπορώ να κάνω τη δουλειά μου και με το pc της υπογραφής μου. Ελάχιστα παραπάνω από 300 ευρώ (μαζί με 19άρα οθόνη). Όπως καταλαβαίνεις, αφού δεν έδωσα ούτε 600 ευρώ, δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω χίλια. Αυτά για την μετάβαση σε mac. Για την περίπτωση του linux παίζουν: - Συνήθεια. - Συμβατότητα συσκευών. και το βασικότερο: - Παιχνίδια. καλα κανεις...μην αφηνεις το κοσμο απο ενα mac λιγοτερο.Δωσε τα πεντακο και κανε παιχνιδι. Μην σκας.....!!!!!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugata Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Υποθέτω, χωρίς να το κάνω, ότι κατέληξαν σε flame, γιατί ο καθένας υποστήριζε αυτό που τελικά είτε έχει συνηθίσει ή έμαθε να έχει συνηθίσει (γιατί νομίζω πως το 99% από windows θα ξεκίνησε) να χρησιμοποιεί. Εμένα μου ακούγεται λογική η απάντηση σου, παρ' όλο που μπορεί να έχω μια κάποια προσωπική ένσταση στο γεγονός drivers/format που αναφέρεις. Γιατί, ορμώμενος από το γεγονός του 99%, δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό. Δεν ξέρω, βασικά δεν έχω συναντήσει γραφίστα - γραφίστα που να χρησιμοποιεί mac, αλλά επειδή έχω ένα φίλο που τώρα ξεκινά, μπορεί και να του το προτείνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μπορείς να πείς πώς κάπως έτσι κατέληξαν. Καλά μην το δένουμε και κόμπο ότι Γραφίστα = Mac, υπάρχουν και εταιρείες γραφιστικής που δουλεύουν με PC. Πάντως από φίλους και γνωστούς που έχω και ασχολούνται με γραφικά και ήχο δουλεύουν με Mac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JimGer Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Εμένα πάλι μου κεντρίζει το ενδιαφέρον αυτό που λέει ο JimGer, ότι θα πρότεινε σε κάποιον που είναι γραφίστας τη μετάβαση σε mac.Γιατί αυτό όμως; Θέλω να πω πως αντίστοιχα, ή ίδια προγράμματα δεν υπάρχουν και για τους χρήστες windows? Από ότι ξέρω το photoshop και ενδεχομένως και άλλα προγράμματα εικόνας και βίντεο τρέχουν καλύτερα σε macos από ότι σε windows πιο γρήγορα και πιο σταθερά.Επίσης πολλές φορές οι γραφίστες λόγω της δουλειάς τους θέλουν όμορφα μηχανήματα και σε αυτό τα μακ υπερτερούν των περισσότερων υπολογιστών. Κάτι τελευταίο που είναι λίγο πιο άσχετο από αυτά που λέμε τώρα αλλά το θέμα drivers στα λάπτοπ το έχει χειριστεί πάρα πολύ καλά και η lenovo με το thinkvantage.Επίσης κορυφαία laptop με ποιότητα, λεπτά και πιο επαγγελματικά από τα μακ.Θα έλεγα οτι είναι όμως κυρίως επαγγελματικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mchrisober Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 δεν εχω διαβασει ποστ ατομων για την μεταβαση απο παραθυρα σε mac.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 δεν εχω διαβασει ποστ ατομων για την μεταβαση απο παραθυρα σε mac.... Κάνε ένα search και θα βρείς παααάρα πολλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
--Shady-- Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Το pebcac άμα του αλλάξεις OS δεν φεύγει αμέσως,φαντάζομαι γλέντια που θα είχαμε άμα από την μια μέρα στην άλλη βάζανε όλοι Linux η OS X .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Από ότι ξέρω το photoshop και ενδεχομένως και άλλα προγράμματα εικόνας και βίντεο τρέχουν καλύτερα σε macos από ότι σε windows πιο γρήγορα και πιο σταθερά.Επίσης πολλές φορές οι γραφίστες λόγω της δουλειάς τους θέλουν όμορφα μηχανήματα και σε αυτό τα μακ υπερτερούν των περισσότερων υπολογιστών. Κάτι τελευταίο που είναι λίγο πιο άσχετο από αυτά που λέμε τώρα αλλά το θέμα drivers στα λάπτοπ το έχει χειριστεί πάρα πολύ καλά και η lenovo με το thinkvantage.Επίσης κορυφαία laptop με ποιότητα, λεπτά και πιο επαγγελματικά από τα μακ.Θα έλεγα οτι είναι όμως κυρίως επαγγελματικά. Nope! Όπως ο haHa έχει αποδείξει πολλές φορές και με μετρήσεις, τα 64 bit windows τρέχουν πιο γρήγορα προγράμματα όπως το photoshop. Δεν ξέρω τι παίζει όμως με το Snow Leopard που είναι και αυτό 64 bit. Οι γραφίστες δε χρησιμοποιούν mac για το λόγο που λες. Οι λόγοι είναι άλλοι. Έχουν να κάνουν με την ευχρηστία του ίδιου του λειτουργικού, με τα εξειδικευμένα προγράμματα της Apple που δεν τρέχουν στα pc, και ίσως με κάτι που εγώ το έχω παρατηρήσει, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω... Όταν φτιάχνω κάτι στο pc μου, ποτέ δεν έπαιρνα στην εκτύπωση τα ακριβή χρώματα που έβλεπα στην οθόνη. Αντιθέτως στο mac αυτό γίνεται! What I see is what I get! Τι να πω! Ίσως να είναι και η ιδέα μου μια και δεν είμαι και professional για να υποστηρίξω με βεβαιότητα κάτι τέτοιο! Με βεβαιότητα όμως θα πω κάτι άλλο! Το mac με βοήθησε πάρα πολύ να κάνω τις εργασίες για το μεταπτυχιακό μου πολύ πιο γρήγορα! Ούτε windows ούτε linux έχουν αυτήν την ευχρηστία και την ευελιξία που μου δίνει το mac os. Αρχικά μάλιστα ενώ χρησιμοποιούσα τους υπολογιστές της σχολής, δεν άντεξα, και στο τέλος κατέληξα να έχω πάντα μαζί μου το mbp μου, γιατί τα ίδια πράγματα τα έκανα πολύ πιο ξεκούραστα και στο μισό χρόνο. Κι όχι μόνο αυτό! Έκανα και αναβάθμιση στο snow αδειάζοντας τον εσωτερικό σκληρό, τα περιεχόμενα του οποίου είχα μεταφέρει σε εξωτερικό σκληρό και έκανα boot από εκεί!!! Μετά αφού είδα ότι και με το snow δουλεύω καλά, έμεινα στο snow!!! Και όλα αυτά χωρίς κανένα πονοκέφαλο για drivers, my documents που σβήνεται, registry που σβήνεται, εγκαταστάσεις προγραμμάτων και διάφορες συντομεύσεις που σβήνονται κλπ!!! Όλα λειτουργούσαν όπως πριν!!! Τζι τζι που λέμε! Και πάντα φυσικά είχα και την καβάτζα του time machine!!! Δλδ δε χάνεις δεδομένα με τίποτα!!! Η πλάκα είναι ότι ακόμα και την αναβάθμιση σε snow την έκανα αρχικά σε αντίγραφο του εσωτερικού σκληρού που είχα βάλει σε κάποιο partition εξωτερικού σκληρού, και έτσι μπορούσα και να δουλεύω, και να προετοιμάζω το νέο λειτουργικό χωρίς να χάσω δευτερόλεπτο. Στο τέλος μόνο έσβησα τον εσωτερικό σκληρό και πέρασα το snow από τον εξωτερικό, αλλά ακόμη και τότε δούλευα από τον άλλο εξωτερικό που είχα το απλό Leopard!!! Σας μπέρδεψα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grazzt Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν, έχω περάσει από όλα τα λειτουργικά (windows, linux, Mac OS X) και είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός με μεγάλη εμπειρία σε windows και linux (opensuse , ubuntu - KDE, GNOME). Τα windows αξίζουν για άτομα τα οποία παίζουν παιχνίδια, ή για προγραμματιστές windows api, ή για μεγάλες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τεράστια πληροφοριακά συστήματα επιχειρήσεων, όπως ERP, BIS κλπ. Τα linux είναι για όσους θέλουν να εντρυφήσουν στο θέμα "λειτουργικό", για hacker wannabes, ή για άτομα που απλά θέλουν να σερφάρουν στο internet, χωρίς αντιικά κλπ. Τo Mac OS X, εαν βγάλουμε τους designers και τους music producers που είναι η καλύτερη επιλογή γι' αυτούς, είναι για πιό "σοφιστικέ" χρήστες. Τα λεφτά που δίνεις για ένα mac δεν τα δίνεις μόνο για απόδοση, αλλά για τον σχεδιασμό του, την ευκολία χρήσης του και το απίστευτο λειτουργικό του. Το snow leopard αποδίδει πολύ καλύτερα από τα windows με χειρότερο hardware σε γενικές εφαρμογές. Βέβαια, για video encoding, 3d rendering και άλλες βαριές εφαρμογές πρέπει να πληρώσεις πολύ ακριβά την απόδοση (mac pro), οπότε αν κάποιος θέλει όσο μεγαλύτερη απόδοση μπορεί να αγοράσει (μιλάω για βαριές εφαρμογές), καλύτερα να πάει σε pc. Ένας χρήστης όμως, ο οποίος δεν έχει χρόνο η δεν θέλει να ασχολείται με προβλήματα στον υπολογιστή του (επειδή δεν υπάρχουν), και τον θέλει για δουλειά και ψυχαγωγία, σίγουρα θα ικανοποιηθεί πολλές φορές περισσότερο με ένα mac με hardware χειρότερης απόδοσης από ένα pc κι ας το πληρώσει ακριβότερα. Τι να τον κάνεις τον i5 ή τον i7 ρε φίλε εάν δεν χρησιμοποιείς photoshop ή adobe premiere η αν δεν hostάρεις μια βάση δεδομένων ORACLE με εκατοντάδες πίνακες, όπου εκεί μόνο έχουν αξιόλογη χρήση αυτοί οι επεξεργαστές? Εαν η απάντηση σου σ' αυτό είναι "για να τρέχουν τα windows και τα παιχνίδια πιό γρήγορα" είσαι άσχετος και πάνε αγόρασε καλύτερα μια κονσόλα για να παίζεις.... Είμαι 3 μήνες σε mac και πλέον δεν νομίζω να γυρίσω ποτέ στα άλλα λειτουργικά (σε προσωπικό επίπεδο, ανεξαρτήτως της δουλειάς μου) γιατί απλά βαρέθηκα να ασχολούμαι με τα "καθυστερημένα" windows, βαρέθηκα να παίζω games, τις ατελείωτες ώρες στο terminal των linux και βαρέθηκα και τα format. Τα mac μου υπάρχουν για να με υπηρετούν και να τα χαίρομαι, όχι για να μου τρώνε πολύτιμο χρόνο με προβλήματα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Κάποια στιγμή θα πάρω κάποιο mac. Τα Windows όμως δεν θα τα αφήσω. Παίζω παιχνίδια, κάνω συχνά αναβαθμίσεις (σαν χόμπι), μου αρέσει το σύστημα να είναι handmade (λαμπάκια, νερά, κλπ, παράξενα κουτιά, κλπ). Ένα πράγμα δεν αντέχω στα Windows! Ένα! Τι φορτώνουν συνέχεια!?!?! Όλο κάτι φορτώνουν από μόνα τους!!! Μάλλον δεν έχεις επισκεφτεί ποτέ κάποια δικτυακή κοινότητα Linux. Και δε μιλάω για καμιά "δύσκολη" διανομή: απλά κοίτα σε fora για το Ubuntu. Θα σου φύγει το καφάσι. Το μόνο πράγμα που είναι πιο απίθανο απο τα προβλήματα που αναφέρονται, είναι οι λύσεις τους. Υπόψιν, είμαι υπέρμαχος του Linux, και ειδικά του Ubuntu (και προσφάτως του Mint)... Όσο για το MacOS, φυσικά και υπάρχουν πολύ λιγότερα προβλήματα. Όταν έχεις να επιλέξεις hardware απο ένα ποντικι, μια οθόνη, ένα πληκτρολόγιο κλπ κλπ κλπ, ούτε ασυμβατότητες θα υπάρχουν, ούτε προβλήματα με οδηγούς. και το ίδιο ισχύει και για το software... Σημείωση: Χρησιμοποιώ Windows Vista απο τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας τους. Όχι, δεν έβαλα 7 και δεν σκοπεύω να βάλω. Το μηχανάκι μου το έστησα κομμάτι - κομμάτι όταν πήρα τα Vista, και λειτουργεί απροβλημάτιστα απο την πρώτη μέρα (μόνο το τροφοδοτικό μου κάηκε μια μέρα, ας όψεται η ΔΕΗ) και πολύ απλά πετάει. Δε νομίζω να βρείς πολλούς χρήστες Vista που να μπορούν να σου πούν το ίδιο. Το πρόβλημα βλέπεις δεν είναι η πλατφόρμα (PC) ή το λειτουργικό (Windows) ή η συγκεκριμένη έκδοση (Vista). Το πρόβλημα είναι κυρίως η εξοικίωση με το αντικείμενο, η γνώση πάνω σε αυτό, και η σωστή μελέτη πριν απο την αγορά οποιουδήποτε περιφερειακού ή λογισμικού... +1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.