Luffy-san Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Ρε παιδια....εχω την εξης απορια...πριν απο λιγο κοιτουσα στο forum τα θεματα που υπαρχουν για τα windows και παρατηρησα τους τιτλους: 1)Προβλημα με εγκατασταση windows XP σε Netbook 2) Κολλαει το ποντικι 3)Δεν σβηνονται τα αρχεια 4) Δεν ειναι δυνατη η προσβαση.... 5)Σβηνει το pc μονο του 6)Windows 7 : χαθηκε το εικονιδιο γλωσσας 7)Screen of death 8)Προβλημα με windows vista 9)Δεν μπαινει στα windows και ολα αυτα στη πρωτη σελιδα......... Και λεω τωρα γω ο βλαχος( )...Βρε χριστιανοι,δεν βλεπετε τι παθουν ολοι με τα pc τους;Τι θελετε και τα αγοραζετε ,αφου ξερετε οτι θα φατε τα ματια σας σε drivers,format κτλ.....!!!Αγοραστε ενα μηχανημα και βαλτε mac OSX ( αν ειναι μηλαρακι ) ή βαλτε linux...Γιατι εκει ρε παιδια δεν υπαρχουν τετοιες ερωτησεις ;; Δεν το εχει σκεφτει κανενας σας ;;; Ειλικρινα απορω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pantelwolf Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Υπάρχουν, όμως το 90% των χρηστών του ινσόμνια έχουν windows οπότε έχουν στατιστικά περισσότερα προβλήματα. Πέρα απο αυτό σχεδόν όλοι οι αρχάριοι χρήστες που έχουν και απορίες είναι χρήστες παραθύρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Till Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μάλλον δεν έχεις επισκεφτεί ποτέ κάποια δικτυακή κοινότητα Linux. Και δε μιλάω για καμιά "δύσκολη" διανομή: απλά κοίτα σε fora για το Ubuntu. Θα σου φύγει το καφάσι. Το μόνο πράγμα που είναι πιο απίθανο απο τα προβλήματα που αναφέρονται, είναι οι λύσεις τους. Υπόψιν, είμαι υπέρμαχος του Linux, και ειδικά του Ubuntu (και προσφάτως του Mint)... Όσο για το MacOS, φυσικά και υπάρχουν πολύ λιγότερα προβλήματα. Όταν έχεις να επιλέξεις hardware απο ένα ποντικι, μια οθόνη, ένα πληκτρολόγιο κλπ κλπ κλπ, ούτε ασυμβατότητες θα υπάρχουν, ούτε προβλήματα με οδηγούς. και το ίδιο ισχύει και για το software... Σημείωση: Χρησιμοποιώ Windows Vista απο τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας τους. Όχι, δεν έβαλα 7 και δεν σκοπεύω να βάλω. Το μηχανάκι μου το έστησα κομμάτι - κομμάτι όταν πήρα τα Vista, και λειτουργεί απροβλημάτιστα απο την πρώτη μέρα (μόνο το τροφοδοτικό μου κάηκε μια μέρα, ας όψεται η ΔΕΗ) και πολύ απλά πετάει. Δε νομίζω να βρείς πολλούς χρήστες Vista που να μπορούν να σου πούν το ίδιο. Το πρόβλημα βλέπεις δεν είναι η πλατφόρμα (PC) ή το λειτουργικό (Windows) ή η συγκεκριμένη έκδοση (Vista). Το πρόβλημα είναι κυρίως η εξοικίωση με το αντικείμενο, η γνώση πάνω σε αυτό, και η σωστή μελέτη πριν απο την αγορά οποιουδήποτε περιφερειακού ή λογισμικού... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luffy-san Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μάλλον δεν έχεις επισκεφτεί ποτέ κάποια δικτυακή κοινότητα Linux. Και δε μιλάω για καμιά "δύσκολη" διανομή: απλά κοίτα σε fora για το Ubuntu. Θα σου φύγει το καφάσι. Το μόνο πράγμα που είναι πιο απίθανο απο τα προβλήματα που αναφέρονται, είναι οι λύσεις τους. Υπόψιν, είμαι υπέρμαχος του Linux, και ειδικά του Ubuntu (και προσφάτως του Mint)... Όσο για το MacOS, φυσικά και υπάρχουν πολύ λιγότερα προβλήματα. Όταν έχεις να επιλέξεις hardware απο ένα ποντικι, μια οθόνη, ένα πληκτρολόγιο κλπ κλπ κλπ, ούτε ασυμβατότητες θα υπάρχουν, ούτε προβλήματα με οδηγούς. και το ίδιο ισχύει και για το software... Συμφωνω μαζι σου.Εχεις δικιο.Δεν εχω μπει ποτε σε καμια κοινοτητα linux και να ψαξω. Σε Linux μονο στη σχολη μπαινω....Μονο για την ταδε εργασια προγραμματισμου,που εγω βολευομαι περισσοτερο να την κανω σε mac.Eγω αλλο ηθελα να πω.... Οι ερωτησεις που γινονται στην αλλη κατηγορια ειναι καπως κουλες...αλλες οχι.Και δεν ειναι πιστευω θεμα εμπειριας ή οτι αλλο μπορει να πει κανεις.Ισα ισα που το λειτουργικο της apple για εμενα ειναι πιο ευκολο απο windows και καθε φορα που μπαινω windows χανω τα αβγα και τα πασχαλια...Συνεχως παρουσιαζονται διαφορα προβληματα,οπως αυτα που αναφερονται στους διαφορους τιτλους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Εδώ είναι Ελλαδα.Το κόστος μεταβασης σε mac είναι μεγαλο σε σχέση με αυτό τον ΗΠΑ.Ασε που πριν κάποια χρόνια σε θεωρουσαν τρελό που χρησιμοποιούσες mac και hacker οταν έτρεχες Linux....Eυτυχώς ο κόσμος ξύπναει σιγα σιγα και αρχίζει να βλέπει τι υπάρχει εξω απο το παραθυρο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Έχω τη χαρά (και τύχη) να έχω δουλέψει και τα τρια λειτουργικά σε διάφορες εκδόσεις και διανομές. Παραμένω χρήστης windows γιατί το ξέρω πάρα πολύ καλά (πολύ παλιός χρήστης). Θα ήθελα να πάω μόνιμα σε Linux για πάρα πολλούς λόγους, αλλά τώρα δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ τόσο μαζί του, ώστε να φτάσω στο αντίστοιχο επίπεδο (με τα windows). Αν όμως ξεκινούσα τώρα με υπολογιστές ΣΙΓΟΥΡΑ θα έπρεπε να ασχοληθώ με mac. Ο ορισμός της ευχρηστίας, λειτουργικότητας και αξιοπιστίας για το μέσο χρήστη. Όποιος με ρωτά τι υπολογιστή να πάρει για το παιδί/κοπέλα του, τους λεω mac με κλειστά μάτια. Σημείωση: Δεν ασχολούμαι με παιχνίδια στους υπολογιστές, άλλωστε θεωρώ ότι τα παιχνίδια ανήκουν στις παιχνιδομηχανές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luffy-san Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Έχω τη χαρά (και τύχη) να έχω δουλέψει και τα τρια λειτουργικά σε διάφορες εκδόσεις και διανομές. Παραμένω χρήστης windows γιατί το ξέρω πάρα πολύ καλά (πολύ παλιός χρήστης). Θα ήθελα να πάω μόνιμα σε Linux για πάρα πολλούς λόγους, αλλά τώρα δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ τόσο μαζί του, ώστε να φτάσω στο αντίστοιχο επίπεδο (με τα windows). Αν όμως ξεκινούσα τώρα με υπολογιστές ΣΙΓΟΥΡΑ θα έπρεπε να ασχοληθώ με mac. Ο ορισμός της ευχρηστίας, λειτουργικότητας και αξιοπιστίας για το μέσο χρήστη. Όποιος με ρωτά τι υπολογιστή να πάρει για το παιδί/κοπέλα του, τους λεω mac με κλειστά μάτια. Σημείωση: Δεν ασχολούμαι με παιχνίδια στους υπολογιστές, άλλωστε θεωρώ ότι τα παιχνίδια ανήκουν στις παιχνιδομηχανές. Δεν μιλησε κανενας για παιχνιδια.Και εχεις δικιο πανω σε αυτο το θεμα.Και εγω αυτο πιστευω.Αλλα αυτο που με κανει να τσατιζομαι ειναι οτι ολοι μιλανε για windows,linux,mac OSX και συνεχως μπαινουν σε διαμαχες μεταξυ αυτων των 3.Συνηθως περισσοτερο μεταξυ windows - linux ......Αυτο που θελω να πω ειναι οτι υπαρχουν ατομα που ξερουν τις "ιδιαιτεροτητες" που εχει το συστημα τους , αλλα λογω νοοτροπιας , να μην πω τιποτα αλλο..., συνεχιζουν να παραμενουν σε αυτο... Και για αυτο που ειπε ο atheatos,δεν ισχυει κατα τη γνωμη μου.Ποσα δινει ενας για να παρει ενα pc της προκοπης; Σιγουρα γυρω στα 800 ευρω....Και λεω γιατι να μην δωσει 100 -200 παραπανω και να μην εχει ολα αυτα τα προβλημα ;;;Αυτη ειναι η δικη μου απορια και μιλαω για τη νοοτροπια του καθενος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Αυτη ειναι η δικη μου απορια και μιλαω για τη νοοτροπια του καθενος Μην το παρεις ασχημα αλλα καλυτερα να απορουσες με τη δικη σου νοοτροπια μιας και ρωτας γιατι δεν βαζουν Linux ενω δεν εχεις ουτε καν σε δικο σου PC, αρα δεν εχεις σχετικη εμπειρια, και ομως το δινεις σαν επιλογη... Το ερωτημα σου ειναι εντελως απλοϊκο δηλαδη, καθως υπαρχουν παρα πολλοι παραγοντες στη μεση, αν και πολλα προβληματα σημαντικης μεριδας απειρων χρηστων θα μπορουσαν να λυθουν με mac. Εσυ εχεις mac σπιτι σου ετσι; Υ.Γ. ελπιζω να καταλαβες τι εννοω δε το λεω επιθετικα οκ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luffy-san Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Εχω Linux σε δικο μου μηχανημα . Μη βιαζεσαι φιλε disqualified να βγαλεις συμπερασματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fockos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Ρε παιδια....εχω την εξης απορια...πριν απο λιγο κοιτουσα στο forum τα θεματα που υπαρχουν για τα windows και παρατηρησα τους τιτλους: 1)Προβλημα με εγκατασταση windows XP σε Netbook 2) Κολλαει το ποντικι 3)Δεν σβηνονται τα αρχεια 4) Δεν ειναι δυνατη η προσβαση.... 5)Σβηνει το pc μονο του 6)Windows 7 : χαθηκε το εικονιδιο γλωσσας 7)Screen of death 8)Προβλημα με windows vista 9)Δεν μπαινει στα windows και ολα αυτα στη πρωτη σελιδα......... Και λεω τωρα γω ο βλαχος( )...Βρε χριστιανοι,δεν βλεπετε τι παθουν ολοι με τα pc τους;Τι θελετε και τα αγοραζετε ,αφου ξερετε οτι θα φατε τα ματια σας σε drivers,format κτλ.....!!!Αγοραστε ενα μηχανημα και βαλτε mac OSX ( αν ειναι μηλαρακι ) ή βαλτε linux...Γιατι εκει ρε παιδια δεν υπαρχουν τετοιες ερωτησεις ;; Δεν το εχει σκεφτει κανενας σας ;;; Ειλικρινα απορω ναι αλλά τα windows είναι καλύτερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugata Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δεν είναι θέμα καλύτερου χειρότερου, κατά μια σημαντική άποψη, τη δική μου. Είναι θέμα συνήθειας, βολής, ψαξίματος. Είναι και θέμα προκατάληψης. Για να βάλεις κάτι που ήταν βασισμένο σε unix, παλιότερα, σου έβγαινε η πίστη, αν δεν ήξερες. Και εννοείται πως αν δεν είχες το χρόνο και την όρεξη να ψαχτείς, δεν υπήρχε περίπτωση να το γυρίσεις από τη μικροαπαλή στο freesource. Αυτό μέχρι τις διανομές. (των τελευταίων πόσων ετών ακριβώς δε θυμάμαι) Δικό μου παράδειγμα: δεν είχα ιδέα από linux, και όμως σε μια ώρα, όταν παρουσιάστηκε ανάγκη - πρόβλημα, είχα κατεβάσει .iso διανομής, το είχα κάψει σε cd και το έβαζα στο main pc μου να δω τι γίνεται. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, μπορεί ακόμη και τώρα να μην ασχολιόμουν. Από προκατάληψη ότι οι διανομές linux είναι δύσκολες. Κι όμως, πλέον, δεν είναι έτσι. Με τo mac πάλι... Τι να σου πω. Δε νομίζω ούτε να μου χρησιμεύσει σε κάτι περισσότερο από τα windows ή τις διανομές linux, είναι σίγουρα ένα όμορφο os, αλλά πέραν αυτού τι να το κάνω; Δεν μπορώ να το αξιολογήσω, αφού δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Αλλά απ' ό,τι καταλαβαίνω είναι ένα straight-forward os, χωρίς πολλά-πολλά για να σπαζοκεφαλιάζεις. Πέραν αυτού; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Πέραν αυτού; Και ασφαλέστερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Ρε παιδια....εχω την εξης απορια...πριν απο λιγο κοιτουσα στο forum τα θεματα που υπαρχουν για τα windows και παρατηρησα τους τιτλους: 1)Προβλημα με εγκατασταση windows XP σε Netbook 2) Κολλαει το ποντικι 3)Δεν σβηνονται τα αρχεια 4) Δεν ειναι δυνατη η προσβαση.... 5)Σβηνει το pc μονο του 6)Windows 7 : χαθηκε το εικονιδιο γλωσσας 7)Screen of death 8)Προβλημα με windows vista 9)Δεν μπαινει στα windows και ολα αυτα στη πρωτη σελιδα......... Και λεω τωρα γω ο βλαχος( )...Βρε χριστιανοι,δεν βλεπετε τι παθουν ολοι με τα pc τους;Τι θελετε και τα αγοραζετε ,αφου ξερετε οτι θα φατε τα ματια σας σε drivers,format κτλ.....!!!Αγοραστε ενα μηχανημα και βαλτε mac OSX ( αν ειναι μηλαρακι ) ή βαλτε linux...Γιατι εκει ρε παιδια δεν υπαρχουν τετοιες ερωτησεις ;; Δεν το εχει σκεφτει κανενας σας ;;; Ειλικρινα απορω που ησουν τοσο καιρο βρε θηριο να μας ανοιξεις τα ματια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugata Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Και ασφαλέστερο. E, ναι, δεν τον θεωρώ τόσο σοβαρό λόγο, γιατί θα μπορούσα να το παραθέσω και για τις διανομές. Ναι ακούγεται λίγο οξύμωρο η ασφάλεια να μην είναι σοβαρός λόγος, αλλά ό,τι και να έχεις στην τελική, αν δεν προσέξεις, θα την πάθεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JimGer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Εγώ που είμαι πρόσφατος χρήστης osx θα έλεγα οτι τελικά ούτε τα mac είναι απείρως απροβλημάτιστα...Όσο για ασφάλεια τα linux είναι ασφαλέστερα.Πρόσφατα το διάβασα σε καποιο review...Δεν θα έλεγα πάντως ότι είναι δύσκολο να αποφύγεις τα προβλήματα ασφαλείας ειδικά σε μακ.Τώρα εντάξει τα windows χρησιμοποιούνται στο 90% του πληθυσμού και τα κενά ασφαλείας τους θα τα βρίσκουν πιο γρήγορα.Τα 7αρια είναι και πολύ ομορφα επίσης και αρκετά απροβλημάτιστα σε σχέση με ΟΛΑ τα προηγούμενα.Πάντως όντας χρήστης και στα 3 λειτουργικά σε κάποιον που δεν έχει ακουμπίσει υπολογιστή και δεν ξέρει τίποτα θα πρότινα ubuntu λόγω synaptics επίσης είναι δωρεάν και πολύ ασφαλή χωρίς προβλήματα με ιούς κλπ.Σε κάποιον γραφίστα προφανώς osx leopard και σε καποιον gamer windows 7.Εγω προσωπικά δεν θα έπαιρνα ποτέ mac pro αλλά πολύ πιθανόν να συνιστούσα σε κάποιον imac ή macbook/pro λόγω εμφάνισης και ότι είναι αθόρυβα και καλής ποιότητας.Επίσης δεν έχω συναντίσει κάτι παρόμοιο με blue screen ή πάγωμα στο mac αλλά και με ποιοτικό υλικό τα pc μπορούν να είναι αθόρυβα,γρηγορότερα από τα μακ και να μην έχουν προβλήματα ασυμβατότητας και μπλε οθόνες.Αλλά το καλό υλικό κοστίζει και οι χρήστες συνήθως προτιμούν τα φθηνότερα και δεν κοιτούν υποστήριξη(drivers) και ποιότητα.Ακόμα πρέπει οι χρήστες των pc να λένε που και που no σε αυτά που τους παραπέμπουν διάφορα site να κάνουν install.Mην τα ρίχνουμε όλα στο λειτουργικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.