Προς το περιεχόμενο

απορίες για Linux

eR.styLe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια χρησιμοποιουσα εωσ τωρα μικροσοφτ αλλα βαρε8ικα τα σκαν και τουσ ιουσ οποτε λεω να βαλω λινουξ.μπορει καποιοσ να μου εξιγισει με λιγα λογια(μην σασ κουραζω κιολασ)τι ειναι αυτα τα ουμπουντου και λοιπα?8ελω να παιζω warcraft III(dota) γινεται τι πρεπει ν κανω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Ubuntu είναι μια πάρα πολύ καλή διανομή linux (για το τί είναι linux κάνε κάποιο googling). Είναι πολύ καλή να ξεκινήσει κάποιος στον κόσμο του linux. Προσωπικά προτείνω σε κάποιους που θέλουν αλλαγή, να δοκιμάσουν σε livecd και άλλες διανομές (kubuntu, Fedora, opensuse, PCLinuxOS, Mandriva) και μετά να αποφασίσουν τί τους κάνει. Για το τι είναι αυτά τα κινέζικα που ανέφερα, κάνε γούγλινγκ και βρες φωτογραφίες πως μοιάζουν ή ακόμα και γιουτιούμπινγκ να δεις πως είναι.

Στις παραπάνω διανομές θα δείς ότι έχουν διαφορετικό γραφικό περιβάλλον. Gnome ή KDE (ο γουγλης θα σου δείξει πως είναι); Εγώ προτιμώ το Gnome γιατί φαίνεται να είναι ελαφρύ. Όμως πιθανό να το γυρίσω σε KDE γιατί δεν μου άρεσε το Gnome 3 που θα βγεί σε λίγο καιρό.

Αν είσαι κολημμένος με τα windows, μπορείς να γυρίσεις το Gnome του Ubuntu σε GnomeXP.

Όσον αφορά το warcraft, αν είναι αυτό που κάνεις ΜΟΝΟ, τότε κράτησε windows. Για να αναφέρεις όμως ότι βαρέθηκες scan, ιους κλπ, μάλλον είναι και άλλες εργασίες, οπότε σου προτείνω να βάλεις dual boot κάποια διανομή με windows ή να βάλεις τα windows σε virtual (VMWare ή Virtual Box). Σου προτείνω την 1η μέθοδο αν δεν έχεις μνήμη στο μηχάνημά σου θα έχεις πρόβλημα με την 2η λύση.

ρε παιδια εχω ακουσει κατι λιγα για τα λινουξ αλλα αφτα δν ειναι αρκετα.παντοσ ακουσα οτι μπορω να παιζω ντοτα και απο λινουξ.θα υπαρξει πιστευετε διαφορα στα γραφικα?

ρε φιλε το ξερω οτι γινομαι κουραστικος αλλα δν καταλαβαινω τι πρεπει να κατεβασω (συμφωνα με αυτο το αρθρο).καταλαβαινεισ εσυ ?! πλιζ εξπλειν! τι ειναι αυτο το wine?!

Aπό windows σε linux δεν είναι σαν να πας από interet explorer σε firefox. Εχει πολλές διαφορές. Πάντως αν ψάξεις αυτά που ρωτας εδώ, σωστά στο google, θα βρεις πολλές πληροφορίες γι αυτά που ρωτάς.

Ναι, dota μπορείς να παίξεις, δεν ξέρω εγώ πώς, παίζει ένας φίλος μου μέσω linux όμως. Αλλά πρώτα πρέπει να μάθεις τι εστί linux και πώς θα το χειριστείς για να κάνεις τη δουλειά σου. Μη ζητάς έτοιμες λύσεις από το μηδέν, πρέπει να ασχοληθείς ο ίδιος για να μάθεις σταδιακά 5 πράγματα.

Στις παραπάνω διανομές θα δείς ότι έχουν διαφορετικό γραφικό περιβάλλον. Gnome ή KDE (ο γουγλης θα σου δείξει πως είναι); Εγώ προτιμώ το Gnome γιατί φαίνεται να είναι ελαφρύ. Όμως πιθανό να το γυρίσω σε KDE γιατί δεν μου άρεσε το Gnome 3 που θα βγεί σε λίγο καιρό.

Αν είσαι κολημμένος με τα windows, μπορείς να γυρίσεις το Gnome του Ubuntu σε GnomeXP.

Λίγο offtopic αλλα απ οτι ειδα στο βίντεο το Gnome3 ειναι καλυτερο του Gnome2. Πολύ ομορφο και πρακτικο η διαχειριση των 4 επιφανειών

Αν καταλαβα καλά θα εχει native effects όπως το KDE4;

παιδια χρησιμοποιουσα εωσ τωρα μικροσοφτ αλλα βαρε8ικα τα σκαν και τουσ ιουσ οποτε λεω να βαλω λινουξ.μπορει καποιοσ να μου εξιγισει με λιγα λογια(μην σασ κουραζω κιολασ)τι ειναι αυτα τα ουμπουντου και λοιπα?8ελω να παιζω warcraft III(dota) γινεται τι πρεπει ν κανω?

Αφού ρίξεις μια ματιά στα links που σου έδωσαν τα παιδιά και αφού συνειδητοποιήσεις ότι το ubuntu ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ WINDOWS

1) τρέξε ένα ubuntu live cd για να σιγουρευτείς ότι το ubuntu παίζει απροβλημάτιστα στο σύστημά σου.

2) Εγκαθιστάς το ubuntu

3) Παίζεις war III σύμφωνα με αυτόν τον οδηγό

Καλή επιτυχία και have fun.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...