WarningGR Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Γεία σας και καλή χρονιά σε όλους!!! Θα μπώ κατευθείαν στο θέμα. Το σύστημά μου είναι: AMD II X2 sta 3.0GHZ, Ram 2GB (2x1GB), Seagate 320GB, ASUS M4N78 PRO, Thermaltake 450W. Έχω ένα mousepad φωτιζόμενο με μπλέ led και έχω και ένα πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό, όταν κλείνω τον υπολογιστή αυτά τα δύο που ανέφερα εξακολουθούν να είναι αναμένα ακόμα. Γιατί? Μήπως έχει πρόβλημα η τροφοδοσία της Μητρικής? Η φταίει το τροφοδοτικό. Αν υπάρχει κάποιος τρόπος ρύθμισης απο το BIOS ή οποιαδήποτε άλλη λύση, ας βοηθήσει όποιος ξέρει, ευχαρηστώ προκαταβολικά!!! (και τα δύο συνδέονται με USB)
telcomfreak Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 δεν εχεις καποιο προβλημα , ειναι φυσιολογικο να συμβαινει , πολλες μητρικες το κανουν αν απενεργοποιηται δεν ξερω
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Αυτό συμβαίνει επειδή τροφοδοτούνται από την +5VSB και επειδή προφανώς έχεις ανοιχτό το τροφοδοτικό απ' το οποίο εξακολουθεί να περνάει ρεύμα. Για τον ίδιο λόγο μένουν ανοιχτά τα Num Lock κλπ σε πολλές περιπτώσεις, παρόλο που έχουμε κάνει shut down το σύστημα.
WarningGR Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Αυτό συμβαίνει επειδή τροφοδοτούνται από την +5VSB και επειδή προφανώς έχεις ανοιχτό το τροφοδοτικό απ' το οποίο εξακολουθεί να περνάει ρεύμα. Για τον ίδιο λόγο μένουν ανοιχτά τα Num Lock κλπ σε πολλές περιπτώσεις, παρόλο που έχουμε κάνει shut down το σύστημα. Ευχαριστώ και τους δυο γιατί ησύχασα(νόμιζα οτι είχε κάποιο πρόβλημα το τροφοδοτικό η η μητρική). Πάντως αν υπάρχει κάποια λύση να μου προτείνετε θα είμουνα πολύ ευχαριστημένος.(κρίμα να είναι αναμένα 24 ώρες το 24άρο). Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
weather1967 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Ευχαριστώ και τους δυο γιατί ησύχασα(νόμιζα οτι είχε κάποιο πρόβλημα το τροφοδοτικό η η μητρική). Πάντως αν υπάρχει κάποια λύση να μου προτείνετε θα είμουνα πολύ ευχαριστημένος.(κρίμα να είναι αναμένα 24 ώρες το 24άρο). Ευχαριστώ προκαταβολικά!!! Απλά βαλε ενα πολυμπριζο με διακοπτη ,και βαλε εκει το φις του τροφοδοτικου,και οταν κανεις shut down, απλα μετα κλεινε και τον διακοπτη του πολυμπριζου.
WarningGR Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Σε πολύμπριζο σταθεροποιητή τάσης τα έχω όλα συνδεδεμένα (το σκέφτηκα και εγώ αυτό που είπες αλλά φοβάμαι να μήν κάψω τίποτα άνοιξε κλείσε συνέχεια και μετά κλέω το καινούργιο pc)! Απλά λέω μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση μέσα απο το BIOS που να κατανομεί τις τάσεις σωστά ώστε να μην είναι αναμένα 24 την ημέρα. Ευχαριστώ πάντως.
ahristos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δοκίμασε να βάλεις το Legacy USB Support από AUTO σε Disabled. Δεν ξέρω πως θα αντιδράσει όμως. Μια GIGABYTE που είχα, ανάλογα με το BIOS, δεν ενεργοποιούσε το πληκτρολόγιο έτσι, παρά μόνο όταν ξεκινούσαν τα Windows κι έτσι δεν μπορούσα να μπω στο BIOS να κάνω ρυθμίσεις. Έχε κι ένα PS2 πληκτρολόγιο αν το επιχειρήσεις.
weather1967 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Σε πολύμπριζο σταθεροποιητή τάσης τα έχω όλα συνδεδεμένα (το σκέφτηκα και εγώ αυτό που είπες αλλά φοβάμαι να μήν κάψω τίποτα άνοιξε κλείσε συνέχεια και μετά κλέω το καινούργιο pc)! Απλά λέω μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση μέσα απο το BIOS που να κατανομεί τις τάσεις σωστά ώστε να μην είναι αναμένα 24 την ημέρα. Ευχαριστώ πάντως. Kανενα προβλημα δεν υφιστατε για το pc σου οταν μετα το shut down, κλεινης και τον διακοπτη του πολυμπριζου,και πριν ανοιξης το pc σου ανοιξης τον διακοπτη του πολυμπριζου,και μετα το pc σου .
washcloud Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Σε πολύμπριζο σταθεροποιητή τάσης τα έχω όλα συνδεδεμένα (το σκέφτηκα και εγώ αυτό που είπες αλλά φοβάμαι να μήν κάψω τίποτα άνοιξε κλείσε συνέχεια και μετά κλέω το καινούργιο pc)! ...άνοιξε-κλείσε τον διακόπτη παροχής ρεύματος προς το τροφοδοτικό; Έλεος. (...Τουναντίον δε, παρά τον "σταθεροποιητή τάσης", όσο φτάνει ρεύμα στο τροφοδοτικό, και συνεπώς και στη μητρική, 24/7, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να πέσει το κλάμμα. Καμμία σχέση το οπτικό αποτέλεσμα = αναμένα λεντάκια στα περιφερειακά)
Grinder Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Νομίζω ότι αν τα συνδέσεις στις κλασικές θύρες που έμπαιναν πάντα το mouse και keyboard θα σβήνουν κανονικά. Αλλά πρέπει να έχεις αντάπτορες pc2 to usb
ahristos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 ...άνοιξε-κλείσε τον διακόπτη παροχής ρεύματος προς το τροφοδοτικό;Έλεος. Χμ... Καθόλου έλεος Το άνοιξε-κλείσε είναι η μεγαλύτερη καταπόνηση που μπορεί να δεχθεί ένα switching τροφοδοτικό (πέρα από τις πολύ μεγάλες θερμοκρασίες).
weather1967 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Χμ... Καθόλου έλεος Το άνοιξε-κλείσε είναι η μεγαλύτερη καταπόνηση που μπορεί να δεχθεί ένα switching τροφοδοτικό (πέρα από τις πολύ μεγάλες θερμοκρασίες). Βρε παιδια ,τα τροφοδοτικα-φορτιστες ολα των κινητων ειναι switching αν ηταν ετσι θα επρεπε να ειχαν χαλασει ολα βαλε-βγαλε ,προσωπικα χρονια και χρονια το εχω αυτο το τροφοδοτικο στο pc και παντα ανοιγω-κλεινω τον διακοπτη του πολυμπριζου.
WarningGR Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Ευχαριστώ πάντως όλους για τις απαντήσεις σας αλλά κατέληξα στο να πάρω "USB PCI CARD" και το πρόβλημα μου λύθηκε. Ευχαριστώ και πάλι όλους σας για τα σχόλιά σας. Καλή Χρονιά σε όλους.!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.