joanna! Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Χρόνια πολλά και καλές γιορτές! Με το νέο έτος θέλω κάνω αιτήσεις για μεταπτυχιακά προγράμματα. Παντού ζητούν συστατικές επιστολές από εργοδότες και καθηγητές! Δεν έχω ιδέα τι πρέπει να περιέχει μια συστατική επιστολή. Χρειάζομαι βοήθεια! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
arxaggelos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!Με το νέο έτος θέλω κάνω αιτήσεις για μεταπτυχιακά προγράμματα. Παντού ζητούν συστατικές επιστολές από εργοδότες και καθηγητές! Δεν έχω ιδέα τι πρέπει να περιέχει μια συστατική επιστολή. Χρειάζομαι βοήθεια! Ευχαριστώ προκαταβολικά! Μην ανησυχείς, αυτοί που θα σου τη δώσουν κανονικά θα πρέπει ξέρουν τι πρέπει να γράψουν. Εσύ πρέπει να τους ενημερώσεις ακριβώς για ποιά θέση/πρόγραμμα τη θέλεις, γιατί κάθε επιστολή είναι μοναδική και αυτός που θα τη γράψει πρέπει να την προορίζει για μια συγκεκριμένη θέση, δεν μπορείς να την βγάλεις φωτοτυπία. Επίσης να ξέρεις ότι κανονικά την επιστολή την παίρνεις σφραγισμένη και την παραδίδεις σφραγισμένη, αν είναι ανοιχτή και χωρίς σφραγίδα δεν θεωρείται αξιόπιστη.
joanna! Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Ξέρεις, ο τελευταίος εργοδότης μου (όπου απασχολήθηκα μονάχα 4 μήνες) μου είπε να τη γράψω μόνη μου και να του την δώσω να την υπογράψει! Γι'αυτό έχω αγχωθεί..δεν έχω ιδέα τι πρέπει να γράψω.
sugata Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Από παλιότερο θέμα μέσα στο φόρουμ Και ένα δείγμα
DrLo Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μην ανησυχείς, αυτοί που θα σου τη δώσουν κανονικά θα πρέπει ξέρουν τι πρέπει να γράψουν. Εσύ πρέπει να τους ενημερώσεις ακριβώς για ποιά θέση/πρόγραμμα τη θέλεις, γιατί κάθε επιστολή είναι μοναδική και αυτός που θα τη γράψει πρέπει να την προορίζει για μια συγκεκριμένη θέση, δεν μπορείς να την βγάλεις φωτοτυπία. Επίσης να ξέρεις ότι κανονικά την επιστολή την παίρνεις σφραγισμένη και την παραδίδεις σφραγισμένη, αν είναι ανοιχτή και χωρίς σφραγίδα δεν θεωρείται αξιόπιστη. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι συστατικές επιστολές για μεταπτυχιακά δεν είναι οι παλιές "έντυπες" αλλά συμπληρόνονται on-line. Στην on-line αίτηση του μεταπτυχιακού δηλώνεις αυτόν που θα δώσει "συστατική" και το mail του και αυτός παραλαμβάνει unsername/password σε on-line συστατική.
Draculina Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι συστατικές επιστολές για μεταπτυχιακά δεν είναι οι παλιές "έντυπες" αλλά συμπληρόνονται on-line. Στην on-line αίτηση του μεταπτυχιακού δηλώνεις αυτόν που θα δώσει "συστατική" και το mail του και αυτός παραλαμβάνει unsername/password σε on-line συστατική. Για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι πλέον ο κανόνας αυτός!! Δεν γράφεις πολλά εκεί, περισσότερο κατατάσσεις το φοιτητή σε κατηγορία (top 5% και τέτοια). Στην Ελλάδα δεν νομίζω να παίζει ακόμα αυτό. Γενικά πρέπει να περιγράψεις από πού ξέρεις τον προτεινόμενο, τι σχέση είχατε, ποια στάδια της σταδιοδρομίας του παρακολούθησες, τυχόν διακρίσεις και επιτεύγματα την περίοδο εκείνη (ή βαθμοί στο μάθημα αν πρόκειται για συστατική καθηγητή), στοιχεία του χαρακτήρα όπως εργατικότητα, υπομονή, επιμονή, συνέπεια, καλές σχέσεις με συναδέλφους και ομαδικό πνεύμα, τέτοια πράγματα....
joanna! Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Χρειάζομαι ένα υπόδειγμα συστατικής από εργοδότη.. Απ' ότι έψαξα τα 2-3 Ελληνικά Πανεπιστήμια ζητάνε τη συμπλήρωση μιας στάνταρ αίτησης, οπότε μάλλων θα πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιον από τους καθηγητές που είχα στη σχολή.. -είμαι απόφοιτη ΤΕΙ Χρηματοοικονομικής-
siropio Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Παιδες ευχαριστω για τις παραπανω πληροφοριες. Ηθελα ομως να ρωτησω κατι επιπλεον: Ποια ειναι η αντιμετωπιση των καθηγητων οταν τους ζητας για 5 διαφορετικα Πανεπιστημια? Δλδ συνολο 5 συστατικες επιστολες?? Βαριουνται? Γραφουν οτι να ναι?
insomniaK Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 copy paste τις κάνουν για όλα τα πανεπιστήμια, για την ακρίβεια copy paste από τον προηγούμενο που τους ζήτησε συστατική επιστολή και αλλάζουν την ημερομηνία.
tsifotis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 οτι ειπε ο αποπανω. ασχετο, εσυ βρε siporio ποιον ευχαριστεις; μπερδευτηκα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.