Προς το περιεχόμενο

παγωνει ο υπολογιστης

cyprus 65

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια καλημερα απο κυπρο θα ηθελα να ακουσω γνωμες για ενα προβλημα που μου εχει σπασει κυριολεκτικα τα νευρα εχω ενα υπολογιστη (τον εστησα μονος μου)με τα εξης χαρακτηριστικα cpu intel core 2 e8500 mobo asus pq5se ram 4x1gb 1066 mhz hdd wd 500 gb gpu msi 8500 nx 512 mb power eco 550w windows 7 home premium γνησια λοιπον τωρα στο προβλημα το μηχανημα δουλευει μια χαρα ειναι ταχυτατο και ξαφνικα παγωνει δεν ανταποκρινετε σε τιποτα και θελει κλεισιμο απο το κουμπι για να ξεκινησει παλι ετρεξα ολα τα διαγνωστικα που ξερω και δεν βρισκουν λαθος (mem test cpu z gpu z )και κατι αλλα θερμοκρασιες δειχνει κατω απο 50 και δεν εχει συγκεκριμενο χρονο που θα το κανει απο 30 λεπτα μεχρι 3 ωρες συγγνωμη για την πολυγραφια μου ευχαριστω εκ των προτερων και αναμενω

Δημοσ.

1) Είναι μία από τις ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΣ περιπτώσεις random crashes που μπορεί ποτέ να μη βρεις άκρη. Θυμάμαι παλιότερα το pc του αδελφού μου παρουσίαζε παρόμοια συμπειφορά. Τι 24ωρα prime / memtest / 3dmark loops κι αν έκανα. Αυτό εκεί.. Συνέχιζε να κάνει random crashes. Όλα τα κομμάτια αντικαταστάθηκαν 1 προς 1 και συνέχιζε. Τελικά πουλήθηκε το κάθε κομμάτι σε ξεχωριστούς αγοραστές (που ποτέ δεν παραπονέθηκαν) και καταλήξαμε ότι κάποια περίεργη ασυμβατότητα μεταξύ των συγκεκριμένων κομματιών θα υπήρχε...

Τέλος πάντων , στο θέμα μας:

2) ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : πότε σου κολλαέι? Στο gaming ή σε εντελώς τυχαίες καταστάσεις?

3) Είσαι σίγουρος ότι τα timings και τα ρεύατα των μνημών είναι σωστά ρυθμισμένα? (σπάνια οι μητρικές δίνους σωστές auto ρυθμίσεις).

4) Κάνεις update bios και βάζεις όλους τους τελευταίοους drivers

5) Τώρα το πρόβλημα με τα διαγνωστικά είναι ότι ΔΕΝ μποείς να τα τρέξεις... Διότι αν λες ότι κολλάει σε διάστημα από 30 λεπτά έως 3 ώρες, τότε θα κολλάει και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των διαγνωστικών προγραμμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για το διαγνωστικό. Ίσως το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τρέξεις memtest από boot cd, το οποίο τρέχει εκτός windows.

6) Θα πρότεινα ακόμα να βγάλεις τις 2 από τις 4 μνήμες και να δεις τι παίζει

7) Σέρφαρε για κάνα τρίωρο από περιβάλλον ubuntu live cd και δες αν ο υπολογιστής εξακολουθέι να κολλάει

Αυτά για... αρχή...

Δημοσ.

γεια σου φιλε ευχαριστω για το ενδιαφερον και την γρηγορη ανταποκριση σου και παμε στο θεμα 1)εντελως τυχαια φαινετε 2)οχι δεν ειμαι σιγουρος επαιξα μαζι τους αλλα και στο αυτοματο κανει τα ιδια 3)θα το σκεφτω 4)τα διαγνωστικα τα τρεχει δεν κολαει ουτε στα στρεσαρισματα 5) τις εβγαλα μα το αποτελεσμα ηταν το ιδιο 6)αυτο θα το δοκιμασω πραγματικα σπαζοκεφαλια οσο για τις μνημες αν δεν βαριεσε και ξερεις πες μου λιγα παραπανω

Δημοσ.

Για τις μνήμες πρέπει να μάθεις ποιο είναι το default ρεύμα που χρειάζονται και ποια τα timings. Συνήθως υπάρχει ένα κολλημένο αυτοκολλητάκι πάνω στις μνήμες που αναφέρει ότι παίζουν π.χ. στα 1,65 v με timings 12-4-4-4 (τυχαία τα νούμερα, δεν ξέρω τι μνήμες έχεις). Αυτές τις ρυθμίσεις όμως πρέπει να τις περάσεις στο bios.

Δοκίμασε και με το ubuntu να δεις αν συνεχίζει να κολλάει και μην ξεχνάς να περάσεις τελευταίο bios και drivers.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...