Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση Ubuntu στο δεύτερο partition δίσκου

xristosR1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω windows7,έχω χωρίσει το δίσκο σε δυο partitions και θέλω να βαλω στο δεύτερο μέρος τα ubuntu. Έχω γράψει σε δισκακι τα 9.10 σε .iso και περιμένω να μου πει κάποιος πως θα το κάνω!!! (οταν θέλω να ανοίγω το ένα ή το άλλο )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω γράψει σε δισκακι τα 9.10 σε .iso

ετσι οπως το γράφεις εννοείς οτι το iso το εγράψες οπως ήταν στο δισκακι? Αν ναι, δεν γίνεται ετσι. Πρεπει το iso που κατέβασες να το κάνεις extract και burn στο δισκακι.

Οταν το κάνεις αυτο, βάζεις το δισκακι, πας στο bios, και λες να ξεκινήσει απο το cd, και μετα ακολουθείς τις διαδικασίες....

Κοιτα οπως είπε και ο φιλος ποιο πάνω τις διαδικασίες στο link.

οταν λεω οτι το εχω γραψει σε .iso ενοουσα οτι το εχω καψει σε ενα dvd σε μορφη image για να κανω boot με αυτο το dvd

μπορει καποιος αν εχει την καλοσυνη να μου πει την διαφορα ubuntu kai kubuntu και οποια αλλη μορφη υπαρχει?

οταν λεω οτι το εχω γραψει σε .iso ενοουσα οτι το εχω καψει σε ενα dvd σε μορφη image για να κανω boot με αυτο το dvd

μπορει καποιος αν εχει την καλοσυνη να μου πει την διαφορα ubuntu kai kubuntu και οποια αλλη μορφη υπαρχει?

Ίδιος πυρήνας, διαφορετικά γραφικά περιβάλλοντα (Gnome vs KDE), δες τα! Δεν χάνεις και τίποτα, μόνο μερικά λεπτά..

Η διαφορά είναι στο DE (Desktop Environment). Το Ubuntu έχει gnome και το Kubuntu KDE. Δοκίμασε να κατεβάσεις και το Kubuntu. Bootάρεις από το cd (μέσα από το bios το ρυθμίζεις ή από κάποιο boot menu). Μετά από λίγο θα σου βγάλει επιλογές. Διάλεξε το "Δοκιμή χωρίς να γίνουν αλλαγές" ή κάτι τέτοιο. Θα μπεις στο λειτουργικό σύστημα και ό, τι κάνεις δεν θα αποθηκευτεί στον υπολογιστή. Δοκίμασε τα για λίγο και τα δύο και μετά αποφάσισε ποιό θα κρατήσεις. Ένας καλός οδηγός για ubuntu που δίνω σε φίλους μου (και) για την post-install διαδικασία είναι αυτός

Δοκίμασε να κατεβάσεις και το Kubuntu. Bootάρεις από το cd (μέσα από το bios το ρυθμίζεις ή από κάποιο boot menu). Μετά από λίγο θα σου βγάλει επιλογές. Διάλεξε το "Δοκιμή χωρίς να γίνουν αλλαγές" ή κάτι τέτοιο. Θα μπεις στο λειτουργικό σύστημα και ό, τι κάνεις δεν θα αποθηκευτεί στον υπολογιστή. Δοκίμασε τα για λίγο και τα δύο και μετά αποφάσισε ποιό θα κρατήσεις. [/url]

Ή μπορείς πιο απλά για να πας από Ubuntu σε Kubuntu να γράψεις στο Terminal (Θα το βρείς στα Αpplications/Accessories/Terminal)

>sudo apt-get install kubuntu-desktop

Βάλε τον κωδικό σου θα σε ρωτήσει άμα είσαι σίγουρος πάτα y και μετά περιμέεενεις.. Νομίζω κάποια στιγμή θα σε ρωτήσει ποιόν login manager θες να βάλεις.Επέλεξε ότι θες δεν έχει σημασία (gdm είναι για Ubuntu και kdm είναι για Kubuntu )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...