vmiskos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 καλησπερα παιδια..σε λιγες βδομαδες φευγω για το μεταπτυχιακο μου στην Αγγλια και θελω να αγορασω ενα ηλεκτρονικο λεξικο για να με βοηθησει στις σπουδες..για οσους δε γνωριζουν το ηλεκτρονικο λεξικο μοιαζει με ενα μινι λαπτοπ..στην Ελλαδα δεν κυκλοφορει τετοιου ειδους συσκευη και δεν ειναι πολυ γνωστη, αλλα στο εξωτερικο και ειδικα για οσους πανε Αγγλια για σπουδες ειναι ιδιαιτερα χρησιμο και γνωστο.. ενδεικτικα σας δειχνω μια φωτογραφια ενος ηλεκτρονικου λεξικου : οποιος γνωριζει περι του θεματος θα ημουν ευγνωμων αν μπορουσε να με βοηθησει σχετικα με την αγορα ενος τετοιου ηλεκτρονικου λεξικου. ευχαριστω εκ των προτερων!
BritGreek Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Φίλε μου, στο εμπόριο υπάρχει πληθώρα λεξικών τα οποία τρέχουν σε windows και είναι πάρα πολύ καλά και ποιοτικά. Αν επισκεφτείς ένα βιβλιοπωλείο με ξενόγλωσσα βιβλία (πχ Φλωράς) μπορείς να αγοράσεις ένα λεξικό του Cambridge ή της Longman το οποίο έχει μέσα και πλήρες CD-ROM με το λεξικό σε ηλεκτρονική μορφή. Αυτό θα το έχεις ως αξιόπιστη πηγή και θα είναι Αγγλο-αγγλικό. Θα σε βοηθήσει όταν θα γράφεις εργασίες, καθώς θα σου δίνει συνώνυμα, παράγωγα λέξεων κλπ. Για Ελληνο-αγγλικό υπάρχει το Babylon το οποίο μπορείς να αγοράσεις και να του προσθέσεις όποιο λεξικό επιθυμείς. Η λύση ηλεκτρονικών λεξικών όπως αυτό που μας δείχνεις κατά τη γνώμη μου είναι πεπαλαιωμένη και δεν θα σε εξυπηρετήσει. Εργάζομαι στην Αγγλία ως καθηγητής στο τμήμα γλωσσολογίας Πανεπιστημίου και δεν έχω δει κανέναν από τους φοιτητές μου να χρησιμοποιεί κάτι τέτοιο.
coolman Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Στα χνάρια του BritGreek να προτείνω και εγώ με τη σειρά μου το http://www.in.gr/dictionary/ που είναι στην ουσία το Αγγλοελληνικό λεξικό της Magenta online.
BritGreek Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Μάλλον, ο φίλος μας έφυγε ήδη για Αγγλία, αφού δεν απάντησε ποτέ στα post μας...
mariosCS Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Μάλλον, ο φίλος μας έφυγε ήδη για Αγγλία, αφού δεν απάντησε ποτέ στα post μας... Μα αφου ειπε σε λιγες βδομαδες φευγει. Ϋαλλον δεν θα ελεγξε το φορουμ. Μερες που ειναι
kostpap Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 1. Αγοράζεις ένα GPS το οποίο να έχει windows mobile λογισμικό. (εάν θες μπορείς να πάρεις κάποιο smartphone) 2. Αγοράζεις από εδώ (http://www.lingvosoft.com) όποια γλώσσα θέλεις και την εγκαθιστάς. (εάν ψάξεις μπορεί να βρεις και χωρίς χρήματα) Οπότε έχεις ένα εργαλείο για πολλές χρήσεις που δεν θα σου μείνει ποτέ άχρηστο.
mariosCS Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 1. Αγοράζεις ένα GPS το οποίο να έχει windows mobile λογισμικό. (εάν θες μπορείς να πάρεις κάποιο smartphone)2. Αγοράζεις από εδώ (http://www.lingvosoft.com) όποια γλώσσα θέλεις και την εγκαθιστάς. (εάν ψάξεις μπορεί να βρεις και χωρίς χρήματα) Οπότε έχεις ένα εργαλείο για πολλές χρήσεις που δεν θα σου μείνει ποτέ άχρηστο. το gps τι σχέση έχει με οτιδήποτε ;
BritGreek Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 το gps τι σχέση έχει με οτιδήποτε ; +1... Εκτός αν το χρησιμοποιεί για να βρίσκει το Tesco... Τι του λέτε ρε παιδιά του ανθρώπου; Φίλε μου αγόρασε ένα ωραίο λεξικό για το PC σου και θα είσαι έτοιμος. Απλά πάρε κι ένα Αγγλο-αγγλικό για να βρίσκεις συνώνυμα και αντίθετα, τα οποία θα σου χρειαστούν όταν θα γράφεις την πτυχιακή σου.
vmiskos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 γεια σε ολους! Δεν εφυγα ακομα αλλα οπου να ναι την κανω! Το λεξικο το χρειαζομαι κυριως με ιατρικη ορολογια για την ωρα του μαθηματος μεσα στο μαθημα οπως επισης στην εξοικονομιση βαρους στη τσαντα μου στο πανεπιστημιο γιατι θα πρεπει να κουβαλαω 3 λεξικα ενα ελληνοαγγλικο ενα αγγλοελληνικο και ενα ιατρικης ορολογιας. Σκεφτμαι να αγορασω ιατρικης ορολογιας του dorland απο εκδοσεις πασχαλιδης.αυτο : http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/146070
BritGreek Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 γεια σε ολους!Δεν εφυγα ακομα αλλα οπου να ναι την κανω! Το λεξικο το χρειαζομαι κυριως με ιατρικη ορολογια για την ωρα του μαθηματος μεσα στο μαθημα οπως επισης στην εξοικονομιση βαρους στη τσαντα μου στο πανεπιστημιο γιατι θα πρεπει να κουβαλαω 3 λεξικα ενα ελληνοαγγλικο ενα αγγλοελληνικο και ενα ιατρικης ορολογιας. Σκεφτμαι να αγορασω ιατρικης ορολογιας του dorland απο εκδοσεις πασχαλιδης.αυτο : http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/146070 Ένα 15άρι λάπτοπ με μια ελαφριά τσαντούλα, με περασμένα τα λεξικά μέσα. Δεν θα έχεις πρόβλημα. Και συμβουλή: το λάπτοπ να το αγοράσεις από Ελλάδα γιατί εκεί δεν κάνουν δόσεις και είναι και πολύ πιο ακριβά τις περισσότερες φορές. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη χρειαστείς υπολογιστή στην Αγγλία, όπου δεν δέχονται τίποτα χειρόγραφο. Και πριν καταθέσεις την πτυχιακή σου να κρατήσεις αντίγραφο γιατί μετά δεν μπορείς να τη δανειστείς από τη βιβλιοθήκη. Να σου τονίσω ότι δεν είναι πολύ καλό να σε βλέπουν συνέχεια με το λεξικό. Επίσης, στα μαθήματα δεν θα προλαβαίνεις να ψάχνεις λέξεις στο λεξικό, καθώς μιλάμε για κανονική ροή του λόγου. Κάποιοι καθηγητές μπορεί να σου απαγορεύσουν να χρησιμοποιείς ηλεκτρονικές συσκευές στο μάθημα. Όταν ήμουν εγώ φοιτητής είχα δημοσιογραφικό recorder και ηχογραφούσα τη διάλεξη. Μετά από 2-3 μήνες δεν είχα πρόβλημα. Επίσης, πολλοί ιατρικοί όροι είναι ελληνικοί. Τους δικούς μου φοιτητές, τους αφήνω να ηχογραφούν τις διαλέξεις και επιτρέπω τη χρήση netbook-notebook για σημειώσεις. Κάποιοι συνάδελφοι δεν τα δέχονται καν. Τέλος, να ξέρεις ότι στην Αγγλία, η εγκληματικότητα είναι σαφώς πιο αυξημένη σε σχέση με την Ελλάδα, γι' αυτό θα πρέπει να προσέχεις όταν έχεις μαζί σου λάπτοπ, κλπ. Κλοπές σημειώνονται και στις φοιτητικές εστίες, από ανοικτά παράθυρα. Να περάσεις τέλεια. Θα είναι η πιο ωραία εμπειρία της ζωής σου. Μόνο φρόντισε να μείνεις σε εστία με en-suite δωμάτιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.