Προς το περιεχόμενο

Pinnacle PC-TV Pro.Einai telika i kalyteri?

panaitolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Loipon paides me ta lefta pou tha mazepso tora 1hronia apo mparmpades ktl sheftome na agoraso mia karta tv.Apo palia pou to eiha psilopsaksei eiha akousei pos pinnacle einai i kalyteri.Den me aposholi to thema timis apodosis apla to an i en logo karta einai apo tis kaliteres.Epeidi den ksero an ehei vgei kapoia alli kaliteri tha ithela na akouso kai tis dikes sas gnomes.Telos thelo na simeioso oti me endiaferei poli kai to capture.Thanks in advance.(ekana search alla itan ola ta topic shetika palia).

Δημοσ.

capture mono an exeis kalo sistima (epeksergasth 1GHZ kai ano kai 256 mnhmh) tote mono mporeis na kaneis sxetika kalo capture..Allios pas gia karta pou kanei apokleistika auth thn douleia kai stoixizei ta diplasia an den kano lathos.Oso gia tin karta TV pou thes na pareis theoreite apo tis kaliteres.Epishs gia na deis kali eikona me oles tis kartes TV prepei na exeis poli kalo sima..se antithesh me tis koines tileoraseis.

Δημοσ.

Είμαι κι εγώ ένας νέος ιδιοκτήτης της εν λόγω κάρτας. Μέχρι στιγμή είμαι αρκετά ευχαριστημένος αν και δεν έχω δοκιμάσει capture ακόμα. Πάντως η εγγραφή από το tuner σε αρχείο mpeg δουλεύει μια χαρά. Αυτό που μου έκανε καλή εντύπωση είναι ότι απασχολεί μόλις ένα 25% του ταπεινού duron μου.

Οσον αφορά το σήμα, μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Εχω βέβαια σχετικά καλή λήψη από την κεραία μου ούτως ή άλλως. Οσον για το γιατί μπορεί σε κάποιον να μοιάζει καλύτερη η εικόνα της τηλεόρασης από ότι στην κάρτα TV είναι διότι η τηλεόραση έχει πολύ μικρότερη ανάλυση και την παρακολουθούμε και από πιο μακριά. Αν μικρύνετε το παράθυρο στο όσο είναι η ανάλυση της τηλεόρασης δεν θα δεις διαφορά, εγώ αυτήν την στιγμή που τα κοιτάω ταυτόχρονα δεν βλέπω πάντως. Πάντως, αυτή η διαφορά στο full screen ίσως σε ξενίσει στην αρχή και σου φαίνεται μέτρια η λήψη. Μην κολλάς και πήγαινε λίγο πιο μακριά απο την οθόνη. Να πω, τελικά, ότι αν έχεις αρκετά καλή λήψη και πάνω ενός σταθμού είναι εξίσου καλός ο δέκτης όσο και της τηλεόρασης. Σε κακές λήψεις δεν είναι ό,τι καλύτερο. Συνιστάται φυσικά να συνδεθεί σε κεραία κεντρικής εγκατάστασης αν υπάρχει (εγώ αγόρασα μια μικρή προέκταση ομοαξονικού για να την συνδέσω).

Πολύ όμορφο και το τηλεκοντρόλ. Τώρα το ψάχνω για να αρχίσω να το χρησιμοποιώ και για άλλες λειτουργίες στον υπολογιστή (θέλω να το συνδυάσω να ελέγχει το winamp, ψάξε το forum και θα βρεις topic με σχετικά προγράμματα). Υπόψιν, ο δέκτης του τηλεκοντρόλ θέλει μια σειριακή θύρα.

Το συνοδευτικό πρόγραμμα για να βλέπεις τηλεόραση (PCTV Vision) εμένα πάντως μου άρεσε και το βρήκα απλό και βολικό. Εχω ένα πρόβλημα, όμως, δεν έχω βρει πώς να βάζεις τα κανάλια σε όποια θέση θέλω εγώ γιατί όταν τα προσθέτω τα βάζει κάπου αυτό μόνο του. Ξέρει κανείς;

Filmnet δεν έχω καταφέρει να δω ακόμα. Ξέρει κανείς αν χρειάζεται κάποια ρύθμιση το Cable Crypt? Η λήψη των καναλιών είναι πολύ καλή στην κεραία μου πάντως.

Αν δεν έχεις τηλεόραση στον χώρο όπου είναι το PC τότε πιστεύω ότι είναι άριστη αγορά (το TV tuner γενικότερα αλλά και το συγκεκριμένο ειδικότερα). Αν πάλι έχεις ήδη τηλεόραση, μπορώ να πω ότι η χρήση του TV tuner είναι ελαφρώς διαφορετική από αυτή της κανονικής τηλεόρασης. Ας πούμε τώρα γράφω στο forum και έχω ανοιχτό ένα μικρό παράθυρο πάνω δεξιά που παίζει τηλεόραση. Είναι πολύ όμορφο και βολικό. Βέβαια βοηθάει να έχεις μεγάλη ανάλυση για να το κάνεις αυτό (εγώ έχω 1280Χ1024).

Τέλος, να σου πω ότι το capture (που δεν δοκίμασα ακόμα) είναι ένας από τους βασικούς λόγους να πάρεις TV tuner, μπορεί να βρει πολλές χρήσεις και να καταλήξεις να παίζεις πολύ σαν παιδάκι με το βίντεο στο PC. Καλή διασκέδαση!

Δημοσ.

opa... exo enan 733 kai apo capture eimai mia xara (toso pou entyposiastika kai poio poly milao gia to capture otan me rotane para gia thn tv)

(vevaia to ypoloipo pc antistixizei thn "xamilh" cpu pisteyo)

thn exo kapou 1,5 mhna kai eimai ikanopoihmenos, einai isos ligo akrivh alla ti na kanoume

an thn kaneis na doulepsei kai me thn v4.02 (drivers kai soft) tote eisai arxontas, tous eida safos poio grhgorous kai me poly perissoteres epiloges sto capture (to opoio kanoun kai poio sosta)

ego pantos den katafera na to kano na doulepsei para mono me tous 5.xx

pantos to capture metraei, den einai to epagelmatiko pou tha kanei ta panta, alla einai oti mporei na xreiasto

kai panta tha yparxei ena tool na kanei ta ypoloipa :)

Δημοσ.

Η τηλεόραση έχει καλύτερη εικόνα από την οθόνη του υπολογιστή λόγω του ότι η πρώτη είναι interlaced (όπως το τηλεοπτικό σήμα) ενώ η δεύτερη όχι. Δείτε τα γράμματα που τρέχουν οριζόντια και θα καταλάβετε. Το deinterlace που έχουν ορισμένες κάρτες, κόβει την ανάλυση στο μισό...

Είχα τόσο τραυματικές εμπειρίες με μία PCTV και την υποστήριξη της εταιρίας, που δεν θα ξανααγόραζα Pinnacle για κανέναν λόγο.

Δημοσ.

και εγω φίλε έχω προβλήματα με PCTV. Κάτι γίνεται με την μητρική και μερικές φορές κολλάνε τα WINXP όταν φορτώνουν και ψάχνουν τις συσκευές. Στο PCTV Vision (το προγραμματάκι για να βλέπεις TV) οι χαρακτήρες είναι ακαταλαβίστικοι (έχω Win XP Ελληνικά).

Εγώ θα έλεγα ότι οι καλύτεροι δέκτες είναι της ATI (κάρτα γραφικών + δέκτης μαζί) και σαν λήψη και σαν capture. Έχω δοκιμάσει πάρα πολλές κάρτες Tuner και έχω καταλήξει εκεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...