Whiteyez Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Προσπαθώ να είμαι κοντά στα όρια και να μην τα περνάω όσον το δυνατών περισσότερο.
Höfdingadrapa Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Το να λες πχ όπως άκουσα ''σε προσπεράσεις μέχρι 140'' είναι πολύυυυ γενικό και σχετικό. Αν προσπεράσεις με ένα μεγάλο κάπως παλεύεται...εγώ για παράδειγμα με το γιαράκι μου μετά τα 90 ΔΕΝ το ορίζω το αυτοκίνητο. Είναι αυτοκίνητο πόλης...65-70 μάγκες...και σε καμιά εθνική μέχρι 110.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Αρα υποθετω πως η απαντηση στην ερωτηση μου ειναι ναι. Τυπικα λοιπον αν υπαρχει οριο 50 και εσυ πας με 10χαω παραπανω, εισαι ΠΙΟ επικινδυνος απο αυτον που παει 140 σε ενα δρομο με οριο 130. Ο λογος ειναι οτι παραβιαζεις κατα αρκετα % παραπανω το οριο ταχυτητας (πανω απο διπλασιο). Το ιδιο λεει και ο νομος γιαυτο τα προστιμα πανε με % ποσοστο παραβιασης επι του οριου και οχι με χιλιομετρικη διαφορα. Δηλαδη αν ενας δρομος εχει οριο 10 και εσυ πας με 20, θα πληρωσεις πολυ ακριβοτερο προστιμο απο το να πηγαινεις με 140 σε δρομο των 130. Αρα στο παραδειγμα που σου εφερα με το οριο των 50χαω που πας με 60, αν το εχεις κανει, πρεπει να ασκησεις αυτοκριτικη πολυ πιο αυστηρη απο αυτην που ασκεις εδω μεσα για το ζητημα 130-140.
minarokeftes Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Σε δρομο με οριο 50χαω, εχεις παει ποτε με 60 (η παραπανω)?Η ιδια ερωτηση και στον minarokefte. Νομίζω δεν κατάλαβες τί είπα. Και βέβαια έχω πάει με περισσότερα χιλιόμετρα. Στην παλιά έχω πάει και με 100 προς Πάτρα σε ευθεία. Δεν είπα οτι είμαι ο αλάνθαστος και οτι τηρώ ευλαβικά τα όρια. Απλά πιστεύω οτι είναι δύσκολο ένας οδηγός έως 22-23 να έχει την εμπειρία που χρειάζεται για να πάει με 170-190 (όπως πηγαίνουν φίλοι μου). Οι περισσότεροι δρόμοι στην Ελλάδα είναι τραγικοί. Αν οδηγούσα στην autobahn θα δοκίμαζα να πάω και με πολλά περισσότερα χιλιόμετρα, γιατί ο δρόμος έχει προδιαγραφές. Ανέφερα οτι το να πηγαίνεις με 200 χιλιόμετρα στην εθνική Πατρών-Κορίνθου είναι ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ!!!
Whiteyez Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Εννοείται πώς είσαι πιο επικίνδυνος ειδικά αν μιλάμε για κατοικημένες περιοχές. Εγώ δεν κόλλησα στα 130-140 μιλάω πιο γενικά. Το ότι η χώρα μας συνεχίζει να εμφανίζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανατηφόρων οδικών ατυχημάτων στην Ευρώπη τα λέει όλα νομίζω, και μυαλό ακόμα δεν βάζουμε εμείς οι Έλληνες. Αυτή η καταραμένη αυτοπεποίθηση θα μας φάει.
we_will_rise Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Εγώ δεν οδηγώ πάνω από 1 μήνα, έχω κάνει όμως καμια 200αριά χλμ μέσα σε πόλη και πάνω από 500 εκτός πόλης. Τα εκτός πόλης τα έκανα VW Tiguan 1.4 Sport 2009 και μία φορά που πήγα να περάσω τα 150 ένοιωθα ότι δεν έλεγχα απόλυτα το αυτοκίνητο... Οπότε...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Απλά πιστεύω οτι είναι δύσκολο ένας οδηγός έως 22-23 να έχει την εμπειρία που χρειάζεται για να πάει με 170-190 (όπως πηγαίνουν φίλοι μου). Οι περισσότεροι δρόμοι στην Ελλάδα είναι τραγικοί. Αν οδηγούσα στην autobahn θα δοκίμαζα να πάω και με πολλά περισσότερα χιλιόμετρα, γιατί ο δρόμος έχει προδιαγραφές. Ανέφερα οτι το να πηγαίνεις με 200 χιλιόμετρα στην εθνική Πατρών-Κορίνθου είναι ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ!!! Σε αυτο συμφωνω. Σταθηκα ομως σε ενα σχολιο που εκανες οτι με τα 140 χιλιομετρα γινονται επικινδυνα ολα τα αμαξια. Ειναι λαθος.
minarokeftes Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Σε αυτο συμφωνω. Σταθηκα ομως σε ενα σχολιο που εκανες οτι με τα 140 χιλιομετρα γινονται επικινδυνα ολα τα αμαξια. Ειναι λαθος. Εδώ είναι το λάθος ΜΟΥ! Έκανα γενίκευση απο την προσωπική μου εμπειρία και το αυτοκίνητό μου, το οποιο μπορεί να πηγαίνει άνετα και με περισσότερα, αλλα εγώ νομίζω οτι απο κει και πάνω ο έλεγχος δεν είναι 100% δικό σου. Αν και σε ένα απο τα βιβλιαράκια του Ιαβέρη που είχα διαβάσει αυτός έλεγε για 130 και είχε κάποια παραδείγματα για τον χρόνο αντίδρασης και την απόσταση πέδησης.
Tilemaxx Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Εννοείται οτι αλλίως συμπεριφέρεται μια C-Class στα 150 χλμ, και αλλιώς ενα Saxo VTS. Το θέμα είναι οτι αμάξια σαν το R8 απαιτούν σεβασμό απο τον οδηγό και τα καφριλίκια πληρώνονται όπως είδαμε στις φωτό του OP. Ο έλληνας οδηγός δεν έχει αποκτήσει την παιδεία που απαιτείται για να συμπεριφερθεί σωστά σε τέτοια αυτοκίνητα. Πόσο μάλλον ένα άβγαλτο πλουσιόπαιδο 22-23 ετών. Φυσικά έχουν ευθύνη ΚΑΙ οι γονείς, αλλά και το παιδί είναι υπέυθυνο στο μεγαλύτερο ποσοστό. Καλή ανάρρωση του εύχομαι.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Το θέμα δεν είναι τα χιλιόμετρα που πιάνουμε.Προφάνως όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές θα τρέξουμε και λίγο. Εγώ στην ευθεία Μεγάρων έχω πιάσει τα 210(πιο πάνω δε πάει),αλλά ο δρόμος ήταν άδειος και είχε άριστο καιρό,ενώ μέσα στην πόλη πάω το πολύ με 40(πόσες κόρνες έχω ακούσει από "βιαστικούς"). Το θέμα είναι το πόσο "ωριμότητα" έχουμε όταν βγαίνουμε στο δρόμο...
kage Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 να υποθεσω οτι τα πορισματα ετρεχε με 200-280κμ και ηταν μεθυσμενος τα ειδατε στην αναφορα που θα γινει καποτε απο την αστυνομια?
minarokeftes Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 να υποθεσω οτι τα πορισματα ετρεχε με 200-280κμ και ηταν μεθυσμενος τα ειδατε στην αναφορα που θα γινει καποτε απο την αστυνομια? Όχι στο άλλο το forum αναφέρει κάποιος οτι το είπε η μάνα του. Το οτι έτρεχε πολύ πάντως φαίνεται απο την σφοδρότητα της σύγκρουσης (τί είπα ο παίχτης)
kage Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 θα ηταν μεσα φαινετε... ναι οπως φαινετε και οτι η ταχυτητα δεν σκοτωσε ΑΛΛΑ Η ΜΠΑΡΙΕΡΑ μιας κ η συνοδηγος δεν επαθε τιποτα. http://www.skartaekato.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=628 ειναι γνωστο το θεμα και απο καποιες εκπομπες που εχουν γινει για τροχαια με μπαριερες... Επιπλεον δειτε με ποιον τροπο συντηρουν και τοποθετουν τις μπαριερες στην autobahn...και για να πουμε και για εμας η Αττικη οδος εχει ψηφιστει ο ασφαλεστερος δρομος http://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=56955
tzotzo Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 θα ηταν μεσα φαινετε...ναι οπως φαινετε και οτι η ταχυτητα δεν σκοτωσε ΑΛΛΑ Η ΜΠΑΡΙΕΡΑ μιας κ η συνοδηγος δεν επαθε τιποτα. μεχρι να ακουμπησει την μπαριερα εκανε κατι λαθος?
Whiteyez Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 μεχρι να ακουμπησει την μπαριερα εκανε κατι λαθος? Ναι πήγαινε με 200+
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.