--Shady-- Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν έχω μια Nvidia Geforce 7600GT από την XFX που την είχα πάρει πριν περίπου 3 χρονια γιατί η μητρική μου υποστηρίζει μονο AGP.Ξέρω ότι είναι με τα 2 πόδια στον τάφο αλλα θα ήθελα να ξέρω άμα ήρθε 100% η ώρα να συναντήσει τους προγόνους τις. Σε αρκετά παιχνίδια μετά από 15 με 20 λεπτά κολλάει όλο το PC και μονο το μονο που μπορώ να κάνω είναι reboot. Έβαλα το ATITool και έκανα Scan for Artifacts και μου πετάει artifacts σε 3 μόλις λεπτά. Παρατήρησα ότι Core και Memory είναι παραπάνω από ότι πρέπει,είναι στα 580MHz και 750MHz ενώ σύμφωνα με την Nvidia και την XFX πρέπει να είναι 560 MHz και 700 MHz ενώ δεν θυμάμαι να έχω κάνει overclock. Κατέβασα και τα 2 εκεί που πρέπει αλλα και 20MHz πιο κάτω αλλα artifacts και τα πρόβλημα συνεχίζουν να υπάρχουν. Δεν με πολύ νοιάζει τι έχει αλλα θέλω να ξέρω άμα απλός "ψόφησε". Any ideas?
papadakn Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 τη βγάζεις, αποσυναρμολογείς το ανεμιστήρι, το φυσάς με όλη σου τη δύναμη (chic) για να φύγει η μάκα και αν έχεις και θερμοαγώγιμη πάστα της βάζεις και λίγο. Λογικά θα επανέλθει.
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Όντως, οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να είναι υπεύθυνες για τα artifacts, αλλά μπορεί και να ήρθε απλά η ώρα της. Πες μας σε τι θερμοκρασίες παίζει.
--Shady-- Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Την έχω καθαρίσει αρκετά με ότι μπορούσα. Είναι στους 43 βαθμούς idle. Μετά από λίγη ωρίτσα Pro πιάνει 50άρια,πάντως του έχω τρέξει 20λεπτό Furmark και δεν κόλλησε.
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Χμμ παίζει να μην έχει πρόβλημα η κάρτα σου. Το ATiTool έχει παλιώσει και δε διαβάζει σωστά τις τελευταίες vga (εδώ και καιρό μάλιστα).
konstantinos77 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Τωρα που ο φιλος αναφερει αυτο το προβλημα ...πραγματικα αν θες ας πουμε να <<καθαρισεις>> μια καρτα (οχι με πιστολι) απλα την φυσας? Υπαρχει μηπως κανενος ειδος ανεμιστηρι ή ενα tool με πεπιεσμενο αερα που θα φυσαει την σκονη σε μικρους χωρους που δυσκολα βγαινει?
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Εξαρτάται απ' την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ψύκτρα κλπ.. Αν μιλάμε ας πούμε για χώρο στον οποίο καπνίζουν κι έχει περάσει πολύς καιρός, η σκόνη θα έχει συσσωματωθεί και δε θα βγαίνει με απλό φύσημα. Μου 'χει τύχει να τρίβω, όχι να φυσάω.. :Ρ Αν όχι, έχεις αρκετές πιθανότητες να καταφέρεις κάτι καλό με ένα καλό φυσηματάκι. Επίσης παίζει ρόλο και η δομή της ψύκτρας κι άλλοι παράγοντες. Είναι κάτι Zalman για επεξεργαστές με τα fins τόσο κοντά μεταξύ τους που αν είναι σε άσχημη κατάσταση, πέτα τη καλύτερα και πάρε άλλη :Ρ
--Shady-- Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Χμμ παίζει να μην έχει πρόβλημα η κάρτα σου.Το ATiTool έχει παλιώσει και δε διαβάζει σωστά τις τελευταίες vga (εδώ και καιρό μάλιστα). Είναι αρκετά παλιά η κάρτα,όμως και πάλι τι να διαβάζει λάθος?Τις θερμοκρασίες?Το SpeedFan τα ίδια λέει.Ότι υπάρχει πρόβλημα είναι σίγουρο,και αφού πετάει artifacts για την πλακα πιστεύω είναι στην κάρτα.
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δεν αναφερόμουν στις θερμοκρασίες, αλλά στα υποτιθέμενα artifacts που βλέπεις στο ATiTool. Στα παιχνίδια είπες πως σε πετάει, κάτι που μπορεί να οφείλεται και αλλού (ελλειπής τροφοδοσία ή τα 'χει παίξει τέλος πάντων το τροφοδοτικό, οδηγοί ή κάτι άλλο). Θέλω να πω πως μπορεί να είναι θέμα software, όχι απαραίτητα hardware. Έχει τύχει σε πολλούς να βλέπουν artifacts στο ATiTool και στην ουσία η κάρτα να είναι μια χαρά. Μόνος σου είπες ότι πέρασε FurMark, που είναι περισσότερο επώδυνο για την κάρτα γραφικών απ' ότι το ATiTool. Κατά τη διάρκεια του gaming είχες παρατηρήσει καθόλου artifacts;
Psycho_Warhead Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Προχθες απεβιωσε και μια X1950xt ενος φιλου μου.
--Shady-- Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Κατά τη διάρκεια του gaming είχες παρατηρήσει καθόλου artifacts; Ναι,ειδικά όταν είχα "τολμήσει" να παίξω το Crysis Warhead σε κάτι άκυρα σημεία γέμιζε artifacts η οθόνη.
Psycho_Warhead Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μαλλον εισαι για καινουργια καρτα και συ.
--Shady-- Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μαλλον εισαι για καινουργια καρτα και συ. Καλά δεν τρελάθηκα ακόμα να δώσω λεφτά για AGP κάρτα.Απλός θέλω να ξέρω άμα ζουν τα κατσαρολικά. Θέμα driver δεν νομίζω να είναι γιατί έχω δοκιμάσει με παρα πολλούς και θυμάμαι artifacts σε παιχνίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.