phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μπορείς σε παρακαλώ να κάνεις την δική σου σύνθεση; Εγώ πιστεύω στην τεχνολογία, την αξιοπιστία και το κήρος της Intel και προτείνω με βάση τα πιστεύω μου. Τώρα το να κάθομαι να εξηγώ με 100 διαφορετικούς τρόπους πραγματα που είναι αυταπόδεικτα μάλλον δεν έχει αξία. Μαν, εδώ δε μαγειρεύουμε, δεν το παίζουμε Μαμαλάκηδες. Κάποια πράγματα είναι fix, ισχύουν είτε είσαι fan boy είτε όχι, δε συνθέτουμε βάσει του γούστου μας και της εμπειρίας που είχαμε κάποτε από έναν PΙΙΙ. Αν θες κατάλαβέ το, αυτά που λες μπορεί να έχουν μεν μια υποτυπώδη βάση, αλλά στην πράξη η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Διάβασε το post του grimpr να ενημερωθείς σχετικά με το αντικείμενο.
morgoth666 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Intel i7-860 97 wattsAmd Phenom II X4 955 125 watts Δεν μπορώ να έχω συνέχεια τον νού μου, μπας και ένα βράδυ αποφασίσω να αφήσω το pc να δουλεύει και το πρωί μόλις ξυπνήσω να προσεύχομαι να μην έχει καεί. Ούτε φυσικά μπορεί να έχει κάποιος την διάθεση να αφήσει τον υπολογιστή του με τα σκελετά για να πέρνει αέρα ή να δίνει λεφτά για πανάκριβες ψύκτρες επεξεργαστών ενώ μπορεί να τα δώσει π.χ. για μια καλύτερη κάρτα όπως ο φίλος. Λολ απιστευτα υπερβολικος. Μολις πριν λιγο εκανα stress test με το Everest (100% load και στα 4 cores για μια ωρα) και με μια ψυκτρα των 17€ η θερμοκρασια δεν ανεβηκε ποτε πανω απο 43 βαθμους. Τωρα εσυ που θα το αφηνεις ολο το βραδυ να κατεβαζει με 5% cpu load αν πιστευεις οτι θα καει τι να σου πω...
grimpr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δεν συζητάμε περί Intel vs AMD αγαπητέ φίλε.
Qman Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Τελειώνοντας, αξίζει να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι εαν παίζουν παιχνίδια, δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος για να ρίξετε τα λεφτά σας σε έναν ακριβό επεξεργαστή. Από τον Core i5 750 των 180 ευρώ μέχρι και τον Core i7 860 των 250 και πέρα, θα έχετε τα ίδια Frame Rates σχεδόν σε όλες τις αναλύσεις, εκτός εαν αγοράσετε μια ποιο ακριβή κάρτα γραφικών. Μιλάμε για πολύ Lol. Δηλαδή με τα δικά σου λεγόμενα η 5870 που προτείνω δεν θα κάνει την διαφορά; (αν και πιστεύω ότι απο μόνος του ο i7-860 θα την κάνει έστω και λίγο όπως λές κι εσύ αλλά λέμε τώρα...) Είδες τελικά ότι κολλάς στο θέμα Intel Vs Amd αφού μόνος σου ακυρώνεις αυτά που λες. H AMD ετοιμάζει 2 μοντέλα 6 πύρινων Phenom II για το Q2 2010. Νομίζω ότι το παιδί ρωτάει να αγοράσει επεξεργαστή τώρα όχι για τον Απρίλιο. Επίσης, δεν αμφιβάλω όταν κυκλοφορήσουν οι AMD να είναι πιο δυνατοί αλλά αυτό σημαίνει ότι σε 4 μήνες θα αλλάξει όχι μόνο επεξεργαστή ξανά αλλά και μητρική πλακέτα γιατί δεν νομίζω να υποστηρίζεται η ίδια και άρα πάλι λεφτά πεταμένα. Πρέπει να βλέπετε λίγο παραπέρα αν θέλετε να μιλάτε ίσως. Δεν συζητάμε περί Intel vs AMD αγαπητέ φίλε. Όχι; και τι κάθεστε και αναλύετε εδώ και πόσα post; Μαν, εδώ δε μαγειρεύουμε, δεν το παίζουμε Μαμαλάκηδες.Κάποια πράγματα είναι fix, ισχύουν είτε είσαι fan boy είτε όχι, δε συνθέτουμε βάσει του γούστου μας και της εμπειρίας που είχαμε κάποτε από έναν PΙΙΙ. Αν θες κατάλαβέ το, αυτά που λες μπορεί να έχουν μεν μια υποτυπώδη βάση, αλλά στην πράξη η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Διάβασε το post του grimpr να ενημερωθείς σχετικά με το αντικείμενο. Να σε ρωτήσω κάτι; είσαι εντελώς άσχετος; (συγνώμη κιόλας) Κάνεις post σε ένα θέμα που ένα παιδί ρωτάει αν κάποιοι που ξέρουν να πούν την γνώμη τους σύμφωνα με τις γνώσεις τους ο καθένας, να του προτείνουν ίσως μια καλύτερη λύση για να καταλήξει. Και το μόνο που γράφεις είναι για να μου πείς ότι δεν μαγειρεύεις; Lol. Καταρχήν όταν ο ίδιος δεν κάνεις ούτε στον κόπο να προτείνεις την κατά την δική σου άποψη "τέλεια" σύνθεση αυτό μου λέει ότι ο ίδιος δεν έχεις ασχοληθεί με το θέμα. Επίσης θα πρότεινα να αφήσεις την άκρη υποθέσεις του τύπου πιος ασχολείται με τέτοια θέματα και το ηφάκι γιατί εδώ δεν μαλώνουμε.
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δηλαδή με τα δικά σου λεγόμενα η 5870 που προτείνω δεν θα κάνει την διαφορά; (αν και πιστεύω ότι απο μόνος του ο i7-860 θα την κάνει έστω και λίγο όπως λές κι εσύ αλλά λέμε τώρα...) Πόση χρηματική διαφορά έχει μια 5870 από μια 5850; Επίσης πόση διαφορά έχουν σε επιδόσεις; Επίσης πόση διαφορά θα έχουν άμα ανεβάσεις την 5850;
Qman Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Πόση χρηματική διαφορά έχει μια 5870 από μια 5850; Δεν ακυρώνω την 5850 απλά επειδή τον πέρνει να έχει την καλύτερη κάρτα που μπορεί να έχει με τα λεφτά που διαθέτει χωρίς φυσικά να πληρώσει τίποτα παραπάνω. Όλα είναι θέμα προϋπολογισμού και εγώ προσπάθησα να αξιοποιήσω στο έπαρκο τα χρήματα που ήταν διατεθημένος να δώσει κρίνοντας απο τις εποιλογές του, αν και δεν διευκρύνισε αν ήθελε μια ποιο οικονομική λύση. Φυσικά υπάρχουν πάντα οικονομικότερες λύσεις αλλά όχι αποδοτικότερες. Επίσης πόση διαφορά έχουν σε επιδόσεις; Σίγουρα δεν είναι η μέρα με την νύχτα αν αυτό ρωτάς αλλά σου λέω πάλι οτι στόχος είναι η καλύτερη δυνατή λύση βάση του προϋπολογισμού του. Επίσης πόση διαφορά θα έχουν άμα ανεβάσεις την 5850; Όπως κι εσύ λές δεν κρατάμε κάτι 30 χρόνια γι' αυτό όταν θα έρθει η στιγμή να την πουλήσει πόσοι λές να αγοράσουν εύκολα μια overclocked κάρτα γραφικών; και αυτοι φυσικά δεν θα το χρησιμοποιούν αυτό σαν δικαιολογία να την ζητάνε τζάμπα; Η θα μπορούσες να μην πεις αυτή την λεπτομέρεια ή να πεις ψέματα με αποτέλεσμα ο άλλος που την πέρνει να αναρωτιέται για lagging ή μπορεί να του καεί σε κάνα 6 μηνο γιατί δεν θα έχει φροντίσει για ψύξη και πάει λέγοντας (αυτό φυσικά μπορεί να τύχει στον καθένα). Εξάλου αν γίνει Overclock χάνεται και εγγύηση της κάρτας και πολλά πολλά άλλα, γι' αυτό είναι παράδειγμα προς αποφυγή για μένα προσωπικά και δεν αξίζει για μερικά frames παραπάνω να μπαίνεις σε τέτοιες ιστορίες.
tsadler Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 γιατι καθε φορα που καποιος ζηταει μαια γνωμη καταληγει το θεμα να ειναι intel vs amd? αντιλαμβανομαι οτι καλο ειναι να γινετε συζητηση αλλα σε τελικη αναλυση μεσα σε τρεις σελιδες απορω με ποιον τροπο και κατα ποσο βοηθηκε ο lou99 που αυτη την στιγμη ρισκαρει 1400 ευρω. @lou99: φιλε μου καλο ειναι να ανφερεις στο αρχικο ποστ με τι περιπου ασχολεισαι, με τι θα ηθελες να σχοληθεις στο μελλον, και σε ποιο επιπεδο διοτι κατα κυριο λογο αυτα καθοριζουν τι κομματια να αγορασεις. ετσι θα καταφτασουν απαντησεις πιο κοντα στα δικα σου δεδομενα και απο χρηστες που εχουν ασχοληθει ειδικα με καθε τομεα. σορρυ που δεν προτεινω κατι αυτη την στιγμη αλλα θα κανω ενα search και θα επανελθω.
morgoth666 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Νομίζω ότι το παιδί ρωτάει να αγοράσει επεξεργαστή τώρα όχι για τον Απρίλιο. Επίσης, δεν αμφιβάλω όταν κυκλοφορήσουν οι AMD να είναι πιο δυνατοί αλλά αυτό σημαίνει ότι σε 4 μήνες θα αλλάξει όχι μόνο επεξεργαστή ξανά αλλά και μητρική πλακέτα γιατί δεν νομίζω να υποστηρίζεται η ίδια και άρα πάλι λεφτά πεταμένα. Πρέπει να βλέπετε λίγο παραπέρα αν θέλετε να μιλάτε ίσως. Οι Thuban (οι εξαπυρηνοι της AMD) θα ειναι συμβατοι με το AM3 socket.
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Άσ' τον morgoth666, ας μη μιλάμε καλύτερα. Ας postάρουμε ξερές συνθέσεις χωρίς να καταλάβει ο TS τι παίρνει και γιατί το παίρνει.
tsadler Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 ρε φανη δεν ειπε κανεις να ποσταρεις ξερες συνθεσεις. εγω τουλαχιστον παρατηρω τα ποστ σου και δινω καποια βαρυτητα σε σενα και καποια αλλα παλλικαρια που φαινεται να ξερετε περρισοτερα. αλλα ειναι κριμα να αναλωνομαστε σε αντιπαραθεσεις σε τετοιο σημειο. οσον αφορα την επιλογη επεξεργαστη δεν νομιζω να διαφωνει κανεις οτι οι AMD ειναι πιο ευελικτη λυση.
Qman Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Οι Thuban (οι εξαπυρηνοι της AMD) θα ειναι συμβατοι με το AM3 socket. Περισσότερο για το Usb 3.0 έλεγα. Ρε παιδιά τουλάχιστον ας κάνει κανείς μια άλλη σύνθεση να δούμε που είναι τα + και τα - και ας διαλέξει το παιδί δεν υπάρχει θέμα να διαφωνούμε σε κάτι
grimpr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Το Setup είναι σχεδόν τέλεια ισορροπημένο για τα πάντα. Games και ήμι επαγγελματικό Workstation. lol ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.