lou999 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Χρόνια Πολλα!!Φτιάχνω καινούριο Η/Υ και 8ελω την γνώμη σας γενικά για τις επιλογές μου αλλα και να μου προτείνετε ενα καλο και αποδοτικό τροφοδοτικό γι αυτο το σύστημα...Ξεκινάμε λοιπόν:
Qman Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν φίλε μου αυτή είναι η πρόταση μου για σένα βασισμένος στις δικές σου επιλογές κηρίως. Αν παρατηρήσεις το σύστημα που σου προτείνω είναι η μέρα με την νύχτα με αυτό που έχεις διαλέξει και μάλιστα, για μένα όχι μόνο είναι πολύ πολυ καλύτερο αλλά είναι και ελάχιστα ποιο φθηνό απο αυτό που έχεις κατά 5,45 € Η αλήθεια είναι ότι τις αλλαγές τις έχω κάνει με την σκέψη ότι δεν θές τον υπολογιστή για overcocking, γιατί αν θέλεις να "παίξεις" με την ταχύτητα του επεξεργαστή με δικό σου ρίσκο θα χρειαστείς τελικά την ψύκτρα του επεξεργαστή. Α, και ήθελα οπωσδήποτε να σου πώ ότι το λάθος του Blu-ray Read Drive (ούτε κάν εγραφής δηλ.) θα σου κόστιζε αν επιμένεις, ένα πολύ δυνατότερο μηχάνημα όπως αυτό που σου προτείνω εγώ. Για το τροφοδοτικό θα σου έλεγα αυτό http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Silverstone-Element-SST-ST85EF-PSU-850W.htm που ναί μεν είναι πολύ καλύτερο και με κλειστά μάτια να το έπαιρνες αν δεν σε πειράζει να ξεφύγεις κατά 11,05€ παραπάνω απ' όσα εσύ υπολόγιζες αλλά εγώ δεν το έβαλα μόνο και μόνο γιατί έλεγε ότι αναμένεται. Ελπίζω να βοήθησα, καλές γιορτές και να το χαρείς ότι και να αποφασίσεις τελικά να πάρεις.
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Σε τέτοιο budget και δεν έχετε βάλει SSD; Ρίξτε ένα καλό διαβασματάκι στα υπόλοιπα threads να πάρετε μια ιδέα. Έχετε βάλει και οι 2 τον i7-860 που ανάθεμα κι αν θα αξιοποιηθεί στα επίπεδα ενός Postville ή ενός Vertex.
Qman Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δεν ξέρω η σκέψη να δώσω 200 € για έναν σκληρό δίσκο 64GB για να ξεκινάνε τα windows 10 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα δεν με πολύ ενθουσιάζει. Αλλά μπορεί αν θέλει να κόψει την κάρτα και την οθόνη σε αυτές που του έχω διαλέξει και ας πάρει έναν αν δεν θέλει να δώσει παραπάνω λεφτά, αλλά η δύναμη του μηχανήματος θα χαθεί. Αποψή μου είναι πως εφόσων δεν υπάρχουν εφφαρμογές ακόμα που να υποστηρίζουν καλά καλά τους Quad πόσο μάλλον δεν υπάρχουν για τους i7. Να μην αναφερθώ για το triple channel που στην ουσία είναι κάτι άχρηστο για όλους μας και στην ουσία είναι ασήμαντη η διαφορά. Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό για το μέλλον των τωρινών 1366 είναι ότι ναι μέν το x58 θα υποστηρίζει τους νέους 8 πύρηνους απο την άλλη χρονιά αλλά ότι οι τιμές θα είναι ποιο ηψηλές των τωρινών i7 σίγουρα, όμως μην ξεχνάμε και το USB 3.0 που θα κυκλοφορήσει και αυτό σημαίνει νέα μητρική, άρα ο μύθος ότι οι 1366 έχουν το μέλλον της αναβάθμισης για μένα δεν ισχύει και επιμένω στον ι7-860 ώς την καλύτερη επιλογή.
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Και σε ενθουσιάζει η ωμή υπολογιστική δύναμη του i7-860, έτσι; Κι άμα τον συγκρίνουμε με έναν "ταπεινό" Phenom 955;
Qman Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Λιγότερη κατανάλωση, καλύτερη θερμική συμπεριφορά και περισσότερη διάρκεια ζωής και χρήσης.
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Λιγότερη κατανάλωση Καταλαβαίνεις ότι μιλάς για μικροδιαφορές έτσι; λιγότερη θερμική συμπεριφορά Σιγά τη διαφορά. και περισσότερη διάρκεια ζωής και χρήσης. Αυτό εκτός του ότι είναι άτοπο, δεν έχει και νόημα. Εσύ τους επεξεργαστές τους κρατάς για πάνω από 30 χρόνια; Πότε θα πάψετε επιτέλους να είστε cpu bounded;
grimpr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Το θέλετε και χωρίς κρεμμύδι; Λιγότερη κατανάλωση, καλύτερη θερμική συμπεριφορά και περισσότερη διάρκεια ζωής και χρήσης.
Qman Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Καταλαβαίνεις ότι μιλάς για μικροδιαφορές έτσι; Intel i7-860 97 watts Amd Phenom II X4 955 125 watts Εσύ τους επεξεργαστές τους κρατάς για πάνω από 30 χρόνια; Δεν μπορώ να έχω συνέχεια τον νού μου, μπας και ένα βράδυ αποφασίσω να αφήσω το pc να δουλεύει και το πρωί μόλις ξυπνήσω να προσεύχομαι να μην έχει καεί. Ούτε φυσικά μπορεί να έχει κάποιος την διάθεση να αφήσει τον υπολογιστή του με τα σκελετά για να πέρνει αέρα ή να δίνει λεφτά για πανάκριβες ψύκτρες επεξεργαστών ενώ μπορεί να τα δώσει π.χ. για μια καλύτερη κάρτα όπως ο φίλος. Πότε θα πάψετε επιτέλους να είστε cpu bounded; Φαίνεται ε;
moldovan20 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Αυτό που λέω και μάλλον το παρεξήγησες, είναι ότι δεν μπορώ να έχω συνέχεια τον νού μου, μπας και ένα βράδυ αποφασίω να αφήσω το pc να δουλεύει και το πρωί μόλις ξυπνήσω να προσεύχομαι να μην έχει καεί. Σιγα να μην ερθει και το 199 @lou999 Τη θελεις να κανεις με το pc ?
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Αυτό που λέω και μάλλον το παρεξήγησες, είναι ότι δεν μπορώ να έχω συνέχεια τον νού μου, μπας και ένα βράδυ αποφασίω να αφήσω το pc να δουλεύει και το πρωί μόλις ξυπνήσω να προσεύχομαι να μην έχει καεί. Ευτυχώς μου το εξήγησες και κατάλαβα αυτό που έπρεπε να είχα καταλάβει αρχικά.
Qman Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Σιγα να μην ερθει και το 199 Ίσως να τα παραλέω κάπως εκεί. Υπάρχουν κι άλλες διαφορές όμως i7-860 L3cache 8MB > Phenom 955 6MB Και άλλα πράγματα στον intel όπως το hyper threading κηρίως.
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Αντιλαμβάνεσαι ότι συγκρίνεις διαφορετικές αρχιτεκτονικές, έτσι;
grimpr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Toms Hardware - Experiment: Does Intel’s Turbo Boost Trump Overclocking? 29/12/2009 http://www.tomshardware.com/reviews/turbo-boost-overclocking,2512-11.html Στο τέλος της ημέρας, οι αναζητήσεις μας για τα πλεονεκτήματα του Turbo Boost, του Hyper-Threading και του παλιού καλού Overclocking, αποκάλυψαν μερικές εξαιρετικές πληροφορίες. Πρώτα από όλα, ξέρουμε ότι το Turbo Boost είναι περισσότερο αποτελεσματικό στο να βελτιώνει τις αποδόσεις των κακογραμμενων προγραμμάτων. Αν και αυτά είναι λίγα και μακριά στις μέρες μας, είχαμε μερικά παραδείγματα εφαρμογών οι οποίες βελτιώθηκαν αρκετά με το Turbo Boost ενεργοποιημένο. Επίσης είδαμε συνεπή βελτίωση με το Turbo Boost ενεργοποιημένο ακόμη και σε Πολυνηματικες εφαρμογές, λόγω του μικρού bin αύξησης επιδόσεων σε όλους τους πυρήνες. Εν συντομία, τα κυκλώματα που έχει ενσωματώσει η Intel στους βασισμένους στον Nehalem επεξεργαστές της, της προσφέρει ένα πλεονέκτημα απέναντι στην AMD και στους παλιούς Core 2 σε τίτλους όπως το iTunes, Winzip,και LAME. Το Turbo Boost είναι λιγότερο πρόσφορο στο Mainconcept,HandBrake,Winrar,7Zip και γενικά εφαρμογές που εκμεταλλεύονται καλά όλους τους πυρήνες μέσω παραλληλισμού. Το Hyper-Threading ήταν ποιο συχνά άχρηστο, με εξαίρεση μερικές περιπτώσεις στις οποίες πρόσφερε χειροπιαστές επιδόσεις σε πραγματικά και οχι συνθετικά benchmarks. Σε εφαρμογές Video-Transcoding, οι οποίες εκμεταλλεύονται το Hyper-Threading, ξύρισε μερικά δευτερόλεπτα απο το workload. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους, ήμασταν και είμαστε τόσο θερμοί υποστηρικτές του Core i5 750. Με κόστος σχεδόν 100 ευρώ ποιο φθηνά απο τον Core i7 860, προσφέρει σχεδόν όλες τις επιδόσεις του 860 με μηδαμινές θυσίες σε καλογραμμένα προγράμματα. O Core i5 750 συνεχίζει τον θρύλο του Celeron 300A ο οποίος κλοκαρε αξιόπιστα στα 450mhz. Ο μεγάλος νικητής συνεχίζει να είναι το manual overclocking. Αν και εκτιμούμε λειτουργίες όπως το Turbo Boost στους Core i5 και Core i7, είναι σημαντικό να σημειώσουμε οτι αυτές οι λειτουργίες είναι περισσότερο ωφέλιμες σε Single Threaded εφαρμογές, οι οποίες στις μέρες μας όλο και περισσότερο σπανίζουν μιας και οι προγραμματιστές περνάνε στον παράλληλο προγραμματισμό και Multicore, ενώ τα οφέλη του Overclocking είναι προσιτά συνέχεια, άσχετα εαν τρέχετε το iTunes η το Handbrake. Και είναι μια μεγάλη στιγμή για το Overclocking με αξιοπρεπείς και φθηνούς 45nm επεξεργαστές να χτυπάνε τα 4ghz και τα νέα μοντέλα στα 32nm στα 4.5ghz χωρίς πολύ κόπο εδώ στα εργαστήρια μας. Τελειώνοντας, αξίζει να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι εαν παίζουν παιχνίδια, δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος για να ρίξετε τα λεφτά σας σε έναν ακριβό επεξεργαστή. Από τον Core i5 750 των 180 ευρώ μέχρι και τον Core i7 860 των 250 και πέρα, θα έχετε τα ίδια Frame Rates σχεδόν σε όλες τις αναλύσεις, εκτός εαν αγοράσετε μια ποιο ακριβή κάρτα γραφικών. H AMD ετοιμάζει 2 μοντέλα 6 πύρινων Phenom II για το Q2 2010. http://www.fudzilla.com/content/view/17006/1/
Qman Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μπορείς σε παρακαλώ να κάνεις την δική σου σύνθεση; Εγώ πιστεύω στην τεχνολογία, την αξιοπιστία και το κήρος της Intel και προτείνω με βάση τα πιστεύω μου. Τώρα το να κάθομαι να εξηγώ με 100 διαφορετικούς τρόπους πραγματα που είναι αυταπόδεικτα μάλλον δεν έχει αξία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.