Προς το περιεχόμενο

Ρυθμιση fan

Yperaspisths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγορασα ενα case fan της scythe και με το που το εβαλα ηταν στο 100% και μου πηρε τα αυτια. Το εχω συνδεσει με την motherboard και το εβαλα στο 50% ,αλλα και παλι κανει θορυβο. Μπορω να το χαμηλωσω και αλλο? Στο bios settings eixe 100%,75 kai 50%. Δεν ειχε πιο κατω

Δημοσ.

H μητρικη ειναι amd 785g-E51. Η πλακα ειναι οτι ειχα συνδεσει το fan με το τροφοδοτικο στην αρχη και δουλευε στο 100%. Ο ανεμιστηρας ακουγοταν σε ολο το σπιτι....

Στο 50% ειναι ψιλονορμαλ τα πραγματα ,αλλα θελω περισσοτερη ησυχια. Για παραδειγμα το turbo fan της thermaltake που ηταν στο κουτι δεν ακουγεται καθολου και εχει μια χαρα δυναμη

Δημοσ.
Είναι PWM δηλαδή ε (4pin); Ε λογικά με το AMD OverDrive θα το ρυθμίσεις όπου θέλεις ;)

3pin ειναι. Κατεβασα το amd overdrive και εχει επιλογη να δεις σε τι ταχυτητα κινουνται ,αλλα δεν εχει επιλογη για να τους ρυθμισω

EDIT:To βρηκα. Το εβαλα στο advanced mode και μετα πηγα να ρυθμισω τα fans και τα εβαλα automatics. Με το που το εκανα σταματησαν σχεδον να δουλεουν αφου οι θερμοκρασιες στην cpu ειναι χαμηλες

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:51 ----------

Xμμμ παντως στο auto εχουν ανεβει λιγο οι θερμοκρασιες. Απο 22-23 πηγαν 26-27

Δημοσ.

Οταν απο το amd overdrive-performance control-fan control αλλαζεις manual το ποσοστο % για τις στροφες ενος ανεμιστηρα,αλλαζουν οι στροφες?

Εγω το αλλαζω αλλα παραμενουν εκει στις 1200rpm...

Δημοσ.

Tωρα ειναι συνδεδεμενοι 2 fans. Ο ενας του επεξεργαστη και ο αλλος ο μπροστινος case fan. Του επεξεργαστη τωρα που απλα σερφαρω μερικες φορες σταματαει και τελειως για δεκατα του δευτερολεπτου και απλα ξεκιναει για λιγο παλι(επεσε στους 23 βαθμους) και ο μπροστινος κυμαινεται απο 1020 μεχρι 1100rpm.

Ειμαι στο perfomance control-fan control. Εχει 3 επιλογες. fan 0,fan 1,fan 2. Eγω εχω συνδεδεμενους μονο 2 και μου δειχνει προφανως αυτους. Τους εχω στο automatic. Στην επιλογη manual μπορεις να ρυθμισεις απο 100% μεχρι 25%. Για καποιο λογο δεν παει παρακατω

Δημοσ.
Στην επιλογη manual μπορεις να ρυθμισεις απο 100% μεχρι 25%. Για καποιο λογο δεν παει παρακατω

Eμενα στη επιλογη manual οταν βαζω το ποσοστο π.χ 50% οι στροφες δεν μειωνονται,παραμενουν 1200,οσο ειναι το max:-(

Δημοσ.

Μερικά φουρφούρια και με 25% σβήνουν γιατί η τάση κατωφλίου (Vt) τους είναι μεγαλύτερη...

...ΤΑ ΣΠΑΩ;

@ducatisti με τι board είσαι;

Δημοσ.

http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=171&prod_no=1612

Εχω συνδεδεμενους πανω της 2 3πινους ανεμιστηρες και εναν 4πινο,αυτον του επεξεργαστη.

Στο fan control του ΑΟD οταν βαζω τον ανεμιστηρα του επεξεργαστη στο automatic ριχνει τις στροφες στις 1230,παρολο που η θερμοκρασια της cpu ειναι γυρω απο τους 40 βαθμους...

Οταν τον βαζω στο μανουαλ ανεβαζει στις 3400rpm και μου δειχνει οτι δουλευει 100% παρολο που οι μαξιμουμ στροφες του κουλερ ειναι κοντα στις 6000...

Kαι τελος οι αλλοι 2 φουρφουριδες:-) δεν ανταποκρινονται στις αλλαγες των στροφων!

Αβυσσος...

Kαταλαβε κανεις ή τα ειπα μπερδεμενα?:-D

...ΤΑ ΣΠΑΩ;

λαμπογυαλο τα'κανες:lol:

Δημοσ.

Εμένα με μια Μ4Α78 pro δουλεύει στο PWM (4pin) μια χαρά... δεν ήξερα ότι μπορεί να controllάρει και 3pinους όπως του Yperaspisths!

Οι δύο που δεν ακούνε μήπως είναι με molex; Επίσης δε νομίζω όλα τα fan heads του board να είναι ρυθμίσημα... To manualι θα το λέει.

Δοκίμασε και κανένα speedfan μήπως, αααα και latest bios ;)

Κρίμα που δεν χρησημοποίησα καμιά ωραία λέξη όπως "τάση κατωφλίου", την τελευταία φορά που το έγραψα, ένιωσα στιγμιαία το iq μου να κοφτιάζει :o

Δημοσ.

Στη μητρικη ειναι συνδεδεμενοι,καμια σχεση με μολεξ;)

Το μανουαλι λεει:

Fan Power Connectors: CPUFAN1, SYSFAN1, SYSFAN2

The fan power connectors support system cooling fan with +12V. When connecting

the wire to the connectors, always note that the red wire is the positive and

should be connected to the +12V; the black wire is Ground and should be

connected to GND. If the mainboard has a System Hardware Monitor chipset onboard,

you must use a specially designed fan with speed sensor to take

advantage of the CPU fan control.

1. Please refer to the recommended CPU fans at processor’s official

website or consult the vendors for proper CPU cooling fan.

2. CPUFAN1 supports fan control. You can install Dual Core Center utility

that will automatically control the CPU fan speed according to the actual

CPU temperature.

3. Fan/heatsink with 3 or 4 pins are both available for CPUFAN1.

latest bios περασμενο εχω.

Το speedfan μου κρασαρε και οταν το εψαξα μονο καλα δεν διαβαζα στα forum,μεχρι οτι μπορει να καψει cpu...:fear:

Τελικα υπαρχει αξιοπιστο προγραμμα γι'αυτη την δουλεια ή πρεπει να κοιταω για κανενα πανελακι?

p.s το aod το χρησιμοποιεις και για κλοκαρισμα-benchmarking-stability tester,ειναι αξιοπιστο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...