Προς το περιεχόμενο

μνημες σε msi p55 gd65 με i5 750

tsadler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

θυμα μαρκετινκ θα ημουν αν πηγαινα να παρω τις OCZ με το σηματακι της ιντελ πανω. οποτε δεν αγοραζω καμια του τυπου Brand optimized και τελειωνει εκει η υποθεση.

να ρωτησω κατι για τα χαρακτηριστικα της μνημης? χρονισμοι συμφερει να ειναι χαμηλοι, αλλα με την ταση τι παιζει? δλδ που ειναι καλυτερο να κυμανθει κανεις?

Δημοσ.

Χαμηλά timings θεωρητικά συνεπάγεται μεγαλύτερη ταχύτητα, ή λιγότερο delay αν θες.

Στην πράξη όμως αυτά δεν έχουν καμία σημασία, οι διαφορές είναι κάτι λιγότερο από αμελητέες.

Σχετικά με την τάση τώρα, η ελάχιστη τάση με την οποία τροφοδοτεί η ίδια η μητρική τις μνήμες είναι τα 1.5V.

Τώρα από 'κει και πέρα, αν αντέχουν οι μνήμες περισσότερο, δεν τίθεται θέμα.

Βέβαια όσο χαμηλότερα τόσο καλύτερα και για τον ελεγκτή.

Δημοσ.
Χαμηλά timings θεωρητικά συνεπάγεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, ή λιγότερο delay αν θες.

Στην πράξη όμως αυτά δεν έχουν καμία σημασία, οι διαφορές είναι κάτι λιγότερο από αμελητέες.

Σχετικά με την τάση τώρα, η ελάχιστη τάση με την οποία τροφοδοτεί η ίδια η μητρική τις μνήμες είναι τα 1.5V.

Τώρα από 'κει και πέρα, αν αντέχουν οι μνήμες περισσότερο, δεν τίθεται θέμα.

Βέβαια όσο χαμηλότερα τόσο καλύτερα και για τον ελεγκτή.

δλδ συσγκριτικα μια μνημη που λειτουργει στα1.95 ειναι καλυτερη απο μια στα 1,65? θεωριτικα μιλωντας

Δημοσ.

Από ποια άποψη εννοείς;

Αν έχουμε κατά νου την κατανάλωση και το ζόρι που θα τραβήξει ο ελεγκτής, είναι χειρότερη.

Αλλά σε συνδυασμό με χαμηλότερα timings και υψηλότερη συχνότητα αλλάζει το πράγμα.

Δημοσ.

καταλαβα τι εννοεις. ειναι λιγο διλλημα για μενα σε τι μνημες να καταληξω διοτι παρολου που σκεφτομαι να τις πειραξω λιγο ,δεν ειμαι και φανατικος. δλδ δεν διατιθομαι να πληρωσω για κατι που δεν ειμαι και σιγουρος οτι χρειαζομαι.

Δημοσ.

Αν αποκτούσαμε μόνο αυτό που χρειαζόμασταν, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά τώρα ή εδώ και πολύ καιρό αν θες.

Σίγουρα, αν δεν benchάρεις και τα συναφή, δε χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από 1333άρες.

Τώρα μετά (wtf.. :Ρ), παίζουν άλλοι παράγοντες μπάλα, που αφορούν κατά κύριο λόγο στο overclocking κλπ..

Δηλαδή πρακτικά η πλειοψηφία δεν κλοκάρει για το 10% και το 20% που θα δει σε αύξηση των επιδόσεων, αλλά επειδή το βλέπει σαν hobby.

Δημοσ.

με το συστημα που ειχα, δοκιμασα μερικες φορες αλλα μολισ επρεπε να πειραξω ρευματα εκει κολλησα λιγο και το παρατησα. το θεμα ειναι οτι η μητρικη που πηρα εχει ενα σχτικα ευκολο συστηματακι να κλοκαρει για καποιο που δεν γνωριζει και πολλα και σκεφτομαι οτι αν αγορασω μνημες με πιο καλα χαρακτηριστηκα θα εχει πιο πολυ ''αερα'' για τις πιο βαριες ρυθμισεις.

Δημοσ.

Πάντα προτείνεται το overclocking να γίνεται manually, και όχι "αυτόματα", για πολλούς και διάφορους λόγους.

Βέβαια για ένα "χαλαρό" κλοκάρισμα και όχι ξεζούμισμα, ο τρόπος που αναφέρεις μπορεί να κάνει κάτι.

Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα με τις μνήμες και τη συχνότητά τους.

Δημοσ.

ναι χειροκινητα συμφωνω πως μπορεις να δεις μεγαλες διαφορες και πιο σταθερες αν το ψαξεις και πιο καλα. για χαλαρο oc ομως το εν λογω συστηματακι βολευει. μαλιστα απο τα 2.66 τον ι5 τον ανεβαζει μεχρι και 3,5-3,7 αν θυμαμαι καλα. εγω προσωπικα θα ηθελα να τον εχω στα 3 24/7. οποτε και γιααυτο σκεφτομαι μνημεσ στα 1600 ετσι ωστε με ενα χαλαρο κλοκαρισμα να ανεβει ευκολα. το μονο που με προβληματιζε ηταν αυτο με το μεμορυ κοντρολερ του ι5.

Δημοσ.

Δεν είναι s775 το s1156 να σε αναγκάσει να παίξεις τουλάχιστον 1:1.

Και 1066άρες να βάλεις δε θα σε περιορίσουν κάπου, αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει εγώ.

Γι' αυτό υπάρχουν οι διαιρέτες, ώστε να μην έχεις τέτοια προβλήματα.

Δημοσ.

πιστευω πως στα 1600 και αντοχη σε ταση θα ειμαι καλα αλλα δεν μπορω να αξιολογησω καποιο σετακι λογω ελειψης εμπειριας.

συμφωνα με τα παραπανω λοιπον υπαρχει καποια προταση?

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Δε θα έχεις κάποιο πρόβλημα, απλά δε θα παίξουν στα 1600MHz παρά μόνο αν κλοκάρεις.

τωρα κατι οφτοπικ εχω και εγω αυτην την μοβο αλλα εχω ενα προβλημα εκανα ενα συστημα καινουργιο απο την αρχη (πρωτη φορα το κανω μονος μου) και παταω το κουμπι που εχει επανω στην μητρικη και παει να ανοιξει δουλευει 1 δευτερολεπτο κλεινει και μετα ξανα κανει το ιδιο συνεχεια μεχρι να κλεισω το τροφοδοτικο απο πισω.

καμια ιδεα παιδια τι φταει?

Δημοσ.
Πες μας από τι αποτελείται το σύστημά σου.

Οι συνδέσεις έχουν γίνει σωστά;

να σε πω δεν ξερω αν ειναι συνδεμενα σωστα αν και νομιζω οτι ειναι ενταξη. τα εχω αποσυνδεσει ολα και δεν ξεκιναει το συστημα. παταω για να αναψει απο την μητρικη εχει ενα κουμπι

ραμ εβαλα αυτες που τωρα καταλαβα οτι μαλον εκανα βλακεια http://www.gskill.com/products.php?index=110 το τροφοδοτικο δεν θυμαμαι πιο ειναι αλλα ειναι καλο 750 watt

καρτα γραφικων μια απο τον παλιο υπολογιστη μεχρι να διαλεξω πια θα παρω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...