sugata Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Όπως λέω και στην επικεφαλίδα, ένα laptop acer, ενώ είχε μείνει όλη μέρα ανοιχτό, έκλεισε μόνο του. Τη στιγμή που έκλεισε δούλευε το media player classic του CCCP, παίζοντας ένα mkv αρχείο βίντεο. Όταν ξαναπατήθηκε το κουμπί εκκίνησης, άνοιξε η σελίδα που λέει "Τα windows δεν τερματίστηκαν κανονικά, τι θέλετε να κάνετε" κτλ κτλ, με τις γνωστές επιλογές 1) safe mode 2) safe mode με υποστήριξη κάτι 3) safe mode με υποστήριξη κάτι + κάτι άλλο (ναι είναι προφανές ότι δε θυμάμαι τις επιλογές) 4) κανονική εκκίνηση. Επιλέχτηκε η επιλογή 4, και μόλις πήγαινε να μπει στα windows (vista), στην οθόνη του καλωσορίσματος, ξαναέκλεισε, πάλι μόνο του. Το παραπάνω γεγονός συνέβη χτες βράδυ, ενώ ξανασυνέβη πριν από λίγες μέρες, όταν το λάπτοπ ήταν πάλι ανοιχτό όλη τη μέρα, και (δεν ξέρω αν είναι τυχαίο) δούλευε πάλι το media player classic, παίζοντας πάλι ένα άλλο mkv αρχείο. Δεν έχω περισσότερες πληροφορίες να δώσω αυτή τη στιγμή μιας και δεν είναι δικό μου, αλλά επειδή το παιδί έχει αρχίσει να ανησυχεί μήπως συμβαίνει κάτι σοβαρό, θέλω να ρωτήσω αν έχει συμβεί σε κανέναν άλλο, και αν έχετε καμιά υπόνοια για το τι μπορεί να φταίει. Υ.Γ.: σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι υψηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό του, γιατί μεταξύ των δυο συμβάντων το λάπτοπ λειτούργησε κανονικά, χωρίς να κλείσει και γενικότερα χωρίς να παρουσιάσει κάποιο άλλο πρόβλημα, αφού είχε μείνει κλειστό για αρκετές ώρες.
super deal Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Το ίδιο έκανε και σε εμένα το acer aspire μόλις άνοιγε τα windows έκλεινε αλλά το είχα καταλάβει από πριν , καθάρισε τον ανεμιστήρα σε πρώτη φάση σε εμένα ήταν καλυμμένο όλο με χνούδι.
sugata Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Πιθανότατα να έχεις δίκιο, γιατί απ' ό,τι μου λέει το έχει εδώ και δυο χρόνια, και φυσικά ούτε λόγος για καθαρισμό, μιας και φοβάται να το πειράξει. Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
joulisg Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Ο υπολογιστής σαν προστασία κλείνει αυτόματα όταν η θερμοκρασία του επεξεργαστή φτάσει ~95 C ή ~85 C στη μητρική. 1. Κανονικά το ανεμιστηράκι θέλει καλό καθάρισμα κάθε εξάμηνο (δε μπορείς να φανταστείς τι μαζεύει). 2. Ο επεξεργαστής θέλει οποσδήποτε άλλη αγώγιμη πάστα (κατά προτίμηση silver 5 που κάνει φοβερή δουλειά), καθώς το αγώγιμο αυτοκόλλητο που βάζουν όλες οι εταιρείες γίνεται σε 6 με 7 μήνες σκόνη και η θερμοκρασία της CPU δεν αποβάλλεται. 3.Βάλε το ανεμιστηράκι να δουλεύει συνεχόμενα (μέσα από το e-power της Acer). Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν τραγικά με παρακολούθηση ταινιών και χρήση παιχνιδιών. Έχω ένα lappie Acer Aspire 1692 (3+ χρόνια) χωρίς προβλήματα ευτυχώς και ένα netbook Acer Aspire One 531h.
Luffy-san Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Ποια windows εχεις;;; vista ;Μηπως εχεις βαλει και τα 7 μαζι;
joulisg Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 XP και UBUNTU carmic. Τα 7 περιμένω να δοκιμαστούν καλά κανά 3μηνο ακόμα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:31 ---------- Τα VISTA σβήστα !!! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:39 ---------- Αυτό που περιγράφεται στο link που δίνεις αφορά μαύρη οθόνη και όχι απότομο shutdown.
bibiro Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 καλησπερα...στο laptop πως θα καθαρισω το ανεμιστηρακι????ειμαι ασχετη και φοβαμαι να το ανοιξω....και ειδικα σε ξενο υπολογιστη που υπαρχει πρόβλημα
TheELF Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 καλησπερα...στο laptop πως θα καθαρισω το ανεμιστηρακι????ειμαι ασχετη και φοβαμαι να το ανοιξω....και ειδικα σε ξενο υπολογιστη που υπαρχει πρόβλημα Πας στο youtube στο search αναζήτηση βάζεις το μοντέλο του laptop + την λέξη clean και βλέπεις πως γίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.