Προς το περιεχόμενο

καινούργια κάρτα οθόνης για να παίζει το oblivion

themousias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρόνια Πολλά σε όλους. Καινούργιο μέλος επισήμως, παλιό ανεπισήμως (διαβάζω το forum εδώ και χρόνια).

Στο θέμα μας, τώρα. Εχω τον υπολογιστή μιας φίλης, η οποία θέλει (φανατικά) να μπορεί να παίξει το Oblivion. Η μητρική πλακέτα που έχει (ASRock P4FSB1333-650), διαθέτει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, άρα θα πρέπει να αγοράσει μια κάρτα γραφικών, ικανών απαιτήσεων για το παιχνίδι.

Το ερώτημα είναι πια κάρτα (έχω ακούσει για διάφορα προβλήματα που παρουσιάζουν μερικά παιχνίδια με ορισμένες κάρτες γραφικών). Η οθόνη που έχει, είναι η ASUS VW193D-B 19'' TFT που σηκώνει ανάλυση μέχρι 1440 x 900.

Αφού βρούμε την κάρτα, θα πρέπει να δούμε αν χρειάζεται και άλλο τροφοδοτικό (έχει ένα Innovator 450 watt).

Και για το τέλος θέλω την γνώμη σας , για το αν πρέπει να αλλάξει και επεξεργαστή, (ξέρω τώρα θα μου πείτε, να πάρει ένα καινούργιο να τελειώνουμε). Αυτός που έχει τώρα είναι ένας Intel Celeron 420, χρονισμένος στα 2.66GHz (η κανονική του ταχύτητα είναι στα 1.6GHz). Δεν έχει γίνει overclock, απλά η μητρική πλακέτα πουλιέται έτσι(δηλαδή με αυτόν τον επεξεργαστή πάνω και overclocked ηδη, από το e-shop αγοράστηκε ).

Τα χρήματα που θέλει να διαθέσει είναι 150 με 200 ευρώ, αλλά αν κρίνεται αναγκαίο θα γίνουν περισσότερα.

Συγνώμη, αν σας κούρασα και για τα όποια λάθη (πρώτο post βλέπετε).

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χρονια σ πολλα και καλος ηρθες !! Λοιπον για να ειμαστε λιγο επικαιροι θα προτεινα να παει σε μια καρτα της σειρας 5χχχ .. και συγκεκριμενα αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513445 . Το παιχνιδι σε αυτη την αναλυση θα το εχει για την πλακα. Και πιστευω δεν θα εχεις προβλημα με το τροφοδοτικο .

Δημοσ.

χ2 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554788

αν εχεις 512 ram

βαλε της αυτες

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:59 ----------

Χρονια σ πολλα και καλος ηρθες !! Λοιπον για να ειμαστε λιγο επικαιροι θα προτεινα να παει σε μια καρτα της σειρας 5χχχ .. και συγκεκριμενα αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513445 . Το παιχνιδι σε αυτη την αναλυση θα το εχει για την πλακα. Και πιστευω δεν θα εχεις προβλημα με το τροφοδοτικο .

δεν λεει τετοια καρτα για αυτο το pc....

και αυτη που εβαλα πολυ ειναι....

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ, αυτό σημαίνει γρήγορη απάντηση. Ενα τσιγαράκι στο μπαλκόνι, πρόλαβα να κάνω μόνο.

sozz, Είσαι σίγουρος ότι θα παίζει; Η φίλη μου, ισχυρίζεται ότι το παιχνίδι απαιτεί κάρτα με 1 GB μνήμη. Από το επίσημο requirement του παιχνιδιού, δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη (πρώτον δεν είναι ενημερωμένο και δεύτερον αναφέρει τις σειρές από τις κάρτες που απαιτεί και όχι πόση μνήμη). Πάντως και εγώ με μια πρόχειρη έρευνα για μια 5770 σκεφτόμουν, αλλά πάλι έλεγα, μήπως είναι υπερβολή.

Ξέχασα να σας πω. Έχει 2χ1 GB μνήμη, αλλά οχι 800 MHz, πιο χαμηλές, 500 νομίζω.

Δημοσ.
Παιδιά σας ευχαριστώ, αυτό σημαίνει γρήγορη απάντηση. Ενα τσιγαράκι στο μπαλκόνι, πρόλαβα να κάνω μόνο.

sozz, Είσαι σίγουρος ότι θα παίζει; Η φίλη μου, ισχυρίζεται ότι το παιχνίδι απαιτεί κάρτα με 1 GB μνήμη. Από το επίσημο requirement του παιχνιδιού, δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη (πρώτον δεν είναι ενημερωμένο και δεύτερον αναφέρει τις σειρές από τις κάρτες που απαιτεί και όχι πόση μνήμη). Πάντως και εγώ με μια πρόχειρη έρευνα για μια 5770 σκεφτόμουν, αλλά πάλι έλεγα, μήπως είναι υπερβολή.

Ξέχασα να σας πω. Έχει 2χ1 GB μνήμη, αλλά οχι 800 MHz, πιο χαμηλές, 500 νομίζω.

με αυτο το pc η 5770 παει αδικα

το game εγω το ειχα τερματισει με μια 7600gs και το επαιζα σχεδων φουλ

με μια 8600gt το επαιζε φουλ μια 4770 ειναι καλυτερη.....

οποτε λαθος το ειδε η φιλη σου

αν εχεις 512 ram τοτε βαλε τα 2gb ram 2xαυτο που εστειλα

Δημοσ.

onty, την είχα δει και εγω αυτη τη σελίδα, πως ξέρουμε ότι με την 4770 θα παίζει σίγουρα (γιατί αν της πω να την αγοράσει και δεν παιζει θα έχω πρόβλημα). Αλήθεια, για τον επεξεργαστή, εσυ τι λες;

Δημοσ.
onty, την είχα δει και εγω αυτη τη σελίδα, πως ξέρουμε ότι με την 4770 θα παίζει σίγουρα (γιατί αν της πω να την αγοράσει και δεν παιζει θα έχω πρόβλημα). Αλήθεια, για τον επεξεργαστή, εσυ τι λες;

ξαναδιαβασετο εγραψα κατι απο πανω μαζι γραφαμε μαλλον.....

Δημοσ.

Εγω λεω να παρεις πρωτα καρτα γραφικων.. Το παιχνιδι εχει μικρες απαιτησεις ειδικα στην αναλυση που λες θα ειναι ευκολο. Τσιμπα την 5770 να εχεις οι πιο καινουριο και σε μελλοντικη αναβαθμιση επεξεργαστη θα παρεις κατι τετοιο . Πρωτα καρτα γραφικων και ραμ με 200 Ε εισαι κομπλε.

Δημοσ.

Οκ, το ξαναδιάβασα. Αν κατάλαβα καλά εννοείς ότι θα αφού το παιχνίδι το επαιζες εσυ με παλαιότερες και υποδεέστερες κάρτες γραφικών θα παίζει και με την 4770 που είναι πιο καινούργια και πιο ισχυρή. Για τη ram που μου προτείνεις συνέχεια να βάλω 2GB, απλά δεν έχεις προσέξει πιο πάνω που λέω οτι ήδη εχει 2 GB, ή χάνω κάτι;

Δημοσ.
Εγω λεω να παρεις πρωτα καρτα γραφικων.. Το παιχνιδι εχει μικρες απαιτησεις ειδικα στην αναλυση που λες θα ειναι ευκολο. Τσιμπα την 5770 να εχεις οι πιο καινουριο και σε μελλοντικη αναβαθμιση επεξεργαστη θα παρεις κατι τετοιο . Πρωτα καρτα γραφικων και ραμ με 200 Ε εισαι κομπλε.

σε μικρη αναλυση με εναν μουφα cpu θα τρωει bottlneck και πανε τσαμπα τα λεφτα

αυτα τα δινει σε εναν καλυτερο cpu και ραμ

το παν ειναι να παιξει τωρα στα φουλ οχι σε 1 χρονο.....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:39 ----------

Οκ, το ξαναδιάβασα. Αν κατάλαβα καλά εννοείς ότι θα αφού το παιχνίδι το επαιζες εσυ με παλαιότερες και υποδεέστερες κάρτες γραφικών θα παίζει και με την 4770 που είναι πιο καινούργια και πιο ισχυρή. Για τη ram που μου προτείνεις συνέχεια να βάλω 2GB, απλά δεν έχεις προσέξει πιο πάνω που λέω οτι ήδη εχει 2 GB, ή χάνω κάτι;

δεν βλεπω που το λεει αλλα ενταξει μια χαρα εισαι απο ram

αν εχεις xp ;)

με μια 4770 εισαι κομπλε διαφορες απο την 5770 δεν θα δεις με αυτο το pc οποτε τσαμπα λεφτα

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:39 ----------

Υπερβάλλεις

αν βγαλεις το aa τοτε σχεδων φουλ το επαιζα αν θημαμε καλα :P

Δημοσ.

Οκ, ας πούμε ότι καταλήγουμε στην 4770. Το τροφοδοτικό φαντάζομαι ότι τη σηκώνει. Με το επεξεργαστή τι κάνουμε; Εχετε υπόψιν σας ότι τώρα με την καινούργια κάρτα οθόνης, δεν θα μπορώ να κλοκάρω τον επεργαστή στα 2.66 GHz (τουλάχιστον όχι χωρίς δοκιμές). Εχει το bios μια επιλογή που σου κλοκάρει αυτόματα (χωρίς να ασχοληθείς με τάσεις και τα συναφή,οπως είναι δηλαδή από την μάνα του) τον επεξεργαστή, αλλά ταυτόχρονα σου πηγαινει και το pci e στα 115 MHz (για αυτό μάλλον είχε κάψει η φίλη μου, μια ΕΝ9600GT, που προσπάθησε να βάλει μόνη της). Οπότε για να βάλω την καινούργια κάρτα, θα πρέπει να κατεβάσω τον επεξεργαστή στην default ταχύτητα, στα 1.6GHz και μετά να δοκιμάσω με σταθερή τη συχνότητα στο pci e, να κάνω overclocking τουλάχιστον πάνω από τα 2 GHz που έιναι το μινιμουμ για το παιχνίδι. Ουφ, κουράστηκα μόνο που τα γραψα, όχι να τά κάνω κι όλας. Μάλλον δεν αξίζει και πάμε για τον Ε5300. Τι λέτε εσείς;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...