Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση ipod σε wifi από laptop

Em_Zed

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχουμε τις εξής δύο συσκευές:

- ipod touch 2nd gen, firmware 3.1.2

- toshiba satellite L300, intel pentium με vista 32bit

Θέλω να συνδεθώ στο ιντερνετ απο το ipod χρησιμοποιώντας την wireless σύνδεση του laptop. Γιατί δε μ'αφήνει; Έχω ανοιξει το switch που είναι μπροστά, έχω κανω τα dignostics και μου δειχνει το wireless άκυρο. Με μια μικρή έρευνα βρήκα ενα φορουμ για drivers http://aps2.toshiba-tro.de/wlan/ κατέβασα και τους drivers για realtek και για intel, πάλι τπτ.

Ερωτήσεις:

- αυτό που θέλω να κάνω γίνεται, σωστά ; :\

- το laptop όταν ψάχνει να συνδεθεί ψάχνει για να δώσει σύνδεση ή να πάρει; Θέλω να πω, ψάχνει συσκευή να συνδέσει ή router για να συνδεθεί και να πάρει αυτό σύνδεση αντί να δώσει;

Ευχαριστώ πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έχω κάνει και με ιpod touch και με macbook.

Πρώτον πρέπει ο φορητός σου να παίρνει δίκτυο από καλώδιο και όχι wireless. Μετά κάνεις τον φορητό τους ΣΑΝ wireless access point και δίνεις internet στο ipod. Λεπτομερείς οδηγίες με εικόνες στο παρακάτω

www.home-network-help.com/ad-hoc-wireless.html

Σημαντικό: Κατά τις ρυθμίσεις και μέχρι να δεις Internet στο ipod, το firewall σου πρέπει να είναι κατεβασμένο.

Ωραίος, όλα καλά μέχρι εδώ. Δημιούργησα το ad-hoc δίκτυο, το ipod το είδε στα wi-fi networks, συνδέεται αλλά δεν περνάει στο ιντερνετ :( Από το tutorial που μου έδωσες δεν έχω χρησιμοποιήσει πουθενά ip address.

Ενέργειες:

- έκλεισα τελείως το avg antivirus (μετά που είδα ότι δεν δουλεύει)

- από το network sharing, άλλαξα το δίκτυο από δημόσιο σε ιδιωτικό

Όλα χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης, παρατήρησα ότι μολις το ipod κλειδώσει η ασύρματη σύνδεση εμφανίζεται ως μη διαθέσιμη.

Ωραίος, όλα καλά μέχρι εδώ. Δημιούργησα το ad-hoc δίκτυο, το ipod το είδε στα wi-fi networks, συνδέεται αλλά δεν περνάει στο ιντερνετ :( Από το tutorial που μου έδωσες δεν έχω χρησιμοποιήσει πουθενά ip address.

Ενέργειες:

- έκλεισα τελείως το avg antivirus (μετά που είδα ότι δεν δουλεύει)

- από το network sharing, άλλαξα το δίκτυο από δημόσιο σε ιδιωτικό

Όλα χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης, παρατήρησα ότι μολις το ipod κλειδώσει η ασύρματη σύνδεση εμφανίζεται ως μη διαθέσιμη.

Mπορεις να μοιρασεις το internet απο το pc σου μέσο wifi σεοποιαδηποτε αλλη συσκευή εκτος του iPod?

Το iPod συνδεεται σε αλλα ασύρματα δίκτυα κανονικά στο internet?

Σε mac os το να φτίαξεις ασύρματο και να μοιράσεις το ίντερνετ είναι εύκολο.

Υπαρχει πιθανοτητα να χρειαζεσαι βοηθεια απο windows users.Καλή τυχη.

Το laptop είναι του αδελφού μου κι απ'όσο ξερώ δεν έχει δοκιμάσει ποτέ κάτι ανάλογο.

Με το ipod συνδέομαι κανονικά με το wireless του σπιτιού και με το δίκτυο του αεροδρομίου προχθές δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Στην αρχή σκέφτηκα ότι θα ήταν πιο σωστό να το βάλω αυτο το θέμα στα windows, γιατι το πιο πιθανό είναι να μην έχω ρυθμίσει κάτι σωστά απο το laptop. Ευχαριστώ πολύ πάντως για την βοήθεια.

ΥΓ. Μπορώ να μεταφέρω αυτό το θέμα στα windows ή πρέπει να το ξαναγράψω;

Φίλε μου με αυτή τη διαδικασία έχω δώσει ιντερνετ αρκετές φορές από το φορητό μου (Vista) σε όλη τη γκάμα της apple. Δοκίμασε πάλι. Κάποιες φορές αργούσε να ¨παίξει¨ το ιντερνετ ή δεν μπορούσα να συνδεθώ καθόλου, αλλά ήταν σπάνιο.

Το AVG antivirus μην το απενεργοποιείς. To firewall κλείνεις μέχρι να καταφέρεις να συνδεθείς.

Ξέρεις τι έχει γίνει τώρα..μπορώ να μπαίνω απο το λαπτοπ αλλά αν δε το κάνω θα σκάσω! Ο υπολογιστής δεν έχει πρόγραμμα firewall, γι'αυτό δεν μπορούσα να το βρω. Μετά σκέφτηκα το τείχος προστασίας των windows, το έκλεισα, και το avg και το windows defender. Τζίφος.

Κάτω από την τοπική σύνδεση έχει την ασύρματη που την ονομάζει Μη Αναγνωρισμένο Δίκτυο (Δημόσιο Δίκτυο). Στον ορισμό θέσης δικτύου λέει για το δημόσιο δίκτυο: Ο εντοπισμός άλλων υπολογιστών και συσκευών θα είναι περιορισμένος και η χρήση του δικτύου από ορισμένα προγράμματα ενδέχεται να απαγορευτεί. Σε αυτή τη θέση, ο εντοπισμός δικτύου είναι απενεργοποιημένος, ενώ για το ιδιωτικό. Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτα να βλέπετε υπολογιστές και συσκευές ενώ και οι άλλοι θα μπορούν να εντοπίσουν τον δικο σας υπολογιστή. Το κάνω ιδιωτικό. Τζίφος.

Το connectivity doctor μου βγάζει το δίκτυο wireless ως απενεργοποιημένο, στο help λέει το εξής: IP address was not set properly.

Εχω πρηζωθεί τώρα γιατί ξέρω ότι γινεται γενικώς και τώρα ξέρω οτι το'χουν κάνει και άλλοι και σπάζομαι που δεν δουλεύει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...