Προς το περιεχόμενο

Load Balancing

doken1313

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους και Χρονια πολλα.Η ερωτηση μου ειναι η εξης

Μπορω να κανω load Balancing σε 2 γραμμες οπου η μια ερχεται απευθειας απο το router μου ενω η αλλη απο ethernet cable και access point?

Εχω κουμπωμενες 2 καρτες δικτυου στο pc και χρησιμοποιω Ubuntu 9.10

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ετσι

http://www.debian-administration.org/articles/350

Αλλα θα χρειαστει

- να απαλλαγεις απο τον network manager/wicd εντελως ωστε να εχεις πληρη ελεγχο των ρυθμισεων του δικτυου απο το /etc/network/interfaces

- να εγκαταστησεις το ifenslave.

Έτσι μπορεί κάποιος να αξιοποιήσει αθροιστικά το bandwidth δύο interfaces για το ίδιο δίκτυο, όμως ο doken1313 το πιθανότερο είναι ότι θέλει να αξιοποιήσει ταυτόχρονα δύο gateways προς το internet.

Αφού δεν υπάρχει ιδιαίτερη υποστήριξη στα άλλα άκρα των γραμμών (που θα επέτρεπε πιο σωστό agreggation, π.χ. με MLPPP), αναγκαστικά κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο σε επίπεδο IP. Οπότε "aggregation" ουσιαστικά θα είναι το μοίρασμα των εξερχόμενων IP πακέτων από τους διαφορετικούς gateways με τέτοιο τρόπο ώστε τα πακέτα που το software του Linux κρίνει ότι ανήκουν στην ίδια σύνδεση να στέλνονται από τον ίδιο gateway (γιατί αλλιώς δε θα μπορούσε να δουλέψει το IP), σύμφωνα με κάποιο κριτήριο όπως η σειρά της σύνδεσης.

Ένα παράδειγμα δίνει ο apoikos εδώ.

Αναγκαστικά υπάρχουν μερικοί εγγενείς περιορισμοί:

1. κάθε σύνδεση θα δρομολογείται από έναν gateway =>

1. αν θέλεις να αξιοποιήσεις και τους δύο gateways θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις πολλαπλές συνδέσεις
    2. δε μπορείς, τουλάχιστον τόσο απλά, να αξιοποιήσεις ως κριτήριο τον όγκο του traffic που περνάει από μία γραμμή σε μία τρέχουσα στιγμή για να ορίσεις από πού θα δρομολογηθεί η επόμενη σύνδεση. Μπορείς όμως να αξιοποιήσεις πληθώρα άλλων, σταθερών, κριτηρίων για να κάνεις επιλεκτική δρομολόγηση -π.χ. να στέλνεις το web traffic από τη μία σύνδεση και το ftp traffic από την άλλη, ή το traffic προς ελληνικές διευθύνσεις από τη μία και προς εξωτερικού από την άλλη

[*] πιθανόν κάποια application πρωτόκολλα που είναι σχεδιασμένα για να αξιοποιούν τα ίδια πολλές συνδέσεις εσωτερικά να μπερδεύονται με τις διαφορετικές source addresses με απρόβλεπτα αποτελέσματα

Άλλο σχετικό θέμα:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2402318

Καταρχην σας ευχαριστω πολυ και τους 2 για τις απαντησεις σας.Αυτο που 8ελω να κανω στην ουσια ειναι να παντρεψω τις 2 γραμμες για να αυξησω το bandwidth.Αν πρεπει να κανω κατι τοσο εξεζητημενο οπως λεει ο nske θα προτιμησω να αγορασω καποιο hardware και να μην μπλεξω τοσο πολυ καθως δεν ειμαι ακομα και πολυ οικιος με αυτο το απιστευτο λειτουργικο..

Οποτε 8α κανω μια αποπειρα να δοκιμασω και τις 2 λυσεισ που μου δωσατε παιδια και αν καταφερω κατι θα το post εδω..

Ευχαριστω και παλι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...