Evangeli Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Δεν είμαι πολύ σχετικός με Javascript και θα εκτιμούσα αν με βοηθούσατε σχετικά με ένα task που προσπαθώ να φτιάξω. Θα ήθελα να διαβάζω από ένα αρχείο με δυο στήλες, και δοθέντος μια τιμής από την πρώτη στήλη, να μου επιστρέφετε μια τιμή από την δεύτερη στήλη. Αν δεν γίνεται match του input με κάποια τιμή της πρώτης στήλης δεν θα επιστρέφεται τίποτα... Οποιαδήποτε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη. Σας ευχαριστώ.
bobosss Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Αυτό που θές δεν γίνεται με javascript. Η javascript δεν μπορεί να διαβάσει αρχεία. Ευτυχώς δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Θα πρέπει να χρησημοποιήσεις php asp η κάποιον αλλο τρόπο να διαβάσεις τα δεδομένα απο το αρχείο σου και ύστερα να χρησημοποιήσεις javascript για να κάνεις το match που θές. Αυτό που ζητάς ονομάζεται dynamic select κάνε μια αναζήτηση στο google και θα βρείς πολλά παραδείγματα
Evangeli Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Με java και php γνωρίζω πως γίνεται. Εγώ όμως πρέπει να το κάνω με javascript (δυστυχώς). Νομίζω πως γίνεται, απλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ και δεν ξέρω...
antonisid Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Εισαι σιγουρος οτι μιλαμε γι αρχειο? Μονο με javascript δε γινεται.Εγω θα το κανα μονο με php πάντως.Δε βρισκω λογο να χρησιμοποιησω και javascript.
circadian Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 χωρις να θελω να "ακουστω" καπως... google is your friend. οπως θα διαβασεις στο τεταρτο αποτελεσμα δεν μπορεις να ανοιξεις αρχεια στον υπολογιστη που τρεχει η σελιδα. μπορεις να εξηγησεις τι θελεις να κανεις για να βοηθησουμε περισσοτερο
Evangeli Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Ένας λόγος θα ήταν για να φτιάξεις firefox add-on ας πούμε! Τέσπα. Είμαι σχεδόν 100% πως υπάρχει λύση αλλά ποτέ ως τώρα δεν έχω καταφέρει κάτι ολοκληρωμένο. Το καλοκαίρι είχα καταφέρει να φτιάξω κάτι παρόμοιο με XML (κόβοντας και ράβοντας) αλλά το θέμα κόλλησε διότι δεν υπήρχε τρόπος να γράψω στο αρχείο!
parsifal Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Εντελώς διαφορετική περίπτωση τα Firefox add-ons. Εκεί την πρόσβαση στο file system δεν την παρέχει εγγενώς η ίδια η Javascript, αλλά ένα XPCOM interface του Firefox: https://developer.mozilla.org/en/Code_snippets/File_I//O
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.