Προς το περιεχόμενο

Dual Boot Switching

leontasss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,

αντιμετωπιζω προβλημα σχετικα με το dual booting των windows αυτην την στιγμη εχω δυο λειτουργικα στο pc μου vista kai windows7 και το προβλημα ειναι οτι θελω να formaro το partision των vista για να κρατησω μονο τα windows 7 και στο partision που ειναι αυτην την στιγμη τα vista να ριξω το image των 7 μεσω acronis λογω περισσοτερου χωρου στο δισκο... αλλα και λογω οτι τα vista δεν μου χρειαζονται πια αλλα αμα το επιχειρησω αυτο δεν bootarei κανενα λειτουργικο μιας και ο MBR χρησιμοποιει το BCD των vista και το οποιο εχει διλωμενα τα 7 στο C partision αντι του D που θελω να τα περασω οποτε η ερωτηση μου ειναι αν υπαρχει καποιος τροπος να παραμετροποιησω το BCD εκτος απο το προγραμμα BCDedit το οποιο δεν βοηθησε... ετσι ωστε να αλλαξω το Path που ψαχνει το winload των 7 η ακομα καλυτερα εαν μπορω να ενεργοποιησω το BCD των 7 ετσι ωστε ο MBR να χρησιμοποιει το εν λογω BCD αντι τον vista.

Σημειωση: εχω δοκιμασει και directly να αλλαξω τα δεδομενα του BCD μεσω BCDEDIT απο cmd.

καθε βοηθεια δεκτη

ευχαριστώ εκ των προτερων.

Δημοσ.

εγώ δεν θα έμπλεκα σε αυτη τη διαδικασία. θελει και χρόνο, και δεν προβλέπω επιτυχία. δηλ, ολη η ιστορία γίνεται για να γλυτώσεις την φρέσκια επανεγκατάσταση λειτουργικου 7,και προγραμμάτων στο 1ο διαμερισμα.

προσωπικά προβλέπω, αυτο που θες να κανεις να σου φάει περισσότερο χρονο απο την φρέσκια, συν τα νεύρα :lol:

--------------------------------------------------------------------------------

Oλες οι παρακάτω μέθοδοι, μπορει να καταλήξουν σε αχρηστο συστημα, που θα σώζεται μονο με φρέσκια εγκατάσταση.

οποτε : backup, backup, backup.

--------------------------------------------------------------------------------

1. πιο δραστική:

α. μπουτάρεις με Acronis bootable cd (τo φτιαχνεις μεσα απο το acronis disk director)

delete το partition 1 (vista)

b. δινεις ολο τον ελευθερο χώρο (expand) στο part.2, που τωρα θα πιάνουν ολο το δισκο.

c. μπουτάρεις με Windows 7 bootable dvd ή usb και κανεις recreate/repair bcd.

2. η εξωτική:

α.φτιαχνεις εν πληρες image του part2, με acronis true image

και το ρίχνεις /restore πανω στο part.1 (αν σε αφήσει)

β. μπουτάρεις με Windows 7 bootable dvd ή usb και κανεις recreate/repair bcd.

γ. εχεις τωρα 2 win7 installations. Αν τα w7 στο παρτ.1 δουλευουν κανονικά, κανεις φορματ το παρτ.2

3. μια λυση μπακάλικη

μεν, αλλα λιγοτερο επικινδυνη :

εστω το 1ο partition μεγεθους 100 γιγα, εχει τα βιστα, το 2ο μεγεθους 30 γιγα τα 7. καπως έτσι ειναι;

α. οριζεις τα 7 ως default επιλογή. υποθετω το εχεις κανει ηδη.

β. σβηνεις/μεταφέρεις απο το part.1 /βιστα πρωτα ολα τα δικα σου αρχεία,

μεσα απο τα 7:

γ. σβηνεις ολα τα αρχεια των εγκατεστημενων εφαρμογων (program files) στο παρτ.1

d. σβηνεις ότι μπορεις (οτι σε αφήνει το ntfs security) απο αρχεια λειτουργικού των βιστα. θα χρειαστει να κανεις change owner για να καταφερεις μερικα folder, αλλα καποια πραγματα θα μεινουν πίσω.

προσεχεις να μη σβησεις αρχεια που χρειαζονται για το boot menu

ε. με το Acronis , μικραίνεις/shrink το παρτ1, οσο πάει, και τον αδειο χωρο τον δινεις -με expand- στο part.2 των w7.

******* οτι και να διαλεξεις, πρεπει να εχεις ετοιμασει

Windows 7 bootable dvd ή usb

Acronis bootable cd με disk director και true image home

.. αν υπαρχει και ενα 2ο pc για να ψάξεις λύσεις στο ιντερνετ , ενω το 1ο συστημα δεν μπουτάρει, ακόμα καλύτερα.

Δημοσ.

σωστες οι λυσεις που προτεινεις αν και τις 2 πρωτες τις εχω δοκιμασει ηδη πανω στο laptop μου χωρις επιτυχια λογω του οτι μολις κανω repair το bcd. ναι μεν bootarei κανονικα αλλα δεν μπορει να loggari στα 7.οποτε εαν δεν μπορω να παρεμβω στο bcd να του αλλαξω manually αυτα που θελω τοτε μονο η τριτη λυση μπορει να δουλεψει.

ευχαριστώ για τις συμβουλες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...