Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Bios

martin959

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ' αρχάς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε Όλους, να είμαστε καλά.

Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής πρόβλημα. Έχω έναν φορητό Acer aspire τον 5020. Πως μπορώ να κάνω format; οταν 1) το dvdrom δεν λειτουργεί (η αντικατάσταση του είναι ασύμφορη καθώς η acer το κοστολογεί στα 160€) και 2) όταν δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το εξωτερικό dvdrom, καθώς το bios δεν έχει επιλογή Boot from usb;

Κάποιος μου είπε πως η λύση είναι η αναβάθμιση του bios. Μπήκα στο site της acer, και κατέβασα την αναβάθμιση του bios σε συμπιεσμένη μορφή. Απο δω και πέρα με τα δεδομένα που έχουμε τι κάνουμε; Πως γίνεται η αναβάθμιση του bios;

Ή ακόμα, υπάρχει και άλλος τρόπος για format;

Ευχαριστώ εκ των προτέρον.

Δημοσ.

Με μια μικρή αναζήτηση βρήκα το εξής:

Bios:

Acer has released several new Bios versions for the Aspire 5020, but supplies little, if any, information about what is solved or included for each new version. Make sure that you have at least version 1.11 installed, which solves the "slow memory" problem mentioned in my original review. With bios 1.13 there were some installation problems when using the included bol113.bat file. But you can also download the separate Winphlash utility from the Acer website to update the bios. You need the bios file from the M26 subdirectory when you have the X700 graphics. The latest version is Bios 1.18 as per 5 December 2005, which installed and works without problem on my machine.

Έχω την εντύπωση ότι πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα τέτοιο σύστημα, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Δημοσ.

Αυτό το εσωτερικό dvd recorder που προτείνεις κατ' αρχάς κάνει για όλους τους τύπους φορητών;

Και αν ναι, υπάρχουν και φθηνότεροι; Γιατί πάλι αγορά και εγκατάσταση ξεπερνά τα 100€. Και για ένα παλιό notbook που το κρατάς ζήτημα 1 χρόνο... Αλλος τρόπος υπάρχει;

Δημοσ.
Αυτό το εσωτερικό dvd recorder που προτείνεις κατ' αρχάς κάνει για όλους τους τύπους φορητών;

Και αν ναι, υπάρχουν και φθηνότεροι; Γιατί πάλι αγορά και εγκατάσταση ξεπερνά τα 100€. Και για ένα παλιό notbook που το κρατάς ζήτημα 1 χρόνο... Αλλος τρόπος υπάρχει;

Φυσικά και υπάρχουν ποιο φθηνές λύσεις, SAMSUNG DVD-RW SH-S224Q USB 2.0 και απλά πας στο bios και λες Boot from USB ;)

Δημοσ.
Κατ' αρχάς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε Όλους, να είμαστε καλά.

Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής πρόβλημα. Έχω έναν φορητό Acer aspire τον 5020. Πως μπορώ να κάνω format; οταν 1) το dvdrom δεν λειτουργεί (η αντικατάσταση του είναι ασύμφορη καθώς η acer το κοστολογεί στα 160€) και 2) όταν δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το εξωτερικό dvdrom, καθώς το bios δεν έχει επιλογή Boot from usb;

Κάποιος μου είπε πως η λύση είναι η αναβάθμιση του bios. Μπήκα στο site της acer, και κατέβασα την αναβάθμιση του bios σε συμπιεσμένη μορφή. Απο δω και πέρα με τα δεδομένα που έχουμε τι κάνουμε; Πως γίνεται η αναβάθμιση του bios;

όταν δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το εξωτερικό dvdrom, καθώς το bios δεν έχει επιλογή Boot from usb

Δημοσ.

Blackstar εξωτερικό dvd drive usb έχω. Το θέμα είναι ότι το bios δεν έχει επιλογή boot from usb, ώστε να το διαβάσει κατά την εκκίνηση. Κάποιος μου είπε πως στους υπολογιστές για όλα υπάρχουν λύσεις. Μια κουβέντα είναι. Πώς;

Δημοσ.
Κατ' αρχάς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε Όλους, να είμαστε καλά....

Ξέχνα το boot από το εξωτερικό dvd/cd

Λύση 1η και πρόχειρη:

Κάνεις setup ΜΕΣΑ από τα windows και τα περνάς πάνω από τα υπάρχοντα.

Βρίσκεις το φάκελο που είναι τα windows cabs (εξαρταται από την έκδοση που έχεις) και κάνεις setup (που σου δίνει και δυνατότητα format)

Λύση 2η. Μπελαλίδικη αλλά καθαρή:

Κάνεις ένα δεύτερο partition και αντιγράφεις εκεί το cd των windows (πχ με το εξωτερικό cd ή με usb stick από άλλο μηχάνημα).

Μετά κάνεις setup.

ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ, ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ DRIVERS

Τέλος.

Δημοσ.

Isay κατ' αρχάς φαίνεται να ξέρεις. Εγώ δυστυχώς υπολείπομαι και τα θέλω ...υπερ απλουστευμένα. 1) Τι ειναι τα windows cabs και αφου τα βρούμε, τι κάνουμε setup;

2) οταν λες αντιγράφουμε το cd στο δεύτερο partition εννοείς, αντιγραφή επικόληση;

Δημοσ.
Isay κατ' αρχάς φαίνεται να ξέρεις. Εγώ δυστυχώς υπολείπομαι και τα θέλω ...υπερ απλουστευμένα. 1) Τι ειναι τα windows cabs και αφου τα βρούμε, τι κάνουμε setup;

2) οταν λες αντιγράφουμε το cd στο δεύτερο partition εννοείς, αντιγραφή επικόληση;

1) υπάρχει αρχείο λέγεται setup.exe ή κάτι ανάλογο (αλήθεια ποια έκδοση των windows έχεις)

2)Ναι. Τα περιεχόμενα του cd τα κάνουμε αντιγραφή και επικόλληση (μαζί με κρυφά αρχεία) στο δευτερο partition και τρέχουμε από εκεί το setup.exe

Δημοσ.

Εχω τα XP. Οταν εφτιαχνα format με το dvdrom (που χάλασε) χρησιμοποιούσα τρία cd της acer. Το πρώτο στο οποίο περιέχονται και οι drivers, προετοίμαζε και τα άλλα δυο επανέφεραν το συστημα.

Δημοσ.
Blackstar εξωτερικό dvd drive usb έχω. Το θέμα είναι ότι το bios δεν έχει επιλογή boot from usb, ώστε να το διαβάσει κατά την εκκίνηση. Κάποιος μου είπε πως στους υπολογιστές για όλα υπάρχουν λύσεις. Μια κουβέντα είναι. Πώς;

Οπότε αν θες dvd πρέπει να βρεις IDE και εκεί θα πρέπει να προσέξεις αν το drive είναι master η slave για να το εγκαταστήσεις, αν και θα ψηλό δυσκολευτείς να βρεις slimdrive IDE.

Πάντως είναι πολύ μεγάλη βλακεία να μην εχει βάλει boot from USB η acer:X.

Δημοσ.

Ειναι φορητός τριετίας. Δυστυχώς. Η επιλογή usb λύνει πολλά προβλήματα. Το παλεύω απλώς να τον κρατήσω έως το καλοκαίρι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...