Προς το περιεχόμενο

Kick Ass (2010)

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εμενα που γενικα εχω σε μαυρη λιστα ο,τιδηποτε σε στυλ blockbuster/εμπορικο κ.ο.κ μου αρεσε αρκετα η ταινια και ο τροπος κινηματογραφησης αλλα και πολυ περισσοτερο ο τροπος χρησης της μουσικης στις σκηνες τοσο στις action οσο και στους διαλογους.

+1 Ακριβως ετσι ειμαι και εγω.

• Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

για μένα ψιλο-video-clip φάση έως και b-movie, για cinema δύσκολα, ούτε για χαζοχαβαλέ

για πιτσιρικαρία ή κάποιον που γουστάρει bb και teen/geek ίσως να λέει για χαβαλέ στο σαλόνι με σουβλάκια και παρέα

Δημοσ.

Ρε παιδιά ισχύει ότι παίζονται 2 εκδόσεις που η μία είναι uncut με παραπάνω διάρκεια;

Λέγαμε να πάμε σε ένα σινεμά(τεχνόπολις) εδώ στο Ηράκλειο που προτιμάμε αλλά τώρα μου λένε ότι εκεί παίζει την εκδόση με 104 λεπτα σε αντίθεση με το odeon που παίζει μία διάρκειας 117 λεπτά...

Ισχύει κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

Στο ODEON σίγουρα η διάρκεια ειναι 117.

Τώρα αν υπάρχουν 2 εκδόσεις δεν έχω ακούσει κάτι (ούτε το imdb λέει κάτι για 104)

Δημοσ.

Στο τεχνοπολις λέει διάρκεια 104 λεπτά και έχει άλλο δείκτη καταλληλότητας.

Τελικά πήγαμε odeon και ήμασταν 4 άτομα μόνοι σε όλη την αίθουσα. Μια χαρά η ταινία και γενικά περάσαμε καλά.

Δημοσ.
Στο τεχνοπολις λέει διάρκεια 104 λεπτά και έχει άλλο δείκτη καταλληλότητας.

Τελικά πήγαμε odeon και ήμασταν 4 άτομα μόνοι σε όλη την αίθουσα. Μια χαρά η ταινία και γενικά περάσαμε καλά.

Νομιζω εχουν φερει και μια εκδοση που ειναι καταλληλη για κατω των 15.Η κανονικη ειναι Restricted.

Δημοσ.

Προσωπικά η ταινία μου άρεσε είχε αρκέτο γέλιο και λίγη δράση και από τι είδα στο τέλος μάλλον θα έχει και δεύτερο κομμάτι η ταινία αυτή.

Δημοσ.

Την ειδα και γω.Παραδοξως μ'αρεσε.Γελασα σε καποια σημεια,το βρισιδι αν και το περιμενα να με πειραξει επιδη θα προερχοταν απο μια 13χρονη,δεν με πειραξε και τοσο τελικα.Φυσικα την παρασταση την εκλεψε το hitgirl και ολες οι σκηνες της αξιζαν.Το soundtrack το βρηκα εξαιρετικο και επισης μ'αρεσε ο συνδυασμος σκληρων πραγματικα σκηνων με αστειων.Στ'αρνητικα να βαλω και γω τον Κειτζ.Δεν με πειθει ρε παιδια καθολου.

Ιδιαιτερα στη σκηνη που καιγοταν και φωναζε για revenge κτλ. απαπαπα ανατριχιασα απο το ποσο αθλια(surprise surprise) επαιξε.

Την ξαναβλεπω ανετα.

Δημοσ.
οκ δεν ειμαι και ξενος με την ολη υπερηρωες φαση αλλα δεν ειμαι και κανας φαν, ουτε συλεγω κομικ. Αλλα τελος παντον καταλαβαινω τι παρωδουν και που κανουν αναφορες.

Και .....τη βρηκα βαρετη. ....

Φυσικα με ενοχλει και εμενα το οτι εχει ενα 11χρονο να μιλαει για πουτσους, να σε λεει μουνακι, να σκοτωνει με καθε τροπο και χωρις δισταγμους λες και ειναι βιντεο γκειμ, να το πυροβολουν και να του παιζουν μπουκετα απο την αλλη, Αλλα στα ## μου, ας το προσπερασω, δεν ειναι αυτος ο λογος που δεν μου αρεσε. Ο λογος ειναι οτι ηταν σαν να βλεπω το σπαιντερμαν (το κακο με τους χορους και τις αηδιες) αλλα με περισοτερα μπινελικια και σκηνες δρασης. Αν βγαλεις τις 3-4 καλες σκηνες παντα μονο με την χιτ γκιρλ, ολα τα αλλα ειναι βαρετα και μια χαζοιστορια, με τον αποτυχημενο ηρωα και το πως θα κερδισει το κοριτσι. Το μπακραουντ τον σημαντικων χαρακτηρων αναλυεται σε πολυ μικρες σκηνες και οπως ειπα με ενοχλει που τους κανουν να δρουν λες και το διασκεδαζουν, ενω θα ηθελα κατι ποιο σκοτεινο, ποιο δραματικο. Αλλοστε για μενα δεν λειτουργει και σαν κωμοδια, αδυνατο να βρω πανω απο 2-3 ατακες και σκηνες που να ειχαν πλακα. Θα επρεπε να ειχε αφιερωθει περισοτερη ωρα στον νταντι και την χιτ γκιρλ παρα στον βλακακο και το πως τον παιζει! Επισης το 3/4 του καστ ειναι αντιπαθεστατοι τυποι που για καποιο λογο γιναν διασημοι και πεζουν στις νεες κομωδιες (ο θεος να τις κανει!). Ο κικ ας μου γυριζει τα σκωτια και ακομα περισοτερο επειδη ειδα μια συνεντευξη του ηθοποιου με το βρετανικο βαριεστημενο μπαντ μποι στυλακι του. Η χιτ γκιρλ δινει ρεστα ειναι η αληθεια, κλεβει την ταινια. Και η μουσικη ειναι πολυ καλη. Επισης το τελευταιο μισαωρο τουλαχιστον ειναι πολυ διασκεδαστικο. Αυτα.

Αααα και τελος φανταζομαι το κομικ θα ειναι ποιο σκοτεινο, με περισοτερη αναλυση και δικαιολογια στις πραξεις των χαρακτηρων, με συνεπειες, με προβληματισμους και τουλαχιστον το περνει να ειναι γραφικο και βιαιο. Οποτε μην βαρατε, δεν κρινω το κομικ, δεν το εχω διαβασει.

And we have a winner.

Πανω κατω ετσι ειναι.To Kick-Ass δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα καλοφτιαγμενο και λουστραρισμενο προιον με σκοπο να ευχαριστησει τα νηπιακα γουστα της ADD generation με αιμα,βια,ξυλικη,βρισιδη,καφριλα και ολα αυτα διαχειρος ενος,σεξουλαικα φετιχισμενου, 12χρονου κοριτσιου.Ειναι αυτο που λεμε guilty pleasure στην νεοελληνικη.Προσωπικα δεν εχω προβλημα με αυτο,καθοτι παντα αξιολογω τις ταινιες με βαση στο αν πετυχαινουν τον σκοπο τους για τις οποιες φτιακτηκανε εξαρχης.Αν ο σκοπος του ΚΑ ηταν να διασκεδασει με με αυτον τον τροπο,τοτε το καταφαιρνει περιφημα και γαι το ειδος της ειναι μια καλη ταινια.

Ομως επειδη για την συγκεκριμενη ταινια ειχε ξεκινησει ενα απιστευτο overhype μερικους μηνες πριν απο την κυκλοφορια της στην Αμερικη και στην Ελλαδα (το ΚΑ ειναι αγγλικη παραγωγη και ειχε επισημη πρεμιερα στην Αγγλια πρωτα) και επειδη αρκετοι κατενθουσιασμενοι αλλα ασχετοι nerds net critics την ειχαν προκηρυξει ταινια της δεκαετιας,αξιζει να γινει μια πιο περιεκτικη κριτικη της ταινιας.

Το ΚΑ ειναι μια διασκεδαστικη ταινια δρασης με το καλυτερο μερος της το ντουετο Hit Girl-Big Daddy,ενω το υπολοιπο κομματι αποτελει μια κακοσκηνοθετημενη ανοησια.Δεν ειναι λιγοι που εκφραζουν την επιθυμια τους για ενα πρηκουελ αποκλειστικα για την HiT Girl και τον μπαμπακα της.Φυσικα η κοπελιτσα που την κανει ειναι τρομερη και πιστευω θα τα παει και πολυ καλα στο ρημεικ του Let the right one in.O Νicholas Cage πολυ καλος ως Βig Daddy,o oποιος για οσους δεν το προσεξαν στην ταινια ο Κειτζ εχει βασισει την ερμηνεια του χαρακτηρα του πανω στην ερμηνεια του Adam West που εκανε τον Batman στην γνωστη cult σειρα Βατman του 60.Ο Cage γενικα ειναι μετριος ηθοποιος σε κοινοτυπους ρολους,αλλα σε περιεργους ρολους δινει ρεστα,του πανε γαντι.

Το ΚΑ ομως ΔΕΝ ειναι μαυρη κωμωδια,δεν ειναι παρωδια,δεν ειναι σατυρα,δεν ασκει κοινωνικη κριτικη,δεν θετει προβληματισμους,δεν εξιστορει ενα ανθρωπινο δραμα και σιγουρα δεν εξερευνα την ιδεα 'What if you became a super-hero in the real world?) διοτι πολυ απλα το συμπαν που στηνει μονο ρεαλιστικο δεν ειναι και σιγουρα δεν ειναι η καλυτερη ταινια της 10ετιας η το καινουργιο Die Hard (μεχρι και αυτο διαβασα απο καποιους).Ενολιγοις ειναι μια ταινια με φορμα αλλα διχως περιεχομενο,κατι που δικαιολογει και την μεγαλη επικριση που δεκτηκε η ταινια απο μεγαλους κριτικους οπως ο Εbert.

Δεν θα μπω σε λεπτομερειες γιατι ισχυουν τα παραπανω και γιατι ενολιγοις λενε βλακειες οσοι υποστηριζουν οτι ειναι και καλλιτεχνικο αριστουργημα (απο την αποψη οτι εκτος απο διασκεδαση,εχει και περιεχομενο).Τα χω γραψει στο aicn,και μερικοι εδω εχουν ηδη επισημανει καποιες απο τα ελατωματα της ταινιας.Αλλα ομως θα σταθω σε ενα σημειο:

!!!!SPOILERS!!!!

Η ταιναι ειναι η κινηματογραφικη μεταφορα του ομωνυμου κομικ του Mark Millar,ο οποιος συνοπτικα να το πουμε ειναι ο Michael Bay των κομιξ.καφριλα και μηδεν περιεχομενο.Παραδοψως ομως το κομικ του ΚΑ αποτελει και την καλυτερη του δουλεια διοτι εκπληρωνει αλλα και εξερευνει την ιδεα του "What if you became a ..." που αναφερα παραπανω.Ομως οι υπευθυνοι της κινηματογραφικης μεταφορας του κομικ,προκειμενου να το κανουν πιο εμπορικο,το χολυγουντιανοποιησανε αλλαζοντας καποια κρισιμα story points του κομικ διαστρεβλωνοντας ομως ετσι ολοκληρωτικα τον τονο και το νοημα του κομικ.Συγκεκριμενα η πιο σημαντικη αλλαγη ηταν οτι ενω στην ταιναι ο Big Daddy ειναι ενας τραγικος ηρωας αφου οι ενεργειες του καθοριζονταν απο την κατανουμενη του επιθυμια για εκδικηση και δικαισουνη,στο κομιξ δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενας ψυχοπαθης πατερας που απηγαγε την κορη του και της εκανε πλυση εγκεφαλου καταστρεφοντας ετσι την ζωη της.

Τεσπα αυτα τα ολιγα.Κατι τετελευταιο επειδη σχολιαθηκε.Η ταινια ναι μεν στοιχισε γυρω στα 30m ευρω για να γυριστει,ομως η Liongates εδωσε αλλα 45m για να παρει τα δικαιωματα διανομης της ταινιας στην Αμερικη και στην υπολοιπη ευρωπη και να την διαφημισει.Επομενως το KA δεν τα πηγε και τοσο καλα στο ΒΟ και εκτος και αν εχει μια πετυχημενη κυκλοφορια στο Bluray/DVD,μην περιμενετε κανενα σηκουελ στο αμεσο μελλον.ισως για το καλυτερο ειναι αυτο...

Δημοσ.

Αλλη μια κλασσικη Αμερικανια ειναι παιδια..Ακομα και στους λατρεις του ειδους δεν νομιζω να λεει κατι..Το μονο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι επαιζε ο Nicolas Cage και δεν καταλαβα πως τον επεισαν να κανει μια τετοια πατατα..

Δημοσ.

2 λογοι:

ο Κειτζ ειναι μεγαλος κομικ φαν.εχει μια απο τις μεγαλυτερς συλλογες κομιξ στον κοσμο και ως γνωστον εχει παιξει τον Ghost Rider. (ηταν να κανει και τον Σουπερμαν σε καποια φαση)

ο αλλος λογος ειναι οτι αυτη την στιγμη εχει τεραστια οικονομικα προβληματα και κινδυνευει να βγει στον δρομο.γιαυτο παιζει σε οτι ταινια μπορει προκειμενου να ξεπληρωσει τα χρεη του.

Δημοσ.
Το μονο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι επαιζε ο Nicolas Cage και δεν καταλαβα πως τον επεισαν να κανει μια τετοια πατατα..

E βεβαια διοτι οπως ειναι ευρεως γνωστο ο Cage παιζει μονο σε ταινιες επειπεδου Πολιτη Κειν,Casablanca κτλ.

Δημοσ.

δεν είπα κάπου ότι η ταινία ήταν ότι καλύτερο έχω δει.. Αλλά όχι και πατάτα ρε παιδιά.. Δεν υπερβάλλετε; Συν μου ανοίγετε την όρεξη.

Αν αυτό ήταν πατάτα τότε το ... Ernest goes to jail ξέρω γω τι ήταν; :P

Δημοσ.

ο κέητζ είναι καλός στο wild at heart του lynch, άσχετο αλλά κάποιος ρώτησε αν έχει κάποια καλή ταινία στο ενεργητικό του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...