alex2005 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα, Έχω έχω Dell XPS1530 με nVidia 8600GT και Ubuntu 9.10. Το είχα ρυθμίσει να παίζει με δύο οθόνες (μία του laptop και μία LG24''). Το πρόβλημα είναι πως όταν αφαιρώ την εξωτερική οθόνη το λειτουργικό μπερδεύεται. Το αποτέλεσμα είναι πως νομίζει πως έχω ακόμα δύο οθόνες στο σύστημα παρόλο που έχω μόνο μία. Έτσι υπάρχει πάντα ένα extra workspace στα αριστερά του υπάρχοντος το οποίο βέβαια δεν μπορώ να έχω πρόσβαση καθώς δεν υπάρχει οθόνη να το κάνει display. Βέβαια από το nvidia-settings δεν έχω κάποια επιλογή να ρυθμίσω το TwinView από την στιγμή που υπάρχει μόνο μία οθόνη αυτήν την στιγμή. Επίσης δεν ξέρω ιδιαίτερα να ρυθμίζω το xorg.conf (το οποίο θα μου λύσει το πρόβλημα λογικά αν ήξερα πως να το ρυθμίσω) To xorg.conf είναι : > # nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings # nvidia-settings: version 1.0 (buildd@palmer) Sun Feb 1 20:21:04 UTC 2009 # xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file) # # This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using # values from the debconf database. # # Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page. # (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.) # # This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only* # if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg # package. # # Note that some configuration settings that could be done previously # in this file, now are automatically configured by the server and settings # here are ignored. # # If you have edited this file but would like it to be automatically updated # again, run the following command: # sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg # commented out by update-manager, HAL is now used and auto-detects devices # Keyboard settings are now read from /etc/default/console-setup #Section "InputDevice" # # # generated from default # Identifier "Keyboard0" # Driver "kbd" #EndSection # commented out by update-manager, HAL is now used and auto-detects devices # Keyboard settings are now read from /etc/default/console-setup #Section "InputDevice" # # # generated from default # Identifier "Mouse0" # Driver "mouse" # Option "Protocol" "auto" # Option "Device" "/dev/psaux" # Option "Emulate3Buttons" "no" # Option "ZAxisMapping" "4 5" #EndSection Section "ServerLayout" # commented out by update-manager, HAL is now used and auto-detects devices # Keyboard settings are now read from /etc/default/console-setup # InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" # commented out by update-manager, HAL is now used and auto-detects devices # Keyboard settings are now read from /etc/default/console-setup # InputDevice "Mouse0" "CorePointer" Identifier "Default Layout" Screen 0 "Screen0" -1680 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" InputDevice "Mouse0" "CorePointer" EndSection Section "Module" Load "glx" EndSection Section "ServerFlags" Option "Xinerama" "0" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Mouse0" Driver "mouse" Option "Protocol" "auto" Option "Device" "/dev/psaux" Option "Emulate3Buttons" "no" Option "ZAxisMapping" "4 5" # generated from default EndSection Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "Monitor" Identifier "Monitor0" VendorName "Unknown" ModelName "Seiko" HorizSync 30.0 - 75.0 VertRefresh 60.0 EndSection Section "Device" Identifier "Configured Video Device" Driver "nvidia" Option "NoLogo" "True" EndSection Section "Device" Identifier "Device0" Driver "nvidia" VendorName "NVIDIA Corporation" BoardName "GeForce 8600M GT" Option "NoLogo" "True" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Device "Configured Video Device" Monitor "Configured Monitor" DefaultDepth 24 EndSection Section "Screen" # Removed Option "TwinView" "1" # Removed Option "metamodes" "CRT: 1680x1050 +0+0, DFP: nvidia-auto-select +1680+0" Identifier "Screen0" Device "Device0" Monitor "Monitor0" DefaultDepth 24 Option "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0" Option "TwinView" "0" Option "metamodes" "nvidia-auto-select +0+0" SubSection "Display" Depth 24 EndSubSection EndSection Υποθέτω πως μάλλον πρέπει να βγάλω τα TwinView, αλλά για να μην τα κάνω σαλάτα αν ξέρει κάποιος καλά θα ήταν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μιας και η διανομη σου εχει αρκετα εξεληγμενο xorg που βασιζεται στον hal για autodetection κλπ, προτεινω να σβησεις τα παντα και να μεινεις μονο με αυτο το κομματι στο xorg.conf. >Section "Device" Identifier "Configured Video Device" Driver "nvidia" Option "NoLogo" "True" EndSection Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex2005 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 OK thx jim_p. Σήμερα δεν ξεκίναγε καν ο υπολογιστής οπότε έβγαλα τελείως τους drivers και το xorg.conf, και έπαιξε κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Τι σου εκανε ο driver και τον εβγαλες? Για το xorg.conf και εγω μαζι σου. Πλεον πρεπει να περιεχει λιγα πραγματα και πραγματα στα οποια το autodetection θα κανει του κεφαλιου του και πρεπει εσυ να τα ορισεις ρητα, πχ αλλαγη της γλωσσας του πληκτρολογιου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Ούτε αυτό δεν χρειάζετε πλέον jim_p πάει τελείως για κατάργηση και είναι λογικό μια και ειναι τελείως απαρχαιώμενα αυτά τα αρχεία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Εγω προτιμω να εχω ορισει τα περι εναλλαγης γλωσσας απο το xorg.conf απο το να κρεμομαι απο το καθε DE ή απο το να ψαχουλευω το καθε δυσνοητο αρχειο του hal το οποιο κανει την αλλαγη ανεξαρτητη απο το DE. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Τι σου εκανε ο driver και τον εβγαλες? Για το xorg.conf και εγω μαζι σου. Πλεον πρεπει να περιεχει λιγα πραγματα και πραγματα στα οποια το autodetection θα κανει του κεφαλιου του και πρεπει εσυ να τα ορισεις ρητα, πχ αλλαγη της γλωσσας του πληκτρολογιου. Του την κάρφωσε και ξεκίναγε μόνο σε low res mode βασικά. Και με ένα απλό reset στο xorg.conf δεν έστρωνε η κατάσταση.Οπότε δεν το παίδεψα πολύ, απλά τα έβγαλα και ησύχασα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.