Anubis13 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δηλαδή όταν θέτω ενα max budget και χτίζω ένα σύστημα πάνω σε αυτό είμαι άσχετος; Εννόειται πως θα το χτίσω με βάση τις ανάγκες μου. Εγώ το θέλω για gaming σε 23αρα οθόνη οπότε ενας i5 είναι απαραίτητος. Στην ερώτηση μου όμως γιατί όταν το budget είναι λίγο μεγαλύτερο προτείνουν i5 δεν απάντησε κανείς. Ενας SSD δίσκος απογειώνει και τα fps; Γιατί γνωρίζω τι διαφορά που θα δω με εναν SSD σε καθημερινή χρήση, αλλα δεν χωράει στο budget. Οπότε χωρίς SSD ποιος CPU αποδίδει καλύτερα, ο i5 ή ο 955; Πάνω κάτω σε επιδόσεις είναι τα ίδια..(ελάχιστα πιο κάτω ο 955 ίσως).Ο 955 έχει μεγάλο TDP 125W..Βέβαια είναι και 30 ευρώ φτηνότερος. Τώρα αυτό που ρωτάς για τα συστήματα εξαρτάται απο πολλές παραμέτρους. Αν το budget σε παίρνει χωρίς κάποιο μεγάλο "κάψιμο" άλλου μέρους τότε ας μπει απο εκεί και πέρα είναι στην κρίση του καθένος που φτιάχνει την σύνθεση να εντόπισει σύμφωνα με τα ζητούμενα του εκάστοτε ΟΡ το καλύτερο για αυτόν.
benign Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Οταν χτιζει καποιος ενα συστημα βασει του ποσα χρηματα διαθετει και οχι βασει των αναγκων του ειναι σχετικος?Δηλαδη αν εγω ειμαι ευπορος και διαθετω 3.000 ευρω και οι αναγκες μου ειναι για να σερφαρω στο ιντερνετ και να βλεπω ταινιες τι θα παρω?Ακριβο συστημα? Η γνωμη που διατυπωνεις οτι η gaming εμπειρια ειναι καλυτερη με τον i5 συγκριτικα με τον 955 δεν στηριζεται πουθενα.Ειναι μια αυθαιρετη δηλωση καταναλωτικης πλυσης εγκεφαλου. Τα benchmarks δειχνουν τις ιδιες επιδοσεις με την ιδια καρτα γραφικων.Αν δε αγορασεις εναν σχετικα φτηνοτερο ssd δισκο θα εχεις ταχυτερες επιδοσεις οχι μονο στο gaming αλλα και σε αλλες εφαρμογες που σε ενδιαφερουν.Σφαιρικα λοιπον,ειναι σωστοτερη αγορα ενας πιο φτηνος επεξεργαστης και τα εξτρα χρηματα τα δινεις σε ssd δισκο.Επισης ειναι γνωστο πως στο gaming το ζορι το τραβαει η καρτα και με το Windows 7 και το directX 11 πρωτοκολλο ακομη περισσοτερο.To cpu παιζει μικροτερο ρολο. Επισης πριν δεν μιλησα σε προσωπικο επιπεδο αλλα επειδη ρωτησες με τι νοοτροποια προτεινουν τα μελη εδω σου εξηγησα. Αλλα οταν καποιος σου εξηγει οτι δινεις τσαμπα περισσοτερα χρηματα για ton i5 αφου οι επιδοσεις ειναι ιδιες τοτε ποιος ο λογος της ερωτησης αν δεν την αξιολογησεις και δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξεις γνωμη?
panaathas Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Νταξει αυτοι οι 2 δεν εχουν μεγαλη διαφορα,παντως μετα απο απειρα charts θα ελεγα οτι ο ι5 ειναι καπως καλυτερος οπως ειπε κι ο Anubis13 ...Αλλα πιστευω καλυτερα να συνεχισεις με την αρχικη σου συνθεση και με μητρικη αυτη που σου εδειξα για να εχεις και καβαντζα sata3,usb3 και το socket s1156 που πιστευω θα εχει μελλον παρολες τις μπουρδες που ακουγονται ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:27 ---------- Η γνωμη που διατυπωνεις οτι η gaming εμπειρια ειναι καλυτερη με τον i5 συγκριτικα με τον 955 δεν στηριζεται πουθενα.Ειναι μια αυθαιρετη δηλωση καταναλωτικης πλυσης εγκεφαλου. Τα benchmarks δειχνουν τις ιδιες επιδοσεις με την ιδια καρτα γραφικων.Αν δε αγορασεις εναν σχετικα φτηνοτερο ssd δισκο θα εχεις ταχυτερες επιδοσεις οχι μονο στο gaming αλλα και σε αλλες εφαρμογες που σε ενδιαφερουν.Σφαιρικα λοιπον,ειναι σωστοτερη αγορα ενας πιο φτηνος επεξεργαστης και τα εξτρα χρηματα τα δινεις σε ssd δισκο.Επισης ειναι γνωστο πως στο gaming το ζορι το τραβαει η καρτα και με το Windows 7 και το directX 11 προωτοκολλο ακομη περισσοτερο.To cpu παιζει μικροτερο ρολο. Φιλε μου κανεις λαθος,ο επεξεργαστης κανει τη διαφορα...βαλε σε ενα συστημα μια καρτα γραφικων με εναν χ επεξεργαστη και μετα σε ενα αλλο με παλι την ιδια και επεξεργαστη καλυτερο απο τον χ,τοτε το δευτερο θα σου παιζει καλυτερα.... Ο επεξεργαστης στα παιχνιδια εχει τεραστιο ρολο..Απλα οσο παει τα παιχνιδια γινονται πιο απαιτητικα και θελουν και τα δυο...
benign Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Φιλε συνπαναθα,(γιατι και εγω Βαζελος ειμαι)αυτο που λες ειναι σωστο μονο οταν υπαρχει σημαντικη διαφορα αναμεσα στους δυο επεξεργαστες.Εδω οχι μονο δεν υπαρχει αλλα μπορω να σου παραθεσω πολλα sites που δειχνουν οτι με overclocking ο 955 ΒΕ ειναι σε μερικα games καλυτερος!
morgoth666 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Γενικως ο επεξεργαστης κανει διαφορα μονο σε κακοπρογραμματισμενα παιχνιδια τυπου GTAIV παντως . (μιλωντας παντα για επεξεργαστε που ειναι κοντα σε επιδοσεις)
benign Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Αφηστε παιδια ,κερδισα 2.200 περιπου στο στοιχημα πριν 3 βδομαδες και εστησα το συστημα της υπογραφης μου(με εξαιρεση την καρτα γραφικων και το dvd-rw)και το σκυλομετανιωσα!Εντελως overkill! Ελπιζω να βρεθει κανενας ιντελακιας να με ξαλαφρωσει ,θα το βαλω αγγελια φτηνα,να ξαναπαω στο χωρο της λογικης,της αρμονιας και της σοφιας.(χαχα!)
simplemind79 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 για μελλοντική και με αξίες αναβάθμιση σε core I 9 νέουνς εξαπύρινους αγοράζεις πάντως μόνο ocket 1366 με x58 για 1156 socket άκόμα δεν έχει βγει value for money ειναι ο ci7 860 που έχω στην υπογραφή μου!μετα σε amd πας σε AMD Phenom II x4 965 (AM3, 3.4GHz, Cache 8MB, Box) αν βρεις και black edition κλοκάρετε καλά!Πάντως σκληρός δίσκος γρήγορες μνήμες και καλή κάρτα μια ατι 5850 ειναι μια χαρα σου δίνουν καλύτερα αποτελέσματα!
panaathas Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Ο ι5 με μια ψυκρα παει ευκολα στα 4...Και εχει και το TurboBoost της Intel που ειναι πολυ χρησιμο..Και με τον ι5 οι εφαρμογες θα ειναι 5-10% πιο γρηγορες απο τον 955..Κι ολα αυτα στα ιδια λεφτα..Εξακολουθω να υποστηριζω τον ι5
simplemind79 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Αφηστε παιδια ,κερδισα 2.200 περιπου στο στοιχημα πριν 3 βδομαδες και εστησα το συστημα της υπογραφης μου(με εξαιρεση την καρτα γραφικων και το dvd-rw)και το σκυλομετανιωσα!Εντελως overkill! Ελπιζω να βρεθει κανενας ιντελακιας να με ξαλαφρωσει ,θα το βαλω αγγελια φτηνα,να ξαναπαω στο χωρο της λογικης,της αρμονιας και της σοφιας.(χαχα!) πολυ απλά αγοραζεις μια 5870 και απλα πετάει!!
Anubis13 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 για μελλοντική και με αξίες αναβάθμιση σε core I 9 νέουνς εξαπύρινους αγοράζεις πάντως μόνο ocket 1366 με x58 για 1156 socket άκόμα δεν έχει βγει value for money ειναι ο ci7 860 που έχω στην υπογραφή μου!μετα σε amd πας σε AMD Phenom II x4 965 (AM3, 3.4GHz, Cache 8MB, Box) αν βρεις και black edition κλοκάρετε καλά!Πάντως σκληρός δίσκος γρήγορες μνήμες και καλή κάρτα μια ατι 5850 ειναι μια χαρα σου δίνουν καλύτερα αποτελέσματα! Το bold ειναι "λάθος" εκτός αν διαθέσεις καμιά χιλιάρα για επεξεργαστή..
simplemind79 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Ο ι5 με μια ψυκρα παει ευκολα στα 4...Και εχει και το TurboBoost της Intel που ειναι πολυ χρησιμο..Και με τον ι5 οι εφαρμογες θα ειναι 5-10% πιο γρηγορες απο τον 955..Κι ολα αυτα στα ιδια λεφτα..Εξακολουθω να υποστηριζω τον ι5 το turbo boost ανεβάζει τη ταχύτητα στο ένα πυρίνα, όχι σε όλους δε ξέρω αν έχει βρεθεί κάποια άλλη μαγκια για αυτό! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:49 ---------- Το bold ειναι "λάθος" εκτός αν διαθέσεις καμιά χιλιάρα για επεξεργαστή.. σωστά τα λές αγοράζεις νέο σύστημα απλα τα ανέφερα μια που μίλησε για αναβάθμιση!Θα έιναι μια χαρά αν βγάλουν και για 1156!
panaathas Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 οχι το turbo boost μπορει να ανεβασει και ολους τους πυρηνες εαν χρησιμοποιουνται..Πριν λιγο το εβλεπα σε ενα βιντεακι την ιντελ..Καλα τωρα νταξει δεν χρειαζεται να ασχοληθουμε με το turbo boost...Με λιγα λογια καταληγουμε οτι κατα 90% ειναι ιδοι...Οποτε η επιλογη ειναι δικια σου φιλε μου mihachris
phanispal Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά διαβάστε κανα review μπας και δείτε ότι η κατάσταση με τις κάρτες γραφικών έχει ξεφύγει γιατί μάλλον δεν το 'χετε εμπεδώσει και αφήστε τις αμελητέες διαφορές σε maximum fps που βλέπετε να δίνει ένας οποιοσδήποτε επεξεργαστής έναντι κάποιου άλλου. Οι περισσότεροι από 'σας έχετε την εντύπωση πως ένας Ε8400 θα σας καθυστερεί στο gaming και πως Phenom II 955/i5-750 είναι κατά πολύ γρηγορότεροι (στο gaming). Δεν αναφέρομαι στα (ελάχιστα) παιχνίδια που αξιοποιούν >2 πυρήνες.
mihachris Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Τέσπα, θα ήθελα κάποιος να μου πει εάν το Enermax 425 σηκώνει 2χ5850.
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Από άποψη ποσότητας Watt βγαίνεις, αλλά η ουσία είναι στα Α, κι εκεί σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή θα ζοριστεί αρκετά. Θα παίζεις οριακά πιστεύω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.