Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση και ερώτηση

mihachris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.

Θα κάνω μια αναβάθμιση στο PC και κύριως σκοπός μου είναι το gaming. Έχω καταλήξει σε κάποια parts και θα ήθελα τη γνώμη σας. Έχουμε και λέμε:

CPU: Intel Core i5 -750 (s1156, 2.66 MHz, Cache 8MB, Box)

Mobo: MSI P55 GD 65 (s1156, DDR3) (Εδώ θέλω γνώμες εάν είναι προτιμότερο να παω στην UD3)

RAM: Adata 2GB DDR3-1333 Ram Dimm (PC3 10666, 9-9-9-18, AD31333002GMU)

Οι συγκρειμένες τι διαφορά έχουν από τις αντίστοιχες της Transcend και τις Corsair (εκτός απο την τιμή:P);

GPU: Sapphire 5850 SVGA (PCI-Express, 1GB)

PSU: Enermax PSU EPR425AWT PRO82 + 425W

Το συγκεκρειμένο τροφοδοτικό θα σηκώνει Crossfire; Γιατί, παρόλο που είναι 425, βγάζει 66Α συνολικά και νομίζω είναι αρκετά.

Monitor: LG W2361V-PF TFT Monitor 23''

Σύνολο: 789,91

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι, το γνωριζώ αλλά απ' ό,τι ξέρω η διαφορά στα fps είναι πολύ μικρή της τάξεως 1-2. Οπότε δεν έχω πρόβλημα και δεν σκοπεύω να κάνω crossfire εκτός και αν αλλάξω γνώμη στο μέλλον. Το τροφοδοτικό είναι επαρκές;

Δημοσ.
Ναι, το γνωριζώ αλλά απ' ό,τι ξέρω η διαφορά στα fps είναι πολύ μικρή της τάξεως 1-2. Οπότε δεν έχω πρόβλημα και δεν σκοπεύω να κάνω crossfire εκτός και αν αλλάξω γνώμη στο μέλλον.

Και ο i5 θα σου δώσει περισσότερα fps;

Δημοσ.

Σε benches αυτό έχω δει (όχι μεγάλες διαφορές). Εξάλλου ο i5 είναι πιο καινούργιος από τον 955 και επίσης έχω ένα κόλλημα να πάω σε intel (που το ξέρω ότι δεν βασίζεται κάπου).

Έχω την εξής απορία όμως, γιατί σε συστήματα με μεγάλο budget προτείνετε i5 και όχι 955 αφού δεν υπάρχει κάποια διαφορά και λαμβάνοντας υπόψην ότι ο δεύτερος είναι φθηνότερος;

Δημοσ.

Για σου.Η διαπιστωση σου ειναι λαθος.Συνηθως ο κοσμος με καποια πειρα προτεινει εδω ενα συστημα βασει ενος και μονου κριτηριου.Των αναγκων του ερωτησαντα.Και επειδη ξερουν οτι ενας ισχυροτερος επεξεργαστης δεν σημαινει απαιτητα ισχυροτερο PC κοιταζουν να βρουν στον κοσμο λυσεις κοστους/αξιας.Θεωρουν δε δεδομενο,και κατα την γνωμη μου δικιο εχουν,οτι ερωτησεις τυπου ''δινω τοσα ευρω,τι να παρω?'' προερχονται απο ασχετους.

Ο μεσος χρηστης αντικειμενικα με τον 955 και εναν καλο SSD δισκο που απογειωνει θεαματικα τις επιδοσεις, ξεπερνα οποιονδηποτε χρηστη με core i7 και αναλογη μητρικη με κανονικο σατα 2 δισκο.(Εννοειται αν εχουν παρομοιας αξιας υπολοιπο hardware μεταξυ τους.)

Αρα για ποιο λογο να δωσει κανεις τοσα εκατονταδες ευρω παραπανω?Μονο απο ασχετοσυνη,φρενοβλαβεια η απλα επειδη δεν εκτιμα την αξια των χρηματων ειτε γιατι ειναι πλουσιοπαιδο ειτε γιατι δεν εχει δουλεψει ποτε στην ζωη του.

Δημοσ.

Όσον αφορα τη μητρικη,κι εγω την msi ηθελα αρχικα αλλα τελικα κατεληξα στην UD3 που σου δινει και sata3,usb3 + διαφορα αλλα χαρακτηριστηκα με διαφορα 20 ευρω...Θα την βαλω σε μερικες ωρες και τοτε μπορω να σου πω αναλυτικα οτι σε ενδιαφερει...Παντως εγω εκει θα σε παροτρυνα..Το μονο που λειπει απο την UD3 ειναι οτι δεν παιρνει SLI,δεν ξερω αμα σ΄ενδιαφερει παντως..ΑΑ να σου πω οτι δεν αναφερομαι στην σκετη UD3 αλλα σε αυτη: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P55A-UD3-1156-P55-DDR3-GAP55UD3-00-G.htm

Η οποια διαφερει για 10ευρο απο την σκετη..

Δημοσ.

Υπόψιν, αν δεν θες άμεσα να παίζει με SATA3/USB3 μπορείς να κάνεις και το άλλο PCIE να παίζει στα 16χ απο το BIOS και κάνεις crossfire αν θες*.

*στην UD4 μπορείς 100% να το κάνεις, αλλά αν θες να είσαι 100% σίγουρος κατέβασε το manual, να μη σε πάρω και στον λαιμό μου.

Δημοσ.
Για σου.Η διαπιστωση σου ειναι λαθος.Συνηθως ο κοσμος με καποια πειρα προτεινει εδω ενα συστημα βασει ενος και μονου κριτηριου.Των αναγκων του ερωτησαντα.Και επειδη ξερουν οτι ενας ισχυροτερος επεξεργαστης δεν σημαινει απαιτητα ισχυροτερο PC κοιταζουν να βρουν στον κοσμο λυσεις κοστους/αξιας.Θεωρουν δε δεδομενο,και κατα την γνωμη μου δικιο εχουν,οτι ερωτησεις τυπου ''δινω τοσα ευρω,τι να παρω?'' προερχονται απο ασχετους.

Ο μεσος χρηστης αντικειμενικα με τον 955 και εναν καλο SSD δισκο που απογειωνει θεαματικα τις επιδοσεις, ξεπερνα οποιονδηποτε χρηστη με core i7 και αναλογη μητρικη με κανονικο σατα 2 δισκο.(Εννοειται αν εχουν παρομοιας αξιας υπολοιπο hardware μεταξυ τους.)

Αρα για ποιο λογο να δωσει κανεις τοσα εκατονταδες ευρω παραπανω?Μονο απο ασχετοσυνη,φρενοβλαβεια η απλα επειδη δεν εκτιμα την αξια των χρηματων ειτε γιατι ειναι πλουσιοπαιδο ειτε γιατι δεν εχει δουλεψει ποτε στην ζωη του.

+1 όσον αφορά τον ssd!!θα δει μεγάλη διαφορά εγώ πάντως θα πήγαινα σε amd λυση σε 965 black edition!

Δημοσ.

Δηλαδή όταν θέτω ενα max budget και χτίζω ένα σύστημα πάνω σε αυτό είμαι άσχετος; Εννόειται πως θα το χτίσω με βάση τις ανάγκες μου. Εγώ το θέλω για gaming σε 23αρα οθόνη οπότε ενας i5 είναι απαραίτητος.

Στην ερώτηση μου όμως γιατί όταν το budget είναι λίγο μεγαλύτερο προτείνουν i5 δεν απάντησε κανείς. Ενας SSD δίσκος απογειώνει και τα fps; Γιατί γνωρίζω τι διαφορά που θα δω με εναν SSD σε καθημερινή χρήση, αλλα δεν χωράει στο budget. Οπότε χωρίς SSD ποιος CPU αποδίδει καλύτερα, ο i5 ή ο 955;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...