Προς το περιεχόμενο

Ασυρματη συνδεση και δικτυο

engant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα και χρονια πολλα σε ολους

έχω το εξής πρόβλημα. μέσω ασύρματης σύνδεσης έχω ιντερνετ στο laptop μου από hotspot. έχω και ένα άλλο desktop στονμ ίδιο χώρο που συνδέεται με LAN με το laptop. το ζητημα είναι πως θα καταφέρω να έχω internet και στο desktop...δοκιμασα αλλά όταν ενεργοποιείται το δίκτυο μεταξύ των 2, δεν μπορώ να μπω στο ιντερνετ...προφανως πρεπει να θεσω κάποιες δ/νσεις παρά να επιλέξω αυτόματα να εισαχθούν...

παρακαλώ για τα φώτα σας...:-)

Δημοσ.

για να αποδεσμευσεις το laptop σου και να γλιτωσεις και το ψαξιμο των ρυθμισεων(που ετσι και αλλιως ειναι δυσκολο να επιτυχεις αυτο που προσπαθεις) θα σου προτεινα να αγορασεις ενα usb wireless(δεν ειναι ακριβα πλεον) για να συνδεεσαι απευθειας στο hotspot χωρις διαμεσολαβησεις. αλλιως προσπαθησε να βαλεις καρφωτα την ip που εχει δωσει στο laptop σου το hotspot για να βγαινει στο internet (αυτο το βλεπεις πηγαινοντας στο cmd και γραφωντας ipconfig) αλλα με αυτον τον τροπο μπορει να εχεις προβλημα στην εποικοινωνια μεταξυ των υπολογιστων σου. φροντισε μονο το workgroup να εχει το ιδιο ονομα...

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για τη συμβουλη σου και μαλλον ετσι θα κανω...απλα αν ειχαμε τη δυνατοτητα να κανουμε τη συνδεσμολογια των παραπανω που περιεγραψα, πως θα ηταν βελτιστο?

Δημοσ.

απο οσο καταλαβα θες να το κανεις για εμπειρικο σκοπο... καλο ειναι να εμπλουτιζουμε τις γνωσεις μας και τις ικανοτητες μας...

λοιπον θα πρεπει να χρησιμοποιησεις το laptop σου σαν proxy

οποτε θα συνδεσεις τους 2 υπολογιστες μεταξυ τους απευθειας ειτε με καλωδιο rj45(peer to peer) ειτε μεσω καποιου διμεσολαβητη (πιθανος router).επειτα βρες την ip που χρησιμοποιει το laptop σου οχι την wan αλλα την lan αμα εχεις συνδεθει peer to peer σιγουρεψου οτι εχεις το ιδιο workgroup μεταξυ των υπολογιστων σου. και επειτα θα ορισεις στον browser του desktop τον proxy δηλαδη την ip του laptop και πορτα την 80 η 8080 που ειναι μαλλον απο default

αμα εχεις προβλημα στην εποικοινωνια μεταξυ των υπολογιστών δοκιμασε να ορισεις καρφωτα την ip του laptop.

επισης θα πρπει να εχει οριστει στην συνδεση οτι μπορει να διαμοιραζεται στα pc που θα συνδεονται στον υπολογιστη.

αυτα προς το παρων δοκιμασε και εαν εχεις προβλημα το ξαναβλεπουμε

για περισσοτερες πληροφοριες

μπορεις να δεις και το παρακατω link:

http://en.kioskea.net/forum/affich-39151-connect-laptop-and-pc-to-share-internet-conn#p39637

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...