--Shady-- Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Πριν 2 χρόνια πήρα μια 22άρα οθόνη που συνδέεται μόνο με VGA. Επειδή σκοπεύω να πάρω καινούριο PC σύντομα χάνω τίποτα σε ποιότητα λόγο VGA? Δεν πολύ τρελαίνομαι για πιο ζωντανά χρώματα και λοιπά αλλά άμα συνδεόταν με DVI η HDMI τι θα κέρδιζα? PS:Η αγορά καινούριας οθόνης είναι "out of the question" αλλά είμαι περίεργος να μάθω.
onty Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Αν δεν τρελενεσαι για πιο ζωντανα χρωματα τοτε τι φοβασαι να χασεις?? Η διαφορα ειναι τεραστια για μενα. Το πιο απλο που μπορεις να κανεις ειναι να πας σε ενα καταστημα με Η/Υ και να δεις διπλα 2 οθονες με ιδια χαρακτηριστικα αλλα η μια να ειναι με d-sub και η αλλη με dvi η hdmi που ειναι το ιδιο ..
--Shady-- Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Υπάρχει το ίδιο ακριβώς μοντέλο αλλά έχει και d-sub και DVI, ανάμεσα τους λες να υπάρχουν διαφορές? ? Η διαφορα ειναι τεραστια για μενα. Το πιο απλο που μπορεις να κανεις ειναι να πας σε ενα καταστημα με Η/Υ και να δεις διπλα 2 οθονες με ιδια χαρακτηριστικα αλλα η μια να ειναι με d-sub και η αλλη με dvi η hdmi που ειναι το ιδιο ..Όταν έπαιρνα δεν είχα ιδέα για αυτό πήρα την πιο φθηνή 22άρα που είχε το μαγαζί,ήθελα και 2ms απόκρισης τρομάρα μου..
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Αναλογα τον εκαστοτε συνδυασμο οθονης/vga/παρατηρητικοτητας χρηστη, οι διαφορες μπορει να ειναι απο μηδαμινες εως πολυ μεγαλες. Εχεις παρατηρησει καποια θολουρα ή ανωμαλια στην απεικονιση?
onty Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Φιλε ολες εχουν d-sub , και απο εκει και περα μπορει να εχουν + dvi η ακομα και hdmi το οποιο ειναι το ιδιο πραγμα με το dvi. To d-sub στελνει αναλογικο σημα ενω τα αλλα 2 ψηφιακο. Η διαφορα ειναι μεγαλη για το δικο μου ματι. Γιαυτο σου λεω να τις δεις εν δραση και τις 2..
antonl Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Αν δεν είσαι ψείρας ή έστω (αρκετά) παρατηρητικός πιθανότατα δε θα σ ενοχλήσει κάτι. Η δικιά μου έχει dvi & d-sub και είναι συνδεδεμένοι πάνω της δυο υπολογιστές. Δε μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω κάποια διαφορά.
--Shady-- Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Εχεις παρατηρησει καποια θολουρα ή ανωμαλια στην απεικονιση? Όχι τίποτα πέρα από την από το πόσο χαλάνε τα χρώματα όταν την κοιτάω από κάτω. Επειδή έχω αχρωματοψία δεν νομίζω να κλαίω κάθε φορα που βλέπω φοβερες οθόνες. Καθαρά από περιέργεια μια καλή οθόνη στις 24" πόσο θα μου στοίχιζε?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Το προβλημα με την αλλοιωση των χρωματων, ειδικα οταν κοιτας απο κατω ειναι κοινο χαρακτηριστικο ολων των TN panel based οθονων. Για ΚΑΛΗ (= οχι tn panel) 24ρα κιολας, θα πρεπει να διαθεσεις ενα αρκετα μεγαλο ποσο, ασε που ειναι δυσευρετες (και πανακριβες) εδω στην Ελλαδα. Για περισσοτερες λεπτομερειες, περιμενε να ποσταρει ο Thresh. Δεν υπαρχει π.χ. διπλα απο τα γραμματα καμια θολούρα, ετσι? Ή καποια σκια? Στη δικια σου οθονη εννοω... @antonI: Παιζει ρολο και το μεγεθος της οθονης. Σε 19" δεν εβλεπα καμια διαφορα, στην 24" ομως οταν χρησιμοποιω dsub εχω μικροπροβληματακια, οπως σκιες.
antonl Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 [...]@antonI: Παιζει ρολο και το μεγεθος της οθονης. Σε 19" δεν εβλεπα καμια διαφορα, στην 24" ομως οταν χρησιμοποιω dsub εχω μικροπροβληματακια, οπως σκιες. Αυτό δεν είναι πιθανόν να χει να κάνει με την ποιότητα τόσο του panel όσο και των ηλεκτρονικών της; Αν ναι, είναι λίγο δύσκολο να δοθεί μια σαφής απάντηση. 19" έχω. Τσάμπα κόντευα ν αλληθωρίσω ψάχνοντας ατέλειες L είναι το τελευταίο γράμμα ρε
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Ναι γιαυτο λεω οτι παιζουν πολλα ρολο. Πρεπει να εχει να κανει με τα RAMDACs καθε καρτας. Π.χ. με Nvidia Riva TNT2 32MB εχω περισσοτερα μικροπροβληματακια σε 1920x1200@32bit@60Hz απ οτι με μια Geforce 6600GT. Με την ιδια οθονη και το ιδιο καλωδιο dsub...
--Shady-- Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Το προβλημα με την αλλοιωση των χρωματων, ειδικα οταν κοιτας απο κατω ειναι κοινο χαρακτηριστικο ολων των TN panel based οθονων.Εκτος από ΤN panel τι άλλες υπάρχουν,έχω δει τις οθόνες των Apple υπολογιστών και πραγματικά λάτρεψα τις γωνιές θέασης.Για ΚΑΛΗ (= οχι tn panel) 24ρα κιολας, θα πρεπει να διαθεσεις ενα αρκετα μεγαλο ποσο, ασε που ειναι δυσευρετες (και πανακριβες) εδω στην Ελλαδα. Για περισσοτερες λεπτομερειες, περιμενε να ποσταρει ο Thresh.Είπα 24 γιατί δεν νομίζω να αξίζει να πάρω κάτι στο μέγεθος και την ανάλυση τις τωρινής μου στο μέλλον,να υπάρχει έστω μια εμφανής διαφορά. Δεν υπαρχει π.χ. διπλα απο τα γραμματα καμια θολούρα, ετσι? Ή καποια σκια? Στη δικια σου οθονη εννοω... Όχι,τίποτα όλα μια χαρά.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Εκτος από ΤN panel τι άλλες υπάρχουν,έχω δει τις οθόνες των Apple υπολογιστών και πραγματικά λάτρεψα τις γωνιές θέασης.Είπα 24 γιατί δεν νομίζω να αξίζει να πάρω κάτι στο μέγεθος και την ανάλυση τις τωρινής μου στο μέλλον,να υπάρχει έστω μια εμφανής διαφορά. Όχι,τίποτα όλα μια χαρά. Εκτος απο Tn panel υπαρχουν και τα IPS και τα PVA. Ψαξε google και εδω, υπαρχουν πολλα πραγματα να διαβασεις. Ειμαι της αποψης οτι μη συμβιβαστεις σε 1920X1080 μονιτορ, πηγαινε σε 1920X1200. Τα 120 παραπανω πιξελ υψους κανουν τη διαφορα. Αντιθετα, αν δε σε ενδιαφερει η υπο γωνια θέαση και δεν εισαι επαγγελματιας, ενα καλο TN monitor θα σου γλυτωσει αρκετα λεφτα απο τη τσεπη.
sozz Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 δεν ξερω ποσο ωραιο ειναι το 3d αλλα εχεις σκεφτει τα λεφτα να παρεις μια 3d και στο μελλον τα γυαλια απο την nvidia αν εχεις και καρτα που να τα υποστηριζει??
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Κούκου!! Κουκουρουκου...
sozz Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Κούκου!!Κουκουρουκου... αφου ολη του πρωτινετε να αλλαξει οθονη ειπα και εγω την αποψη μου αμα θελει να παει σε 3d δεν ξερω πως ειναι αλλα μπορει να ειναι ωραια.... ΥΓαν δεν εχεις να γραψεις κατι μην προσπαθεις να φτασεις τον thresh θελεις ακομα πολυ δρομο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.