Panostheone Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Γεια σας παιδιά.θα ήθελα μια βοήθεια και εγώ. Έχω Vivodi 24mbps και ποτε δεν έχω πιάσει πάνω από 1.2mbps σε download ούτε από nvidia ούτε σε torrents.to πιο πολύ είναι 1.2 εκεί τερματίζει. Στο youtube τώρα προσπαθώ να ανεβασω βιντεάκια και ΠΧ ένα video εχθές που ήτανε 85mb μου έκανε 2 ώρες και 30 λεπτά να ανεβεί.γιατί τόσο πολύ?μήπως δεν μου δίνουν αυτό που θα πρέπει να να τους πάρω τηλ να τους τα ψάλω η θέλω να κάνω tpt ρυθμίσεις? Παρακάτω δείχνω μερικά test σε διαφορα sites που έκανα Your bandwidth speed is * : 1014.70 kbps Παρακαλώ οποιος ξέρει καλά ας μου απαντήσει . Ευχαριστώ πολύ
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Οριστε και τα δικα μου 1,2mbps μηπως εννοεις 1,2MB/s? Εχεις χαλια Ping... Στα ποσα mbps συγχρονιζεις?
Panostheone Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Πως γίνετε να φτιάξει το Ping.και αν φτιάξει θα ανεβεί η ταχύτητα μου? Ναι κατεβάζω μέχρι 1.2 MB/s .το ίδιο δεν είναι με 1.2Mbps? δεν σημαίνει 1.2 MBPerSecond? Και τι εννοείς στα ποσα mbps συγχρονιζω? Sorry που είμαι λίγο άσχετος αλλα ελπίζω να με βοηθήσετε παιδιά το Router μου είναι THOMSON ST780 WL
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 1.2 MB/s ειναι αρκετα καλα. Το πόσο κατεβαζεις εχει να κανει με το ποσο μακρια εισαι απο το DSLAM. Ειναι κατι που δεν μπορεις ν αλλαξεις. Εγω ας πουμε που ειμαι αρκετα μακρια, δεν μπορω να κατεβαζω με πανω απο 0,85MB/s. Ωστοσο μπορει να επηρεαζεται και απο άλλους παραγοντες, οπως π.χ. κακη καλωδιωση στο σπιτι σου. 1ΜΒps ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ισον με 1mbps. ΜΒ = megabyte και mb = megabit. Και ισχυει οτι 1MBps (MB/s) = 8mbps (mb/s) Αρα οταν λες 1,2MB/s εννοεις 1,2*8=9,6mbps Ping ειναι το πόσο καθυστερει να "αποκριθει" η συνδεση. Εντελως απλουστευμενα, ποση ωρα θα κανει να "καταλαβει" η vivodi το κλικ που εκανες εσυ σε μια διευθυνση. Μετριεται σε χιλιοστα του δευτερολεπτου. Δηλαδη εγω οταν κανω κλικ, αυτο το "καταλαβαινει" η vivodi σε 0,015 sec, και τοτε αρχιζει να φορτωνει η σελιδα, ενω εσενα σε πανω απο μισο δευτερολεπτο!! Το Ping δηλαδη μετραει την αποκριση του ιντερνετ, οχι τη ταχυτητα, και δεν μπορεις να το αλλαξεις. Upload ειναι το ποσο γρηγορα μπορεις να "ανεβασεις" δεδομενα ΑΠΟ το pc σου στο ιντερνετ (π.χ. στο youtube). Αφου εχεις την 24ρα γραμμη, το upload σου επρεπε να ηταν σα το δικο μου (~0,85MB/s). Για αυτο παρε τους τηλεφωνο και ρωτα. Κι εμενα ειχε "κολλησει" στα 0,35MB/s απο παλια που τοσο εδινε η vivodi, αλλα τους πηρα τηλ και το αλλαξανε. Στον internet browser σου γραψε 192.168.1.254, σε αυτο που θα εμφανιστει βαλε username: admin και password: Sp33D! (με το θαυμαστικο), και πηγαινε στο Broadband Connection -> DSL Connection View More -> Details και κανε ενα copy paste ολα τα δεδομενα εδω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 1.2MB/sec είναι 12mbit μαζί με τα overheads...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Στα 11966 συγχρονιζε το παιδι, τα μιλησαμε. Απλα θα επικοινωνησει μαζι τους για το upload. Εχει καλη γραμμη (0 FEC errors, 12mbit με ουτε 12 attenuation και SNM 11,5), αλλα καναν 6μιση μηνες να του τη βαλουν Χαρη 1,2ΜΒ/s = 9,6mbps RAW ταχυτητα. Προφανως η πραγματικη ταχυτητα κλειδωματος ειναι ενα 15-20% πανω κατα μεσο ορο, οποτε surprise surprise!! Φτασαμε τα 12 (btw εσυ με ποσο Ping παιζεις εκει?)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 μην υπολογίζεις 1.2ΜΒ/sec X 8...δεν ισχύει στην πραγματικότητα...
Panostheone Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Ναι στα 11966 eimai.me βοηθησε πολύ ο GeorgeMan
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 μην υπολογίζεις 1.2ΜΒ/sec X 8...δεν ισχύει στην πραγματικότητα... 1byte = 8 bits, ειτε το θες ειτε οχι Απλα στο dsl υπαρχουν παραπλευρες απωλειες και γιαυτο υπολογιζουμε περιπου το 80-85% της ταχυτητας κλειδωματος για max download. Αυτο δε σημαινει οτι ισχυει 1byte=10bits.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 άλλο θεωρία άλλο πραγματικότητα... από την στιγμή που συγχρονίζει κάποιος πχ στα 12mbit είναι αφέλεια να του λες ότι θα κατεβάζει με 1.5ΜΒ/sec ενώ ξέρεις ότι υπάρχουν overheads ΚΑΙ errors εξαιτίας των οποίων κατεβάζει 1-1.2MB/sec... εσύ νομίζεις ότι είπα πως δεν ισχύει στην θεωρία το 1byte=8 bit, ενώ εγώ είπα ότι δεν ισχύει στην πραγματικότητα (στις τηλεπικοινωνίες)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 από την στιγμή που συγχρονίζει κάποιος πχ στα 12mbit είναι αφέλεια να του λες ότι θα κατεβάζει με 1.5ΜΒ/sec Γιαυτο δε του το λεω Απο την αλλη, δε μπορεις να μη παραδεχτεις οτι 1,2MB/s ειναι 9,6mbps. Και εχω την εντυπωση οτι το ψειριζουμε πολυ...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 παραδέχομαι ότι είναι στην πληροφορική γενικά αλλά όχι στην τηλεπικοινωνίες, happy?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.