Προς το περιεχόμενο

Samsung T220: Κακή χρωματική απόδοση

Voodooman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το έχω το monitor εδώ και τρεις μήνες και ακόμη δεν έχω καταφέρει να αποδώσει σωστά χρώματα. Στα παιχνίδια, στις εφαρμογές και στο ίντερνετ δεν έχω πρόβλημα, εκεί που βγαίνουν στην επιφάνεια ελαττώματα είναι στις φωτογραφίες που έχω τραβήξει εγώ. Όπου και να έχω δει τις φωτογραφίες, ακόμη και περασμένες στο κινητό μου, με αφήνουν ικανοποιημένο, αλλά στην Τ220 τα χρώματα του δέρματος απεικονίζονται πιο σκούρα από το κανονικό. Όχι κάτι το φοβερό, αλλά οι φωτογραφίες σίγουρα δείχνουν άσχημες.

Έχω παιδέψει ατελείωτα όλες τις τις ρυθμίσεις πάνω στο μόνιτορ, χωρίς αποτέλεσμα. Υπάρχει περίπτωση να χρειάζομαι κάποιο profile; Υπάρχει περίπτωση να δημιουργείται πρόβλημα επειδή έχω συνδεδεμένο το monitor πάνω σε KVM switch;

Πρώτη φορά μου τυχαίνει να έχω χρωματικό πρόβλημα με μόνιτορ.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ποιος ειναι αυτος που ανεφερε οτι το φθηνο ειναι παντα και καλο???

αν επερνες ενα μονιτορ με καλυτερο πανελ και 100 ευρω παραπανω κατα πασα πιθανοτητα δεν θα ειχες τετοιο προβλημα...

Δημοσ.

Μα δεν φταιει το monitor γιατι εχω ακριβως το ιδιο και ειναι μια χαρα τωρα αν βαζει photos με αναλυση 640χ480 και απο κινητο λογικο ειναι να φαινονται μουφα.

Δημοσ.
Το έχω το monitor εδώ και τρεις μήνες και ακόμη δεν έχω καταφέρει να αποδώσει σωστά χρώματα. Στα παιχνίδια, στις εφαρμογές και στο ίντερνετ δεν έχω πρόβλημα, εκεί που βγαίνουν στην επιφάνεια ελαττώματα είναι στις φωτογραφίες που έχω τραβήξει εγώ. Όπου και να έχω δει τις φωτογραφίες, ακόμη και περασμένες στο κινητό μου, με αφήνουν ικανοποιημένο, αλλά στην Τ220 τα χρώματα του δέρματος απεικονίζονται πιο σκούρα από το κανονικό. Όχι κάτι το φοβερό, αλλά οι φωτογραφίες σίγουρα δείχνουν άσχημες.

Έχω παιδέψει ατελείωτα όλες τις τις ρυθμίσεις πάνω στο μόνιτορ, χωρίς αποτέλεσμα. Υπάρχει περίπτωση να χρειάζομαι κάποιο profile; Υπάρχει περίπτωση να δημιουργείται πρόβλημα επειδή έχω συνδεδεμένο το monitor πάνω σε KVM switch;

Πρώτη φορά μου τυχαίνει να έχω χρωματικό πρόβλημα με μόνιτορ.

Το ίδιο πρόβλημα είχα όταν δοκίμασα τα windows 7... αλλά δεν ασχολήθηκα περαιτέρω καθώς γύρισα σε windows xp. Αν αυτό είναι το λειτουργικό που έχεις, προφανώς έχει κάποιες ρυθμίσεις.

Διαφορετικά εξέτασε το ενδεχόμενο ελαττώματος της οθόνης. Αποτελεί πολύ καλή οθόνη... μην ξεγελέστε από το πόσο κοστίζει σήμερα.

Δημοσ.

αν επερνες ενα μονιτορ με καλυτερο πανελ και 100 ευρω παραπανω κατα πασα πιθανοτητα δεν θα ειχες τετοιο προβλημα...

Και δέν ήταν καθόλου φτηνό μόνιτορ όταν βγήκε πρίν κανα χρόνο,άσχετα αν το βλέπεις τώρα να παίζει στα 140 ευρώ...

Δημοσ.

Τα καλύτερα πάνελ κατά μόλις 100 ευρώ διαφορά θα του πρόσφεραν μόνο καλύτερη γωνία θέασης. Η οθόνη είναι πολύ καλή για τα λεφτά της. Για μένα το μόνο μειονέκτημα της είναι η έλλειψη usb θυρών.

Δημοσ.
Και δέν ήταν καθόλου φτηνό μόνιτορ όταν βγήκε πρίν κανα χρόνο,άσχετα αν το βλέπεις τώρα να παίζει στα 140 ευρώ...

tn panel δεν εχει??? τι συζηταμε τοτε?

Δημοσ.

Οι φωτογραφίες είναι 3648 x 2736. Απλά ανέφερα ότι ακόμη και όταν τις μεταφέρω στο κινητό, τα χρώματά τους είναι "τα σωστά". Το ξέρω ότι το μόνιτορ είναι πολύ καλό, έχω δουλέψει και με χειρότερα monitors, αλλά πρώτη φορά παρατηρώ χρωματικές αποκλίσεις.

Antretng, το πρόβλημα το έχω και σε XP και σε 7. To monitor είναι συνδεδεμένο σε KVM με δύο μηχανήματα επάνω, το ένα με XP και το άλλο με 7. Τα ίδια.

Γενικά, από όσο ξέρω, οι παράγοντες που επηρεάζουν την χρωματική απόδοση είναι το color profile, οι ρυθμίσεις από το μενού της οθόνης και οι ρυθμίσεις από το control panel της κάρτας γραφικών. Ποιό από τα τρία είναι πιο σημαντικό; Εσείς οι κάτοχοι του μόνιτορ, ποιό color profile χρησιμοποιείτε;

• Super Moderators
Δημοσ.
Τα καλύτερα πάνελ κατά μόλις 100 ευρώ διαφορά θα του πρόσφεραν μόνο καλύτερη γωνία θέασης.

KAI καλύτερα χρώματα...

Δημοσ.
KAI καλύτερα χρώματα...

Για πρότεινε καμία που να αξίζει πραγματικά τα 100 ευρώ διαφορά (δεν το λέω εριστικά, πραγματικά θα ήθελα να το ξέρω για τυχόν φίλο που θέλει οθόνη) . Ως επι το πλείστον μόνο καλύτερες γωνίες θέασης και καμιά συνδεσιμότητα παραπάνω βρίσκεις. Κατα τα άλλα, ελάχιστες οι διαφορές.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:13 ----------

εγώ έφτιαξα δικό μου προφίλ για αυτή την οθόνη με το spider2. αν θέλεις μπορώ να στο στείλω να το δοκιμάσεις!

Ανέβασε το εδώ αν είναι να το τσεκάρουμε και οι υπόλοιποι.

Πάντως εγώ σοβαρή απόκλιση είδα μόνο στα windows 7.

Δημοσ.

Από εχθές που ασχολούμαι σοβαρά με το θέμα, είδα ότι και στα ξένα fora οι περισσότεροι χρήστες λένε πως οι εργοστασιακές ρυθμίσεις είναι τραγικές.

Αυτό που φαίνεται να μου λύνει το πρόβλημα είναι να πειράξω ελαφρά το gamma correction από το control panel της VGA.

Δημοσ.

δοκιμασε και κατι αλλο.πηγαινε λιγο στο Πίνακας Ελέγχου>(ψαξε προβολη κατα και βαλε η μεγαλα η μικρα εικονιδια) Όλα τα στοιχεία του Πίνακα Ελέγχου>Διαχειρηση χρωματων και στο tab συσκευες εκει που λει συσκευη ψαξε να βρεις την οθονη.Απο κατω λογικα θα σου εμφανισει κατι σαν driver για την οθονη.Επελεξε το και καντο καταργηση. Αν δεν γινεται αυτο τοτε στο tab που λεει Για προχωρημενους πατα Αλλαγη προεπιλογων συστηματος και δοκιμασε απο κει τα παραπανω βηματα.Ισως να μην ειναι θεμα οθονης αλλα οδηγων.Οι οδηγοι sumsung τα κανουν που και που αυτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...