Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σε εγκατάσταση XP


makis106

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, προσπαθώντας να κανω καινούργια εγκατάσταση σε ένα laptop φίλου, μετά το format, η εγκατάσταση δεν μπορούσε να αντιγράψει διάφορα αρχεία στο σκληρό, μάλλον λόγω κακής κατάστασης του cd των XP.

Το πρόβλημα τώρα είναι ότι ενώ βρήκα άλλο cd για εγκατάσταση, δεν κάνει boot απο αυτό, βγάζοντας κατα την εκκίνηση "NTLDR is missing", παρα μόνο απο το παλιό (προβληματικό).

Πώς μπορώ να καθαρίσω την εκκίνηση για να ξεκινήσω μια εγκατάσταση απο το καινούργιο cd??

Ίσως με κάποια εντολή απο το Recovery console???

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια...

Δημοσ.

Το ntldr ΔΕΝ είναι από το CD. Είναι από τον σκληρό δίσκο.

Το CD νομίζω δεν έχει ntldr, και τον εγκαθιστά στο δίσκο όταν κάνεις clean install.

 

Προφανώς εκκινεί πρώτα από το σκληρό δίσκο στον οποίο η εγκατάσταση είναι ημιτελής και προβληματική (έχει προλάβει να γράψει το boot.ini για την εκκίνηση αλλά δεν βρίσκει τον NT Loader που φορτώνει μετά για την εκκίνηση των Windows).

 

Άλλαξε τη σειρά εκκίνησης στο BIOS και βάλε στο Boot Sequence πρώτο το CD Drive.

Τώρα προφανώς πρώτος είναι ο δίσκος.

Δημοσ.

Το πρόβλημα προφανώς λύθηκε! Το boot priority σωστό ήταν, απλά για κάποιο λόγο δεν έκανε boot απο το 2ο cd, (ενώ σε άλλο pc που δοκιμάστηκε έκανε κανονικά), κ έτσι πήγαινε να κάνει απο σκληρό όπου η εγκατάσταση ήταν ημιτελής γι'αυτό και ζητούσε τον NT Loader, (όπως είπε ο φίλος kfyros). Τελικά η εγκατάσταση προχωραει απο 3ο cd πλέον!

Ευχαριστώ για την βοήθεια κύριοι! ;):-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...