bi171184 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 καλησπερα!ειμαι κατοχος ενος κουτιου thermaltake v9 και θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις.. το κουτι περιλαμβανει εγκατασταση στο πισω μερος της μητρικης για εναν ανεμιστηρα 70x70x10mm.το κακο ειναι οτι οσο και αν εψαξα,δεν βρηκα ανεμιστηρα τετοιου μεγεθους.βρηκα μονο εναν 70x70x25mm και εναν 70x70x15mm οι οποιοι ομως δεν θα χωρανε γιατι προφανως δεν θα κλεινει το πλαινο μερος του κουτιου. 1)αξιζει να κοψω το κουτι στο σημειο που ειναι να τοποθετηθει ο ανεμιστηρας των 70x70x25mm?να πω επισης οτι εχω και την scythe mugen 2 τοποθετημενη μπροστα..θα δω και αλλη διαφορα στις θερμοκρασιες δεδομενου οτι θα κανω overclocking συντομα και αν ναι,ποσους βαθμους κελσιου περιπου?? 2)αν οντως αξιζει,πως να τον τοποθετησω??να δεχεται κρυο αερα η να διωχνει τον ζεστο?καπου διαβασα οτι χρειαζεται για να διωχνει τον ζεστο..
nick#18 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 το 25 ξερεις τι ειναι? το υψος ειναι αυτο και δεν σε πειραζει καθολου...και αφου ειναι πισω θα τον βαλεις να βγαζει προς τα εξω..
bi171184 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 δεν ειναι το υψος,ειναι το παχος...μονο 10mm χωραει για να κουμπωσει μετα το πλαινο περιβλημα..το λογικο ειναι να βγαζει τον αερα προς τα εξω..αυτην την δουλεια ομως δεν κανει και η ψυκτρα που του εχω???και μαλιστα 100 φορες καλυτερα! οριστε και ενα link του κουτιου.. http://www.hardwaresecrets.com/article/623/3 http://www.overclockersclub.com/reviews/ttv9/2.htm
nick#18 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Οπα ρε σι κατσε με μπερδεψες τωρα...το κουτι πανω εχει 23ρη και πισω 12ρη...τι 7ρη λες εσυ? Απλα το πισω fan που θα βαλεις τα βοηθεισει ακομα περισσοτερο στην εξοδο του ζεστου αερα
bi171184 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 επομενως δεν αξιζει λες να μπω στον κοπο...εξαλλου και η ψυκτρα κανει καλη δουλεια,δεν λεω..αν παλι τον τοποθετουσα αναποδα ωστε να παιρνει κρυο αερα,δεν θα ηταν αποτελεσματικοτερο?απο την πισω πλευρα κρυος αερας,απο την μπροστινη πλευρα εξισσου κρυος αερας απο την ψυκτρα,και ο ζεστος απο πανω απο τον 23αρη!
nick#18 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 τσου...δεν ειναι σωστο...ο αερας πρεπει να εχει μια συγκεκριμενη ροη! μπροστα και απο το πλαινο καπακι (αν εχει καπιο fan ή τρυπες που εχει εσενα) πρεπει να μπαζει μεσα κρυο αερα και απο πισω και πανω (αν εχει fan πανω...) πρεπει να βγαζει. αλλα αν μπορεις βαλε 1 12ρι πισω να βγαζει εξω...δεν θα δεις τιποτα τρελες διαφορες ισως κανα 2 βαθμους μονο αλλα θα βοηθισεις αρκετα το airflow του κουτιου σου
bi171184 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 μα εχει ηδη πισω εναν turbofan 12αρη το κουτι..με βοηθαει επισης γιατι βρισκεται πολυ κοντα στην ψυκτρα,οποτε δεν χρειαζομαι και αλλον 12αρη πανω της(στην mugen) για διαταξει push-pull!απλα σκεπτηκα να εκμεταλλευτω το γεγονος οτι εχει προδιαγραφες για την εγκατασταση πανω στην μητρικη..και επιπλεον,2 βαθμοι δεν ειναι σεβαστος αριθμος απο την στιγμη που σκεπτομαι να κανω overclocking???
nick#18 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 οπα κατσε εγω συγνωμη...μπερδεφτηκα πριν με το που ηθελες να βαλεις το fan...τωρα καταλαβα, πισω απο το cpu...εχω δει πως ειναι... νταξι ναι ειναι αρκετα καλοι οι 2 βαθμοι πιο κατω αλλα οι περισσοτεροι αν οχι ολοι κλοκαρουμε ετσι....χωρις fan απο πισω..
bi171184 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 δεν αντιλεγω..σκεπτηκα ομως αφου εχει αυτο το + το συγκεκριμενο κουτι,γιατι να μην το εκμεταλλευτω?απο την μια,το κοστος ενος τετοιου ανεμιστηρα δεν ξεπερνα τα 3,5ευρω , απο την αλλη ομως,αφου εχω προβλημα στο να βρω τοσο λεπτο fan θα πρεπει να μπω σε διαδικασια κοψιματος του πλαινου περιβληματος για την εγκατασταση του..κ στην τελικη,ολη αυτη η ιστορια για -2 βαθμους...τελικα δωρον αδωρον μου φαινεται...
nick#18 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 απλα ασε ανοικτο το καπακι...το ιδιο θα του κανει...
bi171184 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 χωρις να ξερω κατι παραπανω,αν αφησω το ενα πλαινο καπακι οπως λες,δεν θα εχω προβλημα με το airflow του κουτιου σε συγκριση με το αν το εχω κλειστο??να σημειωσω οτι αν το αφησω ανοιχτο απο την συγκεκριμενη πλευρα του κουτιου,ενα μεγαλο μερος του,χαμηλα στο σημειο που "βλεπει" τις θεσεις των σκληρων δισκων,μενει τελειως εκτεθειμμενο.. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:01 ---------- χωρις να ξερω κατι παραπανω,αν αφησω ανοιχτο το καπακι απο εκεινη την πλευρα,δεν θα "χαλασω" το airflow του κουτιου σε συγκριση με αυτο που εχω οταν ειναι τελειψς κλειστο??
nick#18 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 φιλε μου 1000 σορρυ εγω μπερδευτηκα πριν και δεν ειχα καταλαβει που ηθελες να βαλεις το fan...νομιζα οτι ηθελες να αντικαταστισεις το turbofan :S.... οχι δεν θα υπαρξει καπιο σπουδεο προβλημα μιας και απο την αλλη πλευρα στο εσωτερικο του κουτιου θα υπαρχει κανονικη ροη αερα και απο το πλαι που εχει κενο εκει διπλα απο τη μητρηκη ειναι σαν να μπαζει αερα οποτε εισαι οκ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.