apd453 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Ο καιρός έφτασε. Σε λίγες μέρες θα βλέπουμε τα ελληνικά ιδιοτικά κανάλια στην Θεσσαλονίκή σε Mpeg-4. Αφτά είναι τα καλά. Τα κακά είναι ότι θα πρέπει να βάλουμε το χέρι στη τσέπη. Πολλοί είναι που φάγανε φόλα και αγόρασαν δέκτες mpeg-2 (είτε ενσωματμένους στη TV είτε όχι). Αρχίζω λοιπόν σιγά σιγά να ψάχνω για ένα δέκτη DVB-T και θα ήθελα κάποια βοήθεια. Αν πάρω δέκτη mpeg-4 θα βλέπω τα κρατικά? Κάποιες μάρκες της προκόπας? Θα προτιμούσα combo με ethernet κλπ (έχω έναν παππούκα Humax 5400). Mπας και ξαναζεσταθούμε με τα δορυφορικά. Εναν δέκτη για mpeg-2 που έχω? Πέταμα? Κάπου διάβασα για DVB-T2? Thanks
Brochet Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Ο καιρός έφτασε. Σε λίγες μέρες θα βλέπουμε τα ελληνικά ιδιοτικά κανάλια στην Θεσσαλονίκή σε Mpeg-4. Αφτά είναι τα καλά. Τα κακά είναι ότι θα πρέπει να βάλουμε το χέρι στη τσέπη. Πολλοί είναι που φάγανε φόλα και αγόρασαν δέκτες mpeg-2 (είτε ενσωματμένους στη TV είτε όχι). Αρχίζω λοιπόν σιγά σιγά να ψάχνω για ένα δέκτη DVB-T και θα ήθελα κάποια βοήθεια. Αν πάρω δέκτη mpeg-4 θα βλέπω τα κρατικά? Κάποιες μάρκες της προκόπας? Θα προτιμούσα combo με ethernet κλπ (έχω έναν παππούκα Humax 5400). Mπας και ξαναζεσταθούμε με τα δορυφορικά. Εναν δέκτη για mpeg-2 που έχω? Πέταμα? Κάπου διάβασα για DVB-T2? Thanks Όλα τα κανάλια θα γυρίσουν σε ψηφιακή μορφή άρα τα αναλογικά κανάλια θα σταματήσουν να εκπέμπουν. Οι παλιοί δέχτες δυστηχώς δεν χρησιμευουν σε τπτ. Δέχτες υπάρχουν μοντέλα και με sd σήμα αλλά και με hd και με hdmi για την καλύτερη δυνατή εικόνα. Και όσοι πήραν τηλεόραση με ενσωματομένο δέκτη mpeg-2,η τηλεόραση έχει υποδοχή για να δεχτεί μια μοντούλα που μετατρέπει το mpeg-2 σήμα σε mpeg-4.NEOTION Pocket dTV FTA λέγεται. http://www.fullhd.gr/hd-digital-tuners/tuners/2562-neotion-pocket-dtv-fta.html
apd453 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 thanks. Οπότε μάλλον πάω για καινούριο δέκτη. Ωραία η μοντούλα πάντος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.