Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση εξωτερικού δίσκου 2.5''

Sta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα τη συμβουλή σας στο εξής: χρειάζομαι έναν εξωτερικό δίσκο από τον οποίο θα εκκινεί το μηχάνημα. Ο στόχος είναι οι καλύτερες επιδόσεις, με ελάχιστο χώρο 300GB. Προτιμώ 2.5'' λόγω μεγαλύτερης φορητότητας.

Σκεφτόμουν κάποιον 2.5'' 7200rpm, σε εξωτερική θήκη με eSATA σε σύνδεση με το PC. Εσείς τι προτείνετε;

Δημοσ.

Όχι, απλώς θέλω να μεγιστοποιήσω τις επιδόσεις σε εκκίνηση από εξωτερικό δίσκο. Έχω linux + διάφορα virtual machines πάνω στο δίσκο και τον χρησιμοποιώ σε διάφορα PCs. Προς το παρόν ο δίσκος είναι usb.

Δημοσ.

7200 2,5 δε νομίζω ότι βγάζουν πολλοί (μπορεί και κανένας).

Ράπτορες και τέτοια θηρία θα θέλεις.

Τώρα σε τι κουτί θα τον βάλεις, είναι καθαρά θέμα γούστου.

Ψάξτο πάντως λίγο, γιατί αν το 2,5άρι esata κουτί έχει εξωτερική τροφοδοσία (που μάλλον θα έχει), ίσως να σε συμφέρει να πάρεις 3,5άρι κουτί και δίσκο, με την τροφοδοσία ενσωματωμένη και μόνο καλώδιο ρεύματος και sata να κουβαλάς.

Λιγότερα τζάτζαλα μάτζαλα.

Οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς απαιτούν τρελλό I/O??

Μόνο το λειτουργικό δε νομίζω ότι χρειάζεται τις 7200. Πεταμένα λεφτά θα είναι.

Εκτός αν σερβίρει videos ή games βαρβάτα.

Δημοσ.

Γενικά δεν έχω παίξει με εξωτερικό sata 2.5'', χρειάζεται και ρεύμα ο 2.5'' σε τέτοιο setup;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και σούπερ απαιτητικό I/O, αλλά τώρα που το έχω σε εξωτερικό 2,5'' passport, ο δίσκος δουλεύει αρκετά και φαίνεται να εισάγει καθυστέρηση.

Σκεφτόμουν και τη λύση του ssd, αλλά εκεί μιλάμε για σημαντικά μεγαλύτερο κόστος.

Δημοσ.

Μέχρι τώρα είχες USB δίσκο.

Το USB 2 είναι πολύ πιο αργό από το sata2 πρωτόκολλο (480MBPS - 3GBPS), και ότι δίσκο και να είχες δεν θα έβλεπες βελτίωση ταχύτητας, αφού το bottleneck είναι το USB και όχι ο δίσκος.

Τον ίδιο δίσκο που έχεις τώρα σε USB (αν είναι SATA 2), αν τον βάλεις σε Κουτί με native esata έξοδο και τον συνδέσεις με native esata υποδοχή στο PC θα δεις σοβαρή διαφορά απόδοσης (εκτός αν είναι αρχαιολογικής αξίας δίσκος).

Ένας sata 2 δίσκος στις 5400 με esata σύνδεση είναι πάντα πιο γρήγορος από οποιονδήποτε δίσκο με USB σύνδεση. ο 7200 είναι υπερβολή.

Για esata θα χρειαστείς οπωσδήποτε ξεχωριστό ρεύμα, ή στην καλύτερη κάποια κουτιά παίρνουν ρεύμα μέσω δεύτερης υποδοχής USB (το συνδέεις στο esata για data connection και σε usb για ρεύμα).

ο ssd είναι σίγουρα πιο αργός από τον esata και αρκετά πιο ακριβός. τον SSD τον αγοράζεις όταν έχεις έλλειψη χώρου και θέλεις αξιοπιστία (δεν έχει κινούμενα μέρη και κάνει για βιομηχανικά περιβάλλοντα ή συστήματα που απαιτούν υψηλή διαθεσιμότητα).

Δημοσ.

Ναι, είναι σαφές ότι η καθυστέρηση προκύπτει πρωτίστως από τη usb 2 σύνδεση. Απλώς, μιας και προς το παρόν χρησιμοποιώ έναν WD passport, σκεφτόμουν στη νέα λύση, να φροντίσω για το καλύτερο αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό έθεσα και το θέμα του πιο γρήγορου δίσκου, σε εύλογα πλαίσια κόστους βέβαια.

Αλλά αυτό που λες με προβλημάτισε: θα είναι ο ssd πιο αργός από τον sata 5200rpm; Τουλάχιστον σε read θα περίμενα σαφώς καλύτερες επιδόσεις.

Δημοσ.
Δε νομίζω ότι υφίσταται κάτι τέτοιο..

Φιλτατε Phanis κατι ασχετο .... αν μπορεις να μου πεις τι σημαινει αυτο "The world doesn't wrestle her chestnut..." γιατι εχω σπασει το κεφαλι μου ...:lol:

Δημοσ.
Δηλαδή, τι εννοείς;

Δεν παίζει να είναι πιο αργός ο SSD από έναν στις 5400rpm.

Φιλτατε Phanis κατι ασχετο .... αν μπορεις να μου πεις τι σημαινει αυτο "The world doesn't wrestle her chestnut..." γιατι εχω σπασει το κεφαλι μου ...:lol:

Απλό.. όπου wrestle=παλεύω και όπου chestnut=κάστανο :Ρ

Δημοσ.
Δεν παίζει να είναι πιο αργός ο SSD από έναν στις 5400rpm.

Απλό.. όπου wrestle=παλεύω και όπου chestnut=κάστανο :Ρ

Ο κοσμος δε παλευει το καστανο της ? ..? ? ?

Δημοσ.
Ο κόσμος δεν την παλεύει κάστανο ρε.. systranoμετάφραση :Ρ

To οποιο τι σημαινει ???

Ασε το βρηκα ...

Δεν την παλεύει κάστανο: Συνώνυμο της φράσεως δεν την παλεύω, απλά εδώ τονίζεται στον υπερθετικό βαθμό . Χρησιμοποιείται για εξωφρενικές ή ανυπόφορες καταστάσεις (και άτομα). Το κάστανο δίνει μεγαλύτερη έμφαση. Από ότι μάλιστα ανέφερε ένας πρόσφατα απολυμένος φαντάρος, προέρχεται από τις Καστανιές του Έβρου που πάνε εκεί οι φαντάροι και είναι δύσκολες οι συνθήκες.

Nice...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...