Προς το περιεχόμενο

GTX 295 πριεργος ηχος

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την καλησπέρα μου σε όλους σας. Μιά ερωτησούλα ηθελα να κάνω, εδω και λιγο καιρο, ασχολουμαι (τι ασχολουμαι δηλαδη απλα παραταω το pc και αυτο "διπλωνει") με το Folding @ home http://folding.stanford.edu/. Για ενα διαστημα ολα καλα, αλλα τελευταια παρατηρησα οτι οταν τρέχω το folding η καρτα γραφικων κανει ενα περιεργο buzz , εναν σχετικα οξύ ήχο, που με ανησυχεί. αρχικά σκέφτηκα το ανεμιστηράκι ,έβαλα χεράκι, το σταμάτησα, αλλα τπτ, οπότε δέν είναι απο κει. μετα παρατήρησα ότι κάτι παρόμοιο ακουγόταν και απο τα ακουστικά.σκέφτηκα την κάρτα ήχου αλλα δεν νομίζω να ναι αυτη γιατί δεν τη ζορίζει αυτην το F@H.Επίσης με λίγη έρυνα στο Google βρήκα και αλλους να παραπονιούνται για κάτι παρόμοιο,για την ίδια κάρτα , αλλα απάντηση καμία.λοιπόν μήπως έχει κανένας καμια ιδέα για το τι γίνεται ??

P.S.

Η GPU είναι η gigabyte gtx295

η κάρτα ήχου η SupremeFX II που έρχεται μαζί με τη striker II extreme πανω στην οποία είναι όλα

και στο F@h τρέχω τον beta high performance client (μπορει να έχει αυτο σχέση ?)

Δημοσ.

δεν ξερω τι ειναι αυτο

αλλα μηπως βγαζεις πουθενα πολλα fps πανω απο 1000 και κανει σαν να σφυριζει??:rolleyes:

Δημοσ.

Αν ενοεις σε game οχι , δεν εχει κανενα prob, πχ crysis ολα στο high(η στο very high, δεν είμαι σίγουρος, τελοσ παντων το μέγιστο που μπαίνει στα xp για κανα τετράορο και δεν έβγαλε κιχ

Δημοσ.
Αν ενοεις σε game οχι , δεν εχει κανενα prob, πχ crysis ολα στο high(η στο very high, δεν είμαι σίγουρος, τελοσ παντων το μέγιστο που μπαίνει στα xp για κανα τετράορο και δεν έβγαλε κιχ

ενοω οταν εισαι πχ στο μενου με το vsync απενεργοποιημενο και βγαζει 1000+fps τοτε κανει τον ιδιο θορυβο??

τρεξε ενα furmark καλυτερα και πατα space να φυγει η κουλουρα :o

Δημοσ.

Αυτό είναι!, έτρεξα μια το benchmarking tpτ αλλα μολις εβαλα και εκανε ενα stability το ακουσα παλι!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:22 ----------

Το τροφοδοτικό είναι ενα zalman 850 watt (ZM850-HP)

Δημοσ.
Αυτό είναι!, έτρεξα μια το benchmarking tpτ αλλα μολις εβαλα και εκανε ενα stability το ακουσα παλι!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:22 ----------

Το τροφοδοτικό είναι ενα zalman 850 watt (ZM850-HP)

δεν ειναι τιποτα πρεπει να το κανει σε ολες τις καρτες που πηγαινουνε παραπανω απο 1000fps σε κατι :rolleyes:

για δες σε αυτο που κανεις αμα εχει καμια επιλογη να το κλειδωσεις στα 60 τα fps :o

Δημοσ.

Αν ενοεις το folding, δεν εχει καμια επιλογη για fps γιατι δεν ειναι visual η δουλεια.

Τη ζορίζει το furmark τελικα..... με την κουλουριτσα θα τους πιανει τουσ 82oC ανετα :P να το βαλω οσο παει η λες να μου παθει τπτ ??? :P

Ευχαριστω, με ησύχασες γιατί νόμιζα οτι κάτι έτρεχε με την καρτούλα μου :P

Δημοσ.

φίλε έχω μια 8800GTS 640MB... νομίζω πως έχω κ εγω το ίδιο θεμα με εσένα... δλδ ακούγεται ενα λεπτός ήχος (bizzzz) οταν τσιτώνω την καρτα ειδικά σε εφαρμογές φάση folding@home... το είχα ψάξει κ είχα καταλήξει οτι αυτός ο ήχος ειναι "ηλεκτρονικός ήχος" που κάνει η κάρτα απο τους πυκνωτές όταν ζορίζεται... μην αγχώνεσαι δεν ειναι τίποτα.... όμως πρεπει να προσέχεις την εξέλιξη του φαινομένου... επειδή αν ειναι αυτό που σου λεω μπορει σε βάθος χρόνου να σου βγάλει πρόβλημα.. μπορεί..

φρόντισε να ειναι καλά καθαρισμένη η καρτα σου χωρίς σκόνες και να έχει καλη ψύξη και λιώστην ;-)

ps: αμα θέλεις κατέβασε το msi afterburner, εκει μπορείς αναλόγως πόσο αυξανει η θερμοκρασία της κάρτας γραφικών σου τόσο να αυξάνει και η ταχύτητα περιστροφής του ανεμιστήρα της... πολυ χρήσιμη εφαρμογή άμα folda-reis συχνά για να την κρατάς δροσερή σε heavy-load ;-)

ps2: το τροφοδοτικό σου δίνει το κατάλληλο ρεύμα στην καρτα γραφικών σου? αυτη η κάρτα ειναι ρουφήχτρα ρεύματος και αμα δεν την καλύπτει το τροφοδοτικό σου ίσως να παραπονιέται

ps3: άμα έχεις κλοκάρει την κάρτα φρόντισε να την πάς στα default ρολόγια της

Δημοσ.

χμμμ ενδιαφερον το afterburner, δοκιμασα μια να αλλαξω voltages κλπ και κρασαρε:P , οποτε πλεον πειραζουμε μονο to fan speed, το οποίο δουλεύει μια χαρα ευχαριστω για το help

Δημοσ.
χμμμ ενδιαφερον το afterburner, δοκιμασα μια να αλλαξω voltages κλπ και κρασαρε:P , οποτε πλεον πειραζουμε μονο to fan speed, το οποίο δουλεύει μια χαρα ευχαριστω για το help

αμα πας settings στην καρτέλα fan και επιλέξεις του κουτάκι μπορεις εκει να ορίσεις πόσες θα ειναι οι στροφές του ανεμιστήρα αναλόγως τη θερμοκρασία.

μετα πατάς οκ.

Μετα στο κυρίως πρόγραμα εκει που ειναι η πρασινη μπάρα που λεει Fan Speed % πατάς το auto και μέτα apply και εισαι gg

Δημοσ.

εχω μεινει λιγο πίσω.... driver ver 182.50

και phsyX ver. 8.10.29

Δημοσ.
αμα πας settings στην καρτέλα fan και επιλέξεις του κουτάκι μπορεις εκει να ορίσεις πόσες θα ειναι οι στροφές του ανεμιστήρα αναλόγως τη θερμοκρασία.

μετα πατάς οκ.

Μετα στο κυρίως πρόγραμα εκει που ειναι η πρασινη μπάρα που λεει Fan Speed % πατάς το auto και μέτα apply και εισαι gg

Το είδα ντε! δεν πήγα κατευθείαν στα voltages απλα αφου εβαλα το fan στο full ειπα να παιξω και με τα υπολοιπα και με κολλησε :P πολυ χρήσιμο πάντως, πρώτη φορά πιάνει 100% το fan, κάνει κι ωραίο θόρυβο :P

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:37 ----------

ASAP για driver update!!!

'Εφυγα έφυγα thnx που μου το πες γιατι ακομα με τους παλιους θα ημουνα :o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...