Oberon Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Έχω τραβήξει μια γραμμή οριζόντια, και θέλω από το κέντρο αυτής, να τραβήξω μια κάθετη γραμμή. Το πρόβλημα είναι ότι στην καινούργια έκδοση (2010), δεν βρίσκει αυτόματα το κέντρο της γραμμής. Σε παλιότερη έκδοση, το έβρισκε και με το mouse απλά την τραβούσα από εκεί. Μιλάω πάντα για το κλασσικό autocad, το απλό. Άκουσα ότι μπορώ να το κάνω με συντεταγμένες, αλλά θα προτιμούσα να γίνεται αυτόματα, και να τραβάω εγώ την γραμμή με το mouse. Είναι απλή η εργασία που έχω να κάνω... Τέσπα, αν κάποιος γνωρίζει πως το ρυθμίζω αυτό, post it.
hasomeris Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δεν εχω το Autocad 2010...αλλά υποθέτω ότι θα ειναι σαν το 2008..τέρμα τέρμα κάτω έχει κάτι κουμπάκια "snap", "grid", "ortho" κτλ κτλ...κανε δεξί click στο "osnap" και πανε στα settings..εκέι διαλεγεις ποια "snaps" θες να εμφανίζονται...αυτό με το κέντρο μιας γραμμής είναι το "midpoint"
Sadako Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Χμμμ.. Χωρίς να έχω δουλέψει την καινούρια έκδοση, έλεγξες τα object snap modes; Μήπως απλά το Midpoint δεν είναι ενεργοποιημένο;
Sokku Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Από το osnap διαλέγεις τι θέλεις το autocad να "βλέπει".Αν επιλέξεις την επιλογή midpoint, αυτό θα σου βρίσκει το συγκεκριμένο σημείο σε ότι σχήμα κι αν έχεις.Τώρα δεν ξέρω τι ρυθμίσεις έχεις κάνει στο ui του autocad σου, αλλά αν γράψεις στην command line "osnap" σου ανοίγει το θες να "βλέπει", για την περίπτωση σου επαναλμάνω είναι το midpoint. Ελπίζω να βοήθησα.
Oberon Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Aυτό είναι όντως! Σας ευχαριστώ πολύ ΟΛΟΥΣ, όπως και για τα χρήσιμα tips!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.